About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

13 Kasım 2010 Cumartesi

EVİN KALBİ MUTFAK















 

Bu kitabı yıllar önce Londra'dan almıştım,gözde kitaplarımdandır...Dünya mutfaklarını bu kez yerleşim,mutfak düzeni ve sofra kültürü bakımından tanıtıyor.Hayli ilginç;öyle yemek tarifleri filan yok...Çağdaş,süper lüks mutfaklar da değil bunlar,geleneksel mutfaklar.Bir bakıma mutfak tarihinde bir yolculuk yani...
Middle East (orta doğu)mutfağına dikkat!
İyi okumalar...

6 yorum:

  1. ben hep masa alışkanlığı ve yerde yemek yeme kültürünün nerelerden geldiğini merak ediyorum... yer sofraları sanki daha çok doğuya ait gibi ama batıda da var örnekleri..öte yandan batı kendi mutfak tarihini dile getirirken masayı dile getirmeye çalışır hep... amerika ise varolduğundan beri hep masalıdır... masada yemek yemem alışkanlığı üzerine doyurucu bir yazı ya da kitap okumak isterdim...
    bu kitap da ilginç görünüyor... bulunca okumak gerek..

    YanıtlaSil
  2. ne kadar sıcak ve doğal. south americaya bayıldım. böyle güzel kitaplarınızı bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. bu kıtabı ben de bılıyorum teyzemde aynısı var ve hayran hayran kac kere baktıgımı hatırlamıyorum...bu arada ben de sıze ve aılenıze tatlı bayramlar dıliyorum.
    Arka fon super : )tatlı gunler.

    YanıtlaSil
  4. merhaba sevgili hocam,öncelikle bayramınızı tebrik ediyor, iyi bayramlar diliyorum.çok güzel bir noktaya parmak basmışsınız hakikaten.tornadan çıkmış gibi hep biribirine benzeyen mutfak ve mesken fikirlerini aşan bir yayın olmuş bu. kültür yozlaşmasının tavana vurdugu şu dönemde sanırım öze dönüş kaçınılmaz bir gelecek.çok selamlar.

    YanıtlaSil
  5. iyi bayramlar nilgün hanımcığım...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba arkadaş, ben gelip sevgi, saygılarımla, tebrikler, her zaman çok güzel şeyler var.
    http://agulhaetricot.blogspot.com
    http://agulhaetricot.com
    http://titacarre.elo7.com.br

    YanıtlaSil