About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

5 Ekim 2017 Perşembe

Sonbaharın Ayak Sesleri



Ben yaz insanı değilim diye öyle çok söyledim ki hani beni azıcık tanıyan bile < eee yeter ama anladık , bu kadar da şikayet edilmez ki canım > diyecektir.
Sonbaharı nasıl sevmem . Kış gibi üzmez, yaz gibi terletip bunaltıp canından bezdirmez. Gündüzleri hafif hafif esen rüzgar akşama göz kırpsa da ince hırkalara sarıp sarmalasa da bedenimizi , sonbahar demek benim için demli çay , kek ve kitap kokusu demektir!
Erikli tart yaptım demli çay  ve kitabımla biraz bahçe keyfi yapacağım. Bana eşlik eder misiniz?
Malzemeler
1 küçük su bardağı toz şeker, 1/2 su bardağı süt ,1/2 su bardağı sıvı yağ, 2 yumurta, 1 beking povder, vanilya ,2 bardak elenmiş un ve 5-6 adet ince dilimlenmiş İtalyan eriği
Şeker yumurta çırpılır, diğer malzemeler yavaş yavaş eklenir , karışım 20 cm. çapındaki kalıba dökülür , erikler bastırmadan üstüne yayılır ÖN ISI YAPILMAMIŞ fırında önce 20 -30 dakika  175 derece 5-10 dakika kadar da 160 derecede pişirilir ( fırınınızın özelliğine göre değişebilir ) . Ilınınca kalıptan çıkarılır dondurma veya taze süt kremasıyla servis edilir. Ben dondurmayı tercih ediyorum .
Denerseniz bana da haber verin bi koşu kalkıp geleyim 😊

8 yorum:

  1. ah nasıl istemem sana eşlik etmek o güzelim bahçede bir çay içmek ne güzel olurdu kimbilir..
    Sonbaharın tadını çıkaralım evet ama buralara sonbahar uğrayamadan direk kış moduna giriyoruz ya biz işte o fena:s
    Sonbaharın güzellikleri sizinle olsun Nilgün ablacım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Sebuş ! Bu cehemmemi sıcakların ardı korkarım ki dondurucu soğuklar olacak :( Güzellikler senin benim buraya yolu düşen herkesin olsun canım !

      Sil
  2. Tart harika gorunuyor, eminim lezzeti de oyledir :)

    Ben de seftalili yapayim o zaman degisiklik olsun, buyrun gelin Nilgün ablacim, cayi da demledik mi miss :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeftalili de güzel oldu ama erik sanki daha lezzetliydi, ekşi ekşi , Çayın kokusunu aldım sanki ☺️

      Sil
  3. ben yaz insanıydım, güneş bana hayat verir derdim. bu aşkla gelip güneşin en çok hüküm sürdüğü güneyde bir kasabaya yerleştim. mutlu, mutlu da :D ama yaz tatili değil ki, evin burada bir de yaş gelip da menopoza denk düşüverince, allahım ben ne yaptım, kuzey ülkelerine göç edeydim diye ver yansın eder oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Ayşenciğim yaz 50 +lara göre değil 😄

      Sil
  4. Sıcacık çay ve taze, fırından çıkmış kek, ohhh miss, eline sağlık, afiyet olsun. Ben de bu ikiliyi çok seviyorum tek farkla kek tuzlu, peynirli filan olacak şekeri artık vücudum istemiyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeker bize düşman haklısın ama aşure ayına girdik ya ne yapacağız şimdi 😄

      Sil