About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

2 Haziran 2017 Cuma

YENİDEN MERHABA !

Blogspota akıllı telefonlardan yayın giremiyorum, benim emektar pc .de yazı yazmamam için elinden geleni yapıyor, neyse bulacağım artık bir çaresini.

Sevgili dostlar ben bir süre önce wordpress'te  Evimi Seviyorum  adıyla yeni bir blog açtım ama bunu sizlere duyuramadım maalesef :(

Yaklaşık 10 yayın yaptım , bunları tek başlıkta toparladım, umarım okurken keyif alırsınız.İnanın şu iki cümleyi yazarken bile çok zorladı beni emektarım, hala tamir ettirebileceğim bir yer  varsa lütfen ses versinler !



Yeniden bloğa yazıyor olmak ne güzel .
Keşke blogspottaki takipçilerimi de buraya aktarabilsem .
Tagaddi benim can dostum , yaşlı kızım bu ay bizimle birlikteliğinin 11. Yılını tamamladı . Daha uzun yıllar bizimle ol !
Seni seviyorum tekir güzelim ♥



BİZİM EVİN HALLERİ






Bahçenin güzel zamanları geliyor, baharın ilk habercisi Mor Salkım açtı, ardından Yaseminler , Ortancalar derken tadına doyum olmaz.
Doğayla içiçe olmak ne güzel , hoş bizim buralar ilk geldiğimiz yıllara göre çok çok kalabalık oldu ama hala kuş seslerine uyanabiliyor, arıların çiçeklerle sohbetine ortak oluyoruz…


VİŞNELİ KOLAY PASTA

Mevsimine göre çilekle de yapabilirsiniz ama benim favorim her zaman vişne olmuştur!
Mayhoş tadıyla, pratikliğiyle gönlünüzü fethedecek kolay pasta :
malzemeler
2 yumurta, 1/2 bardak kakao, 2 bardak un, 1 bardak toz şeker, 1 beking powder, 1 bardak çekirdekleri çıkarılmış vişne( yazdan buzluğa atıyorum) 1/2 bardak süt, 1/2 bardak sıvı yağ, 1 paket bitter çikolata, 1/2 paket hazır krema,1/4 bardak vişne suyu
Yumurta şeker krema kıvamına gelene değin çırpılır, elenmiş un, kakao , süt , yağ ve kabartma tozu eklenir tahta kaşıkla karıştırılır, 20 cm. çapında yağlanmış kalıba dökülür üstüne visneler eklenir , ön ısı yapılmamış 175-180 derece fırına atılır, kek kabarınca ısı düşürülür. Kürdan testiyle pişip pişmediği kontrol edilir fırından çıkarılır, daha sıcakken (isteğe bağlı)2 tatlı kaşığı vişne likörü ve çeyrek bardak vişne suyu ile kaşık yardımıyla ıslatılır. Kek dinlenmeye bırakılır. Bir gece dolapta beklerse çok daha lezzetli oluyor. Servis yapmadan önce benmari usulüyle eritilmiş çikolata ve krema ile sos hazırlanır ılık ılık üstüne dökülür bekletmeden yenir.
Not: kekin pişme süresinin  fırınınızın özelliğine göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın!



17 yorum:

  1. Nilgün'cüm, bilgisayar için kendi servisini çağır derim, ama miyadı dolduysa, taksitle, kampanyayla yenilersin mis gibi olur:) evin çok güzel, kediler, Tagaddi hepsi çok güzel, vişneli pasta nefis, eline sağlık. Wordpress e yorum yazmak daha uzun vakit alıyor, bir de blogspota çok alıştım, senin gibi wordpress'te olan bir,iki hanım arkadaşım var ama alışamıyorum o platforma yorum yazmadan önce e-posta, ad, soyad hepsini doldurmak gerekiyor. Blog akış listesi de olmuyor wordpressin buradaki gibi...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim vefalı arkadaşım sen de hoşgeldin ! Wordpress'i henüz tam olarak çözemedim ne yazık ki ve dün pc. temelli gitti, bakalım nasıl bir çözüm bulacağım . Dediğin gibi en iyisi servise yollamak. Sevgiler çokça !

      Sil
  2. Sizi okumak her daim çok güzel ♥♥♥

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Nilgün abla,hoşgeldin tekrar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Baharcığım ! Hoşbuldum ama pek ıssız buldum buraları !

      Sil
  4. Blog da görmeyi özlemişim:) BADEM de nisan 12 de 11 yılı geride bıraktı inş sağlıkla daha uzun zaman bizlerle kalırlar.
    Blogspotun yeni temaları var canım onlar android telefonlara uyumlu bakmış mıydın.
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice merhaba canım ! Telefondan blogspota yayın girilebiliyor mu? Ben bilmiyorum bir ara bana anlatabilirsen çok mutlu olurum, zira akşam bilgisayarım temelli gitti 😔 Badem'e uzun ömürlerdiliyorum , sana çokça sevgiler ...

      Sil
    2. Merhaba
      Takipçinizim.Yaşam enerjiniz harika

      Sil
  5. Merhaba canım :) Worlpress e giremedim desem :(
    Her neyse, burada olman beni sevindiriyor. Biliyorsundur.

    YanıtlaSil
  6. merhaba....wordpress mi? dün gece geldim bir yorum bırakamadım,bir zamanlar wordpresse taşınmıştık ama şifremi hatırlayamadım bile....oradan takip edip,buradan yorumlamalı belki de.........öptüm :)

    YanıtlaSil
  7. Nilgün hanimciğim...hoş geldiniz.gordügüme sevindim.hayirli olsun.sevgiler emel..

    YanıtlaSil
  8. Beni izlemeye alan bir blog sayesinde uğradım sitenize, iyi ki de uğradım; içim açıldı biraz da olsa. Hele pastaya ne demeli. Ellerinize sağlık.
    Hoşça kalın. :)

    YanıtlaSil
  9. Bloğunuzu yeni keşfettim. Çok keyifli yazılarınız. Paylaşımlarınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. Bu sayfalarda olmak ne çok şey katıyor bana ..emeği özveriyi Sevgi'yi sadakati şevkati paylaşmayı ve daha pek çok şeyi hayranlıkla ve duyarlılıkla takip ediyorum :)
    Çok sevgiler teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. Keyifli bir bloğunuz var. Paylaşımlarınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. wordpresse ulaşmak benim için kolay olmuyor burada kal ..

    YanıtlaSil