About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

10 Haziran 2016 Cuma

Mutlu hafta sonları



Evimde geçirilen zaman benim için asla kayıp değil. Örmeyi, kesip biçmeyi, boyamayı kısaca üretmeyi çok seviyorum. Günlerce evden çıkmadan meşgul olsam hiç ama hiç sıkılmam.

Bir arkadaş dedi ki geçende " her gelişimde evinde bir değişikjlik oluyor, hiç üşenmiyor musun ? Ben bir yerleştirdim mi eşyaları asla kımıldatmam " Aaa olur mu öyle şey ? Ben inanılmaz keyif alıyorum, Tabii siz en çok bahçemi bir de salonumu - salon ne ? Yaşam odamızı - görüyorsunuz. Üst katlar da nasibini alıyor bu değişimden. Eşimle durmadan alt kattan üst kata , üst kattan da alt kata bir şeyler indirir çıkarırız biz :)

Herkesin tercihi farklı tabii. Kimi pırlanta ister, kimi yeni arabası olsun,  daha daha büyük evi , dolaplar dolusu giysileri, ayakkabı çantası ...
Bana verin kumaş, ip , boya , bir de kitap... Tabii kitaplarım, dergilerim olmadan asla !



Yalnız el işi dergilerini değil, dekorasyon dergilerini de alıp biriktirmeyi seviyorum. Bu dergilerin yaşam alanlarımızı düzenlemede çok yararı olduğuna inanıyorum. Ne yazık ki bizim henüz kendimize özgü bir dekorasyon stili oluşturacak kadar birikim kazanmadığımızı , taklitle bir yere varılamayacağını idrak edemediğimizi düşünüyorum. 

Moda  neyse bir bakıyorsun evlerde koltuk kanepe, tabak çanak hep aynı . Bunda üreticilerin de olumsuz katkısı var tabii. Onlara sorarsan " arz - talep işi. " Sonuçta ticaret yapıyorlar ,parayı bu yolla kazanıyorlar !

Neyse sözü çok uzatmayayım. Bu ayın Evim Dergisinde bir köy evi var. Urla / Barbaros Köyünde emekle sabırla yıkık dökük bir dam sevimli bir köy evine dönüştürülmüş. Çoğumuzun hayali belki... Zaman bulursanız alıp okumanızı tavsiye ederim .

Mutlu hafta sonları keyifli okumalar dostlarım !

Not: Bu kesinlikle bir reklam yazısı değildir, zaten ben hiçbir koşulda sponsor kabul etmiyorum biliyorsunuz!

28 yorum:

  1. Valla ben de bayılırım evdeki eşyaların yerini değiştirmeye.Kullanım amaçlarını değiştirmeye de.Bir doğum günümde eşim bana hobi malzemeleri almıştı hiç unutmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz eviyle, hobileriyle mutlu olanlardanız ya ondan Ebrucuğum ♥

      Sil
  2. seni benimle bir eve koysalar demek günlerce sıkılmadan dört dönebiliriz :) bende sen gibiyim,hiç sıkılmam evde...haa ev eşyalarının yerlerini değiştirme konusunda pek aktif sayılmam ama...

    gerçi bu ara hayatım saçma bir düzen ve koşturmaca içibde yol alsa da,bu dönemin biteceği ve yine rutine döneceğim günleri de sabırsızlıkla bekliyorum...

    o zamana kadar da sen gibi çok sevdiğim bir kaç insanın yaptıklarıyla huzur bulayım diyorum...ne iyi geldiğinin farkındamısın bilmiyorum Nilgün Abla ama yaptıkların,yazdıkların ruhuma ilaç hep...seviyorum seni...çok....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte yaşamdan sana düşen mutluluk payını alabilmek bu kadar kolay aslında Sibel, görüp de farkedecek göz,anlayacak yürek ...

      Sil
  3. Ayyy bayıldım ben bu yazıya tamda aklımda olan her şeyi bire bir dile getirmişsiniz onun için sizi seviyorum işte keşke biraz daha yakın olsaydık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşen Hanımcığım ne zamandır düşünüyordum da doğru zamanı ve doğru sözcükleri bekliyordum yazmak için...
      Birbirinin aynı olan hiçbir şey bana cazip gelmiyor artık, giysi,ev eşya...
      Görmeden konuşmadan anlaşabilmek buymuş , ben de sizi çok seviyorum ♥

      Sil
  4. Değişiklikleri ben de seviyorum ama evde eşyaların yerini değiştirmeye müsait değil:) Evin havası değişiyor aslın da teni bir enerji giriyor sanki.
    Aman canım sağlığınıza dikkat edin eşya taşıyacağım derken kendinizi incitmeyin. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben mutlu oluyorum böyle Hatice . Biliyorsun evde kuyruklu sayısı fazla hem dip temel temizlik de yapmış oluyorum böyle :)

      Sil
  5. Bizim oyun alanlarımız evlerimiz. Kimse oyundan sıkılmaz değil mi ? Sağlık, huzurla yaşayın içinde Nilgün'cüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülin bazen beni benden daha güzel anlatıyorsun sen ♥

      Sil
  6. Nilgün hanımcığım...elişleri...ev işleri çiçekler balkonlar...derken biz emeklilere iyi geliyor..sizin gibi gönül dostları , yüreği güzel insanlar çok daha iyi geliyor..allah hiç birimizin ağız adımızı bozmasın...güzel dostlar..uzak ta olsa güzel enerjilerimizi gönderilim.ellerine sağlık ...evin eşyalarını,yerlerini, bende eve enerji alış verişi olsun diye değiştiririm.sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel Hanımcığım hiç böyle düşünmemiştim ama bak şimdi sen söyleyince çok mantıklı geldi :)
      Benden de sevgiler !

      Sil
  7. Sen hayattan keyif almayi biliyorsun ablacim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çabalıyorum en azından. Hiçbir şey emek vermeden elde edilmiyor hayatta, mutluluk bile...

      Sil
  8. Sevgili Nilgün,
    Günün aydın, yaşamın mutlulukla dolsun. Evlerimiz, evini seven insanlar için bir sığınak tüm mutsuzluklardan, artık yaşanacak bir ortamın kalmadığı bu dönemde kaçış yerimiz. Belki polyannacılık gibi algılanır ama yerini değiştirdiğimiz bir koltuk, dolaplardan çıkan yeni bir örtü, bir köşede unutulan yeni bir objeyi bulmamız bile insana mutluluk veriyor. Yayınladığın görselliği bizleri hayran bırakan el emeği ürünlerin, içten yazıların yaşamımızda Kelebek etkisi yaratıyor. Olanakların elverdiği sürece biz seni izlemeye devam edeceğiz ve burada bekliyor olacağız. Bahçemizde açan hanımellerini sevgiyle sarmalayıp gönderiyorum. Kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Öznur elimden geldiğince gücüm yettiğince yazacağım. Mutluluk ,keyif aynı senin dediğin gibi; verdikçe alıyorsun, paylaştıkça çoğalıyorsun.
      Kelebeğimiz hep başımızın üstünde olsun !

      Sil
  9. Aynen bende yapacak bir şeyler bulurum evimde bence içinde yaşayanlar güzel insansan olunca ev nasıl yerleşirse yerleşsin hep güzeldir kusurları görmezsiniz sizlerde evinizde öyle güzel canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güxzel söylemişsiniz, insan sevince kusur görmez ya , evler de . Bir dolu hatası kusuru olsa da ben evimi , evimde geçen her dakikayı seviyorum.

      Sil
  10. İnsan üretmeye görsün..neler gelir ardından neler..
    Aynı senin yaptığın gibi Nilgünüm . Ne çok meraklın sevdalın var. Seni izlemekten büyük keyif alıyoruz

    Emeklerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz birbirimizi bulduk da ondan Nunucuğum! Yoksa ne pembik gelinler var biliyorsun takipçi sayısı neredeyse İzmir nüfusu kadar :)))

      Sil
  11. Nilgün'cüm
    ben karar verip orada kalmasını sevenlerdenim,taki ondan vazgeçene kadar:))
    üşenmeden değişim yapanlara ise hayranım.
    senin evini de çok beğeniyorum.dergi yarın alınacak.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karar verebilsem belki ben de oynatmam da veremiyorum işte :(

      Sil
  12. Ne guzel yasadigin anlari guzellestiriyorsun Nilgun Abla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat böyle daha güzel de ondan... Yoksa hiçbir şey kusursuz değil ...

      Sil
  13. Merhabalar sevgili Nilgün hanımcığım, yaorum yazan arkadaşlar benimde duygularıma kalem olmuş. her ne kadar bu sıralar buna çok vakit bulamasamda illaki bir örtü ya da bir aksesüarın yerini değiştirmek mütemadiyen yaptığım işlerdir hiç bir şey yapamasam saklama kaplarımın bulunduğu dolabı değiştiririm elişleri yapma faslı ne yazıkki yok artık bende ama sermeyi örtmeyi kullanmayı çok severim yerinde kararaıonda .Bir dönem biriktirdiğim ve onlardan zamanında çok faydalandığım eski Anna dergilerim ve Burda ve decorasyon dergilerim hep benimledir. eviniz zaten sizin huzurlu mutlu ve çok sevecen kişiliğinizi yansıtıyor gerisi hiç önemli değil kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Şükran Hanımcığım benim eksiğim de bu işte. Hiçbir şey biriktiremiyorum , ne güzel Burda , Anna dergileri vardı eskiden; ne çok patron çıkarıp çıkarıp dikerdik değil mi ?
      Keşke yakın olsak bir karıştırsam o dergileri bana çok iyi gelirdi eminim :)
      Sevgilerimle !

      Sil
  14. Merhaba hanımefendi, çok güzel bir eviniz var. Allah huzur içinde sevdikleirnizle yaşamayı nasip etsin... :)

    YanıtlaSil