About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

2 Şubat 2016 Salı

Biraz şundan biraz bundan



Dekorasyon benim tutkum ve artık sizler de çok iyi biliyorsunuz , ben  " Evimi  çok Seviyorum ! " 
Onunla bir kız çocuğu gibi oynamayı ,ufak dokunuşlarla göze batmayan ama hissedilebilen değişiklikler yapmayı seviyorum.

Bazen bir kırlent ya da koltuk şalı örüyor ve onu o kadar çok seviyorum ki kedinin yavrusunu taşıması gibi  oradan oraya taşıyıp duruyorum. Bazen de onca emek verdiğim bir şeyi tamamlayıp evime yakışmadığını düşünüyor hemen gözümün önünden kaldırıyorum.

Dekorasyonu bunca severken çabucak değişen trendlerden uzak kalabilmem doğrusu mucize. Çünkü evimde yaşam tarzımıza uymayan,  sadece moda olduğu için ya da zorunluluktan alınmış hiçbir şeyi istemiyorum!

Bunca güneş alan , Şubat ayında bile neredeyse baharı yaşayan Ege'de güneşin,ağacın ,çiçeklerin ,toprağın kısacası doğanın renklerini çok seviyorum.


Örgü örmeyi ,tığ işlerini çok seviyorum. beni öyle güzel dinlendiriyor ki anlatamam. Bizim buralarda yakında hobi malzemesi satan bir yer yok, çarşıya gidip gelmek de neredeyse tüm günümü alıyor. diyelim ki malzemem bitti, bu benim için o anda mutsuzluk nedeni olabiliyor. O nedenle hazır çarşıya gitmişken biraz fazla malzeme alıp gelmeyi tercih ediyorum .

Geçende çocuklarla konuşuyorduk da laf arasında " her yerde yaşayabilirim ama benim için bir evde iğne iplik, kumaş,yün ,tığ şiş , internet , kedi olmazsa olmaz " dedim... Bir de kitaplar !  Ah bu ara çok az okuyabiliyorum ! Kendi ölçütlerimde az tabii. 

Site komşularımızla ayda bir kez toplanıyor ,çay kahve içip azıcık da dedikodu yapıyoruz.  Geçen yıl başladığımız bu toplantıda her ay ortaklaşa belirlediğimiz bir kitabı okuyor ve tartışıyoruz. Herkes bu kararımızdan memnun ve toplantılarımızın güzel bir amacı var artık...


Bir de yeni çocuk katıldı aramıza . Seferihisar / Sığacık Kaleiçinde şaşkın şaşkın dolaşırken onu bulan bir hayvansever tarafından SEHAYDER'e emanet edilmiş . Taaa oradan bize geldi. Onu bulanlar " Çarşı " adını vermişler ama biz 5 gün bekledik adını koymak için ve dün eşim " Pala olsun bunun adı "  dedi .

Çok şaşkın ve çok ürkek bir çocuk. İnsana alışkın değil, -artık başından ne geçtiyse kısacık yaşamında - yarın aşılarına başlıyoruz ,bu süreçte bizim çocuklarla tanışması çok iyi geçti. Hemen kabullendiler ve aralarına aldılar. Şimdi bahçede oyunlar oynuyor ve bizimkiler bahçe dışına çıkmadığı için onlardan ilk hayat dersini almakla meşgul !

"Biraz şundan biraz bundan " konulu bir yazıma daha nokta koyuyorum. Sıkça uğrayamazsam buralara hoşgörün olur mu ,zira evin nüfusu arttıkça işim gücüm de artıyor ve ben hiçbir şeye yetişemeyen şaşkın bir insan oldum son günlerde.

Kalın sağlıcakla !

38 yorum:

  1. Merhaba. Toplantılarızda okuduğunuz kitabı konuşuyor olmanız ne kadar güzel, çok hoşuma gitti:)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Senin evcilik oyunları gördükçe çok kıskanıyorum bilesin... :))
    Akşam yattığımda ertesi gün için biiir sürü oyun planlıyorum amaaaa, ertesi sabah kalktığımda gene o enerjiyi bulamıyorum :((
    Ancak mutfak işleri, ufak tefek temizlik, çamaşır...
    Amaaaaa... Farkındaysan oturduğum yerde ellerim boş durmuyor, dekoratif birşeyler üretmekteyim... Enerjimi de bir toparladım mıııı, gelsin dekorasyon, gelsin fotoğraflar, bak o zaman da ben seni çatlatacağııım :)))))
    Seni seviyorum Nilgüüün :)

    YanıtlaSil
  3. O toplantılar şahane geçer artık... Ben de istiyorum böyle birşey ama ne yazı ki olmuyor, olduramıyorum... Şükür ki çevremdeki birkaç kişiyi alıştırabildim kitap okumaya ama henüz toplantı yapacak kıvama ulaştıramadım :)

    Pala süper bir isim olmuş minnoşa... Sana ne kadar imreniyorum anlatamam...
    Öpüyorum seni kocaman...

    YanıtlaSil
  4. Hayatın içinden küçük uğraşılarla kocaman bir dünya yaratmışsınız kendinize. Ne güzel.Koltuk örtüleri bu ay Evim Dergisinde de vardı.Sizinkiler de çok güzel olmuş. Elinize sağlık.
    Kitap değerlendirmesi yapmak harika. Sırtınızda o kadar çok yük var ki.Dolu dolu yaşıyorsunuz. Sağlıklı günler.

    YanıtlaSil
  5. Sitenize sık uğrayamasam da yazılarınıza denk geldiğimde zevkle okuyorum ....pisilerle muhabbetiniz onları sahiplenmenizi takdir ediyorum bir kedi sever olarak :) kırlentler çok şık bende örgü hastasıydım ama malesef sağlık problemimden şimdilik yani 1yıldır uzak kaldım yeni hobim dikişle meşgulüm bana çok zarar vermiyor . Güzel paylaşımlarınızda görüşmek üzere sevgi ve selamlar güzel pisilerinizide öpüyorum :))

    YanıtlaSil
  6. O kadar güzel ki anlatımın, bitmesin isterim. Defalarca okudum. Farkındalıklarınla çok özelsin. Örgü, dekorasyon,bahçe, çiçek, kitap,kuyruklu dostların ve dostların harikasın❤Kutluyorum, kocaman öpüyorum arkadaşım ❤

    YanıtlaSil
  7. O kadar güzel ki anlatımın, bitmesin isterim. Defalarca okudum. Farkındalıklarınla çok özelsin. Örgü, dekorasyon,bahçe, çiçek, kitap,kuyruklu dostların ve dostların harikasın❤Kutluyorum, kocaman öpüyorum arkadaşım ❤

    YanıtlaSil
  8. Banu Abla bir, sen iki :)
    Evinizde ki enerji harika, Allah bunu azaltmasın. Daha
    çok paylaşın, fotoğraf çekin, burada yazın . Keyifli
    anlarımıza eşlik eden güzel şeylersiniz hayatımızda. Ben de başladım örgü
    işine, gerçekten çok zevkli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adını değiştirmişsin, şaşırdım, beni bu kadar iyi tanıyan Storm Angel kim diye... buldum,rahatladım, öptüm seni :))

      Sil
  9. Nilgün hanım her şey yine kartpostal güzelliğinde ama ben kırlentleri çok sevdim iyi günlerde kullan rica etsem müsait bir zamanında gri kırlentlerin çiçeklerindeki kabarıklığı nasıl verdiğini tarif edebilirmisin simdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bu örneğe "Popcorn " deniyor. Önce sevgili Ruşen Hanım'ın bloğunda gördüm , sonra birkaç yerde daha karşıma çıkınca araştırmaya başladım. Youtube'de " how to make popcorn patern ? " ya da " how to meke popcorn cushion " ? diye sorunca anlatımını bulabiliyorsunuz. Ben de oradan çıkardım zaten. Kolay gelsin !

      Sil
    2. https://m.youtube.com/watch?v=Tb7WGZbF8no
      Bir tane video buldum size

      Sil
  10. Çok çok çok sağ olasın Nilgün hanımcım hemen bakıcam sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Yazılarınızı çok haz alarak okuyorum bugün evim dergisindeki "Yeşile kaçıyoruz" yazınızı okuduğumda hemen hemen her cümlesi tabiri caizse "Bam telime" dokundu yüreğinize kaleminize sağlık.
    Kırlentleriniz renkleri çok güzel ama sandığa bayıldım acaba hangi yöremizin ?
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Nilgün,

    Evinizin yeni bireyi Pala çok güzel. Bir film kahramanı vardı galiba Kara Maske şirinimin yüzünde sanki kara bir maske var. Kırlentler çok güzel, ama tığ işi hiç yapmadığım için beceremem gibi geliyor. En çok da rahibe işi diye tanımlanan patchwork yapmak istiyorum. Bu arada, Sığacık denilince kardeşim için Ocak ayında 3 günlüğüne İzmir'e gelmiştim, 24 saat yağmurun yağdığı bir pazar günü kardeşim rahatsız olduğu için gezme imkanım olmadan arabayla sizin eve yakın yerlerde dolandık durduk. Hiç görmemiştim Güzelbahçe, Seferihisar özellikle Sığacık çok güzel bir yer. Gezerken sana da güzel dileklerimi ve selamlarımı yolladım. Biz huzur ve mutluluk dolu postlarını büyük bir sevgiyle okuyoruz. Ayrıca, görseller ile birlikte her bir söz ve kare terapi gibi geliyor. Ayşegül'ün kuyruklular için yazarken İNSAN anne ve babam sözcüğü senin için de söylenmiş gibi. Gerçek İNSAN ve güzel yürekli Nilgün iyi ki varsın. Ankara'dan çiçekleri sevgiyle sarmalayıp gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  13. Sizi takip etmek büyük keyif iyiki varsınız .Eviniz çok güzel özellikle mutfağınızın hayranıyım. Mutfağınız en sevdiğim renkte yeşili çok severim . Antalya dan sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Her yazınızla, Ege'nin güneşli havasında, doğa içindeki evinize misafir olmuş gibi hissediyorum. Pala bıyıklı çocuk, o güzel bahçeden, sıcacık ilgiden daha iyisini bulamazdı. Şanslı kerata :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  15. Nilgüncüğüm....maşallah allah gücünü kuvvetini artırsın. bayılıyorum size....siz,yazınız, eviniz,kuyruklular,çiçekler hepsi harika ....bin kere maşallah..enerjiniz mükemmel....iyi insan..kucak dolusu sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
  16. ne güzel arkadaş arası bu toplaşmalar. Bizimde her ay toplaştığımız 3 ailelik bir grubumuz var. Eşli çocuklu tam bir curcuna ama saatlerin su gibi aktığı, keyif vakitleri.
    Evinin ruhu, renkleri kısacası her şeyi sen.
    Bakmaya doyamadıklarımdan.
    Öperim, pala da hoş gelmiş.

    YanıtlaSil
  17. yaa yastıklar çok güzel ama

    YanıtlaSil
  18. Gecenin bir vakti çok iyi geldi bu paylaşım.
    sağol arkadaşım. Pala'nın makus talihi değişmiş bu durumda :) Bir can daha sevgi içinde yaşayacak, ne güzel.

    YanıtlaSil
  19. Araya giren İstanbul seyahatim sebebi ile okuyamadığım yazını çok sevdim. Yine ne güzel ne sıcacık tadına doyum olmayan keyfle okunan satırlar yazmışsın gönlü güzel sevgi ile dolu insan,bize özletme yazılarını arkası çabuk gelsin lütfen...

    YanıtlaSil
  20. Harikasınız ne diyeyim:) Güzel evinizde, sevgili ailenizle ve patililerinizle (zaten onlar da aileden)çooook güzel günleriniz olsun.

    YanıtlaSil
  21. Fotoğrafçılık kursu seçmek sanıldığı kadar kolay değildir.Fotoğrafçılık kursu seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor ve fotoğrafçılık kursu seçimi nasıl yapılmalı? Aradığınız soruların cevabı bu sayfada.
    Daha fazla bilgi için sitemzi ziyaret edebilirsiniz.
    http://www.fotografcilikkurslari.com.tr/
    #fotograf #fotografcılık #fotografcılıkkursları

    YanıtlaSil
  22. Ben sana ve bu hayvan sevgine hayranım asıl!
    bu aralar sık uğrayamıyorum bloglara ama bu yazıyı geçte olsa okuyabildiğim için mutluyum.. çünki sıcacık bahar doldu içim..
    sana ve aileye yeni katılan pala beye öpücükler yolladım..

    YanıtlaSil
  23. Güzel arkadaşım, blogda bir etkinlik var. Duyurmama, daha çok kalbe ulaşmamıza yardım eder misin?
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. çok çalışıp çok dua etsek böyle evimiz olur mu bizim de :)

    YanıtlaSil
  25. Güzel anlatım oldukça başarılı

    YanıtlaSil
  26. Nilgün cüm maaşallah aileniz gitgide büyüyor:) Pala da hoş gelmiş mutlu olacağından eminim. Faceden yaptıklarını sıkı takip ediyorum blogu güncellemediğin için göremiyorum :) Ellerine sağlık yastıklar örtüler çok güzel oldu bakalım bahar yaz ürünleri neler gelecek. Kızları ve bahçe ahalisini öpüyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice aile genişledikçe benim yoğunluğum ve yorgunluğum artıyor. Halime şükretmekle birlikte bazen daraldığım oluyor. Teşekkür ederim, sevgiler 💖

      Sil
  27. Bu ev sevilmez mi? ben de sizin koltuk örtünüze minderlerinize bayıldım
    harikasınız
    huzur ve mutluluk diliyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim , beni mutlu ettin . Sevgilerimle 💖

      Sil
  28. Nilgün hanımcım instagram sayfanız birden bire yok oldu. Bir sorun yoktur umarım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili arkadaşım ilgine çok teşekkür ederim. Bu ara biraz yoğunum hiçbir şeye yetişemez oldum . Sorun yok şükür, azıcık rahatlayınca döneceğim. Sevgiler !

      Sil
  29. İyi günler Nilgün Hanım.İnstagram hesabınızda bir problem var sanırım.Hiçbir şekilde bulamadım.İyi pazarlar dilerim.
    the_orchid_queen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginiz için çok teşekkür ederim. Biraz ara verdim, bu ara çok yoğunum , rahatlayınca döneceğim. Sevgilerimle !

      Sil
  30. Nilgün hanım instagramdanda mesaj gönderdim hesabınız kapatılmış iyisinizdir inşallah bir problem olmamasını ümit ediyorum. Bir an önce yazı ve fotoğraflarınıza kavuşmak ümidiyle sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşen Hanımcığım ilginize çok teşekkür ederim. Bu aralar inanın çok yoğunum , instagram çok zamanımı alıyordu , biraz ara vereyim işlerimi toparlayınca yine döneceğim. Sevgiler 💖

      Sil