About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

26 Mayıs 2015 Salı

Yeşili bol günler...



Kış uzun ve sert geçince siz ne yaptınız bilmiyorum ama ben evde oturup bol bol elişi yaptım, elişi yapmaktan sıkılınca da mutfağa girdim;kek ,kurabiye pişirdim. Pişirmekle kalsam iyi pişirdiklerimin çoğunu oturdum afiyetle yedim !
" E haydi bahar geldi ,yaz kapıda ;  artık diyet zamanı " diyenler size çoook hak vermekle birlikte bu yıl kendimi diyet yapmaya hazır hissetmiyorum. Yani daha çok hareket edelim ,evet ama vallahi ne yalan söyleyeyim şimdi kendimi mutfağa girip bir şeyler pişirmemek için zor tutuyorum.

Neyse bu yemek faslını kapatayım. 


Nihayet havalar güzelleşti. Önümüzdeki günlerde bir parça serinleyecekmiş,zira yağmur geliyormuş ama ben bu havadan çok memnunum. Şükür ki  bazı günler sabah kahvaltılarımızı ,akşamüstü çay keyfimizi artık açık havada  yapabiliyoruz.

Bahçe,yeşillik,çiçekler kısaca doğa ne kadar güzel! Mor Salkımlarım sonbahara kadar "elveda ! " dedi ama şimdi de - çok şükür - kışı sağ salim atlatabilen Yaseminlerim çoştukça çoştular...
Seviyorum baharı ♥ ♥ ♥ 


Seradan aldığım ithal Ortancalar pek güzel görünse de yaz sonuna kalmadan bozuluyor maalesef ve gelecek sezona yeniden çiçeklenmiyor . Ne gam bunlar bitmeden yerli ortancalarım açacak ,bu kadar gösterişli çiçeklenmeyecekler belki ama ben onları daha çok seviyorum çünkü her yıl baharda yeniden açıyorlar. Vefasız değiller yani :)



Bir de "Kamera Arkası " yapayım sizlere . Bu sözümü lütfen bir kenara yazın;" bahçeli evin keyfini komşularınız ve konuklarınız sürer " .
Siz özellikle bahar aylarında bahçeyi temiz ve tertipli tutmak için daima çalışırsınız ,günde 1,  bilemedin 2 saat oturup keyif çatarsınız ama dışardan bakanlar her şeyin kendiliğinden oluverdiğini düşünürler .

Son iki görselden anlaşılacağı üzere yalnız bahçe işleri değil mobilyaların da bakımı yapılır bu mevsimde. Her yıl (önerilen 2 kez ama ) 1 kez zımparalanır ve bir güzel cilalanır. Cilanın kuruması bir kaç gün sürer sonra 2. katı  atılır . ( Neyse ki eşim bu işleri bana bırakmıyor sağolsun ! ) 
Baharda çalışacaksın ki yazın rahat edebilesin değil mi?

Çim biçme ve sabah - akşam sulamak için uykumuzdan yaptığımız özveriden sözetmiyorum bile...
Tüm bunlar ne için mi?
Keçiboynuzu misali bir damla lezzet için, sağlıklı nefes alabilmek, doğayı tanımaya çabalarken daha sakin , daha sevecen ve sade bir insan olmayı öğrenebilmek için!

Siz yine de son paragrafları çok dikkate almayın, mümkünse bahçenizde ,yoksa balkonunuzda çiçek yetiştirmeyi deneyin. Bambaşka bir dünyaya adım attığınızı göreceksiniz.

Hayat zaten çok karmaşık ve yorucu ,gözlerinizi,ruhunuzu  yeşille dinlendirin !
Hepinize yeşili bol  günler dilerim !
Kalın sağlıcakla !

25 yorum:

  1. Selam bahçemize hayran kaldım. Emeğinize sağlık. Ben de teras ve balkonda çiçekler, soğan, domates ,biber ektim,yetitirmeye çalışıyorum. Bakalım yiyebilecek miyim? arkadaşım soruyor tatile gidince ne olacak. Ben de diyorum ki verdiği zevk şu anda bile kelimelerle ifade edilemez. Seneye yeniden yetiştiririm. Eğer kuruyan olursa.Peki ne kadar oturuyorsunuz diye sorarsanız. sizin gibi , bir kahve ya da çay içimi. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  2. MAŞALLAH SİZE :))EVİNİZİN İŞİ ÇOKTA OLSA BOŞ VERİN İKİ SAATİN BEYLİĞİ BEYLİK:))SÜRÜN SEFASINI SAĞLIKLA...SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  3. bahçeli bir evde henüz yaşamadığımdan bu doğru tespitler! sahi yaa dedirtti bana Nilgün:)) ama ben yine de bahçeli bir evde yaşama hayaliyle dolu doluyum:)) dediğin gibi 1-2 saatlik bir çay-kahve içimlikte olsa buna değer bence..
    daha uzun daha keyifli yaz gecelerinde sağlıkla mutlulukla doya doya yaşayın bu şahane bahçede..
    sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize emeğinize sağlık düzenin temizliğn yerini hiç bir şey tutmuyor şimdide keyif zamanı bu güzellikleri seyrederek yapılan kahvaltının tadı bir başka olur afiyet olsun sizlere her şey şahane gözüküyor mutluluklarla kalın

    YanıtlaSil
  5. Ahh şimdi o bahçede olmak vardı! :))

    YanıtlaSil
  6. Her şey çok güzel komşucuğum. Emeğinize, yüreğinize, gönlünüze sağlık. Maaşallah mazı çok güzel gelişmiş. Çardakta mor salkımlar vardı sanırım. Çok güzeller ama çiçek ömürleri pek az ama yaprakları da çok güzel. Keyifle, sağlıkla harika bir yaz geçirmeni dileği ile ❤

    YanıtlaSil
  7. O bahçe nasıl güzel öyle Nilgün Abla.Hele masa başındaki halimden ve dışarının nefes alınmaz sıcağından sonra cennet gibi duruyor...

    YanıtlaSil
  8. İş-yorgunluk sadece bu kadar güzellikler için olsun. Sağlık ve sıhhat içinde güzel baharlarınız olsun. Ne tatlısınız diye söze girip, büyülendiğim fotoğraflardan bahsedebilirim. Ancak o kadar ortada ki her şey, kocaman sevgilerimi yolluyorum size!

    YanıtlaSil
  9. bol keyifler
    huzurlu günler dilerim..

    YanıtlaSil
  10. Ne de güzel anltmışsın...
    Evet bahçem yok ama elime geçen her yere bir çiçek koyuyorum sksıyla artık... Yeşile dokunmak hoşuma gidiyor...
    Hergünümüz sevgi dolu olsun inşallah diyor ve seni sevgiyle kucaklıyorum :)

    YanıtlaSil
  11. Ege incisi Alaçatı muhteşem tatil imkanları ile siz tatil severleri bekliyor.
    Sizlerde erken rezervasyondan yararlanmak için
    www.alacatiotel.com.tr sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  12. Serenity_kitapkurdu
    Her guzelligin ardinda buyuk bir emek oluyor. @evimiseviyorum...sizin emeklerin karsiligi da cennet gibi bir bahce, sicacik dostluklar, paylasilan anlar en cok :) saglikla ve mutlulukla sursun kosturmacalariniz - dostlariniz hic eksik olmasin cevrenizden...

    YanıtlaSil
  13. Şu an için böyle bahçe benim için hayal gibi..ama yazın bizimkilerin yanına yaylaya gittiğimde bu özlemimi bir nebze de olsa dindirebiliyorum. Babamın yetiştirdiği taze meyve / sebze yiyerek yazı geçirmeyi dört gözle bekliyorum o nedenle. Bu güzelliğe sahip olabilmek için babamın nasıl çalıştığını çok iyi bilirim. Elleriniz dert görmesin! sayenizde içimiz açılıyor..
    Emekli olduğumuzda bizim hayalimiz de gerçek olur umarım..Keyifli akşamlar! Ağız tadınız hiç bozulmasın Colette'm

    YanıtlaSil
  14. Ne güzel yazmışsınız. Çiçekler insana nefes aldığını hissettiriyor. Ben de küçücük balkonumun elverdiği ölçüde çiçeklerle haşırneşir olmaya çalışıyorum. Bahçenize bayıldım. Ağız tadıyla güle güle oturun. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Evet evet çıkın mutfaktan, herkes çıksın mümkünse . Kimse birşey pişirmesin zira ben sağlık sorunlarından dolayı yarından itibaren zorunlu diyete giriyorum :)))))
    Ama o muhteşem bahçenizde bir bardak çayın yanında 1 dilim kek yenmez mi ama :(((( Sevgiler. Keyifli ,huzurlu bir yazda ,mutlulukla oturun bahçenizde .

    YanıtlaSil
  16. bu güzellik için çok çalışmaya değer nilgün:))
    biz bazen 24 saat bile kalamadığımız evimizde bahçede ırgat gibi çalışıp bütün hafta kas ağrıları ile cebelleşip 250 km yol git gel!
    deli işi valla!
    ama iki satır bakıp mutlu olmak için:)) değer:)))
    güzel bir yaz yaşayın güzelliklerinizle.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Bahçen emeğinizin fazlasıyla yansıtıyor canım sağlıkla çıkarın keyfini. Kızları da sana kucak dolusu sevgiler öpücükler:)

    YanıtlaSil
  18. Bahçeniz muhteşem, sağlıkla, neşeyle, huzurla oturun keyfini çıkarın. Sevgiler Sema:)

    YanıtlaSil
  19. Emeksiz hiç bir şey güzel olmuyor tabii.. Bayılıyorum sizin bu bahçeye.. Her şey çok güzel..

    YanıtlaSil
  20. belki bir iki saat oturup keyif yapabiliyorsunuz ama o bahçenin her işi de keyifle yapılır gibi geliyor. bizlerle de güzellikleri paylaşıp gözümüzü şenlendirdiğiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  21. Bahçeniz cennet gibi ama size katılıyorum bu halde tutmak çok zor, çok emek gerektiriyor.Biz de aynı emeği terasımız için göstermiştik ama bu kış tüm emeklerimizi sildi süpürdü, bu kadar soğuk olacağını, zarar göreceğini düşünemedik herhalde gözümüzün önünde yok oldu, dondu çiçeklerimiz :( Ne güzel, iç açıcı fotoğraflar paylaşıyorsunuz paylaştıklarınıza bakarken dekorasyon dergilerine bakarken ki mutluluğu duyuyorum :) Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  22. Seninle, senin bahçende, senin çiçeklerinle ve kuyruklu dostlarınla...bu yaz hayallerim var:)

    YanıtlaSil
  23. Haziran ayının evim dergisinde siz varsınız .. Harika

    YanıtlaSil
  24. Her sektörün ihtiyacını analiz ederek geliştirilen, satıştan satın almaya, muhasebeden finansa, e-ticaretten personel yönetimine kadar tüm çözümler için DİA yazılım kalitesinden yararlanın.http://www.dia.com.tr/ #Dia #yazilim #DİAYazilim

    YanıtlaSil