About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

9 Mayıs 2015 Cumartesi

Bir takım duygular...


Geçtiğimiz hafta 5 günlüğüne Rusya'ya Saint Petersburg'a  gidip hem çocukları gördük hem de gidip görmeyi çok istediğimiz bu şehrin tarih, kültür kokan havasını soluyup geldik.

Gitmeden önce aklıma takılan bazı sorular vardı bunlar için ufak bir araştırma yaptıysam da çok tatminkar yanıtlar alamamıştım ne yazık ki. Sırf gitmek isteyenlere rehber olmak amacıyla -Peter'de uzun süre yaşamış blogger dostlarımın alanına müdahil olmayı göze alarak-  ufak bir yazı hazırlayacağım. 
S.Petersburg'un tarihi ve turistik yerleriyle ilgili pek çok kaynak bulabilirsiniz,  benimki daha çok," giderken valizimizde  neler götürelim, nerede ne yiyip içelim ? " konularında bir yazı olacak.

Her şey pek güzeldi ama son gün Hermitage'den yorgun argın çıkıp da " bir de nehir gezisi yapalım " diye turist kafilesiyle birlikte bilet kuyruğunun kalabalığına karışmayaydık iyiydi. Ne olduysa orada oldu ,sırt çantamı açan hırsız tabletimi kaşla göz arasında çaldı ! Farketmem uzun sürmedi ama olan olmuştu bir kere. Çektiğim güzelim videolar,fotoğraflar gitti... Yok çalanın da,hırsızdan satın alanın da işine yaramaz, şifremi kırıp internete giremediği gibi biz çok kısa süre sonra tabletimi iptal ettik. 

Uzun lafın kısası eşimin çektiği fotoğrafları düzenleyip yazımı hazırlamam biraz daha zaman alacak .  



Konuyla ilgisi yokmuş gibi görünen bu fotoğraflar ne mi?
Elim yazmaya varmadı kaç gündür. Şoku hala atlatabilmiş değilim. Sevgili Cihan'ımız ,tatlı blogger dostumuz Cihan ( Cihan'ın Bahçesi  ) bahçesini öksüz bırakıp ansızın cennet bahçesine göçtü. O'nun o tatlı,sevecen,anaç hallerini akıldan çıkarabilmek  ne mümkün? Kaneviçeleri,minik kuş evleri,hayatı temizlemek istercesine beyaza boyadığı objeleri ... Hep öksüz kaldı şimdi. 


Sevgili Cihan artık bahçemde her sabah bir bardak da  senin için çay içeceğim, " benim evde çaydanlığın altı hiç kapanmaz Nilgüncüğüm " demiştin ya bir yorumunda bana ,bak ben  unutmadım .Işıklar içinde kal arkadaşım,mekanın cennet olsun! Allah seni sevenlere sabır versin!
Biz seni çok sevdik!!

12 yorum:

  1. Güzel İzmir imin güzel öğretmeni Nilgün hanım yaşadığınız aksilik için geçmiş olsun ne diyelim her yerde kötüler var onlarda bir yol tutturmuş gidiyor.Allah ıslah etsin her ne kadar sevgili Cihan ın şokunu atlatamasak da bir şekilde hayat devam edecek sizlerde en azından evlatlarınızı görmüş olmuşsunuz değişik kültürlleri tanımışsınız ne güzel nelerle karşılaşıcam korkusu nedeni ile çocuklarımın ısrarlarına rağmen ertelediğim ancak 6 ay önce adım attığım blog dünyasında yeni tanıdığım böyle güzel insanların kaybedilmesi gerçekten üzücü ne diyelim bundan sonra dualarımızı gönderelim rabbim sizlerin ve herkezin sağlık ve mutluluğunu daim etsin sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle Rusya gezinizin arkası çok gelsin diyeyim. Çocuklarınız nasıllar? Tabletiniz çalınmasa iyiymiş. Yine de sağlık olsun.
    Bahçe sezonunu da muhteşem bir şekilde açmışsınız. Sağlıklı, keyifli, güzel günleriniz olsun.

    Cihan Hanım'ı kaybetmenin şokunu ben de atlatamadım. Meğer blog komşuluğu ne kadar da önemliymiş yaşamımızda. İlla ki bazı özel insanlar oluyor. Kendisini tekrar rahmetle anıyorum. Ailesi ne durumda kim bilir:((( Sabırlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Güzel insan, tatlı abla... Hayat bazen çok zor, içimden birsürü şey yazmak geliyor ama yazamıyorum:( Öperim çok seni. Güzel fotoğraflarını dört gözle bekliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Nilgün Ablacim, öncelikle anneler gününü kutluyorum:) Tabletin icin çok üzüldüm :((
    Cihan Ablaya gelince, içim çok acıyor. Bu blog dünyasında siz ikinizin yeri benim için çok başka, ilk önce sizlerle tanıştım ben ilk sicak dostça sözleri sizlerden duydum... Hala çok saskinim :(( Ne diyeyim ki klasik cümleler bile söylemek acıtıyor içimi :(
    Kocaman öpüyorum seni ve evini çok seviyorum, sevgilerr...

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun dünyanın her yerin de varlar demek ki.
    Cennet bahçesinde ki güzel insan nurlar içinde olsun inş.

    YanıtlaSil
  6. Anneler günümüz kutlu olsun Nilgün hanım..Cİhan ablanın gidişine hala inanamıyorum ben de..hani bazen insan birileri habersiz gittiği için bir şeylere kızar gibi hisseder ya,öyle bir şey hissediyorum..

    YanıtlaSil
  7. Nilgün hanım;
    Güzel bir gezi olmuş ama tabletinizin çalınmasına üzüldüm. Düzenleyeceğiniz yeni fotoğrafları heyecanla bekliyorum. Bahçeniz yine muhteşem, çok da keyiflidir orada oturmak çay içmek okumak örmek eminim. Anneler gününüzü de bir kere daha kutluyorum. Daha nice güzel mutlu anneler günleri geçirin inşallah sevdiklerinizle, ailenizle. Cihan hanıma ben de çok üzüldüm, daha yeni tanışmış da olsak çok sevmiştim. Hayat çok acayip, bazen insanı böyle nasıl da üzüyor nasıl da mahvediyor. Ailesine ben de sabırlar diliyorum. Keşke hayat sevdiklerimizle sınamasa bizi.
    Mutlu haftalar diliyorum. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Nilgün öncelikle anneler günün kutlu olsun, nice anneler günü kutlaman dileğimle,
    cihan abla hepimizin yüreğini acıttı:( ben sizler kadar çok paylaşım içerisinde olmadığım halde o gün üzüntüden kendime gelemedim:( allah rahmet eylesin..
    ne kadar güzel demişsin.. hergün senin içinde bir çay içeceğim diye..
    yüreği sevgi dolu insan sen çok yaşa sağlıkla..
    mutlu mesut bir hafta diliyorum sana..

    YanıtlaSil
  9. Nilgün hanımcığım canınız sağolsun, yapacak bir şey yoksa.. Siz sağolun yeterki.. Bakın hayat kaşla göz arasında diye boşa dememişler. sevgili cihan hanımın zamansız ölümünün şaşkınlığı üzerimizde hala .. nurlar içinde yatsın inşallah..

    YanıtlaSil
  10. Geçmiş olsun Nilgün Hanım, tabletle birlikte emeklerinizi çalmışlar. Canınız sağ olsun, Allah beterinden saklasın.
    Cihan Hanıma çok üzüldüm, sadece satırları ve fotoğraflarıyla tanıyordum ama yeri apayrıydı gönlümde. Dilerim Cennet bahçesindedir şimdi, Allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  11. hayat gibi olmuş yazın, sevinç, heyecan, sıkıntı, kayıp herşey var... kuşlar ucuyor, hayat devam ediyor.

    YanıtlaSil
  12. Tanimiyordum oyle guzel anlatmissin ki keske tanisaydim dedim,tanimasamda uzuldum,dua ettim,kalbimden!

    YanıtlaSil