About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

3 Mart 2014 Pazartesi

Alo alo ses kontrol !


Ara vermek iyi olmuyor dostlar.
Aklım da gönlüm de burada ama yazamadım bir türlü işte... Konu sıkıntısı çeken bir insan da değilimdir üstelik. Aldım mı elime kağıdı kalemi -şimdilerde klavyeyi- yazarım . İş PC başına oturabilmekte...

Bu aralar harıl harıl bahçeli tek katlı -ama olmazsa iki katlıya da razıyız - ev arıyoruz. Yok bize değil ,eşimin artık Ankara'dan taşınmayı kafasına koymuş akrabalarına... Bizim civarda ne kadar eli yüzü düzgün satılık ev varsa dolaştıktan sonra nihayet bir tanesine karar kıldılar ama dostlar gerçekten ne komik evler gördük size anlatamam. Komik evet... Örneğin bir evin bodrumunda dalgıç pompa var,eşim sordu "bu nedir " diye. Site görevlisi evin altında su kaynağı var zaman zaman doluyor bununla boşaltıyorsunuz" demez mi? Şaka gibi ,evin bodrumunu su basıyor ...

Ya banyoların ve mutfakların zevksiz ve kullanışsız hallerini bi görseydiniz. Kardeşim cart mavi,yeşil pembe bildiğimiz iddiasız beyaz seramikten daha mı ucuz ki böyle döşediniz?
Üç oda,dört oda diye gezdiğimiz bazı evlerin odaları ise bildiğimiz sandık kadardı. Adımlasanız 3 bilemedin 4 adım ya var ya yok. 
Evlerde gömme dolap ise neredeyse hiç rastlamadığımız bir özellik oldu. 

Bu koşuşturma içinde bir daha anladım ki Türkiye'de orta halli konut deyince müteahhitlerin tek anladığı zevksiz dekorasyon ve malzemeden çalmak! 
İşin özeti budur ...

Ne demiş atalarımız " elin evini gör evine ısın,elin erini gör erine ısın! "


Herkese mutlu bir hafta dileklerimle...
Kalın sağlıcakla!

45 yorum:

  1. sız hep ses verın hep yazın

    cekılısım var beklerım *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman buldukça buralardayım zaten Bircan :)
      Teşekkür ederim,sevgiler!

      Sil
  2. bu müteahhitlerin çoğu vicdansız, Allah'tan da korkmuyorlar, zaten 1999 depreminde gördük bunu, şimdi o su o evin temellerini zamanla çürütebilir, bir gün pat diye deprem meprem olmadan yıkılabilir inşallah içinde kimse olmaz öyle bir şey olursa ama bir de olursa kim soracak hesabını ?:(( şom şom mu konuştum yani ben biraz dobrayımdır...inşallah çok sağlam bir ev bulursunuz komşunuza şimdiden ağız tadıyla güle güle otursunlar:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok çok doğru söylüyorsunuz ...Çoğu vicdansız . Depremden önce İzmir'i sel yok edecek. Alt yapı o kadar kötü ki hemen her şiddetli yağmurda evlerin bodrumunu su basar bizim buralarda...

      Sil
  3. Şehirden kaçan bir aile daha desenize:)
    Gördüğünüz evleri tahmin edebiliyorum. Malum yakın zamanda geçtik o yoldan. Ve evet o feci mutfaklar ve banyolar, camgöbeğine boyanmış duvarlar. Adam 150 m2 ev diye bir yere götürüyor, evin tamamı salon. Tamam geniş salon iyi de, yatak sığmaz odalara ne demeli. Of yani of. Biz de tam umudumuzu kesmişken şans eseri düzgün bir ev bulabildik. Yakınlarınıza da yeni yaşamlarında mutluluk dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sormayın Nihal hanımcığım . Çok acaip evler gördük çoook. Sizin adınıza çok mutluyum ben ne de olsa bizim memlekete geldiniz sayılır :)

      Sil
  4. Doğru söylemiş atalarımız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi Tülinciğim ? Ne akıllı atalarımız varmış...

      Sil
  5. Atasozu harikaymis ilk duyuyorum.:)
    ev arama süreci gerçekten trajikomik bi olaya donebiliyor.Birkac kez bizde yasadik.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim siz içinize sinen bir ev bulabilmişsinizdir...
      Benden de sevgiler...

      Sil
  6. aha!ilk defa duyuyorum bu atasözünü:)iyiymiş:)
    iyi haftalar

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir sözmüs cok haklilar!

    Insallah istedikleri gibi bir ev bulurlar akrabalariniz,,benimde Kooperatiften bir evim var ama simdi bakiyorumda bir cok yerde eksik kalmis seyler var, insallah birseylerden de calmamislardir,bunuda zaman gösterecek,yinede cok sükür deyip oturuyoruz,ama Türkiye`de,bende burda ev ariyorum,nolur benim icinde dua edin,tam bes yil oldu,ne esimin nede benim istedigimiz bir ev cikmadi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım senin de gönlüne göre bir ev çıkar karşına da içinize sine sine oturursunuz.

      Sil
  8. amaaan ev bakmak kadar zor zahmetli bişey yok...hele ki alacaksan daha da dikkatli olman gerekiyor...bu arada ata sözüne de bayıldım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok haklısın Sibelciğim.
      Bu Ata sözünü rahmetli babaannem çok söylerdi.

      Sil
  9. ah ahhh biz de aynı dertten muzdaribiz canım..ev almaya niyetliyiz biz de ama malesef bütçemize göre bir ev henüz bulamadık..uygun evler çok küçük,mutfaklar sıkış-tepiş..balkon desen balkon değil,sanki vapurda gider gibi otur yani o cinsten...bakalım biz bulabilcez gibi istediğimiz gibi bir ev...sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filizciğim Allah ev alana yardım edermiş. Dilerim en kısa sürede gönlünüze göre bir ev bulursunuz.
      Sevgiler.

      Sil
  10. Beterin beteri vardir rusyadaki evleri ve bir de fiyatlarini gorseniz :) ama haklisiniz ev isi zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin Rusya yazılarını tek tek okumuştum. Ev arama serüvenini biliyorum. İnsanın gönlünden geçenle bütçesi ne yazık ki denk olmuyor çoğu zaman.

      Sil
  11. her şey yolunda ve gönüllerince olsun. sevgiler arkadaşım.

    YanıtlaSil
  12. Sanırım İstanbul'dan ev bakıyorsunuz, yazdıklarınızla karşılaşma ihtimali en çok ve oldukça yüksek olan şehir İstanbul zira.
    Dalgıç pompa iyiymiş:))
    Yüzen bir binada oturuyorlar ama demek ki maalesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyzacığım ev arayan akrabalarımız biz değiliz canım. İzmir'de ev arıyorlar ama haklısın İstanbul daha berbat. Hem ev fiyatları daha yüksek hem de evler çok daha kötü.

      Sil
  13. ne kadar doğru! Gerçekten bu kadar malzeme kullanarak bu kadar zevksiz ve insanın içini karartan evleri nasıl yapıyorlar. Hadi onlar yaptı, alanlar nasıl alıyor. Kardeşim hayatını geçireceksin bu evde, biraz estetik, biraz zerafet katın şu döşemelere, fayanslara... Nerdeee...
    Ablam, istanbul şişli den bir ev aldı Nilgün cüm. Görsen var ya, nasıl eski, nasıl elden geçmesi gerek. Ama fiyatını duysan dudağın uçuklar:(
    Bu evleri yapanlarda işin ehli değil ki, parayı görmüş, iki ustayı tutmuş mafyalar...
    Allah yardımcısı olsun ev alanın, ev kuranın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelciğim kardeşine kolaylıklar dilerim .gönüllerince bir tadilat yaptırırlar umarım zira tadilat işi daha da zor.

      Sil
  14. Sizin oraları bilmem ama, bizim buralarda da ev bulmak çok zor... Bir sene önce ev ararken neler gördük... Üçgen köşeli ev olur mu, bir de o köşeye mutfak konur mu... Offf offf... Şuan oturduğumuz ev, son gezdiğimiz evdi. Baktık ki odaların hepsi kare/dikdörtgen, yamuk ve üçgen duvar yok, dedik ki sar abicim, bizimdir bu :)

    YanıtlaSil
  15. Özlüyorum evet 'cee' de olsa gel sık sık buraya lütfen :))
    Ev işi zor iş özellikle de satın alındığı zaman. sadece kullanışlı olması değil, binanın sağlamlığı ( ki bizzat şahit olmuşsunuz) alt yapısı daha da önemli. Diğer konu da komşular elbet. her ne kadar büyük şehirlerde komşuluk ilişkisi çok fazla olmasa da sağınızda solunuzda sizi rahatsız edecek insanların olması evden soğutuyor insanı.
    Kolaylıklar dilerim Sevgili Colette. Dilerim ev sahibesinin 'işte budur' diyebileceği bir ev bulursunuz tez zamanda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Juliette benim komşulardan yana pek şansım yok maalesef:(
      Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim,ileteceğim.

      Sil
  16. Atasözü şahaneymiş, bayıldım. Ev arayanlara Allah sabır versin diyorum yazdıklarınızdan sonra. Ama maalesef yurdum insanı acayip, nerden neyi kaçırsam da kar etsem diye bakan o kadar çok insan var ki. Çok dikkatli olmak lazım. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülyacığım ne yazık ki çalıp çırpma bizim ülkemizde normal karşılanır oldu :(
      Benden de sevgiler!

      Sil
  17. İzmir'liyim İstanbul'da oturuyorum. Size misafir olabilir miyim. Böylesine güzel ve sıcak bir evde bir kaç saat misafir olmak çok güzel...Yazın lütfen sizin güzel yazılarınızdan bizi mahrum etmeyin hocam.Takipçi listemi düzelttim.teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sevgili Güneşabla ne kadar güzel bir yorum bu.
      Seve seve konuk ederim sizi. Ben de sizi takipteyim .
      Sevgiler!

      Sil
  18. sevgili colette, sayfamdaki dileklerini okudum teşekkürler, yoğunluğunun farkındayım lakin sayfanda paylaşımlarını görmek beni mutlu etti. kırmızı ve puantiye ,bana iyi geldi :)))) sadece merhaba bile görmek güzel olur, arayı uzatma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Moon puantiyede insanı mutlu eden tuhaf bir şey var değil mi?
      Seninle sohbet etmekten ben de çok keyif alıyorum ama sen bunu zaten biliyorsun değil mi?

      Sil
  19. Çok yaşayın e mi, dilime takılacak bir laf öğrettiniz :))

    YanıtlaSil
  20. :)))
    ben de bu kahverengi fayansı üretene saydırıp duruyorum,
    10 evin 8-9'u kahverengi fayanslı...
    atalar sözünü hiç duymamıştım ama sevdim çok...

    sevgiler......

    YanıtlaSil
  21. Ahh bu ev bulma işleri, insana ne komik anılar bırakıyor düşününce. Biz de ev ararken türlü tuhaflıkla karşılaştık, sinirlendik üzüldük güldük. Hiç ummadık bir zamanda ve tahmin etmediğimiz bir yerde aldık evimizi, kısmet işte oldu mu oluyor:) ev kesinlikle şansla alakalı diye düşünüyorum. internetten bulduk biz sonra da gelince gördük beğendik. Bizim evin oralarda da uygun fiyatlı güzel evler var bakabilirsiniz, tavsiye ederiz. Belki biraz fiyatlar artmış olabilir ama genele göre pek uygun gerçekten. Ortam da çok güzel, yazlık gibi ben seviyorum:) Bize ev bakarken bir keresinde apartmanın önünde bekliyorum bostanlı da bir yerdi, deniz görüyor diyor eve emlakçı bey, ben diyorum evin önündeyim deniz falan görmüyor ısrarla görüyor diyor. Sonra geldi eve çıkarttı bizi balkonda sarkmam lazım görebilmem için denizi, inanamadım:) Hala görüyor işte deyip durdu, sanki hayatımda deniz görmedim ben ahhaahaa:) Şimdi gülüyoruz işte bunlara. Bizim insanımız çok acayip gerçekten ve çoğu zaman da gülüyoruz işte böyle ağlanacak hallerimize:) Umarım istedikleri gibi bir yer bulurlar. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  22. umarım aradığınız evi biran önce bulursunuz akrabalarınıza.
    "elin evini gör evine ısın,elin erini gör erine ısın!" atalarımız ne güzel söylemiş.
    ilk kez duydum, bayıldım:))
    sevgiler kucak dolusu...

    YanıtlaSil
  23. genelde bizim yaptığımız hep elin elindekilere özenip kendi elimizdekini hor küçümsemek oluyor.
    biz de bugünlerde ev arıyoruz ama istediğimiz özellikleri bir arada bulamıyoruz. çok bi isteğimiz de yok aslında. umarım siz de akrabalarınız da gönlünüzce, içinde huzurla yaşayacağınız evler bulursunuz..

    YanıtlaSil
  24. Bloğunuza geldiğimde çıkmak istemiyorum.

    Sohbet havasında bir bloğunuz var ve fotoğraf çekimindeki ustalığınızla bütünleşiyor üstelik. :)

    Umarım Ankara'mızı terkeden akrabalarınız yeni şehir ve yeni evlerinde mutlulukla yaşarlar.

    YanıtlaSil
  25. Ne demiş atalarımız " elin evini gör evine ısın,elin erini gör erine ısın! "
    Annemde de vardır böyle atasözler..sizinki ayrı bi orjinalmiş..
    Ne doğru söylemiş atalarımız.

    YanıtlaSil
  26. Buraya kadar olan yazılarını, dolayısıyla güzellikleri kaçırmışıııım :(
    Ooooh doya doya seyrettim hepsini, mutfağında gezdim, hobi odanın toplu olmasına şaşırdım kaldım, bahçen de mis gibi güneşe verdim yüzümü, pisileri okşadım, detaylarına daldım gittim Nilgünüm :)
    Yani .... ses yetmiyor işte görüntü de lazımmış :)

    YanıtlaSil