About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

18 Şubat 2014 Salı

Bir ev bu kadar mı şirin olur ?
















                                                                  ♥ ♥ ♥

Bir ev bu kadar mı şirin olur?

Bilen bilir renkli evleri severim  - ama öyle karmakarışık renk cümbüşü olanları değil- ,kırmızı-beyaz ve yeşil renkler tercihimdir. Hem ne öğrendim geçen gün biliyor musunuz? Yeşil ,evinde, sofrasında konuk ağırlamayı sevenlerin  mutfaklarında tercih ettiği renkmiş. Eh ben de konukseverimdir yani :) 

Mutfağım yeşildir ama evimde bir iki kırlent , koltuk şalı ve kap kacak dışında kırmızıya rastlanmaz. Kırmızı iddialı renktir sonuçta ,kendi başına olmak ister ,yanında her rengi istemez o nedenle yıllardır hayal ettiğim halde şöyle vişne tonlarında bir kadife kanepem olmadı ,olamayacak da... Bir başka engel de kızların dökülen tüyleri elbet,her koltuk bizim evde beyaz kılıflar giydiğinden aslı kırmızı olsa ne olur pembe olsa ne olur ...

Konuyu dağıtmayayım , nette öylesine dolanırken rastladım bu eve. Sanki daha önce sizlerden birinin bloğunda paylaşılmıştı ama olsun değil mi?

Ben bu evi ve içindekileri pek sevdim. Şöyle güzel bir kurabiye pişirip çat kapı gitsem, bahçelerinde ki o beyaz banka oturmama izin verirler mi ki? Ya da kışsa o güzelim döküm şömine-sobanın yanına kıvrılsam kedi gibi ,ses ederler mi ?

Mutlu bir çarşamba dilerim ,bakar mısınız haftanın ortası gelmiş bile...
Kalın sağlıcakla!

47 yorum:

  1. Dört çocuklu bir ev gördüğüm kadarıyla, belki beşinci yatak objektife sığmamış ta olabilir :))
    Kümes telli dolapta takıldım, camlı dolabımın buzlu camlarını çıkarttırıp böyle mi yapsam acaba :))
    Ayyy... kareli kumaş ta çok hoş duruyor....
    Gene kafam karıştı, aklım kaldı, içim gitti, heveslendim... çok fenasın Nilgüüüün :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Banucuğum ya benim de kafam karışıyor bu evleri görünce. Ne güzel girmiyordum birkaç gündür nete kafam dinçti :)))
      Bu arada biz evdeki mobilyaları beyaza boyatsak mıııı???

      Sil
    2. Bunlara baktıkça evin masrafı hiç bitmeyecek anacım :))
      Benim evin hertarafı ahşap ya, beyaz mobilya yakışmıyor, belki sarımsı krem, ya da küf yeşili olabilir...Açık renk doğal tahta öncelikli favorim ama çok pahalı doğal ahşap mobilyalar...
      Beyaz ferah gösteriyor evet... üzerindeki aksesuarlar da daha bir ön plana çıkıyor... ama bana göre değil, beyaz hastaneyi, gri işyerini hatırlatıyor bana :))

      Sil
    3. Merhaba Sevgili Colette, yorumunuzu görünce sizi bloguma davet etmek istedim ben yatak odası mobilyalarımı eşimle birlikte boyadım. Sonuçtan da memnunum. Blogumda fotoğraflarını görebilirsiniz. Beklerim...sryoznd.blogspot.com

      Sil
    4. Sevgili Sry yorumunuzu gördüğüm andanberi bloğunuzu ziyaret etmek için nasıl istek duyuyorum anlatamam. Bu ara işlerimin yoğunluğu nedeniyle bir türlü pc başına oturmak kısmet olmadı ama samimiyetiniz için çok teşekkür ederim. En kısa sürede sizden ilham almak üzere ziyaretinize geleceğim. Sevgiler ...

      Sil
  2. Bu eve ben de bayıldım, tipik İngiliz kırsalını çağrıştırıyor, gayet sıcak ;)
    ayrıca yeşili misafir ağırlamayı sevenlerin tercihine şaşırdım, bana da uyuyor :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ev İngiliz kırsalında renove edilmiş bir cottage. Kalpler bağlantı veriyor detay için bakabilirsiniz.
      Zevklerimiz benzermiş ne güzel :)

      Sil
    2. Kalpleri yeni keşfettim teşekkürler :)

      Sil
  3. Oyun evi gibi, bu evde sabah uyanıp işe gitmeyi falan düşünemedim, hep keyif hep keyif....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evler böyle olsa... Sıcacık,samimi ve renkli...
      Basit yaşasak zaten koşa koşa işe gitmeye gerek kalmaz ki...

      Sil
  4. Bayildim bayildim.bu evde mutlu ve kalabalik yasanilir zaten ki o yataklar ne guzel dizilmis :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu ve 4 çocuklu bir aile evi... İnsan başka ne ister ki ?

      Sil
  5. bende bakınca iç geçirmeden yapamadım.kısmetse yazın ya ev değiştireceğim yada baştan aşağı yaptıracağım.gerçi ülke şartlarına güvenip borca girmekte akıl karı değil ama :)ama yaptırırsam beyaz istiyorum bende :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim yeni evin gönlünce olur Dolunaycığım!
      Ben de bazen diyorum ki,"bunca yıl kahverengi kullandığım yemek takımın beyaza boyatıversem mi?"

      Sil
  6. Ne güzel aydınlık, ışıl ışıl bir ev. Heidi büyümüşte bu evde çoluk çocuk yaşıyor sanki :)
    Sevgiler, aa ayrıca sizin eviniz de çooook güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bu benzetme hatika. Ben de fotoğrafa bakıp "bu bayan birine benziyor ama kime? " diye düşünüyordum. Hem de ev çok doğal değil mi?
      Ayrıca evimi beğenmenize çok memnun oldum .
      Sevgiler!

      Sil
    2. Off "hatika ne ?" "harika " diyecektim. Hala alışamadım şu klavyeye :(

      Sil
  7. nilgün hanım .....tek kelime ile bayıldım.birde aile kalabalık olması mutlu sofraları kuzeli mutfak bayıldım.sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Emel hanım,çoğumuzda kalabalık aileye özlem var değil mi? Sizi bilmem ama ben çalışma hayatından o kadar yorulmuş ve bunalmıştım ki emekli olunca bir süre kafamı dinlemek istemiştim,insan sesi bana batıyordu resmen . Şimdi de kalabalık olsun hep birarada olalım istiyorum.

      Sil
  8. kuzey ülkelerin deki evlerin dekorasyonu renkli oluyor, güneyin de insanları renkli, sokak renkli evler renkli, örneğin güney amerika ülkeleri, oğlum bu yaz kolombiya'ya gitti, evler, sokaklar , her şey harika renklerde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Moon oğlunuzdan izin alıp oralarda çektiği fotoğrafları bizimle paylaşmasını istesek ?

      Sil
    2. çok iyi fikir sayfam da paylaşabilirim.

      Sil
  9. ayy cok sirin bir evmis :) Bazi odalar bana biraz fazla dolu geldi ama ozellike Banyoya bayildim. Banyo perdesine bittim tek kelimeyle cok sirin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Aner kalabalık evleri ben de sevmiyorum ama aksesuar dozunda kullanılırsa eve karakter kazandırıyor öyle değil mi? Ben de kırmızılı kırlentlerine dağınıklık toplamak için ürettiği çözümlere bayıldım :)
      Sevgiyle kal...

      Sil
  10. Fotoğraflara bakarken içim gitti desem:) Mutfakta ada tezgahtaki erzak depolama fikrini çok beğendim. Hem yerden tasarruf hem de hepsi göz önünde, harika! Biz de evde pisiler yüzünden bir dönem koltuk örtüleriyle yaşıyorduk ancak en sonunda gözümü kararttım, koltuklarımın keyfini çıkartmalıyım dedim ve kaldırdım. Pişman değilim:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ben koltukları değil kendimi korumak için kılıf diktiriyorum. Kılıfı temizlemek koltuğu temizlemekten daha kolay sonuçta :)))
      Benden de sevgiler!

      Sil
  11. nasıl içim açıldı ohhh dedim yani:))evdeki her mobilyayı beyaza boyayasım,koltukları perdeleri çiçek açtırasım var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sevgili Filiz " al benden de o kadar ! "
      Sevgiyle kal...

      Sil
  12. Beyaz ve açık renklerin hakim olması çok hoş lakin bu kadar eşya ve açık tipteki rafların yer aldığı evin temizliği nasıl yapılır ki? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amaaan boşver yapar birileri. Biz hayal edelim en iyisi mi?
      Öperim ♥

      Sil
  13. bayıldım bende.
    Sevmiyorum çok kalabalık ve çok renkli evleri ben. Ama burada detaylar zaten yıkıyor insanı. Hepsi o kadar birbiri ile uyumlu ki, bu ne? ne alaka? demiyorsun hiç.
    Sana her kapı açık Nilgüncüm. Bir tıklaman yeterli:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten önemli olan da o değil mi Emelciğim?
      Hiç aksesuar kullanmazsan hata yapma şansın da kalmaz ama sıradan ,mobilya mağazası gibi bir ev olur. Dozunda ama zorlamadan biraraya gelmiş aksesuarlar ise ... İşte sonuç!
      Canım İstanbul'da bir kapım da senin evin biliyorum,sağ ol,var ol!
      Sağlıcakla kal!

      Sil
  14. Günaydın Nilgün ablacığım,

    Yine çok güzel görseller.Hepsi çok hoş ama ben banyoya vuruldum. Neden bizde tüm banyolar ve mutfaklar birbirinin aynı. Çok ekonomik ve çok hoş dekore edilmiş. Çiçekli banyo perdesine özellikle de o pencereye bayıldım. Evdeki mevcut mobilyaları beyaza boyatmak da sanırım pek çoğumuzun ortak isteği.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma bu sorunun yanıtını ben de bulamadım. Arz talep meselesi mi acaba? Farklı bir şey istediğinizde ya bulamıyorsunuz ,hadi bir yerlerden getirttiniz diyelim bu kez de uygulayacak usta bulamıyorsunuz. Sonuçta birbirinin aynı şeyleri kullanmaya mahkum oluyoruz .

      Sil
  15. Bayıldım gerçekten.....hayal gibi....

    YanıtlaSil
  16. Ev gercekten guzel ama onu bunu birak ta acaba ben bi kek yapsam da sizin o guzel evinizin kapisini calsam da acaba alirmiydiniz iceri.o guzel bahcenizde oturmaya musade edermiydiniz)))) saka saka edersiniz bilirim de ... demek istedigim o ki sizin kendi eviniz gordugum en iyi evlerden biri.sizin ve esiniz gibi yurekli sevecen insanlar ve bi deeee patiler olan bi ev nasil guzel olmaz ki..uzun sahhetli omurler dilerim size)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Matish Aliyeva evimizi biraz yaşam tarzımız biraz ihtiyaçlarımız,çokça da bütçemiz belirliyor. Bizim evimiz bizi yansıtmalı diye düşünüp ona göre döşemeye gayret ettim ama geçmişten gelen bazı eşyalar bana yük olduğu halde hala onlardan kurtulmayı başaramadım ne yazık ki:(
      Güzel görüşleriniz ve nazik yorumlarınız beni her zaman çok mutlu ediyor. Çok teşekkür ederim ♥

      Sil
  17. nilgün hanım....aynen biz çok kalabalık bir aileydik..zamanla eksilenler olunca hem üzülüyorsun .hem çok arıyorsun...geniş sofraları ..bende emekliyim . inan bir yemek yapıyorum. bazen iki gün gidiyor.sofralarda kalabalık güzel oluyor..(dostlarla,ailenle)sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Emel hanım ben memur çocuğu olduğum için akrabalarımla yılda birkaç kez karşılaşabildim maalesef. O nedenle çok kalabalık sofralar hakkında pek bilgim yoktur benim. Oysa büyük aile ne güzeldir.
      Şimdilerdeyse gençler bunun güzelliğini farketmeden çok çalışıp çok yorularak geçiriyorlar günlerini öyle değil mi?

      Sil
  18. aynen nilgün hanım....bizler az da olsa biraz gördük.ama çocuklarımız doğrusun.allah evlatlarımızın işlerini kolaylaştırsın,rast getirsin.korusun kollasın.sevgile kalın emel.

    YanıtlaSil
  19. tatlı bir rüyanın içine daldımmm gittim sonra da birden kendime geldim :) evin her köşesine ayrı ayrı bayıldım ama çocuk yatak odası beni aştı :D 4 tane miiiiii amanınnnnn :D:D:D

    YanıtlaSil
  20. Çook beğendim soğuk İstanbul gününde içim ısındı. özellikle de o sobaya bayıldım ne kadar da sıcacık öyle..

    YanıtlaSil