About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

14 Ocak 2014 Salı

Urla'da Yaşayan Kültür- Barbaros Köyü

 
Urla Barbaros Köyündeki Osmanlı mimarisinin özelliklerini  taşıyan bu binayı Batuhan ve Zeynep Bozkurt restore ederek "Emek Kültür ve Sanat Evi " olarak hizmete açmışlar.
Bu köyde konaklamak isterseniz yazın bungalovlarda misafir ediliyorsunuz ve bu süreçte taş resmi eğitimi almanız da olası.

Bu köy daha çok rahmetli Aziz Nesin'in kurduğu " Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı " ile tanınıyor.tık tık

 
Bina eski taş evlerde görülen pek çok özelliği taşıyor. Yüksek tavanlar,geniş bir sofa ve bu sofaya açılan odalar...

Yurdumuzun tek taş sanatçısı Batuhan Bey renkli taşları havanda dövüp ufaladıktan sonra eleyerek ince bir kum elde ediyor ve bu kumları  4 ayrı karışımdan oluşan bir yapıştırıcı ile tuvale yapıştırmak suretiyle tablolar yapıyor.


Duvarda asılı duran bu tabloyu yukarıda kısaca anlattığım teknikle yapmış . Tablo Rafael'in "Felsefe Okulu " adlı tablosunun reprodüksiyonu.


Kültür Evi restoran olarak da hizmet veriyor.
Bizim patchwork grubu kahvaltı masasında ...Doğrusu kahvaltısı çok zengin çeşitli ve lezzetliydi. Ev yapımı çeşit çeşit reçel ,zeytin ,köy peyniri ve köy ekmeği...

Not:Fotoğrafta beni aramayın çünkü yokum! Fotoğrafçının fotoğrafı olmazmış:)


Batuhan Bey konsevatuar mezunu dolu dolu bir kişi... Bize uduyla bir mini konser de verdi.


Atölye'den görünüm.
Renkli taşlar tablo olmak üzere bekliyor.


Barbaros Köyünde dolaşırken bu köpekcik bize eşlik etti. Mesafesini hep korudu ama o kadar tatlıydı ki burada olmayı haketti...

Buraya yolu düşen herkese sağlıklı,mutlu ve huzurlu  günler dilerim !

25 yorum:

  1. Çok güzel bir yer. O sanat nasıl bir emek ister Nilgün, nasıl bir sabır. Bu arada arkadaşlarınla güzel bir gün geçirdiğin belli. Sefanız olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülinciğim Batuhan bey bu sanatı öğretmek istiyor ama kimsenin gözü yemiyormuş :( Çok zor gerçekten ,çok emek ve ülkemizde sanatçıya verilen değer de malum...
      Güzel bir gündü haklısın. Teşekkürler. Öperim.

      Sil
  2. Ne güzel bir yayın olmuş, bu tarz gezileri ben de çok istiyorum, acaba ben de ancak emekli olunca mı gezebileceğim, çünkü öyle yoğunum ki, belki de zaman ayırmayı bilmiyorum. Size eşlik eden köpiş çok tatlıymış yavrum benim, arkadaşlık etmiş adeta.. Sevgiler ve selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handancığım hayatta hiçbir şey ertelenmemeli. Sağlığın yerindeyken gez gezebildiğin kadar.
      Köpüş harikaydı ,nasıl asil nasıl gururluydu anlatamam.
      Öpüyorum canım,sevgiler.

      Sil
  3. ne güzel anlatmışşınız yine nilgün hanım ,çok güzel bir gün geçirmişsiniz ne mutlu sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Kulaklarını çınlattık Laleciğim.
    Gribin geçti mi?
    Benden de sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. grip hala benden yazgeçmedi ne yazıkki . ama daha iyiyim geçen haftaya göre :)

      Sil
  5. bu sıkıcı kış gününde ne de güzel bir ziyaret olmuş. bende paylaşımını okurken bir o kadar keyif aldım, gezdim, kahvaltı ettim sizlerle beraber.
    Çok uzun süredir gidemediğim yerler ama bu yaz İzmir den başlayıp şöyle aşağılara doğru uzanasım var. uğramak isterim buraya da.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. cok hoş kareler efendim *-*
    gezmıs kadar oldum
    *-*

    YanıtlaSil
  7. nilgün hanımcığım.. resimlere baktımda kaldım. çok özlemişim oraları epeydir..gitemedim.izmire......urla gittiğimde girişte çiçek serası var (SOLDA) mutlaka uğrarım güzel çiçekler alırım.urlanın pazarı hele..ayy canım kaldı..barbaros köyüne de bu sefer ......iyişallah saygılar..emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Emel bu bloglar bir bakıma başkasının gözüyle sevdiğimiz yerlere gitmemizi sağlıyor.
      Yakın zamanda İzmir'e gelmen dileğiyle...

      Sil
  8. Nilgün öğretmenim çok çok güzel anlatmışsınız...Güzel bir gün geçirdik bunu artık gelenekselleştirelim hatta baharda sık sk yapalım...Görülmesi gereken çok güzel yerler var.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapalım Çiğdem hanımcığım!
      Hatta ben gelecek rotayı belirledim bile :)

      Sil
  9. siz gezdiniz ama biz de gördük. teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Moon sevindim o halde. Siz de bizi Datça sokaklarında dolaştırmaya devam edin lütfen!

      Sil
  10. Harika bir ev gerçekten. İnanılmaz güzel restore edilmiş. Urla'ya uğrarsak kalmak üzere not alıyorum.

    Affınıza sığınarak ufak bir düzeltme yapmama izin verin. Harika bir teknikle yapılmış tablonun ismi Felsefe Okulu değil (aslında tabloda yer alan filozofları düşünürsek bu da yerine oturan bir isim) ama "Atina Okulu"dur. Literatüre School of Athens olarak geçtiğinde, Türkçe'ye de Atina Okulu tablosu olarak çevrilir.

    İyi gezmeler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Batuhan Bey tablonun bir adının da Atina Okulu olduğunu söylemişti ama senin de dediğin gibi ünlü filozoflara ithafen Felsefe Okulu da deniyormuş. Doğrusunu öğrendiğim iyi oldu,zira resim konusundaki bilgim pek fazla değil. Felsefeyi severim ama.
      Teşekkürler,öpüyorum ♥

      Sil
  11. Ben en çok Batuhan bey in renklli taşları ezerek ortaya çıkardığı bu şahaşerlere takıldım. İnanılmaz! Muhteşem, saç dişlerime kadar ürperdim derler ya o durumdayım şu an.
    Çok teşekkürler paylaştığın için. Urla ya yolumuzun düşmesi farz oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelciğim evin duvarlarında daha başka tabloları daha var ama en detaylı olanı buydu. Bir de ben felsefeyi çok severim. Ne bileyim bu tablo beni diğerlerine göre daha çok etkiledi galiba.
      Urla'ya bekleriz :)

      Sil
  12. kültürel gezilere bayılıyorum ruhumu doyuruyor bu geziler ben tatilde karnını doyurmayı seven tiplerden değilim, ekmek arası domates peynir olsun yanımda dünyayı gezerim, ne güzel bir ara olmuş iyi ki gitmişsiniz, artık o taraflara yakınlaştığıma göre giderim inşallah birgün.Tablo muhteşem ama yürek ve sabır lazım onun için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cicibici hobiler yeme içme kültürü de ayrı bir ilgi alanı. Ben de tarihi yerleri pek severim -ortaçağ tarihi değil ama- eşim de yeme -ime kültürüne meraklıdır hatta bu konuda epey detaylı araştırma yapar . Ortak noktada buluşmaya çalışıyoruz işte...
      Tablo gerçekten muhteşem!
      Sevgiler...

      Sil
  13. Gerçekten de Barbaros köyü kültürel yapısı itibari ile alışık olduğumuz köylerden biraz farklı. Yıl boyu değişik pek çok etkinliğe sahne oluyor. Urla'ya bağlı bu sevimli belde kesinlikle görülmeye değer.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Urla'ya hiç gitmedim ama adını çok duydum.Bir daha ki Ege turumda mutlaka uğramak istiyorum.Harika bir mekan.Sayenizde yeni ve ilginç yerleri gezi rehberime ekledim.Teşekkürler.

    YanıtlaSil