About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

28 Aralık 2013 Cumartesi

Yılbaşına özel sofralar

Yaklaşık 10 yıl kadar önceydi,arkadaşlarımız , kayınbiraderim,eltim ve onların çocukları ,kalabalık bir grup yeni yılı kutlamak üzere bizim evde toplanacağız. Ben sabah başladım hazırlıklara ,akşam geç saate bir işim kalmasın da yorgun argın girmeyeyim yeni yıla diye...

Soğuk yemekler ,kuru yemişler ,soğuk içecekler tamam,salatalar son anda yapılacak -bayatlamasın diye- Hindi ve iç pilavı bir yere sipariş ettim eşim gelirken getirecek ," eh masayı hazırlayayım bari " dedim. Eltime sordum "hangi porselenleri koyayım ,bak bunlar bulaşık makinesinde yıkanmıyor ama şıklar,bunlar makinede yıkanıyor ama biraz günlük gibiler..." Eltim yüzüme baktı ve yanıtladı " bütün yılbaşı gecesini elde bulaşık yıkayarak geçirmek istemiyorsan günlük takımı koy masaya! " 

Gençler bizden akıllı mı ne? Bu hep kulağıma küpedir . Eğer kalabalık bir davet vermişsem mümkün olduğunca anneciğimin aldığı  nazik yemek takımımı kullanmıyorum. 

Bu yıl evde eşimle iki başımıza karşılayacağız yeni yılı. O akşam  nasıl bir sofra hazırlayacağım konusunda henüz kesinleşmiş bir düşüncem yok , akışına bıraktım...
Kesin olan bir şey varsa yılbaşı akşamı benim için çok özeldir masa da özenle hazırlanacak ve yemekler televizyon karşısında değil şömine karşısında ağır ama zevkle yenecek!

Size ilham vermesi dileğiyle bazı görseller paylaşıyorum,hemen hepsi basit ama çok şirin seçimler...

Bir de sevgili CHEERFULMOON a uğrarsanız eğer o bizler için kendi elleriyle çok güzel masalar hazırladı ,fikir vermesi adına...

Kalın sağlıcakla!













9 yorum:

  1. kalabalık yemeklerle daha güzel keyfi çıkar yılbaşı akşamının :) ama romantik 2 kişilik bir yemek de fena olmazmış.. mutlu yıllar dilerim..

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim nilgün hanım...

    YanıtlaSil
  3. nilgün hanım... çok teşekkürler hepsi bir birinden harika ışıl ışıl ......mutlu yıllar emel..

    YanıtlaSil
  4. Bizde de, genellikle özel günlerimizde 2 kişi oluruz ama o iki kişi içindir ikramların en güzeli, özeni..Öyle de olmalı, "2 başımıza, ne gerek var" dememeli insan, zaten kaç yılbaşı kutluyoruz ki bir ömür boyunca, oldu mu tam olmalı o yüzden..

    YanıtlaSil
  5. SOFRANIZ HER DAİM KEYİFLİ OLSUN NİLGÜN...

    YanıtlaSil
  6. akışa bırakmak iyi fikir!

    akışın hiç kesilmediği bir yıl olsun!

    :)))

    YanıtlaSil
  7. Gençler gerçekten de bizlere göre çok daha rasyonel düşünüyorlar. Nesil farkı, zamanın gereği bu olmalı.
    Sofra seçimleriniz şahane, her birine bakarken ayrı bir masala dalıyorum sanki.
    Ağız tadınız, yaşama sevinciniz bol olsun.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. ahh bakınca içim gidiyor ama çook üşeniyorum böyle sofralar yapmaya :))

    YanıtlaSil
  9. Çook güzelmiş tüm ilham veren masalar içimi açtı... Harika örnekler:)

    YanıtlaSil