About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

11 Eylül 2013 Çarşamba

Bir şeyler eksik ...





Fotoğrafta da görüldüğü üzere yarılanan eylül ayının etkileri  bizim buralarda henüz görülmüyor. Çınarın yaprakları sarardı ama yere dökülmekte acele etmiyor. 
Böylesi daha güzel. İlkbaharı yaşamadan yaza koşan İzmir havası baharın ilkini de sonunu da Eylülde yaşıyor.

Buraları ihmal etmek istemiyorum . Zira sevdiğim bir işi yapmayacaksam sevmediklerimi yapmak için gereken enerjiyi nereden alacağım?
İhmal etmek istemiyorum ama  rahat bir nefes alabildiğim bu yerde " lay lay lom " yazılar yazmak da ülke gündemiyle tamamen ters düşüyor. Blog evime  siyaseti almamak konusunda kararlıyım. Zaten azıcık dikkat edersek birbirimizin ne düşündüğünü anlamak zor değil.

İçimde hep bir şey eksik . Çok şükür hayatımda ters giden bir şey yok. Tam tersine aile bireyleri yavaş yavaş yurda dönüyor ,işlerini güçlerini yola koyuyor,hasret bir biletin ucunda takılı o kadar... 

Sağlığım da -sağlığımız da iyi ( bahar alerjilerim bile ufak tefek yoklamalarla işi idare ediyor )... Hal böyleyken eksik olanın ne olduğunu yazmaya gerek var mı? " İnsan çevresiyle mutlu oluyor " demiştim ya... Gazete haberleri de güzel olsun istiyorum!

sekiz yaşında kız çocukları kırk 40 yaşında adamlarla evlendirilmesin. Düğün gecesi kanama nedeniyle ölmesin!

Sırf tecavüzü kılıfına (!) uydurmak için saatlik nikahlar kıyılmasın! Bu rezalete birileri dur ! desin.

22 yirmiiki yaşındaki gencecik fidanların bedeni toprağa düşmesin !

Dünyanın her yerinde insanlar insanoğlunun bu dünyanın sahibi değil,konukları olduğunu ; doğru olanın paylaşmak ,yanlış olanın ise işgal etmek,yakıp yıkmak olduğunu bilsinler!

Biz - siz  kutuplaşmasının yalnız ve yalnız onların işine geldiğini " hepimiz " diyemeyenlerin kısa süre sonra hiç olduğunu anlasınlar!

Her canlıyı yaşatmanın esas olduğunu , öldürerek yok etmenin barbarlık olduğunu bilsinler istiyorum!

Daha pek çok şey istiyorum da bu kadarını yazabiliyorum ...

Ha bir de Zülfü Livaneli 'ni dinleyip dinleyip hüzünleniyorum .



34 yorum:

  1. Canım duygularıma tercüman olmuş bu yazın:(
    dileklerine katılıyorum karşılıklı sen kötüsün yerine gelin bir el ele tutuşalım deseler büyük gücün farkına varılacak ama maalesef herkes birilerinin ekmeğine yağı geçtim üzerine bal bile sürer hala geldi:((((
    Face de hele kıran kırana gidiyor ben artık mümkün olduğu kadar paylaşmama kararı aldım (bazen gelen haberler zıplatmıyor değil dayanamıyorum).
    Herşeyi siyaha boyamak yerine doğal güzellikleriyle ileriye taşmanın mutluluğunun farkına varılması uzun sürmez umarım:(
    sevgiler arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel söylemişsin ," ekmeğine yağı geçtim üzerine bal bile sürer hala geldi " diye...
      Aynı fikirde olduğumuzu biliyorum zaten . Face 'i kapatmak geliyor içimden. Ortalık kan gölü :(

      Sil
  2. Colette Hanım ne güzel yazmışsınız yüreğinize sağlık. Miniğin hikayesi dün akşam beni de o kadar sarstı ki inanın ağlamamak için zor tuttum kendimi. Ve bir kez daha nefret ettim, iğrendim bu zihniyetten. Sırf kişisel zevkleri için, harika bir şeyi yanlış yorumlayan, kendine yontan anlayışı bir kez daha lanetledim. Ama maalesef ki eğitimsizlik, vicdansızlık böyle bir şey işte.
    Bu platformun hep hayatı daha da güzelleştirmek, değerli kılmak, paylaşmak için olduğuna inananlardanım. Aynen sizin gibi. ben de siyaset ve özel durumları pek karıştırmıyorum. Ama öyle şeyler var ki insan tepki vermek ihtiyacı hissediyor. Maalesef ki çok yazıkkkk!!!


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Juliette ,her şeyin bir yeri ve her olayın bir zamanı var ama insan içindekileri yazmadan da duramıyor ki...
      Burada güzel paylaşımlar yapmak,paylaşmak .bilmediklerimizi öğrenmek,görmediklerimizi görmek için bulunuyoruz,mutluyum ben burada. Ahhh ülkem benim güzel ülkem!

      Minik galiba bana kalacak,tüm gece rüyamda onunla uğraştım durdum :(
      Sevgiler ve değerli yorumların için teşekkürler!

      Sil
  3. Ne güzel anlatmışsınız, vurgulamışsınız. Mutluluk bütüne yayıldığında anlamlı, yoksa bir başına mutluluk pek para etmiyor, yetmiyor... Hep diledik yine dileyelim, hep birlikte, yüksek en yüksek sesimizle "YETER ARTIK, YETERR, HERKESİN İNSANCA YAŞAMAYA HAKKI VAR, GENÇ ÖLÜMLERİ, ÇOCUK ÖLÜMLERİ, HELE Kİ BÖYLE SEBEPLERLE ÖLÜMLER BİTSİN ARTIK, GENÇLERE, ÇOCUKLARA ÖLÜM YAKIŞMAZ, KIYMAYIN..."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esenciğim hiç bu kadar karamsar olmamıştım,hiç bu kadar gelecek endişesi duymamıştım :(
      Çok üzgünüm ...

      Sil
  4. Kalpten geçenleri ne güzelde dile getirip kaleme dökmüşsünüz ne yazıkki hala hiç bir şey yapılamıyor, hep lafta kalıyor.. O çocukların günahını vebalini nasıl ödeyecekler aklım dimağım almıyor.. umarım tez zamanda duyarlı davranılıp alınacak kararlar ya da kanunlar her neyse uygulamaya geçer..sağlıcakla sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar,gençler... Bu sabah bir de Acil Ambulansına yapılan saldırıyı okudum. İki sağlık görevlisi demir sopalarla dövülmüş ikisi de yoğun bakımdaymış.
      Nereye gidiyoruz Şükran Hanım? Hangi akibete sürükleniyoruz?

      Sil
  5. Çok ama çok dogru ! Bloglarımız cıvıl cıvıl ama ıcımız kan aglıyor hergun gazetelerde televızyonlarda gorudugmuz haberlere uzuluyoruz ama elden bırsey gelmıyor ! Siyasi durumlar oldukça karısık ve blogumuzda bunu dile getiremiyoruz malesef inşallah düzelicek Türkiyem ! Yeni nesil güzel nesiller yetişicek inşallah ! GÜZEL YAZIN İÇİN TŞK EDERİM KEYİFLE OKUDUM SEVGİLER :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili Pembe mavi,elden bir şey gelmiyor ama burada aynı düşüncede olanların dertleşmesi bile bir şey...
      Sevgiler.

      Sil
  6. Kelimelerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Kaleminize sağlık Nilgün hanımcığım ,dün gece sabaha kadar kabus gördüm o annelerin acısı yüreğime oturdu.O evlatlar hepimizin onlara aydınlık bir gelecek vermek hepimizin görevi.Yinede umudumu kaybetmek istemiyorum.:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap hanım günlerdir uyuyamıyorum. Dün migrenim tuttu. Nereye gidiyoruz biz?

      Sil
  8. Eksik tabii, insanlık eksik, vicdan eksik, sevgi eksik, para bol ama, mal-mülk bol ama, kullan-at dönemindeyiz, insanları da, eşyaları da..Hızlı büyüdük, obez olduk, yediğimiz yaramadı...Eksik olmaz mı hiç?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif duygularıma bu kadar güzel ortak olamazdın. Sağol arkadaşım!

      Sil
  9. Biz diyebilsek biz gibi davranabilsek hersey daha guzel olacak insallah..guzel dileklerine yurekten katiliyorum canim..

    YanıtlaSil
  10. Eller hep birşeylerle oyalanıyor ama düşünceler memeleket gündeminde, yürekler de olan bitenin acısı... Hepimiz böyleyiz ya, gene de şuralarda birşeyler paylaşıp birbirimizi teselli etmeye çalışıyoruz aslında, öyle değil mi...
    Oğluşumu askere gönderdik ya, eskilerde olsa gurur duyardım vatana hizmet edecek, vatanını korumak için eğitim görecek diye... ama şimdi... neyyyyse...
    Şu banyo sepetin ne güzel olmuş, içimi bir hoş etti nedense :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banucuğum ben de onu diyorum. Birbirimizi teselli etmek,yalnız olmadığımızı bilmek bildirmek...
      Bu da bir şeydir. ,Oğluşa tekrar tekrar "hayırlı tezkereler" diliyorum. Allah'a emanet olsun!
      Banyo sepeti için söylediğin güzel söze de teşekkürler...

      Sil
  11. Artık gazetelere bakmak, o tür haberleri tıklamak istemiyorum:( ama insan yine de okuyor lanet olsun ya işte Yemen gibi ülkeler ne o %100 neredeyse Müslüman ülke...batsın yaaa dinden nefret geldi...haklısın hayatımda bu kadar kutuplaştığımızı görmemiştim...kaç başbakan, kaç hükümet gördüm böyle felaket görmedim Alevi ye düşman,başı açığa düşman, baleye düşman, Atatürk'e düşman,İnönü'ye düşmün, cumhuriyete düşman...ay Allah cezasını versin alayının
    sevgiler

    not: bu bloguna çok rahat yorum yazıyorum, okurken de rahat okuyorum
    öteki blogun çok geniş yorum kutucuğu tüm ekranımı kaplıyor ve sığmıyor
    yazılar...acaba sorun bende mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdeciğim ben artık mantıklı bir açıklama getiremediğim gibi umudumu da yitirmek üzereyim. Değil mi biz kaç hükümet gördük ama böyle kutuplaşma görmedik. Daha doğrusu kutuplaşmaya teşvik eden hükümet görmedik.

      Sil
  12. Ankara da zarar gören kamu araçları yol kenarında sergileniyor Nilgün. Tabutları da dizseler yanlarına diyorum Nilgün. Bir canın değeri ölçülebilir mi?

    Haklısın, yazmıyor, yazamıyor eller...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya şimdi daha da kötü oldum :( Demek öyle ha ? Gençlerden daha mı değerli üç kuruşluk otomobil ıvır zıvır. Zaten bizden çıkarıyorlar parasını ,suya sabuna zam yaparlar bi sabah öderiz bedelini de yiten canların bedeli nasıl ödenecek?

      Sil
  13. Hepsinin altına imzamı atıyorum..Siyaset yazmak bende istemiyorum ama gencecik canların yok edilmesi, ana kuzularının iğfal edilmesi artık siyaset üstü bir şey haline geldi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekleri konuşmak siyaset haline geldi sevgili Ayşegül. Çiçekten böcekten konuşmak henüz serbest :(

      Sil
  14. Aynı durumdayım Nilgün Hanım,

    Olan bitenin farkında olup bir şey yapamamak ;
    En temel insani değerlerin yok olduğunu görmek ;
    Doğru bildiğimiz herşeyin yanlış, yanlış bildiğimiz herşeyin doğru haline geldiğini görmek ;
    Sanki bulaşıcı bir hastalıkla insanlar deliriyor gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili arkadaşım Nova,ben bu kadar güzel benzetme yapamadım. Gerçekten lanet bulaşıcı bir virüs hızla yayılıyor :(

      Sil
  15. Bu şarkı beni benden alır hep. Bedri rahmi eyüboğlu şiirinden bestelenen Zülfü Livaneli şarkısı. Nazım hikmet için yazıldı. Son kıtası vurur insanı
    bugün burdaysa şiirin, yarın Çin'dedir
    acısıyla sızısıyla alnının kara yazısıyla
    bir yanı nur içinde tertemiz.
    bir yanı sızım sızım sızlayan memleketimiz içindedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Shuba,şiir yaralı ruhların en iyi ilacıdır.
      Teşekkürler bu güzel yorum için ve sevgiler...

      Sil
  16. Bende aynı duygular içindeyim. Bloğumuna birşey yazarken veya eklerken bir vicdan muhasebesi yapıyorum. Hep bir yanımız eksik gibi değil mi? Ülke gündemi, gidişat hepimizin eminim ki en yakından takip ettiği ancak sesli düşüncelere çok fazla-hele ki sanal alemde- dökemediği bir durum.
    Umarım herşey düzelir, umarım senin dileklerin, benim dilekklerim aslında hepimizin ortak dileği olan huzur ve güven ortamı yeniden yeşerir.
    Seni anlıyorum!
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Emel işte bu güzel ziyaretler buraya bırakılan içten yorumlar var ya...
      Çook teşekkür ederim,yalnız olmadığımı bilmek güzel !

      Sil
  17. yazın bana erkin korayın bir röportajını hatırlattı.inceliklerden habersiz insanlardan bahsediyor ve kendi adına kaldırımda yürürken bozuk bir kaldırım taşının bile nasıl rahatsız ettiğini anlatıyordu.nasıl da hak veriyorum.inceliksiz, menfaatçi, bencil,duyarsız bir toplum olma yolunda hızla ilerliyoruz.dört dörtlük değilim tabiki ama yıllardır farklı tellerde konulardan dem vurup mücadele etmekten vazgeçmedim.zaten öğretmenliğin en belirgin yanı bu değil mi?geçenlerde bir sokak kavgasını ayırmak istedim.liseli olduklarını sonradan öğrendim.neredeyse dayak yiyecektim.:(nereden nereye geliyorum)mücadeleden de vazgeçmeye niyetim yok zaten mayamda da yok tersi bir davranış.ama artık haber dinlemiyorum ya da haber okumuyorum.inkar etmek değil benimkisi ama ağır geliyor kaldıramadığım çok oluyor.hele işin içinde çocuk varsa ben benlikten çıkıyorum.uçurtmaların peşinde koşacak boyalı elleriyle çiçek çizip şarkı söyleyecek yerde hayvani duygularının tatmini adına bedeni satılan çocukların vebalini nasıl ödeyecekler bilmiyorum ama bedduayı sevmediğim halde onlara dualarımı yolluyorum.
    Rabbim ülke olarak hakkımızda hayırlısını versin.umudumu yitirmek istemiyorum.bir gün bu ülke tüm bu çirkinliklerden haksızlık ve endişelerden kurtulacak inşallah.
    sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaygılarımız aynı sevgili arkadaşım.
      Bazen çok karamsar oluyorum bazen de "yalnız olmamalıyım " diyor hayata yeniden dört elle sarılıyorum.

      Güzel ülkem için hayırlısı olsun !

      Sil