About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

22 Temmuz 2013 Pazartesi

Kolay biber turşusu yapalım mı?




Baştan söyleyeyim ben yemek bloggeri değilim bu yemek paylaşımlarım "aman siz de deneyin,pek bi nefis oluyor!" demek için yayınlanmıyor. Maksat muhabbet olsun :) Hatta laf aramızda benim turşuyla pek aram yoktur bile. Fazla tuz beni çok rahatsız eder,yıllardır yemeklere neredeyse eser miktarda tuz koyuyorum. Hem canım bizim yaşımız başımız belli şimdiden sonra bizim un,şeker ,yağ ve tuzdan kaçınmamız lazım!

Mutlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle kolay turşunun tarifini veriyor ve kaçıyorum:)
Kalın sağlıcakla!

Malzemeler:
2kg. küçük acı biber
2 kg. olgun domates
1 küçük çay bardağı üzüm sirkesi
1/2 kg. kadar soyulmuş sarımsak
3 çorba kaşığı iri tuz (kaya tuzu)

Biberler yıkanır sapları kesilerek ayıklanır,domates kabuklarıyla birlikte rondodan geçirilir veya rendelenir,ayıklanmış sarımsak,tuz ve sirke iyice karıştırılır daha sonra bu karışıma biberler de eklenir ve önceden yıkanıp kaynatılmış kavanozlara doldurulur. En üste biraz zeytinyağı gezdirilir ve kapakları sıkıca kapatılır.
Bu kavanozları bir kaç hafta gidip gelip çalkalamak gerektiği için gözönünde bir yere koymakta yarar var.
Daha sonra serin bir yerde saklayabilirsiniz. Yaklaşık 3 ay sonra yemeye hazırdır. Kavanozu açtıktan sonra buz dolabında saklamak gerekiyor.
Hepsi bu kadar! Nasıl çok kolay değil mi? Yapacaklara şimdiden afiyet olsun!




41 yorum:

  1. bu kadar mı şirin olabilir :)

    YanıtlaSil
  2. ama bak korkutma bizi !!
    hem görsellerin hem tariflerin ezdin vallahi nilgünüm :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah Nunu'm !
      Yapacaklara şimdiden yarasın!

      Sil
  3. Bayılıyorum bu turşuya,
    ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. hiç turşu yemem... ama bu şirin puantiyeli takımı görünce koştum, geldim... :)
    elinize sağlık, yiyenlere afiyet olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yemem Ruşen hanımcığım:)
      Puantiye aşkına koşulur mu koşulur :)))

      Sil
  5. Turşu çok severim zaten senin aksine tuz çok severim, peynirli maydanozlu tuzlu kek hatta...kolaymış yaa, valla yaparım ben bunu:) rahmetli annem turşulara olgun domates değil yeşil minik ham domates koyardı.....tarif için sağol yalnız 3 ay beklemek zor:(((
    afiyet olsun eline sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boşveeeer sen yapma zaten, gel beraber yiyelim :)

      Sil
    2. sağol yaa, bak üç ay sonra oradayım:)))))))

      Sil
  6. la vazgeçtim la:)))3 ay bekleyene kadar gider marketten alırım:))))))))))))))))

    YanıtlaSil
  7. Bir kavanoz turşu ancak bu kadar güzel sunulur, ellerinize sağlık, oruçluyken okumamak gerekiyormuş onu iyi anladım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ramazanda yemek tarifi de olmaz ama... Benimki zaten maksat muhabbet olsun !

      Sil
  8. her yıl babacım ve anacım yapar turşumu ama zehir gibi oluyor o yüzden bu yıl ben yapayım diyordum ki bu tarifi gördüm.çok işime yarar ama acısız tarafından:)teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acı biber olmadan turşu mu olur Alanaycığım ?
      Sana ayırmayayım o halde :)))

      Sil
  9. Nasil güzel bir görüntü böyle.eline sağlık nilgün abla.böyle gorunecekse yaparım valla:) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi görüntüsü 10 numara oluyor bu turşunun :)

      Sil
  10. Özellikle ben bu turşuyu kısırın yanında çok severim.Ellerini sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. Hem turşu sevmem hemde turşu yapabilecek becerim yoktur, ama ben zaten başlığı falan okumadım Nilgün Ablam bir şeyler yazmış dedim eh birde fotoğrafı görünce de hemen açtım sayfayı. Utanarak itiraf ediyorum ki; tarifi okumayıp uzuuuun bir süre fotoğrafa baktım sadece, kırmızıya bayılırım hele birde içinde beyaz puantiye varsa mest olurum hepten:)
    Ah tabii mutlu hafta geçirme dileği kısmını da atlamadım okudum, sizinde çok güzel çok mutlu geçsin haftanız ve gününüz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepciğim ben de turşu sevmem ki.
      Maksat muhabbet olsun,iyi hafta dilekleri evlerimize dolsun !

      Sil
  12. Boşver sen turşuyu, kavanozunun tarifini ver asıl, daha çok da kapak şeysinin...Turşunun tuzu, sirkenin gazı filan bozar biziiii :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elift ne dediysen doğru dedin :)))
      Bence de boşver turşuyu murşuyu maksat kızlar gelsin muhabbet olsun :)
      Ayol sen daha English Home'den kavanoz kapağı şeysi almadın mı?
      Yok pardon sen bir gecede işler diker ,adamı çaaat ! çatlatırsın!

      Sil
    2. Alacaktım da, kendimden utandım, "yuh, onu da kendin yap" dedim kendime ama, daha sıra gelmedi. "Ölmeden işlenecekler" listemde duruyor da, sanıyorum 3 ömür filan lazım listeyi yarılamam için.:)).

      Sil
  13. Benim de turşu ile aram iyi olmasa da bazı yemeklere çok yakıştığı bir gerçek. Ellerinize sağlık. Bunun benzeri bir şeyler ben de yaparım bazen ama tarifini ver deseler net bir şey söyleyemem. Çünkü her defasında bazı şeyler ekler ya da çıkarırım. Örneğin bir kaç kereviz yaprağı ya da taze nane gibi. Size de mutlu hafta sonları!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi kapakları açıp kereviz sapı mı koysam?,
      Komşucuğum bloğa koyacağım diye her ne koyduysam içine not ettim de ondan biliyorum ölçüleri. Yoksa el ayarı göz kararı benimkiler de...

      Sil
  14. Turşu mu,ben böyle süslü kavanozda renkli mi renkli,reçel niyetine yerim onu :)

    YanıtlaSil
  15. Ayy çok hoş görünüyor ellerinize sağlık, afiyet şifa olsun :)

    YanıtlaSil
  16. Ben bu aralar her şeyi minyatür boyutlarda görüyorum, elimden tek o boy geliyor sanırım ondan :) Bu fotoğrafın, özellikle şu süslü tatlı kavanozun çok minyatürünü yapasım geldi, izniniz olursa :) Sevgiler,
    Ebru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebrucuğum ne demek.
      Çok memnun olurum ,zevkle izlerim .

      Sil
  17. ne şirin bir turşu bu.daha dün akşam eşim domatesli biber turşusu yapmayı öğrensene diyordu.yarın pazardan alıp yapıcam muhakkak.elinize sağlık

    YanıtlaSil
  18. Ay ben bunu çok severim... ve de niye gene yapmıyorum kiiii... hatta önceki gün marketin manav bölümünde gözüme de çarptı yani... :)
    Nilgünüm ellerine sağlık... biiiir...
    Fotoğraf çekimleri gene harika... ikiiiii....
    Çoooook öptüm..... üüüüççççç.... :))

    YanıtlaSil
  19. Turşu yapamam ama şu resimdeki renklere puantiyelere bittim :)
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar,
    Bayılırım turşuya ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  21. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık .Blogunuzu beğenerek takip ediyorum.İyi çalışmalar :)

    YanıtlaSil