About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

10 Haziran 2013 Pazartesi

Mutlu bir hafta dileklerimle...




Ne acı bir gerçek değil mi? Bu dünya kimseye kalmayacak.
Bu çiçekler daha bir kaç gün önce pespembe taptazeydiler ,bu gün kurumak üzereler ,soluk renkleriyle zamana direnmeden geçip gitmek için gün sayıyorlar.
Biz de geçip gideceğiz ,ihtiyar evrenin yaşıyla oranlarsak bir nefeslik zaman sonra. Eeee öyle ise bu hırs ,bu kibir ,bu anlaşmazlık niye?



Küçüktüm,sanırım 5-6 yaşlarındaydım,mahallemize sevdasının peşine düşüp gelmiş bir İngiliz hanım taşındı. Neredeyse hiç Türkçe konuşamıyor bu nedenle de hiç kimseye derdini anlatamıyordu. 

O zamanlar mahalleli bakkala giderdi öyle market falan yok. Rahmetli Bayram Bakkal 'ın kulakları zaten ağır işitirdi ,belki de o yüzden  aksi bir adamdı . Alış-verişte artık ne olduysa İngiliz gelinle Bayram amca  hiç anlaşamıyorlar birbirlerine yüksek sesle el kol edip duruyorlardı. Çok etkilendim ,gurbetteki bu kızcağıza yardım edememek,derdine tercüman olamamak beni çok üzdü. Koşa koşa eve geldim,annem evde yok,hemen babaanneme sordum;" insanların dilleri neden böyle farklı ,niye dünyada bu kadar çok dil var? Keşke aynı dili konuşsaydık da rahat anlaşabilseydik olmaz mıydı?" Babaannem bana" dünya parça parça ayrılmış ,melekler kanat germiş insanlara köprü olmuşlar ama onlar köprünün diğer yakasındakilerle bir daha aynı dili konuşmamışlar " demişti. Bu cevap o zaman da hiç hoşuma gitmemişti ...


Şimdi diyorum ki "biz köprünün aynı yakasında değil miyiz ki aynı  dili konuşamıyoruz? "

7 yorum:

  1. Ne güzelde anlatmışsın. Bende hiçbir zaman anlayamamışımdır, neden bu kadar kızgınız, neden bu kadar anlayışsısız, neden hayvanlara kötü davranıyoruz, neden birbirimizi sevmiyoruz. Nedenler o kadar çok ki..Oysa dediğin gibi zaman az, deyimiyle 3 günlük dünya. Umarım daha fazla sevgi olur hayatımızda, ülkemizde, dünyada. Eminim o zaman her şey çok daha güzel olacak.

    YanıtlaSil
  2. Çünkü sevgili Colette'cim aynı dili değil aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Mutlu sağlıklı haftalar diliyorum

    YanıtlaSil
  4. İsterim güzel bir haftaya başlamaya,her yer çiçek çiçek,pırıl pırıl bir gökyüzü,uçuşan kuşlar,sevgi dolu ,hoşgörü sahibi insanlar :))fakat,ama,lakin gibi sorular insanların aklında olmadan.İstiyorum bir çiçek,her zaman çiçekleri mutluluk için açacak...İyi haftalar:))

    YanıtlaSil

  5. Canım benim..
    sevginin dili - dini- ırkı olmaz ki zaten :(
    !!!!!

    YanıtlaSil
  6. aynı yakada olsakda ne fayda!gönüller bir değil!

    YanıtlaSil