About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

3 Şubat 2013 Pazar

Kim sevmez ki ? (Tülinim'e )


Paşabahçe "Butik Koleksiyonu " Paşabahçe'nin sınırlı sayıda ürettiği bu koleksiyonun meraklıları satışa çıktığı zamanı kollayıp satın alırlar (bendeniz gibi...)


Ortada görülen bir çift kırmızı kulpsuz çay fincanı da özel bir koleksiyona ait olup sevgili Nurdan & Nursun dostlarımın bana armağanıdır. Çok özel bir hikayesi vardır ve bende saklıdır!
Pek çoğunun arkasında yapım yerini belirten damgalar vardır. Örneğin sağ öndeki fincan Rusya'da yapılmıştır.


Avrupada- özellikle Fransa Almanya ve Rusya'da- Osmanlı Pazarı için özel olarak yaptırılan Türk kahvesi fincanları.

Bazıları gümüş zarflı ve tuğralıdır. Kadife kutusuyla hiçbir zarar görmeden günümüze kadar gelebilen bu takımı ben de aynı şekilde saklıyorum ve benim için  maddi -manevi değeri çok yüksektir. Eşimin bana 20. evlilik yıldönümü armağanıdır.


Royal Albert "Old Country Rose " çay fincanları ve pasta takımı


Fransa ve Almanya'da üretilmiş fincanlar...


Hepsi birarada...

Evi yavaş yavaş yerleştiriyorum . "Fırsat bu fırsat " deyip  ömrümde severek isteyerek topladığım tek şey olan  Türk Kahvesi Fincanlarımı sizlerle  paylaşmak istedim.

Koleksiyonerlik bazılarına göre yayıntı bazılarına göre tutku. 

Bu koleksiyonda her bir parça benim için özel çünkü  hoşuma gitmeyen hiçbir şeyi almadım,hatta armağan edilse dahi koleksiyonumda sergilemedim. Hayatı boyunca hiçbir maddi şeye zerre kadar değer vermeyen ben fincanlarımı seviyorum.

Çoğunu satın aldım ,pek azı armağandır . Yalnız pembe takımı dedem Rusya'dan anneanneme getirmiş. Takım ne yazık ki bana ulaşana kadar kırılıp bozulmuştu. Bulabildiklerimi topladım. Sağlam kalan bir çifti kardeşimin eşine verdim o da taşınma esnasında kaybetmiş. Çok üzüldüm. Bazı şeyler yerine koyulamıyor ne yazık ki. Taşınmada hepsini tek tek sarıp kendi aracımla taşıdım çünkü bu nakliye şirketine  bırakılamayacak kadar önemli bir iş benim için. 

Bu yazıyı hazırlarken ruhum da bedenim de dinlendi. Şimdi tekrar çalışma zamanı.
Herkese güzel bir pazar günü diliyorum.
Kalın sağlıcakla!


32 yorum:

  1. Ooooo, harika bunların hepsi Nilgün hanım, çok doğru bir seçim bence de kahve fincanları koleksiyon için... Ben de çok isterdim böyle bir koleksiyon yapabilmeyi- ki özel bir ilgim de var fincanlara ama takımdan ziyade tek tek seviyorum ben onları, ya da eşlik edilmek üzere ikişerli halde. Eski, epeski fincanlarda benim gözüm, hikayeleriyle, sahipleriyle, yaşanmışlıklarıyla da elbette...
    Gözüm gönlüm açıldı fincanlarınıza bakınca, hep sizinle olsunlar diyeyim öyleyse, hiç eksilmeden, bilakis artarak, tebrikler bu güzel koleksiyon için, ve teşekkürler paylaşımınız için...

    YanıtlaSil
  2. ne kadar mutlu olur insan değil mi..
    onlara bakmak, dokunmak bütün yorgunluğunu, siniri, stresi alıyor...

    çok beğendim herbirini...

    YanıtlaSil
  3. Baktım baktıııım... hissettiklerimi dile getirecek tek söz bulamadım Colettem...

    YanıtlaSil
  4. koleksiyonunuz muhteşem.tuzluk koleksiyonum geldi aklıma:( hepsi tuzla buz oldularda:( koleksiyon tutku işi.hadi ben biyein koleksiyonunu yapayım diyerek olmuyor.mutlaka bir başlangıç hikayesi ve özel bir yeri oluyor.dilerim koeksiyona çok çok özel parçalar dahil olur daima.kolaylıklar diliyorum.sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Çok Teşekür ederim arkadaşım.
    Pazar günümü güzelleştirip, dönüp dönüp incelememe sebep oldular.
    Çoğalıp gönlünün zenginliğine zenginlik katsınlar.Yeni yerlerinde güzel günlere şahitlik etsinler inşallah.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ankara yukarı ayrancıdaki her ayın ilk pazar günü kurulan antika pazarı tam size göre :) eşi bulunmaz fincanlar var geçen gittiğimde hayran kaldım hepsini almak istedim nasıl bu kadar güzelleri var anlatamam hayran kalırsınız gitseniz :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Yazılacak ve söylenecek ne çok şey geçti içimden! Pazar akşamına yakıştı hissettirdikleri o fincanların, bu güzel paylaşım için çok teşekkürler!

    Yorum yazmak için önce bir kahve pişirdim kendime; şimdi hem yudumluyor hem de yazıyorum. Fal da bakacağım kendi kendime; o kadar keyiflendim, anlayın işte!

    YanıtlaSil
  8. Colettecim hepsi ayrı bir güzel.Bakmaya doyamadım desem yalan olmaz.Aralarına yeni güzelliklerin katılması dileğiyle sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. hepsi birbirinden güzel ve özel. bende şu yaşımda fincan biriktirmeye başladım:) gerçekten bilmeyen anlamaz.

    YanıtlaSil
  10. Benim gibi bir kahve ve onları keyifle içecek kahve fincanlarına düşkün birisine bu post çok iyi geldi...
    Koleksiyon gerçekten çok değerli ve zevkliymiş:) Zarf'lı fincanların zarifliğine bittim...
    Hepsini sağlıkla, keyifle kullan Colette'cim;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili colette, minik bir kahve fincanı koleksiyonu da ben de var. Ama en güzelleri annemin evinde. Güllü takımın tabaklarından onda da var.

      Sil
  11. her birine ayrı ayrı bayıldım... hep artsın... hep göz önünde olsunlar... bizimle de sık sık paylaşın olur mu... bakmak da çok keyifli. :)

    YanıtlaSil
  12. Çok güzellerdi.. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. o kadar güzellerki okurken dönüp dönüp hepsine tekrar baktım.
    Harika bir koleksiyonunuz var gerçekten. bu yorumu yazdıktan sonra hepsine tek tek bir daha bakacağım şimdi.

    YanıtlaSil
  14. CANIM ARKADAŞIM ZEVKLİ KİBAR ARKADAŞIM HEPSİ ne zarif harika bayıldım .

    YanıtlaSil
  15. Koleksiyon tutkudur bana göre de, takımlar da nefis ablacığım. Ben de taşınırken esirgediğim şeyleri kendim taşırım, neme lazım:) Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  16. Hepsi ince bir zevkin ürünü çok güzeller hayran hayran baktım.
    Zaten kahve taşırken döküldü dökülecek korkusu yaşarken, bir de böyle güzel ve eşsin fincanlar olsa kırılmasın aman diye bir korku da eklenir, kahveyi misafirlere dağıtamadan korkudan ölürüm sanırım.
    Muhteşem bir koleksiyon zevkinize sağlık.
    Hem eşiniz hem de arkadaşlarınız pek zevkli kişilermiş, güzel hediyeler vermişler size.
    Allah sizi ve de fincanlarınızı kazalardan korusun inşallah.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Kahve den keyif almayı bilen bana çok iyi geldi colletteciğim nasıl güzeller bunlar böyle benim de var bir kaç parçacık bazıları tam takım bazıları ikili..özellikle incecik narin porselen fincanların ayrı bir yeri vardır bende . Bunlara tekrar tekrar baktım. Ankara da böyle güzel fincan satan bir iki yer var. birisi Yukarı ayrancı pazarı diğeri panora AVm' de ortada standı olan bir bayan ( şimdi adını unuttum iyi mi) yurt dışından getiriyor biraz pahalı olsada bazı ürünlere değer..fincanlarınızla mutlu bol sohbetli tatlı ve keyifli kahveler için.. sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. muhtesemmm bır koleksıyonunuz varmışşş..herbırı ayrı şık ve zarıff....gule gule kullanın..

    YanıtlaSil
  19. Allah'ım sana geliyorum. Nefis parçalar. Resmen göz banyosu oldu bana sabah sabah. Güle güle kullan diyeceğim ama kıyıp kullanabiliyorsan tabii. Beni sürekli şaşırtıyorsun ve her okuduğum ile seni daha çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  20. Harikulade, imrendim doğrusu. Benim de olsa kendim taşırdım, çok değerliler. Kullanırmıydım bilmiyorum, seyri yeter herhalde.

    YanıtlaSil
  21. Muhteşemler, bende kendince fincan ve tabak biriktiriyorum . Sizinkileri görünce aşkım depreşti:)

    YanıtlaSil
  22. mutlu exclusive design8 Şubat 2013 18:34

    Bence çok keyifli bir kolleksiyon, döküntü değil!!!!

    YanıtlaSil
  23. Ne kadar güzel fincanlar,güzelliklerle artmasını dilerim.Sevgili colette ziyaretin ve iyi dileklerin için de teşekkür ederim, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  24. Ben de fincanlara bayılırım ablacım ama şu koca evde onlara yer kalmadı, fazlalıkları kocam yüzünden ayıklayamıyorum çünkü, hiçbir şeyi attırmıyor zira :(( Çok güzeller, güle güle sakla ablacım..

    YanıtlaSil
  25. Bakakaldım ve içim açıldı... Sevgili colette güzel günlerde sevdiklerinle kullan inşallah ..

    YanıtlaSil
  26. sevgili colette...nerelerdesin?
    merak ettim,kahvelerimizi icirdin o guzellliklerle
    senmi cok ara verdin benmi oyle animsadim
    opuyorum seni sevgilerimi yolluyorum..

    YanıtlaSil
  27. Sevgili dostlar,
    Güzel yorumlarınıza zamanında tek tek yanıt veremedim ne yazık ki. Biraz daha geciksem beni aramaya çıkacak arkadaşlarım olduğunu görünce gurur duymadım desem yalan olur.(Cihannn bu lafım sana ! ) Geçen hafta ve bu hafta bilgisayarın başına oturacak zaman bulamadım. Şimdi biraz daha rahatım. En kısa sürede tekrar görüşeceğiz !

    Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
    Sevgiyle kalın!

    YanıtlaSil
  28. Çok beğendim .Ben de kaşık çatal gibi bazı şeyler biriktiriyorum.Sevdiğim objelere sahip olmak bana mutluluk veriyor.sanırım sizin için de öyledir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok haklısınız bu küçük porselenler beni çok mutlu ediyor.

      Sil
  29. bunlardan kayınvalimdede bir çok takımı var banada 2 takım verdi insan kullanmaya kıyamamıyor ki...

    YanıtlaSil
  30. Harikasınız, benimde sizin gibi bir kahve fincanı koleksiyonum var,hatta facebookta hergün kahve yapıp paylaşıyorum.Tüm dünyadan 27 yıllık bir birikim.Blogunuzu iyi ki keşfetmişim, benim gibi evine düşkün ve gerçekten koleksiyoner hatta İzmirli birisini bulmak çok hoş.Emeğinize sağlık, sevgilerle.

    YanıtlaSil