About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Küçük evimiz şenlendi




Geçen haftanın son günü benim için ve kuşkusuz kızlar için çok heyecanlı geçti. Önce benim kızları tanıyıp sonra onların ailesini, evini merak edip Evimi Seviyorum'a konuk olan sevgili Nurdan ve Nursun  ile sanal alemde başlayan tanışıklığımızı reel aleme taşıdık. 
Sanal alemde tanışıp dost olan kişilerin buluşması ne kadar heyecanlı oluyormuş meğer. 
Bir çoğumuz gibi bundan kısa bir süre öncesine kadar blogları izlemekle yetinen yorum yazmak konusunda hiçbir bilgi ve deneyime sahip olmayan ben, şimdi bloğumu yaşantımın önemli bir parçası olarak görüyorum.  Belki karşı komşumuzu seçemiyoruz ,akrabalarımızı hatta kimi zaman arkadaşlarımız dahi seçemiyoruz ama burada durum çok farklı. Birine konuk oluyoruz ,yüreklerimiz ısınırsa konukluğumuz sürüyor,yok  ısınmaz ise bir kereliğine mahsus olup evimize dönüp geliyoruz.
Uzaklardan hem de çok uzaklardan gelen iki konuğumla yolumuz  bilerek isteyerek kesişti.  Hayatları yoğun,işleri başından aşkın bu iki güzel insan tek bir günlüğüne- o da iş için- geldikleri İzmir'de sırf kızları ve beni görebilmek için evimize konuk oldular. Bu görüşme için ne kadar çabaladık anlatamam. Değişen proğramları,randevuları ve toplantıları arasından bu zamanı yaratmak pek zor oldu. 



İyi ki de geldiler! Saatler gece yarısını çoktan geçtiğinde dahi bir dakika susmamış,birbirini yıllardır görmemiş ama çook eskidenberi tanışan dostlar gibi hala konuşup gülüşüyorduk !
Kızlar da bu durumu o kadar kolay kabullendiler ki bir ara Tagaddi hepimizi şaşırtarak kucaklarında şekerleme yapmaya bile yeltendi. Keşkül ise ''çok konuk eşittir çok mama'' prensibini uygulayarak her çatal sesinde umuda yelken açtı. Küdük ise ''birbirlerine dalıp beni unuturlar '' zannıyla her fırsatta bahçe sınırlarını zorladı .
Küçücük el çantalarına yüreğime ,gözüme, gönlüme dokunan sayısız armağanı nasıl sığdırabildiler  inanın hiçbir fikrim yok !
Sevgili Nurdan hanım'ın elleriyle işlediği şahane etamin masa örtüsünü ''artık yerini buldu,buraya çok yakıştı '' diyerek bana uzatırken yaşadığım şaşkınlığı size nasıl anlatsam ? Ağzımdan ''Nasıl yani bana mı armağan ediyorsunuz,inanın ben bunu kızıma bile vermeye kıyamazdım'' sözleri dökülüverdi !
Çok güzel insanlarsınız sevgili Nurdan ve Nursun,hoşgeldiniz gönlümüze ! Her zaman gelin,yolunuzu sık sık bize düşürün! 
Bu geceye ait kareleri onların isteklerine saygı duyarak kendime saklıyorum . 
Sizin de hayatınız böyle güzel insanlarla zenginleşsin,haftanız çok güzel geçsin.
Kalın sağlıcakla! 

30 yorum:

  1. İzninizle, buradan Hazuruna sesleneyim bir kez daha!!!

    Colette hanımı izleyen çok değerli okurları;

    Kadın dergileri ya da kişisel gelişim veya gezi rehberi kitaplarında yer alan "Hayattayken Mutlak Yapılması Gereken 100 Şey", " Görülmesi Gereken 100 Yer" ve benzeri bir liste sahibiyseniz ona son kalem olarak; yoksa yapmaya başlayacağınız "Tanınmaya Değer İnsanlar ve Görülmeye Değer Yerler" listenizin en başına koyun bu blogun dünya güzeli sahibesini ve onun sıcak küçük dünyasını tanımayı!!!

    Bir insanın etrafını nasıl aydınlatabileceğini, nasıl içten ve samimi olabileceğini, saf sevgiyi nasıl güzel sunabileceğini gidip yerinde görün; sizin de dünyanız aydınlansın, tıpkı bizimkiler gibi...

    Elbette yukarıda yazılanlar, geçenlerde ortaya çıkan ve niyeti belirsiz HIRT ' lara değil!!!

    O ya da onlar bir daha aynı terbiyesizliğe imza attıkları anda avukat ordumuzla beraber ( emin olsunlar sadece Türkiye' de de değil) bizi de karşılarına almışlar demektir bundan böyle!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi beni mahcup ediyorsunuz. Ne mutlu bana ki sizleri kazandım,artık benim de kızkardeşlerim var ! Sevgiyle kalın ,daima!

      Sil
  2. Ne güzel bir buluşma ve ne güzel geçen bir zaman dilimi, Nurdan Hanım'ın bloğuna da yazdım, buluşmanızın sıcaklığını bizler buradan bile hissettik, sanki aranızda bizler de vardık:))! Ne mutlu size yaşadığınız güzellikleri buralardan bizlere de hissetirdiniz, teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili kuşum,gerçekten çok tatlı ,dolu dolu insanlarla geçen harika bir zaman dilimiydi. Böylesi dostluklar hala var,o halde umut da var! Sevgiler canım!

      Sil
  3. Sevgili Nilgün Hanım sizin samimi ve sıcaklığınızı, yüreğinizin güzelliğini bilgisayar ekranından dahi öyle derinden hissediyorum ki. Ne kadar hoş ki Rabbim karşınıza da sizin gibi güzel insanlar çıkarmış.
    Kocaman sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşımcığım güzel yüreğinin ışığı beni her zaman aydınlatıyor. Sen de benim hayatıma kattığım zenginliklerden birisin. Sevgiyle kal,daima!

      Sil
  4. Kocaman gülümsemelerle okudum bu yazıyı. Üstelik akratdığınız aynı güzel hisleri yaşayarak... Dostluk ve arkadaşlık hangi koşullarda olursa olsun harika bir olgu. Olgu diyorum çünkü gerçeğini bulmak pek de kolay değil. '' Nazar değmesin inşallah!'' diyerek nice buluşmalar diliyorum. Hepinizi sevgi ile kucaklıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sevgili komşum,adınız bizim evde o kadar çok geçiyor ki. Bir gün mutlaka karşı karşıya gelip saatlerce bitip tükenmek bilmeyen sohbetlere dalacağız. Sevgiyle kalın,daima!

      Sil
  5. Senin adına çok mutlu oldum arkadaşım ama kıskanmadım dersem yalan olur.Ne kadar senin gibi yüreği gönül gözü sevgi dolu arkadaşlarla tanışmış güzel sohbetler etmiş bilgi paylaşımında bulunmuşsun .Kalbi güzel zarif arkadaşım inşallah birgün bizde sanal alemden çıkıp reel aleme geçeriz belli mi olur .Sevgilerimi yolluyorum hediyelerini güzel günlerde kullan canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevdoş'um senin yolun buralara düşüyor,bir zaman dilimi ayırabilirsen beklerim,çok sevinirim inan ki. Ben de sevgilerimi yolluyorum!

      Sil
  6. Ah ben bu buluşmalara bayılıyorum :)
    Daha ilk karşılaşmada duyulan o 40 yıllık dost hissi, aynı zevkleri uzun zamandır paylaşmanın verdiği o bitmez tükenmez hobi muhabbetleri, kısaca sanaldaki o sevginin gerçeğe taşınması harika birşey değil mi...
    Dostluklarımızın sonsuza dek sürmesi, olabildiğince gerçeğe taşınmasını diliyorum hep :)
    Amaaaa.... kıskandığımı da söyleyeyim... her buluşmayı kıskanıyorum, naapim elimde değil :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Banu,ben de senin evdeki buluşmaları çok kıskanıyordum ,''keşke yakın olsak koşar gelirim ben de'' diyordum . Hiç belli olmaz ama böyle işler değil mi? Sevgiyle kal arkadaşım,daima!

      Sil
  7. Eskiden ne sık çıkardım şehir dışına, hatta bir seferinde İzmir'de tam 10 saat boş boş geçirmem gerekti uçak saatine kadar.
    Şimdi olsa öyle bir fırsatım kesin sizin evde alacağım soluğu:)
    Ne güzel bir gün geçirmişsiniz, ne güzel hediyeler, ne mutlu bu üçlüye:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazık olmuş 10 saate :( Şimdilerde İzmir'e yolun düşmüyor mu ? Balıkesir de İzmir'e 2-3 saat yani :))) Beklerim canım Nohut'um . Çok da sevinirim .Sevgiler kucak kucak sana...

      Sil
  8. ne güzel bir buluşma gerçekleşmiş.çok hoşuma gitti
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sevgili Derya,sanal dostluklar reel olunca daha keyifliymiş meğer :) Sevgiler canım!

      Sil
  9. Sosyal mecralarin insanlari birbirine yakinlastiran, uzagi yakin kilan tarafi cogu zaman hayal kirikliklari ve husran dolu tanisikliklar getiriyor. Genele samil bu durum, insanlarin kendilerini olduklarindan farkli ve dopdolu gosterme cabasi ve maskelerin kullanimi nedeni ile yipratici ne yazik ki.

    Yasayan bilir, tecrube ile sabit, dunyanin en seker ve sicak ailesi ile tanisip birlikte keyif mesaisi harcamis olabilmek gercek bir ayricalik.

    Ne siradan bir blogger toplantisi (ki nasil olduguna dair bir fikrim yok, hic katilmadim) ne de siradan bir chat arkadasligi. Biz bir altin madeni kesfettik, kapiyi actik, umarim uzun zaman girme ve ayni keyifi alabilme firsatlarimiz olur. Dunyanizi zenginlestiren insanlar, kuyruklu kizlar... dilegim degerlerini bilen ve anlayan daha nice insanlarla onlarin da dunyasi zenginlesmesi.

    Iyiki varsiniz Colette ailesi, iyiki sizi tanidik.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de iyi ki varsınız,dünyanın en tatlı ,en kafa dengi ikizleri! İyi ki sizleri tanıdık,evrene teşekkürler...

      Sil
  10. AYYYYY VALLAHİ İÇİM GİTTİ BU BULUŞMAYA,NE KADAR NAİF İNSANLARMIŞ,BANADA EN KISA ZAMANDA BEKLERİM O ZAMAN HEPİNİZİ:)

    YanıtlaSil
  11. Nilgün hanım,Nurdan hanım dün gece bana sizi anlattı durdu.Çok güzel bir akşam geçirdiğinizi ve kedilere koro yaptırdığınızı anlattı.Bizde gülerek de olsa bu güzel akşama katıldık.Yanlız visk inin tadı d amağımızda kaldı.Mmmmm.Hoşçakalın derken şunu söylemeden yapamayacağım,Ben sizleri zaten böyle tanımıştım.Farklı olamazdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nilgün hanımcığım,o gece siz,İsmet hanım,Tülin,Banu,Atiye... hep birlikteydik zaten. Böylece geniş bir buluşma gerçek olsa ne iyi olurdu değil mi? Sevgiler...

      Sil
  12. senin adına çok sevindim coletteciğim,
    bir de o boncuklu kokoş keseler gözümden kaçmadı...
    ayrıca 2 yeni blog daha keşfetmiş oldum sayende:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Cepayna'm vallahi keşfetmeğe değer insanlar. İnce zekaları ve esprileriyle o kadar neşeli insanlar ki gülmekten karnım ağrıdı :)

      Sil
  13. Canım gerçekte de tanışıyor olmak harika. Senin dünya tatlısı gülüşünü yakından görme şansına sahip olduğum çok mutluyum güzel yüreğine kocaman öpücük kızlarıda öpüyorum armağanlarını sağlıkla kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice biz hala bir buluşma ayarlayamadık ya ona yanarım. Serap'ın evine gelemedim ama ortada bir yerlerde buluşalım canım ya !

      Sil
  14. Sevgili colette,
    Blog toplantilarimiza seni de beklioruz bak mutlaka..
    Ayrica komsu oldugumuzu belirtmek isterim.ben 2. Etaptayim.bravo da bi kahve icebiliriz bi aksamuzeri.???
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Motto kışın komşuyuz evet . Haberleşelim canım. Sevgiler...

      Sil
  15. Nilgün'cüğüm,benim de hayatım bu güzel insanların varlığı ile bir renk daha kazandı nicedir.
    Dün de Nurdan aradı sağ olsun.Anlattı geçirdiğiniz güzel zamanı.Çok isterdim sizinle olmayı,çok.
    Olsun,kulaklarım da epeyce çınlamış zaten.Böylesi güzellikler hayatımızdan hiç eksilmesin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tülin,kulaklarını o kadar çok çınlattık ki... Anlatmışlardır ama ben de söyleyeyim senin de bizimle olmanı çok istedik o gün . Sen gelemiyorsun bak belli olmaz ben çıkar gelirim bir gün Ankara'ya :)))

      Sil