About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

18 Temmuz 2012 Çarşamba

Evim Güzel Evim / Ev Alma Komşu Al




Bazen Tanrı'dan (evrenden ya da kime neye inanıyorsanız O varlıktan) bir şeyler isterken önünü ardını düşünemediğimiz oluyor. Bloglardan izlediğime göre çoğumuzun hayali sessiz ,sakin ,huzurlu bir yerde bahçeli bir eve sahip olmak. Gençler şehrin kalbinde,alış-veriş merkezlerine yakın olmayı yeğlese de biz yaştakiler artık huzuru ,sakinliği ve çocukluğumuzun sıcacık komşuluk ilişkilerini yaşayabileceğimiz yerleri arıyoruz yaşamak için. Yıllarca böyle bir düşü kovalayıp düşlerini gerçekleştirebilenler acaba ne derece mutlu? 
Yıllar önce bir oyun izlemiştim '' Tarla Kuşuydu Juliet '' diye. Oyun komedi türündeydi ve konusu Romeo'nun Juliet'e kavuştuğunu varsayıp ,vuslata eren büyük aşkın sonrasıydı. Romeo romantizmden uzak kaba saba bir erkeğe,Juliet de pasaklı dırdırcı bir eşe dönüşmüştü. Düş kabus olmuştu yani... Bizim düşümüz de bir şekliyle bu oyunun konusuna dönüşmek üzere . 
Sözü uzatmadan anlatayım. Dün akşamüzeri bahçeyi sularken sokaktan büyük bir gürültü geldi ,besbelli iki araba çarpışmıştı. Annem '' koş senin arabaya vurdular '' dedi. Ben ''Nasıl yani ?Benim araba sokakta park edilmiş vaziyette öylesine duruyor '' dedim ama merakla gittim baktım. Giderken ne olur ne olmaz diye de bekçiye seslendim. Maalesef yolun kenarında park edilmiş arabama birileri geri geri çıkarken vurmuş ve seslenmesem hiçbir şey olmamışcasına çekip gideceklerdi. ''Beyefendi pardon ama duran arabaya vurmayı nasıl becerdiniz? ''dememle arabadan orta yaşlı bir bey(!) çıktı ve ''Baksana hiçbir şey ''olmadı dedi. Uzatmayayım araba besbelli onun değildi,bu kraldan çok kralcı beyin oğlu olduğunu konuşmalarından anladığım gençten biri çıktı arabadan ve bana ''istersem kartını verebileceğini ama arabada bir hasar olmadığını '' söyledi . Kartı aldım cebime koydum,bekçiye ''bu kişileri tanıyor musun '' dedim,''abla çaprazına taşınan yeni komşular ''dedi . Yorumsuz !
Bu sabaha gelelim,ben kahvaltı hazırlıyorum içerdeyim,eşim de henüz işe gitmemiş bahçede birisiyle konuşuyor .Konuşma aynen şöyle; Karşı taraf ''ben eve mantolama yapacağım,iskeleyi de sizin bahçeden kuracağım,siz de izin vereceksiniz ! '' Eşim,'' bu işler bir günlük,komşuluk ömürlük,tabii yapın ama bahçeye zarar vermeyin dikkatli olun ! '' Karşı taraf ''siz evi yaparken nasıl gürültü yaptıysanız ben de yapacağım ! '' Eşim,''biz eve tadilat yaparken sitede henüz kimse oturmuyordu ama tabii gürültü olmuştur '' Ben dayanamadım '' bari bahçeye işçileriniz girmeden haber verin de görünce şok olmayayım '' ; Karşı taraf ''yok artık,o kadar da değil,söyleriz ! '' Yorum yok !
Demek ki ev alırken önce komşularımız kimler çok iyi bakmak gerekiyormuş? Paranın imanı satın aldığı dönemlerdeyiz.''Sen iyiysen herkes iyidir '' günleri geçiyor. Bu hızlı değişim beni çok üzüyor. Sözüne sahip olamayan,ağzından çıkan lafın nereye gittiğine aldırmayan insanlar besbelli günlük arkadaşlıkların peşindeler. Bu gün seninle yarın bir başkasıyla. Kalıcı dostlukların peşinde koşanlar bizim gibi  bir avuç dinozor galiba.
Bahçeme ait görsellere güzel ve mutlu bir yazı yakışırdı ama bu gün keyifsiz bir günümdeyim. Sizlere içimi dökmek istedim. Önümüzdeki günlerde şehirdeki evi bütünüyle kapatıp yerleşik yaşama geçmeyi planladığımız bu sitedeki evde komşularla besbelli ki ben pek anlaşamayacağım :( Umarım yanılırım ....
Varsa iyi bir komşunuz şimdi dört elle sarılın O'na...
Kalın sağlıcakla.

81 yorum:

  1. "Est modus in rebus" diyorlar Latince'de. "Her şeyin bir yolu yordamı vardır" diye.

    Arabaya çarpınca, "kusura bakmayın, umarım bir şey yoktur" demekle "baksana bi şey yok" demek arasında ne kadar fark var değil mi?

    Umarım en kısa zamanda gönlünüze göre bir komşunuz olur ya da bu insanlar ıslah olurlar.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. "Yok artık" diyecek kadar şaşırdım. Demek ki insanlar bu kadar ruhsuz ve sevgisiz olabiliyor artık, yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef konuşmalara şahit olan kardeşim de ''şaka mı bu ? '' diye duyduklarına inanamadı :(

      Sil
  3. Maalesef arkadaşım,hani ne derler ''söz var iş bitirir ,söz var baş yitirir''diye. Akıl toz tanesi ya ben de sinirlenip söylensem ne olacaktı? Güzel dileklerin için gönülden bir Amin !

    YanıtlaSil
  4. ah ablacım ahhh...bu yaz tadın tuzun kalmamış anlaşılan...İnşallah işler biran önce hallolur da sende rahat bir nefes alırsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım canım,her şey yoluna girer. Güzel dileklerin için teşekkür ederim!

      Sil
  5. nasil da herkes kendini dunyanin merkezine koymus yarabbi! nasil da kendi soyledikleri sozun ustune soz yok! Ne demek siz yaparken de gurultu oldu? oyle diyaloga kapal ki bazi insanlar inanamiyorum. Ama Colette bazilari da soyle olabiliyor eski komsulari oyle zorlamis oluyor ki onlari direk arada bir setle basliyorlar iliskiye. Belki oyledir ha? Belki de tanidikca seversin? seni bizim siteye tasimak istiyorum bazen gul gibi yasar gideriz :)
    uzulme sen sakin dur bakalim gun hayira doner elbet :)
    O guzel bahcede bizim icin de guzel bir limonata icersin belki ferahlarsin.
    Opuyorum Colettecim seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülçinciğim acaba konuşma şekli mi böyle komşumuzun diye düşünüyorum. Hani emrindekilere yap et diye diye dili alışmıştır . Yalnız yaşça bizden hayli gençler hani insan yaşa başa hürmet eder değil mi? Neyse bakalım,gün ola hayrola.Ben de öpüyorum seni.

      Sil
  6. İnanılır gibi değil ama ne acıdır ki gerçek:((( off inanın çok öfkelendim. Ne diyeceğimi, ne önerebileceğimi inanın bilmez oldum anlattıklarınızla... Allahım yardımcınız olsun diyorum, ve bir çıkış yolu göstersin, oturduğum yerden bana bile gelenler geldi,gerçekten PES!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gooogoook ben de ne diyeceğimi,ne düşüneceğimi bilemiyorum şimdi. En iyisi sakin sakin oturup beklemek. Sevgiler canım1

      Sil
  7. Bahçemdeki sulama sistemini kapatmam gerekiyormuş çünkü karşı çarprazdaki 4. evin küçük oğlu ıslanıyormuş..!Benim bahçemde ne işi var,kendi bahçesinde oynasın demedim çünkü aidatı ödemediği için yöneticiliği bıraktığımız sitenin ortak tulumbanın elektiriğini kestirip bize ceza verdiğini sanan bir babası var ve uzunbey sinirlenmesin diye nerdeyse çocuğa agucuk yapıp tüm sevimliliğimle olur kapatacağım şimdi dedim :)

    Birde kapısının önündeki tüm çöpleri benim kapıma süpürüp bırakan İngiliz komşumu ise asla anlatmayacağım :)

    Sitenin kendi taraflarına bakan kısmı az bulup bahçemin yarısının onların olduğuna inanan başka bir komşuma ise kimse kafasına göre bir şey dikmesin bahçeme, yoksa ertesi gün kapısında bulur dediğimi de itiraf ediyorum :)

    Siz,gelecekte bir şekilde onları idare edecek bir yol bulursunuz diye inanıyorum :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Asortik Krep insan bencilliği bu tip yerleşim yerlerinde daha da artıyor ne yazık ki. Bir çok arkadaşım benzer yakınmalar içindeler. Onlar toplu yaşamanın kurallarını öğrenemeden korkarım biz onların bu davranışlarına alışacağız. Sevgiler !

      Sil
  8. Merhaba,belki konuyla ilgisi yok ama insanların kabalıklarıyla ilgisi var. Az önce ünlü bir dondurma firmasının tel çıkan evet yanlış duymadınız basbayağı tel bir ucu yuvarlak diğer ucu kıvrık bir tel, neyse hanımefendi konuşma esnasında beni bastırmaya çalışıyor. 4 gündür arayacaklar bekliyorum, dondurma analiz edilecekmiş ,erimiş dondurmayı nerde muhafaza edeyim dedim.Hala bastırmaya çalışıyor.Hanımefendi ben 41 yaşındayım,ben dikkat ettim bana değilde bir çocuğa denk gelip yutabilirdi,damağına saplanabilirdi. Neyse uzun anlatımdan sonra ikna olup aldıracaklar. Şu an belki sırası değil ama doldum açıkçası paylaşmak istedim kusura bakmayın. Bahçenizi mahvetmelerine izin vermeyin ,aynen istekleri arzuları bitmez devam eder. Şu an babamdan kalan bir bahçenin 3 metrelik bölümünü komşu işgal etmiş durumda Annemin iyi niyeti yüzünden birşey yapamıyoruz. Artık insanlar kibarlıktan,iyi niyetten anlamıyor. Tekrar geçmiş olsun,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuraycığım konumuz insanların kabalığı tabii ki konuyla ilgili anlattıkların. Çok kötü bir şey gerçekten de inana güvene satın aldığımız gıdalardan böyle tehlikeli bir yabancı cisim çıktığına mı yanalım ,sözümona Müşteri hizmetleri'nin hizmet vermekten uzak kaba tutumuna mı? Geçmiş olsun!

      Sil
  9. Görgüden yoksunlaşan bir topluma doğru ilerleyiş ne üzücü...ne yazık ki benzer durumlarla her birimiz karşılaşıyoruz , iyi niyetimizi muhafaza edelim de nereye kadar. hani "en büyük aşklar nefretle başlar" denir ya !! belki de ileride şahane bir komşuluğun başlangıcı olarak böyle tatsız bir iletişim-sizlik yaşamışsınızdır...dilerim Allah kalbinize göre versin. Ben küçükken büyüklerim "Allah iyi insanlarla karşılaştırsın " derdi ... ne kadar güzel bir dilek , dua imiş... Allah sizi , hepimizi iyi insanlarla karşılatırsın... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Yasemin inşallah dediğin gibi olur da yanlış anlaşılmaktan kaynaklanan sorunlardır,çözeriz olur biter. Benden de sevgiler!

      Sil
  10. eyvah eyvah, umarım o iskele bahçenize zarar vermez o kadar güzel görünüyorki...İnsanlar ne kadar da bencilleşti. Hep bana dönemindeyiz sanki. O güzel komşulukları yaşamamış mı bunlar diye düşünüyorum bazen. Bu kadar kaba olmanın ne anlamı var ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ada ve Deniz bahçe yeniden yapılır da umarım başka sorunlar yaşamayız artık. Kaba olmanın hiçbir anlamı yok tabii,güzel güzel konuşup anlaşmak varken... Sevgiler!

      Sil
  11. İnsan kendi evladına bile emir kipli konuşamazken, konuşmazken nasıl oluyor da bir başkasına konuşabiliyor aklım almıyor. Var böyleleri demek ki... Allah yardımcınız olsun, inşallah taşınmanın verdiği bir bunalımdır ve geçer diye dileyeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Aydınlık Bahçe,umarım konuşma tarzı öyledir ,zira bize bilerek isteyerek böyle hitap etmeyi tercih ettiyse vay halimize:(

      Sil
  12. Üzüldüm doğrusu, ilk izlenimin ikinci bir şansı olmaz. Belki eşi farklıdır, Allah güzel gönlünüze göre versin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif ben de çok üzgünüm canım :( Amin Allah herkesin gönlüne göre versin!

      Sil
  13. Sen üzülme colette'cim.
    Ben alıcam yanındaki evi, sana komşu olacağım.
    Kurtaracağım seni bu işkenceden : )
    Bozma moralini ne olur.
    Yazdığın her şey doğru: Ev alma, komşu al.
    Keşke içini-dışını görüp beğendiğimiz, seçtiğimiz gibi komşuların da huyunu-suyunu görüp seçebilme şansımız olsa :/
    Dilerim göre göre ''insanlaşırlar'' da yıllarca tedirginlik çekmezsin.
    Kızlara da, sana da bissürü öpücükler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı bir düş gibi bu söylediklerin. Sanki gerçek olursa tüm dünya pembe olacakmış gibi... Kendimi doldurmuyorum Ellacığım yoksa şeytan diyor ki ''kanuni haklarını kullan bakalım ne tadilatı yapacaklar o zaman! '' Sana da milyon kere öpücükler...

      Sil
  14. bu kaba saba hallerinin bir sınırı var mıdır acaba, yoksa bu şekilde sürüp gidecek, sizlerin huzurunu tümden mi kaçıracaklar??
    umarım böyle değildir, yoksa sizin adınıza ben çok üzülürüm. ev alma komşu al, sözünün aksine komşum iyi olsun, evim olmasada olur diye düşünmeye başlayacağım. kolaylıklar diliyorum colette...
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagehan hanımcığım umarım onların da bir kabalık kotası vardır da bir yerde dururlar ! Hani insanın aklına gelmiyor değil,evim olacağına komşum olsun! Benden de sana koskocaman sevgiler!

      Sil
  15. Geçmiş olsun canım,bazıları tanımadıkları insanlara gardını almış bir şekilde dolaşırlar,her an kavga edecek potansiyeldedirler. Ben bu tiplerle samimi olamam ama en azından kötü komşu sahibi olmamak için iyi anlaşmaya çalışırım. Bir çaya davet edin onları hoşgeldiniz manasında. Bir daha o şekilde davranmazlar merak etme. Allah kötü komşudan korusun bizleri. Bizim apartman da da karısını dövenler,kızını dövenler hiç olaylar bitmiyor. Bir kaç iyi komşum var çok şükür onlarla samimiyiz,bize yetiyor:)

    YanıtlaSil
  16. O kadar iyi anlıyorum ki sizi,Allah sabır versin belki adam aksidir, eşi daha uyumlu bir insandır,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım ! Hepimizin başından geçti ya da geçiyor galiba benzeri olaylar :(

      Sil
  17. Ne denebilir ki?Yeni kararların öncesinde moral bozukluğu olmuş.Üzüldüm doğrusu.
    Öpüyorum sizleri canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Tülin,şehirdeki evin bahçesi yok,kızlara göre değil belki ama insan gibi insanlarla yaşıyoruz aynı çatı altında yıllardır... Yöneticimiz bana ''iyi düşün ,bak biz seni kaybetmek istemeyiz ama sen de böyle uyumlu insanları kolay kolay birarada bulamazsın '' demişti. Haklı mı acaba? Biz de seni öpüyoruz !

      Sil
  18. Şimdi benim niye dağın başına taşındığımı daha iyi anlamışsındır Colette cim :)))))
    Allah sabır versin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banu eşim de benzer bir yaşamdan yana ama insanlarla olmayı -hala daha -isteyen benim . Bu gidişle onun sözüne geleceğim . Amin arkadaşım ... Sevgiler sana bizden.

      Sil
  19. Sevgili Colette'cim yazdıkların o kadar doğru ki katılmamak elde değil.Sanıyorum siz Güzelbahçe'desiniz(uzun zamandır takip ediyorum blogunu ama emin olamadım) ve site içindesiniz.Az ya da çok site kuralları çerçevesinde bir yaptırım uygulayabilirsiniz.Belki etrafınıza birlik olabileceğiniz birkaç komşu edinebilirsiniz.Kimi sitelerde ev alış veriş trafiği yoğun oluyor.Ama beterin beteri var.Biz Urla'dayız ve mahalle içinde oturuyoruz.Etrafımızdakilerin çoğu saldım çayıra mevlam kayıra hesabı yaşıyorlar.Yani vay halimize.Bu yaşadıklarınızın bin beterini her gün hiç tanımadığımız insanlardan görüyoruz.Bildiğiiz kavgacı olduk çıktık.Elimiz belimizde kaşlar çatık dolaşıyoruz.Herkesin her yanlışını düzeltmekten her saygısızlığa "dur" demeye çalışmaktan bıktık.Sokak ortasında arabadan dinlenilen bangır bangır müzikler mi dersiniz,o evden diğerine bağıra bağıra konuşan mı ararsınız,çöp kovası nedir bilmeden torbalarla çöpünü sokağa atan mı dersiniz hepsi var Allah'a şükür.Hele koca kış yazlıkçılar yüzünden sahipsiz gezen hayvancıkları hiç sormayın...Size diyeceğim o ki haklı mücadelenizde sakın sabrınızdan ödün vermeyin.Bizler pes edersek bunlar gibiler değil sokakları,şehirleri memleketin tamamını istila edecekler.Siz doğru olanı yapmaya devam ettiğiniz sürece eminim sizden görüp,yaşadıkça utanacak ve kendilerine çeki düzen vereceklerdir.
    Sevgiler:)
    www.ayseguldonmez.blogspot.com

    www.ayseguldonmezesgin.blogspot.com

    Bloglovin/Aysegul's Daily Fashion Tips

    Bloglovin/Aysegul's Daily Cooking Tips

    www.lookbook.nu/aysegul

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ayşe yazdıkların beni iyice karamsarlığa itti. Benzer sorunların çoğumuz tarafından yaşanıyor olması '' ülke nereye gidiyor ? '' sorusunu sormama yol açıyor. Biz Güzelbahçedeyiz komşuyuz yani :) Sevgiler canım!

      Sil
  20. :(((( hiç yakışmamış hiç. en cahili bile bu kadar kaba olmaz yazık.

    sabırlar canım inş zararsız atlatırsınız ,çok emek verdiniz çünkü oralara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice ben de hiç yakıştıramadım inan. Çok emek verdiğimiz doğrudur ama aynı özeni biz sitedeki komşularımızın evleri bahçeleri için de gösterdik yıllarca. Hemen her evin inşaatı aşamasında gerek çalışanlara gerekse evlerinde yapılan işleri kontrole gelen ev sahiplerine kapımızı soframızı seve seve açtık. Beni asıl üzen çalışanları bahçeme iskele kurduğu vakit verecekleri zarardan mesul olmadığını küstahça yüzüme karşı söylemesi oldu. Sabır sabır ya sabır...

      Sil
  21. parayla iman gerçekten sevgili colette bulaşmamaya bakın desem ne kadar kötü değil mi inşallah çok hasar yoktur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hasar kalbimde Sevgili Mor Menekşe daha ne olsun ki ? Sevgiler canım!

      Sil
  22. Siz hiç merak etmeyin,eninde sonunda kendinize layık komşular bulacaksınız,ben çok ümitliyim.On gündür senelik izindeyim,tatile giderken vedalaştığım komşum öyle münasebetsiz şekilde espiri yaptıki yol boyunca tadım tuzum kaçtı.Sonra kendi kendime kızdım,sizin kişisel alanınız karşıdaki tarafından ihlal edilirse bunun suçlusu her zaman siz değilsiniz,karşımızdakinin soldan kalkmışlığı....Ben kendimden de eminim,bir gün tam kalbime göre bir komşu gelip karşı daireme taşınacak.Sevgiler:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minikciğim insanlar gerçekten münasebetsiz,yolcuya nasıl bir şaka yapılır da tadı tuzu kaçırılır Allah aşkına ? Pes yani pes! Benden de sana sevgiler...

      Sil
  23. Üzülme arkadaşım,benim de gönlüme göre komşum hiç olmadı.Çok şeyler yazabilirim ama eşim hep boşverin,der.Boşveriyorum artık olmuyor işte.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nilgün ,yıllardır yaşadığımız apartman dairesindeki komşularım o kadar iyiler ki'' ben ne yapıyorum da burada yaşamaya karar veriyorum ''demeye başladım şimdi. Benden de sana sevgiler arkadaşım!

      Sil
  24. Huzuru bulmayla bahceli ev almayı ozdeslestirmistim .yazdiklarinizi ve yorumları okudukça mutsuz oldum.umarim taşınma telaşı sırasındaki gerginlikten dolayı boyle kaba davraniyorlardir(bu bile söylemleri icin hafifletici bir sebep değil,moral olsun diye boyle düşünmek en iyisi)Pozitif duşunun ki evrenden aynı sekilde geri gelsin.sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hümeyra huzur nerede hiç belli olmaz ki sen kendini üzme,bakarsın senin karşına iyi insanlar çıkar. Beni tandığın kadarıyla anlamışsındır ben oldukça pozitif biriyimdir ama bunlar bendeki olumlu duyguları süpürüyorlar hızla :( Benden de sana sevgiler...

      Sil
  25. sen iyiysen herkes iyi değil artık Nilgün hanımcığım... çünkü bazı insanlar enikonu kötü! işim sebebiyle çok kişi ile iletişim kurmak zorunda kalıyorum... ve bazen nasıl istiyorum kocacıkla bir başıma, kimselerin olmadığı bir dağ başında doğa ile içiçe yaşamayı... ve ne yazık ki insana dair inancım da güvenim de zedelenmiş durumda. adı batı denen bir noktada ise ne çok görgüsüz insan tanıyorum... n'oldu bu insanlara?
    sizin bahçeye iskeleyi kurduklarında açın soft bir müzik, hiç o tarafa bakmayın... orada her ne oluyorsa görmeyin...yok sayın...
    böyle böyle sınırlarını genişletip iyi insanları dar bir çembere sokuyor bu insanlar... onlara prim vermeyin... gerekirse duvarınızı yükseltin ama sevdiğiniz ortamları böyleleri için terk etmeyin. bu belki fiziksel bir eylem gibi görünebilir ama insan psikolojisinde negatif etkiler bırakır... tıpkı nefis bir pasta yerken birinin gelip elinden alması gibi... kötülüğe ve kötülere yenilgi duygusu ağır bir duygu. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruşen hanımcığım,sevgili arkadaşım senin o güzel kalbin de zaman zaman kırılıyor biliyorum . Çok haklısın giderek daralan bir çemberde yaşamaya mahkum ediyor bizi insanlar ama biz neden umarsız kalıyoruz? İşte onu kavrayamıyorum ben. Sevgiler canım !

      Sil
  26. Geçmiş olsun komşucuğum. Belli ki arabanıza verilen zarardan çok o kişilerin davranış biçimi sizi üzmüş. Ne yazık ki bu durumlar sık sık yaşanır oldu. İnsanlar küstahlığı üstünlük ve güç gösterisi olarak görüyor. Çok yazık! Oysa ki komşuluk güzelliklerle, iyiliklerle beslenmesi gereken, özen, sevgi, saygı isteyen bir kavram. Çünkü komşular her an yüz yüze bakacak olan insanlar. Neden gerekli özen gösterilmez, bir türlü anlayamıyorum. Üzmeyin tatlı canınızı; biliyorsunuz, kocaman sözde yetişkin insanları değiştiremiyoruz. Artık o insanlardan uzak durmaktan başka yapılacak bir şey yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili komşum araba,bahçe ,çatı ... hiç ama hiç önemli değil ki. Ben asıl verdikleri zarardan mesul olmadıklarını söylerkenki küstah tavrına üzüldüm. Günaydın bile demeden bahçeme girmesine,bahçede oturan annemin ''hayırlı olsun evladım'' sözüne cevap bile vermemesine ve bunun gibi onlarca hareketine takıldım. Haklısın uzak durmak gerekir böylesi insanlardan,giderek daralan görünmez bir çembere hapsedeceğiz kendimizi ne yazık ki... Sevgiler Begonvilli Ev'in tüm canlarına!

      Sil
  27. selamlar önce bahçenize bayıldım şahane demek istiyorum. sonra da bende o dinazorlardanım. sevgili komşulara gelincede bizlerde aynı sorunları yaşıyoruz adam önce çarpıyor sonra da''hanım hanım arabanı neden oraya park ettin''diyor.park ettiğim yerde dairelerimize ayrılan otopark yeri neyse o illet siteden taşındım. yeni evimde balkonda çiçeklerim var saksım yamulmuştu düzeltmek isterken devriliverdi dibindeki su aşağı komşumun camına döküldü bende gidip özür diledim sevgili komşum''ehhhh artık gelip camlarımı silersin dedi'' ama vücut dilinden şakamı ciddimi anlayamadım. bu sevgili komşular gün geçtikçe çoğalıyorlar galiba insanların eski inceliği ve iyiliği kalmadı... evimizi yeni aldık umarım iyi komşularda almışızdır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pınariko hoşgeldin! Böylesi insanlar artarken bizler azalıyorsak suçlusu yine hiçbir şey yapmayan bizleriz :( Allah sana da sabır versin. Sevgiler arkadaşım!

      Sil
  28. Ne kabalık! Allah size kolaylık versin:(

    YanıtlaSil
  29. Ah sevgili Colette,evimizi yaptırırken yan komşumuz Ahmet amcayla benzer sorunlar yaşamıştık,hatta Ahmet amca oldukça ileriye gidip bahçe duvarlarımızı yıkmıştı,neyseki kayıvalidemin sabrıyla atlatmıştık o günleri,hala benzer sorunlar yaşıyoruz,bahçelerindeki ağaçların tüm yükü bizim mandalinanın ve portakalın üzerinde,daracık bir kafeste yetiştirdikleri onlarca güvercinin yazın sıcağında ki tüm gübre kokusu,ölen yavru kuşların kafeslerdeki çürümeleri v.b... bahçedeki oturma alanımızın yerini değiştirmemize sebep oldu..Ya da karşı ki Naciye teyzenin oğlu birgün kapıya yakalayıp kestiği horozumuzla gelmişti,tavuklarını kovalıyor diye.Tavuk yetiştirme hevesimiz orada bitmişti.....
    Demem o ki,nekadar seçersen seç herşeyle başetmek kolay ama cahillikle başetmek imkansız..
    Güzel bir türkü sözüyle bitireyim''İnan değil sana kastım,cahille sohpeti kestim.Dooost,dost.''
    Memlektimdeyim,hasret gideriyorum hatta bu akşam eski bir tanıdığımızın evine akşam yemeğine gitmiştik,yer sofrasınnın tüm bereketini fotoğrafa dökmüştüm ama ayakta el pençe divan duran gelinlerin kızların yanında oturup yemek zoruma gitti,yayınlamak istemedim...
    Memleketim herşeyin eniyisini yapar dedim kendi kendime,yemeğinde,hürmetinde,sohpetinde,despotluğunda.........
    başını ağrıtmayayım gece gece sende moralini bozma ama birşey veremeyeceğin insanla da mesafeli olmak gerekir sanırım....
    iyigeceler Hocam,
    Öptüm sizi,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İjlalciğim yorumları okursan şunu göreceksin ki ;giderek AZALIYORUZ ! ''Eşkiya dünyaya hükümdar oluyor ! '' arkadaşım :( Allah sana da sabır versin! Güzel gönlün üzülmesin !

      Sil
  30. kiyamam bu kadar uzulmene....
    inanamiyorum yazdiklarina,insallah evi en kisa zamanda satarlar:)
    ne dicegimi bilemiyorum inan
    allah karisinin yardimcisi olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cihan hanımcığım artık her şeyi tam dilemeli ,inşallah satarlar ama daha beteri gelmez burnumun dibine! Sevgiler arkadaşım!

      Sil
  31. BU DÜNYADA HİÇBİR ŞEY BİLİNÇLİ CEHALETTEN VE APTALLIKTAN DAHA TEHLİKELİ DEĞİLDİR. (M.LUTHER KİNG)
    Seni üzmek istemem ama Colette, uzun zamandır böyle tiplerle aynı sitede yaşadığım için haddimi aşarak diyorum ki; aman ha iyi niyetinin suistimal edilmesine izin verme, aslında en başından nasıl bir örfe sahip olduklarını göstermişler, edep ve iyi niyet denilen şeylere zerrece sahip olduklarını zannetmiyorum,genelleme yapmak istemiyorum ama dibimde böyle tiplerle yaşadığım için iyi biliyorum, bu insanların sahip olduğu tek şey iyi niyetli komşular. Hem o üslup ancak cahil ve aptal ha bir de sonradan gören hazımsız birinde olabilir. Ne demek siz de zamanında gürültü yaptınız, izin vereceksiniz!!! Çok merak ettim izin verilmezse ne yapacak acaba derebeyi !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiyeciğim kendimi doldurmamaya gayret ediyorum ama daha da terbiyesizleşirlerse kanuni haklarımı kullanmak kararındayım. Hafta sonu çalışmalarını engellemekle başlayacağım! Evime verecekleri zarardan sorumlu değilmiş eşkiya ,haydi bakalım sigorta şirketiyle uğraşsın da göreyim! Sevgiler canım!

      Sil
  32. Böyle insanların kaba düşünceleri ve davranışları insanın kibarlığını elinden alır walahi. Ben senin kadar sabırlı davranamazdım doğrusu colettecim.
    Ben böylelerine kaba bedenli, ağresif yürekli, dengesiz karakterli insancıklar diyorum.
    Allah böylelerinden uzak tutsun bizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebiciğim herkesin sabrının bir sınırı var. Ben kendime yakışır şekilde davranıp kanuni haklarımı kullanacağım ,şimdi beklemedeyim canım!

      Sil
  33. merhaba colette ablacım yazını okudum ve tamamen düşüncelerine katılıyorum bu zamanda ne komşuluk nede insanlarda düşünce kalmış ,tahmin ederimki birçok kişi bu durumlara benzer olaylar yaşıyorlardır benimde zaman zaman yaşadığım sıkıntılar olmuştur ama yinede sabırlı vede saygılı olmaya çalışsamda arada patlaklıklar olabiliyor malaesf eski komşuluklar anlayış hoşgörüler kalmadı hemde hiç sen canını sıkma bol keyifli güzel günler dilerim hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilciğim maalesef çevremizde duyarlı insan sayısı giderek azalıyor. Korkarım gelecekte komşuluklar hepten bitecek :( Sana da hayırlı Ramazanlar!

      Sil
  34. aman Allahımmmm inanın ağzım açık okudum tüm yazdıklarınızıııı, sabırlar diliyorum sizee....
    Hakikaten ev alma komşu al diye boşuna dememiş atalarımız. Nasıl görgüsüzlük böyle, pes dedirttiriyor insana......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marifetli'm ben de hala daha böyle bir insanla ömür boyu nasıl komşuluk yapacağım diye düşünüyorum. Şaka gibi ama maalesef gerçek :(

      Sil
  35. Komşu komşunun külüne muhtaç derler. Biz hep komşularımızla iyi ilişkiler içinde bir aile gibi büyüdük . Birbirimizin yardımına koştuk . Ama maalesef günümüzde dediğiniz gibi kalıcı dostlukların peşinde koşan yok , herkes kendi çıkarını düşünüyor . Bu tip insanlar heryerde karşımıza çıkıyor , canınızı sıkmayın lütfen . Güzel bahçenize baktıkça keyfiniz yerine gelsin , sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepciğim hızlı tüketim deyince bazıları insan ilişkilerini tüketme olarak anlamış :( Benden de sana sevgiler!

      Sil
  36. Çocukluğumdan kalma çok güzel komşuluk anılarım var kalbimi ısıtan, yüzümü güldüren.Acılı günde paylaşıp ağlayan,teselliye çalışan. Sevinçli günde bizimle gülüp çoşan.O zaman da komşularımız eğitimli değillerdi.Ama insan gibi insandılar.Kocaman yürekleri vardı.Zengin olan da parasıyla komşusunu ezmeye çalışmazdı.Komşusu evde yokken bahçesini sular evine ve hayvanı varsa ona göz kulak olurdu.Şimdi nerde bu komşuluklar? Nerde bu insanca davranışlar.Neden bu kadar vurdum duymaz ve saygısız oldu insanlar.Colettecim Allah sana sabır versin canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canan Hanımcığım annem hala daha böylesi komşulukların olduğu bir semtte oturuyor. Hatta benim kışın oturduğum evim de büyük bir apartman olmasına rağmen komşuluk ilişkilerinin saygı çerçevesinde yürütüldüğü bir yer. Ben bu sitede halinden memnun olanı görmedim. Herkes birbirinden şikayetçi. Bakalım artık nereye kadar? Sevgiler canım!

      Sil
  37. Şuan şoklardayım gerek cihan gerek collette sizin bahçali evinize hep gıbta eder ne kadar şanslı insanlar bizde sitelerde neler çekiyoruz derdim Belkide bu yüzden banu hn sitesinden ayrılamıyorum Yaşım çokda fazla değil ama çocukluğumdan beri bu tür insanlardan hep bıktım. Birşeyde yapılmıyor ses yükselterek haksızlıklarını bastırıyorlar. Allaha havala et nereye kadar
    Allah size sabırlar versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gül boşa dememişler ''ev alma komşu al'' diye. İnsanın huzurunu kaçırıyor böyleleri ne yazık ki :( Sevgiler canım!

      Sil
  38. Ellerinize sağlık, çok güzel olmuş, kütük mankenlik ücreti olarak ne alıyor acaba:)

    YanıtlaSil
  39. Eviniz cok guzel cok keyifli huzurlu belli ki....güle güle oturun sağlıklı.maalesef çevremizde ki herkes bizimle aynı modda olmayabiliyor.komsuluk cok önemli ve cok değerli.ama hepimiz biliyoruz ki hersey karşılıklı olunca guzel...üzülmeyin lütfen iyi niyetiniz karşılıksız kalmayacaktır diye düşünüyorum.bazen yanlış iletişimler yanlış seyler düşündürüyor insana umarım hersey yolunda gider...gonulden sevgiler size...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mycolourfullife,çok teşekkür ederim. Ben de önümüzdeki günlerde her şeyin daha güzel olmasını diliyorum. Sevgilerimle!

      Sil
  40. "Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için, dünyadakiler birbirini yiyor"....

    yaşadıklarınız çok sinir bozucu gerçekten ama yukardaki cümleyi de unutmamak lazım bu tür olaylar insanın başına gelince unutulabiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili ღ°•.♥ çilekli süt ♥.•°ღ ,bu söze bayıldım ve kaydettim. Sevgilerimle!

      Sil
  41. Küdük'e bayıldım,
    havadar olmalı orası:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cepayna'm Küdük bilir nereye konuşlanacağını :)))Sevgiler arkadaşım!

      Sil
  42. Allah size ilerleyen günler için sabır versin diyorum sayın hocam.
    Blogunuzu bugün keşfettim,bugünkü anasayfanız beni keyiflendirdi,bundan sonra görüşmek dileğiyle,bende beklerim,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Çiler hoşgeldin ! Her yeni ziyaretçi beni çok mutlu ediyor. Her zaman beklerim. Sevgiler...

      Sil