About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

31 Temmuz 2012 Salı

KÖPEKLE TATİL Mİ ?

  Dün ev işlerimi halletmiş olmanın verdiği rahatlıkla ve bu sıcakta dışarıya çıkmaya cesaret edecek kadar cesur olamamamın verdiği rehavetle PC başına geçtim ve neredeyse sabahtanberi bayram tatilimizi geçirecek yer arıyorum.  Küçük ,temiz, samimi ve denize mümkün olduğunca yakın butik otel ya da aile işletmesi ...
  Gürültü,patırtı,izlemeyeceğimiz animasyonlar,yapamayacağımız etkinlikler için boşa para vermek istemiyorum. Yurt dışı turları için  ise gelecek Kurban Bayramını hedefledik,hem hava daha serin olur hem de tatil süresi daha uzun. 
  Buraya kadar yazdıklarımda olmayacak şey yok gibi değil mi? Ama bu kez durum farklı,kızların hepsini anneme bırakıp ,biz gülüp eğlenirken onun kızlarla yalnız kalmasına gönlüm hiç ama hiç razı değil. Biz tatile çıkacağımız zaman annem kızların rahatı bozulmasın diye kalkıp bize gelir,Keşkül'ü sabah -akşam dolaştıracak biri için veterinerden yardım alınır,komşular site güvenliği sıkı sıkı tembihlenir ve günde bilmem kaç kez hem annemin hem de kızların hatırı sorulur. 
  Bu kez Keşkül'ü yanımıza alalım ,kedileri tüm eşyalarıyla annemin evine bırakalım ,hem annemin düzeni bozulmasın hem bizim içimiz rahat etsin dedik. Dedik ama pet kabul eden ve bizim isteklerimize uygun otel bulamadık :( Önerilenler ise ya denize çok uzak pansiyonlardı ya da peti bahçedeki kulübeye kabul edip hiçbir sosyal tesise almıyorlardı. Hayvanlardan hoşlanmayanlar olabilir kabul ederim. Sırf heves uğruna köpek alıp ,köpek eğitmenin neredeyse çocuk eğitmek kadar ciddi bir iş olduğunu kavramayıp çevreyi rahatsız edenler nedeniyle tatilde yakınında köpek istemeyenler de olabilir bunu da anlarım ama bizi kim anlayacak? Ben köpeğim adına garanti veririm ,Keşkül'ü tanıyan tanır bilen bilir ki ,o sosyalleşmesi mükemmel bir köpektir. Dışardaki davranışları beni her zaman gururlandırmıştır. Asla gereksiz yere havlamaz,tuvaletini gösterilen yerin dışında bir yere yapmaz ve Keşkül bizim tarafımızdan hemen temizlenir,dışkısı da yerden alınarak çöpe atılır. Yatağı dışında bir yerde yatmaz,havlusu ve diğer özel eşyaları her zaman temiz ve yedeklidir. 
  Henüz köpekle yaşamayı becerememiş bir toplum olduğumuzdan bizi anlayacak kişiler olsa da ,bizi kabul edecek eli yüzü düzgün işletme yok yok !
Ne yapalım şöyle bir karavan mı alalım acaba?
Herkese gönlünce tatil dileklerimle!








50 yorum:

  1. evet evet bu karavan şahane :))
    hele yatak kısmına bayıldım...
    söylediklerinde çok haklısın tamamen katılıyorum sana. Bu tarz otal, pansiyonlar olmalı mutlaka..
    Konuyla alakası yok ama duyunca çok şaşırdığım için söylüyorum, bazı oteller çocuk kabul etmiyorlarmış işletmelerine.. hala inanamıyorum ben bu duruma... Çocuklar yedilermi otellerini dyede meraklandım hatta..

    YanıtlaSil
  2. Evet Şebnem bu gün araştırma yaparken gördüm ben de ,var böyle oteller :(

    YanıtlaSil
  3. Şaşırdım yazdıklarına aslında. Çocuk kabul etmeyen otelleri düşünen turizmciler küçük dostlarıyla tatil yapmak isteyenleri niye atlamışki...İnsanlar cidden tahammülsüz olmuşlar. Ne çocuk sesi, ne hayvan gürültüsü olmasın ama müzik sonuna kadar açık tatile eğlence desinler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ada ve Deniz insanlar çok tahammülsüz ve üstelik tatil zamanı beklentileri daha da arttığı için işletmeciler de çaresiz gibi ... Bangır bangır müzik konusunda da çok haklısın. Sevgiler...

      Sil
  4. Nilgün ablam aslında sorun sen ve köpeğin değilsin... Kendisine köpek fobim var diyen zihniyetlerin, her ortamda çıkaracağı rezaletten bezmiş işletmecilerin aldığı karar...Yazık hem eğitimsiz köpeklerle sorun çıkaran kişiler.''Hiç birşey yapmaz bu köpek eğitimli'' dediğin bilinçli kesim ve bu kesimin sözlerini kaale almayan olay çıkaran kesim. İşte bu 3 kesimde biri hariç, kalan 2 tarafı da düzene sokmak, kısa vadede imkansız, uzun vade de çok zor...
    O kibar Keşkülümü bir bilseler nasıl hanım nasıl sakin ama yok.......Kısacası çok ekmek yememiz lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcığım saptamaların çok doğru. İşletmeler her koşulda olay çıkarmaya hazır insanlardan çekiniyorlardır büyük ihtimal.Uzun vade çok uzun bana bu bayrama çözüm lazım :) Sevgilerimle...

      Sil
  5. Merhabalar,

    Biz geçen hafta Assos'ta Çiçekli Bahçe isimli bir motelde kaldık. Tam pansiyon (yemekler harika) ve denize sıfır. Genelde oldukça düzgün insanların, ailelerin olduğu bir yerdi. www.ciceklibahce.com adresinden bir bakın. Ben kedi köpek görmedim ama belki kabul ediyorlardır, arayıp sormanızda fayda var. Sahipleri de çok iyi insanlardı belki kabul ediyorlardır.

    Keşkül'e ve kızlara selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ilgine canım. Maalesef evcil hayvan kabul etmiyorlar:(

      Sil
    2. Üzüldüm gerçekten. İstanbul'da olsanız, bırakın bize biz bakarız diyeceğim ama İzmir'desiniz. Umarım en kısa zamanda bulabilirsiniz aradığınız gibi bir otel.

      Sil
  6. Biz altınoluk'ta bile köpekle gidilecek bir plaj bulamadık, Kimse kabul etmedi zavallıyı.
    En sonunda bize yakın ama çok da iyi olmayan bir yer bulduk zaten zavallıcık sıcaktan yerinden kalkamadı bile..
    Umarım bulursunuz içinize sinen bir yer, gerçi bu karavan da hiiiç fena değil..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Köpeğin mi var 2.sınıf vatandaşsın :( Yok bu gidişle biz de karavanlıgillerden olacağız.

      Sil
  7. Sevgili Colette, yazdiklarinizi okurken gelecekteki gunler icin endise duymaya basladim. Henuz Turkiye'de kopegimizle yasamadigimiz icin ne gibi sorunlarla karsilasacagiz bilmiyorum ama evcil olmayan hayvanlar icin cikarilacak yasa taslagi bile insanimizin hayvanlara karsi bakis acisini gosteriyor ve sizin konunuzda hassasiyet beklemek sanirim yanlis olur. Biz seyehate ciktigimiz donemlerde kopegimizi kopeklere ait pansiyonlara biraktik. Belki iyi bir yer bulabilirsiniz..Kolay gelsin, isiniz zor:( sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ayfer bloğuna ulaşamadım ama sanırım yurt dışında yaşıyorsunuz. Maalesef Türkiye'de hayvan hakları göstermelik. Köpek pansiyonları ise bana göre çaresiz kalınca tercih edilmesi gereken bir seçenek. Sonuçta tatil dediğin aile bireylerini tamamen biraraya gelip hoşça vakit geçirdiği günler olmalı öyle değil mi? Sevgiyle kalın!

      Sil
  8. merhaba colette ablacım siz ve sizn gibi hayvan sever aile ve kişilere bence her anlamda olanaklar sağlanmalı ve uygun şartlar oluşturulmalı ben çeşme ılıcada golden köpeğin insanlar kadar rahat denizde yüzdüğünü gördüm hayvan sever biri olarak kısa bir sürelide oynamalarımız kendini sevdirmeleri olmuştu ,çok da sevimliydi keşke her hayvan severler hayvanlarına sizin kadar çevreye karşı duyarlı olarak hayvanlarına baksalar sokakları parkları kapı önlerini tuvaletleri için kullandırmasalar ,karavan benim hayalimde olan birşeydi ama bu harika ev gibi konforlu .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilciğim hayvanlar ailenin birer bireyi oluyorlar zamanla. Aslında köpeklerini eğitemeyen,uluorta tuvaletini yaptırıp çevreyi rahatsız eden kişilere bakınca özel hayatlarında da pek duyarlı insanlar olmadığını görürüz. Birazcık empati her iki taraf için de şart. Sevgiyle kal!

      Sil
  9. Bizimki havlamadığı gibi dışarıda da bağlanmıyor,ayak ucumuzda yatması lazım.Karavanda bizden önce yatağa atlıyor.Buralarda da köpekle alan yer yok ama pet pansiyonlara bırakılabiliyor ayrıca.
    Bence gece havlamasından ve köpeği olupta ilgilenmeyen sahiplerinden dolayı almıyor da olabilirler.Mesela saldırmaz deyip köpeği ortalıkta bağlamadan dolaştıranlardan bizim gibi uysal köpeği olanlarda şikayetçi, köpek sevmeyenler ya da korkanları düşünemiyorum.Şezlongta yatıyorsun yanında bir köpek, biz mesela, geçen hafta denize girip iki köpeğini kıyıda bırakan kadına uyuz olduk.. Belki insana saldırmıyorlar ama köpeklere de rahat vermiyorlar.Dolayısıyla da o kadın denizde kaldığı sürece ben tetikte bekledim.Köpeklerden değil ama sahiplerinden dolayı konaklamada sıkıntı çekiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Asortik Krep geliş gidiş biz de sizin gibi karavanlanacağız galiba. Söylediğin her şeye katılıyorum. Biz Keşkülle dolaşmaya çıkınca tasmasız ama sahipli köpeklerden kaçarken tadını çıkaramaz olduk. Hiçbir şey yapmaz sözüne ben artık inanmıyorum. Köpeğini denetlemezsen hayvan ister istemez içgüdülerine göre hareket edecektir. Plajda ise insan savunmasız olduğundan o iki köpek daha büyük tehlike yaratmıştır tabii ki. Sevgiyle kalın!

      Sil
  10. Bundan bir iki sene evvel bir gazetede okumuştum.

    Hayvansever bir hakimin; bir hayvan sevmeze verdiği Kamu Hizmet cezası (Kocaeli'de idi yanılmıyorsam) ibretlikti. Hayvanlara eziyet ve pekçok küçük adi suçdan yargılanan bir adama 3 ay boyunca 12 adet sokak köpeğinden sorumlu olmak üzere bir barınakta ceza çekmesi karara bağlanmıştı. Hergün yiyecek, su ve temizlikten sorumlu olarak cezasını çeken adamın bu süre sonunda nasıl bir hayvansevere dönüştüğünün hikayesiydi. Ben çok etkilenmiştim okurken!

    Elbette bunlar nadir haberler ve ne yazık ki en sadık dostlarımız çanta-valiz gibi bile muammele görmüyorlar ülkemizde! Kalacak yerden başka uçak, otobüs vb. ulaşım araçlarında da kafes içinde iki büklüm seyahat hakları var :(

    Kötü komşu insanı evsahibi yapar derler; galiba bizim insanlarımız da sizi ya butik otel işletmecisi ya da karavan sahibi yapacak!

    Siz, Keşkül' ü en iyisi bize bırakın hatta üzerine ben para bile verebilirim onun için :))))

    Kocaman sevgilerimizi gönderiyorum hepinize (sözün her manasında)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurdan hanımcığım her iki taraf için de birazcık empati şart. Hayvanseverler haklarını ararken karşı tarafı düşünmezse bu iş sonsuza değin çözülmez .Sonuçta kötü küpek yoktur kötü sahip vardır. Otel işletmek mi ? Aman Nurdan hanımcığım Allah korusun! İnsanların egoları tatilde o kadar şişiyor ki ben bu yaşta uğraşamam artık :) Keşkül'ü size verme işini ciddi ciddi düşünebilirim ama yanında bonuslarıyla :)P Biz de sizi koskocaman öptük efeem!

      Sil
  11. Allah kolaylık versin sevgili colette. Bizde minik kedimizle zor bir tatil geçirmiştik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sevgili Sabiha,sana da kolaylıklar dilerim!

      Sil
  12. Karavana bayıldım, bizim kulübenin salon eklenmeden önceki hali :))
    Hayatımız bu kuyruklulara göre ayarlanmış halde...
    Bıdık yalnız kalmaktan nefret ediyor, sürekli ağlıyor... ki çok ender bıraktık, annem hastaneye yattığında bir gün bir gece, kontrole gittiğinde iki kere, ama aklımız evde olduğu için hep acele ettik. Araba tutuyor, ve yol boyunca ağlayıp havladığı için yanımıza almak zor, yanımıza alıp abimlerde kaldığımız 3 gün boyunca "evimize gidelim" modundaydı resssmen, çocuk gibi, özetle Bıdık annem ve benimle birlikte evde olmaktan mutlu oluyor, biz de onu üzmemek için elimizden geleni yapıyoruz, ben bir yere gidince bahçeye bile çıkmayıp camın önünde anasını bekleyen çocuk gibi bekliyor :(
    Daha ne anlatayım ki... sen beni anlarsın işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Analamz mıyım Banucuğum? Onlar bizim evin bireyleri artık. Gönüllerini hoş etmek aynı zamanda kendi huzurumuz için de gerekli. Bak sen Bıdık'a kendi küçücük bir şey ama iki koca insanı parmağında oynatıyor :)))Sevgiler Banucuğum ,hepimiz hepinizi çok öpüyoruz!

      Sil
  13. Ne güzel bir karavan yaaa..bayıldım,alan çok güzel kullanılmış,harika,içim gitti....

    YanıtlaSil
  14. Ayşe Altıner1 Ağustos 2012 03:00

    Merhaba colette hn.
    İçten yazılarınızla ve yaptıklarınızla sizi hep takip ediyorum fakat ilk defa yorum bırakıyorum .Konu sıkıntılı bir konu farkındayım belki yardımcı olurum size.
    Bir arkadaşım da aynen sizin gibi tatile köpeğini beraberinde götürebileceği mekan çok aramıştı
    Tesadüfen o da bir arkadaşı vasıtasıyla burayı bulmuş ve çok memnun kalmış.Aklımda kaldığı için size önermek istedim.Çok methini duydum ama hala kısmet olup da gidemedim.En kısa zamanda ben de gitmek istiyorum:)Burası Assos da ,adı da Kanara otel.
    Burası hayvan dostu bir yer ve tam bir aile oteli .Onların da köpekleri var ve hatta içinde kuzuları,tavukları,tavuskuşları,midillileri.Ayrıca tam istediniz gibi hemen önünde kendine ait özel plajı olan bir otel.İnceleyip bakmak isterseniz de :
    http://www.hotelkanara.com
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
    Keşkülle huzurlu bir tatil geçirmeniz dileğiyle kucak dolusu sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşe hanım hoşgeldiniz! Asssos görmeyi çok istediğim bir yer hemen şimdi bakacağım. İlginize çok teşekkür ederim. Biz de size çok güzel ve gönlünüzce bir tatil dileriz. Sevgiler!

      Sil
  15. en çok yerdeki halıya bayıldım :)

    YanıtlaSil
  16. Eşimin ablasının Bolu da dağın tepesinde bir evi var. Seneler önce arkadaşlarımızla beraber 3-5 gün geçirmeye oraya gitmiştik. Hepimizin çocuğu var ve 8 yaş civarındalar. Sitede ki komşularından birinin evinde bir Sivas kangal vardı ve sahipleri diyordu ki "bir şey yapmaz". Günün birinde çocuklar bizim kaldığımız evin bahçesinde (ki alçak bir duvarla çevrili, küçükçe bir bahçe bu )saklambaç oynarlarken, o köpek aralarına dalıp çocuklardan birini durduk yerde ısırdı. Sonradan öğrendik ki bu köpek karanlık bir bodrumda yaşıyor, dövülüyor vs. ve sahipleri benim köpeğim serbestçe gezer kimse karışamaz, zaten "bir şey de yapmaz" diyor. Bu tür çok sayıda olay var benim bildiğim, dolayısıyla Türk insanına (elbette senin gibi istisnalarda çok var) henüz evinde köpek beslemek biraz fazla. Köpek alıp zorlandığı için sokağa atanlar, köpeği gezdirmeye üşendiği için serbest bırakanlar, köpeğini kendi gezdirse bile tuvaletini toplamaması gerektiğine inanlar, köpeğine eziyet edenler, üşendiği için koca köpeği gezdirmeyip eve hapsedenler, köpeğini kendi evinde veya bahçesinde daimi bağlı tutanlar... ve aslında sorun köpek te değil, sahibinde oluyor, evin içinde bağlı tutulup, eziyet görüp ondan sonra tuvalet ihtiyacını gidersin diye serbest bırakıldığında köpek ne yapacağını şaşırıyor, (bu koşullar altında ben de gider ısırırım birini galiba) Oteller köpek kabul etse aslen bence de güzel olur, ama senin gibi insanların köpeklerini... bunu dediğim nokta da da nasıl ayıracaklar insanları köpek bakma yeterliliğinde veya değil diye? İşte bu zor. Oğlum küçükken vardı köpek kabul eden oteller, ben onlardan uzak dururdum, cesaret edemezdim gitmeye yukarıda yazdığım nedenlerden dolayı. Belki onlarda başa çıkamadılar bu durumla ve vazgeçtiler...
    Bir yaz Bozcaada da çok güzel bir köpekle ve genç sahipleri ile tanımıştık, oğlum ve aslında hepimiz için keyifli olmuştu onun varlığı... Asla kaldıkları otelin adını hatırlamıyorum ama belki de bir Bozcaada ya bakılabilinir. Gerçi orada oteller pek denizin dibinde olmuyorlar... İkinci hatırladığım yer ise Adrasan, orada da bir pansiyon vardı, internetten bulmuştum, güzel görünüyordu çok, köpek olayından dolayı biz gitmemiştik...
    Karavana bayıldım, bayıldım, bayıldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilüfer sen de haklısın! Aslında kötü köpek yoktur kötü sahip vardır. Oğlum küçükken evimizde köpek olduğu halde,bir başkasının köpeğini severken ısırıldı ve kuduz iğnesi yaptırmak zorunda kaldık. Çocuk işte her köpeği kendi köpeği gibi zannetmiş olmalı .Oğlumu ısıran köpek de 1.katta olan bir evin balkonunda bakılıyordu. Çocuklar bu köpeğin kapatıldığı balkonun önünde bağıra çağıra top oynarlardı gün boyu,muhtemelen köpek bu seslerden ürkmüştü üstüne bir de kapalı kaldığı için hırçınlaşınca piyango mahallenin en zararsız çocuğuna vurdu.Zira oğlum kedi köpekle büyüdüğü için sahipli sahipsiz hiçbir hayvana zarar vermez,cep harçlığıyla onlara mama alıp dağıtırdı. Kötü şans işte :(
      Karavan mevzunu seninle daha önce de konuşmuştuk aklım her geçen gün daha da yatıyor .
      Sevgiler...

      Sil
  17. İşte tam istedim yazlık :) yazlık yerine böyle bir karavanla her sabah başka liman muhteşem olur. Ama siz derseniz ki evde kal Keşkül'ü gezdir. İşte ona bayılırım ve karavanı bile görmez gözüm :)

    YanıtlaSil
  18. Ne kadar güzel bir konuya değinmişsin. Biz bu konuda şanslıyız çünkü çok yakın dostlarımızın Pablo'yu arkadaşları ile birlikte bırakabileceğimiz (gözüm arkada kalmadan) bir çiftliği var. Ama yüzmeye bile gittiğimizde problem oluyor. Köpek kabul eden ücretli plajlara gittiğimizde dahi hanzonun biri gelip gidip başka yerde yüzün diye çemkirebiliyor. Biz onun köpeğimize taş atan çocuklarına sesimizi çıkarmamamıza rağmen. Oysa Pablo'da keşkül gibi havlamayı bile bilmeyen suda tek derdi bize yapışıp yüzmek olan onun haricinde de tasmasıyla kumda oturan uysal bir hayvan. Köpekten korkanları ya da hoşlanmayanları anlıyorum evet öyle yetiştirilmemişler ama durup dururken huzur kaçıranları anlamıyorum. Öyle bir otel bulursan ne olur yaz da biz de faydalanalım

    YanıtlaSil
  19. Biz bir çok şeye uyum sağlayamamış bir toplumuz. Umarım karşınıza istediğiniz özellikte bir yer çıkar.İyi tatiller şimdiden:))Bu arada Karavana bayıldım:)

    YanıtlaSil
  20. Hayvan sevgisini sadece sosylmedyada hayvanlar su verin demekte bulan milletiz ne beklenebilir ki ama bu arada karavan müthişşşşşş

    YanıtlaSil
  21. Bu ne mükemmel birşey ya.Tam hayalideki gibii

    YanıtlaSil
  22. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  23. Herkese merhaba arkadaşlar,
    İzmir Gümüldür-Özdere'de Denizatı Tatil Köyü küçük ırk köpekleri kabul ediyorlar. Çok güzel ve nezih bir yerdir. Biz yıllardır gideriz her yıl olur orada köpekcikler. Benim bu yıl ilk kez köpeğim oldu. Şimdi onunla tatil nasıl olur diye düşünüyorum. Eşim evde bırakma taraftarı, ben ve çocuklar da götürelim istiyoruz. Ancak yolculuk, bayram olması nedeniyle hem eşimin hem de benim alileme oradan da Denizatı tatil Köyüne gideceğimizden oldukça uzun olacak. Çok mu yorulur yollarda? Ya da çok mu sıkıntı yaşarız? Ne yapmalıyım sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Özne biz bu pazar Denizatı tatil köyünü gördük .Gerçekten çok güzel bir yer . Ancak hem bu bayrama yerleri kalmamış,hem de biz gideceğimiz yeri ayırttığımız için başka bir zaman dedik. Yolunuz kaç km. bilemiyorum ama sık sık mola vererek,köpeğinizin tuvalet ihtiyacını gidermek ,başını ıslatmak gibi önlemleri alarak pekala yanınızda götürebilirsiniz. Evde bırakınca kim bakacak? Güvenebileceğiniz biriyse sorun yok ama sonuçta daha önce hiç köpek bakmamış biriyse köpeğinizle siz yokken ne kadar ilgilenebilir onu da hesaba katmakta yarar var. Bir de tatilde köpeğinizin tüm ilaçlarını yanınıza aldığınızdan emin olun. Alerji,arı böcek sokması ,mide bulantısı ,ishal gibi... Unutmayın köpeğiniz sizin hiç büyümeyen çocuğunuzdur. Kolay gelsin,iyi tatiller şimdiden!

      Sil
  24. Merhaba,

    Yazınızı yeni gördüm ne yazık ki. Bildiğiniz gibi benimde bir golden ım var ve ben her sene onunla tatile çıkarım. Burda yazılanların hepsini maalesef bende yaşadım. Ama tatil öncesi sıkı bir araştırma yapıp kalacağım yerleri önceden belirliyorum, özellikle sezonda çıkmamaya özen gözteriyorum. Bugüne kadar ares ile Datça,Bodrum, Bozcaada, Assos, Cunda gibi yerlerde kaldım. Hepsi en az 4 yıldızlı idi ve hepsinden de çok memnun ayrıldık. Örneğin Datça da Marphe Hotel, Bozcaada da Ligorun Evin de kalmıştık. Aslında köpek kabul eden yer çok, sadece iyi araştırma yapmak gerekiyor. Özellikle golden lara karşı daha toleranslılar, o yüzden köpeğinizin cinsini mutlaka belirtin.

    Birde kalacak yer bulmanın dışında gideceğinizin yerin turist profili çok önemli. Mesela Datça da çok rahat etmiştik, ama Bodrum da plaja iner inmez tartışma yaşamıştık.

    Bununla ilgili blogumuzda bir şeyler paylaşmak belki birilerine yardımcı olabilir:))

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. marmaris martı resort ile alaçatı marina palace oteli deneyin hem klas yerler hem de ben köpeğimle kaldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önümüzdeki yaz değerlendirmek üzere kaydettim. İlgine çok teşekkür ederim.
      Sevgiyle kal!

      Sil
  26. Herkese merhaba
    Assos terrace hotel gecen yaz kaldim kopek kabul ediyorlar hem bir suru arkadas edindi sahipleri dunya tatlisi insanlar otelde yasayan bir suru kopek vardi otel kucuk ama superdi hele manzarasi denizi ve yemekleri.. Tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  27. Tekrar merhaba
    Eklemek istedigim bir yer daha var bizde bu konudan cok sikayetciydik uzun arastirmalarimiz sonucunda bulduk
    Bodrum cellin apart kopusumuzle sadece bize ait apartta kaldik havuzlu ve denize sifir burda sadece yemek yok kendin yapiyorsun yemegini apart esyali hersey var

    YanıtlaSil
  28. Merhaba; şu an Bodrum'da eşim ve köpeğimizle

    YanıtlaSil
  29. Selamlar;
    Şu an köpeğimizle birlikte Bodrum'da tatildeyiz.
    Yahşi'de Mab Tatil Sitesi'nde ev tuttuk. Sitede kiralamaya bakan Ahmet Bey'in telefonu 0 (541) 661 35 69'dur. Yardımcı olur.
    Akyarlar tarafında Solida Aspat Beach ve Gümüşlük tarafında Victorias Beach evcil hayvan kabul etmektedir. Her iki mekanda da yeşil alan mevcuttur. Ayrıca her iki beach'tede bunglow'lar mevcuttur. Dilerseniz konaklama da yapabilirsiniz.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,hem de nasıl yardımcı oldunuz.
      Dilerim tatiliniz gönlünüzce geçer.
      İyi bayramlar!

      Sil
  30. Yazınız için öncelikle size :) sonra da yorumlarıyla bilgi veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
    Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  31. 2016 da google aramayla tesadüfen bulduğum yazının yorumları öyle yardımcı oldu ki, size ve tüm yorumculara teşekkkürler. Ayrıca önceki tatillerimizden birinde Darça Ovabükü ndeki Ada Pansiyonda denize sıfır, Milo ile ailecek ıdamızda kaldığımız bilgisini de eklemek isterim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil