About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

13 Temmuz 2012 Cuma

Çiftlik Hayvanları ve Doğa temalı çalışmalarım




  Tepsiyi ve panoyu  her ikisi de benim için çok değerli iki arkadaşım için boyadım. Güle güle kullansınlar!
 Tarzımı aşağı yukarı öğrendiniz. Country temalı çalışmaları seviyorum. Renk konusunda cesurum hatta çok cesurum. Yeşil ,kırmızı en çok kullandığım renkler,pastel tonlardaki çalışmaları kendim için yapmıyorum,bu tonlardan hoşlanan arkadaşlarıma hediye için boyuyorum,o kadar.
 Yukarıdaki çalışmalar çok içime sindi. Görseller Debbie Mumm'un 2012 takviminden . İnternetten sipariş verdim. İçindekileri görmeden aldım. Debbie Mumm'un desenlerini çok beğeniyorum ,''nasıl olsa güzeldir '' dedim ama açıkçası bunların dışında pek beğendiğim de olmadı. Sağlık olsun! Sipariş vermek isteyenler Amazon'dan Debbie Mumm a tıklayabilirler. 
 Dekoratif boyamaya meraklı ama çevresinde kurs olmadığı için gidemeyen arkadaşlar için yakın plan çekim de yaptım. Ben henüz bu işte çok yeniyim ama öğrenmeyi o kadar çok istemiştim ki şimdi yaptıklarımı paylaşmak beni inanılmaz mutlu ediyor.
Çiftlik teması yaza çok yakıştı aslında hem de söylemek istediklerime girizgah oldu :)
Kuşlar... Şimdi düğün sezonu ,anımsatmadan duramayacağım;düğünlerde bolca para verilerek atılan havai fişekler var ya,onlar kuşların yumurtlamasına,yavruların ölmesine,evcil hayvanların korkudan kaçarken araç altında kalıp sakatlanmasına hatta ölmesine neden oluyor. Lütfen duyarlı olalım. Biz gösteriş yapalım derken doğaya verdiğimiz zararın ne denli büyük olduğunu unutmayalım.
 Bir de nikah şekeri olayı var;TEMA vakfının davetli sayısı kadar ve sizin adınıza fidan diktiğini biliyor muydunuz? Kese kese ,yaka  yaka yurdumuzda orman kalmayacak. Bari bu kadarcık duyarlı olalım. Şekeri çikolatası yenip gerisi bir süre saklandıktan sonra çöpe atılacak bir dolu seçenek yerine böylesini tercih etmek bana daha mantıklı geliyor. En azından gençlerin bir dikili ağacı olur:)
Bu günlük de bu kadar. Sıcak çok sıcak bir haftaydı ,umarım hafta sonu biraz nefes alırız. 
Mutlu bir hafta sonu dileklerimle,
Kalın sağlıcakla !

33 yorum:

  1. Çok güzel olmuş eline emegine saglık başarılarının devamını diliyorum

    saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İrfan Bey ! İyi bir hafta sonu dileklerimle...

      Sil
  2. Ellerine sağlık arkadaşım.Nasıl hızla yol aldın boyamada,hayranlıkla izliyorum tüm yaptıklarını.
    Yazdıklarına ,zarif uyarılarına katılmamak elde değil.Bir yakınımda yıllarca önce Tema nın geri dönüştürülmüş kağıtlardan bastığı davetiyeleri tercih etmişlerdi düğünlerinde.
    Nispeten serin bir hafta sonu dileğimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili arkadaşım,o senin güzel görüşün ben henüz emekliyorum:) Tema ya da Ege Orman Vakfı... mutlaka duyurmalıyız ,yaygınlaştırmalıyız diye düşünüyorum. Sevgiler arkadaşım,iyi hafta sonu dileklerimle.

      Sil
  3. cok guzel olmuş elıne saglık tutma yerındekı ıpı nasıl sardın yontemını anlatabılırmısın ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlatmaya çalışayım aslında göstererek daha kolay anlatabilirim :) Paket ipini uzunca kesiyorum. Bir ucu kısa diğer ucunu uzun bırakıp başlangıç noktasından alt kısımdan düğüm atıyorum. Sonra uzun ucu sapa sararken alttan birbirinin içinden geçire geçire düğümleyerek devam ediyorum. Bitiminde tutkalla sabitliyorum. Bilmem anlatabildim mi? Kolay gelsin!

      Sil
  4. Country tarzı da sana çok yakışıyo ablacım, inanılmaz güzel şeyler yapıyosun biz de hayran hayran izliyoruz:) Ellerin dert görmesin, horozlu objleri özellikle çok beğeniyorum zaten:)

    Tema vakfının bu uygulaması çok güzel gerçekten, sayende öğrendim, yeni evleneceklere tavsiye edicem, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharcığım teşekkürler canım! Tema vakfının ve Ege Orman Vakfı'nın böyle bir uygulaması var ve ben destekliyorum . Benden de sana kocaman sevgiler!

      Sil
  5. ellerinize sağlık ne kadar hoş olmuşlar...
    Tema vakfından elimden geldiğince ağaç hediye etmek istiyorum ya ben de belki de sorun artık bağış yaparken de hep bir şüphe aklımın bir köşelerinde ! malesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mineciğim kuşku duymak ve kimseye güvenememek ne kadar kötü bir duygu değil mi? Ne yazık ki zaman zaman ben de aynı duyguları yaşıyorum. Sevgiler canım!

      Sil
  6. Bu desenleri eskiden beri çok severim. Şu ahşap boyama işine bir bulaşırsam içine gömülürüm diye korkuyorum. O kadar güzel şeyler yapıyorsunuz ki, imreniyorum. Ellerinize sağlık. Arkadaşlarınız güle güle kullansınlar.

    Ben de Tema üyesiyim. Her türlü kampanyalarını yürekten destekliyorum. Eskiler çocukları doğunca mutlaka bir ağaç dikerlermiş. Ne anlamlı değil mi? Bu da güzel bir düşünce(yani evlenen çiftler için olanı) umarım benimsenir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geleneklerimizin hepsi değilse de çoğu güzeldi komşucuğum. Ağaç dikme geleneğinin yerleşik hayat düzeniyle çok ilgisi var tabii. Şimdiki kuşak bir yerlere yerleşip kök salmayı pek sevmiyor sevse de hayat şartları elvermiyor galiba. Nasıl olsa çok kalmayacağım diye de yaşadığı yeri benimseyemiyor. Bunun yanında coğrafi koşullar da elverişsiz. İzmir gibi sıcak iklime sahip yerlerde ağacı yaşatmak için verdiğimiz çaba anlatılır gibi değil. İşte böyle komşucuğum. Çok güzel bir hafta olsun size ve Begonvilli Ev'in tüm canlarına.

      Sil
  7. Elinizden kötü ne çıkabilir ki??

    Çok şanslı o iki arkadaşınız, güle güle ve güzel günlerde kullansınlar:)) Eminim bu güzel el emeklerinin kıymetini bilecek insanlara gidiyorlardır!

    Bugün ben de benzeri şeyler yazdım - farklı çerçeveden! Dünya giderek sarı renge bürünüyor- mavi ve yeşile inat! Koca evrende ev diyebileceğimiz tek bir dünya var o nedenle az ya da çok hepimiz bir ucundan tutmak zorundayız her ne yapılabilirse...

    Kızları kucaklıyorum - sizi de öpüyor ve güzel geçecek bir haftasonu diliyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurdan hanımcığım gerçekten çok tatlısınız!Kızlar ve ben sizi sevgiyle kucaklıyoruz!

      Sil
  8. Gene güzellikler, gene ben de hevesler :) Şu işler bitse, elimdeki siparişleri teslim etsem, gene insem bodrumuma, boyasam resimlesem boyasam resimlesem boyasam resimlesem ..... :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy Banu işler bitmesin,hep boyayalım,keselim biçelim,örelim dikelim... Kocaman sevgiler sana...

      Sil
  9. Çiftlik teması tepsiye çok yakışmış. Panoda ayrı güzel olmuş.Arkadaşlarınız güle güle kullansın:)

    YanıtlaSil
  10. güle güle kullansın arkadaşalrın,
    senin eline sağlık!
    sıcacık sevgiler,
    mutlu haftasonları:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Cepayna'm!Benden de sana kucak dolusu sevgiler...

      Sil
  11. harika olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. çok güzeller ellerinize sağlık bloguma beklerim http://pespembemutkuluk.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebnem teşekkür ederim. Ben de seni ziyarete geldim:)

      Sil
  13. Tepsi de pano da harika olmus Nilgun Hanim,ellerinize saglik.Degindiginiz konularda cok hakliisiniz keske herkes duyarli olabilse.Hele su nikah sekeri yerine tema vakfi uygulamasi harika...Bilgi verdiginiz icin tesekkurler.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım desdeğin için çok teşekkürler!Benden de sana kucak dolusu sevgiler!

      Sil
  14. Her bir obje benim vintage zevkimi adeta kamçıladı, tahrik etti Nilgün ablacım. Yarın Bospa'ya bodoslama dalıp vintage şeyler arayasım var:)))) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serapcığım desene bu gün Bospadasın:) Sevgiler canım!

      Sil
  15. Ben de bir zamanlar ahşap boyamalar yaptım.şimdi sizi gördükçe yeniden yapmak istiyorum.Boyadıklarınız çok güzel olmuş,Güle güle kullansınlar.Ben renklerini çok beğendim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün hanı teşekkür ederim,bence siz de başlayın tekrar boyamaya ben çok keyif alarak boyuyorum.Benden de size sevgiler!

      Sil
  16. Sevgili Semra Özden hanımcığım,bu yorumunuz beni nasıl mutlu etti anlatamam. Öğretmenlik yıllarım geride kalmış olsa da sevgili öğrencilere hala yararlı olduğumu sizden duymak son günlerde aldığım en güzel haberdi. Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne benden sevgiler...Sevgiyle kalın ,her zaman beklerim!

    YanıtlaSil