About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

11 Temmuz 2012 Çarşamba

Cam boyama meyve tabağı, şekerlik ve...

 Kısa bir süre önce yolumuz kesişti sevgili Mehtap Hanım 'la  . Dekoratif boyamaya gönül vereliberi '' kim ne yapmış,neler yapmış ? '' diye araştırırken ... Kendisine bir çilek desenli peçete dekupaj tabak boyamış ki güzelliği anlatılacak gibi değil. Tabii tek boyaması bu kadarla sınırlı değil,siz artık bir zahmet ziyaret edersiniz bloğunu . Ne diyordum ? Tabağın desenine bayıldım ,benim de hanidir dikilmeyi bekleyen C.K. perde kumaşım var ,aynı desende. Kendisine peçeteyi nereden aldığını sordum ve bir de ne bakayım aynısını ve daha pek çok zevkli peçeteyle birlikte bana yollamış. Hem çok sevindim,gurur duydum hem de çok mahcup oldum. Bir daha ''bu ne güzelmiş nereden aldınız? '' diye kimselere sormam :) Çok teşekkür ederim sevgili Mehtap hanımcığım !
Şaka bir yana bloglardaki dayanışma ,dostluk kelimelerle anlatılacak gibi değilmiş meğer. Evime konuk olan iki satır yazıp hal hatır soran ya da yazmayan herkesi çok seviyorum. Verdiğim en iyi kararlardan biri blog açmak oldu. Bu zamanda bu kadar güzel dostluklar kuruluyor olması gerçekten    çok mutluluk verici.

İşte o meşhur peçete ve evde bir kenarda duran Paşabahçe'nin Borcam tabağı. Önce ve sonra yaptım ben de :) Hah ha! Yabancı bloglarda görüyoruz ya örneğini,bizim neyimiz eksik ayol ? 
Hızımı alamadım bizim evde yoğurt tüketiminin artmasına sebep olan Sütaş yoğurt kasesini de boyayıverdim. Bu kadar çok kase boyadım ama evde kalmıyor hiçbiri inanın ,arkadaşlarıma hediye ediyorum,güle güle kullansınlar !


Peçetelerin bir diğeriyle de patates ,soğan sepeti boyadım ve peçete dekupajı yaptım . Boyamayı çok seviyorum ,yaz döneminde kurslar devam etse de sıcaklarda evden çıkmaya çok üşeniyorum ,o nedenle  gidemiyorum. Ne yapalım artık,önümüzdeki döneme kadar evde ne var ne yok boyamaya devam...
Devamı gelecek,zira elimde tamamlanmayı bekleyen işler var,bitince hepsi aynı anda görücüye çıkacak gibi...
Herkese keyifli bir yaz dileğimle,lütfen kendinize çok iyi bakın !

51 yorum:

  1. bloglar arası dayanışma şahane gerçekten. İçten, samimi... Senin gibi :)
    Ellerine sağlık çok güzel olmuş hepsi. İyi günlerde kullan.
    Bu arada bende bişey merak edip soracağım :)
    Bu sütaş yoğurt kaplarındanda bende de çok var ama plastik kapaklı bizim burda. Üst kapağını nerden temin ediyorsunuz diye sorsam bende :)
    Öpüyorum çok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebnem hanımcığım çok teşekkür ederim. Kapakları ben Boyacı Kedi'den (Atölye'den) alıyorum ,Şeyda hanım onları bir marangoza yaptırıyor. Şimdi ben yazlıktayım ama önümüzdeki günlerde İzmir'e gideceğim,isterseniz seve seve alıp size yollayabilirim.

      Sil
    2. ilgin için teşekkür ederim canım :)
      Boyacı kediyle belki irtibata geçip kargolamasını sağlayabilirim. Eğer başaramazsan sana rica ederim :)
      Tekrar teşekkür ediyorum ilgin için :)

      Sil
  2. merhabalar... öncelikle ellerinize sağlık, harika görünüyorlar :) hangi kursa gidiyorsunuz merak ettim. ben de ahşap boyamaya merak sardım. istanbul' da gidebileceğim, güzel bir atmosferi olan bir kurs arıyorum. tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minik Atölyem İstanbul'da Sherry Wood Art ve Lady Craft Atölye var,nette ararsanız pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz,ayrıca malzemeleri oradan alabilirsiniz. Sahibi de çok şeker bir hanımmış,size yardımcı olacaktır. Sevgiler...

      Sil
    2. çok teşekkürler colette :)benden de sevgiler...

      Sil
  3. Çilekli çilekli çok cici olmuşlar...

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuşlar muhteşem ellerinize sağlık :) brnımde bır ıkı pecetelık boyama seruvenım oldu ama duz boyadım ben sadece cok ayrıntılı bılmıyorum :) amam vaktım olunca deneyeceğım mutlaka cunku gercekten super olmuslar. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Damlacığım ben önceki postlarımdan birinde bu konuda açıklama yapmıştım,belki sana yararı olur. Kolaylıklar dilerim!

      Sil
    2. çok teşekkür ederim olmazmı okudum zaten ve notlarımı aldım :) sadece vaktım olmasını beklıyorum , umarım kısa zamand aolur. boyayınca zaten sıze de gosterecegım.

      Sil
  5. Sevgili colette, nispeten yeni bir blog yazarı olarak yürekten anlıyorum duygunu. Blog yazmaya başlamadan önce hiç tahmin etmezdim burada böylesi bir güzelliğin, belki de sanal diyebileceğimiz böylesi bir arkadaşlığın olabileceğini. Mehtap da benim blog yaşamımdaki ilk arkadaşlarımdan biri,sammiyetini ve zerafetini algılamamak mümkün değil. Öncesi-sonrası resimlerin de süper. Düz bir borcama ve yoğurt kabına karakter katmışsın. Sepetler ise ayrı güzel... Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nilüfer,dostun nerede olduğu,ne zaman bulanacağı hiç belli değilmiş gerçekten de... Teşekkürler ve sevgiler!

      Sil
  6. sevgili mehtap'ın çalışmalarını takip ediyorum, zarif insan yine yapmış yapacağını o güzellikleri seninle de paylaşmış:) blogcu dayanışması müthiş birşey. mahçup olma sevgil nilgün'cüm, eminim zevkle göndermiştir:) çalışmaların harika olmuş, bayıldım. kavanoz kapağın çok asortik:))
    iyi günlerde kullan, sağlıkla, mutlulukla:)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hah ha! Kavanoz kapağım asortik :) Bayıldım canım ! Çook teşekkürler...

      Sil
  7. Nilgün hanım,bu çilekler çok tatlı.Ben de boyama işlerine geri döneceğim.bu kış Ece Aymer çalışmalarına katlmayı düşünüyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nilgün hanım,dönün vallahi. Beni bir görseniz iki arada bir derede elimde fırça boyuyorum . Çok iyi geliyor çook! Sevgiler...

      Sil
  8. ellerinize sağlık:) severek takip ediyorum boyama işlerinizi:)

    YanıtlaSil
  9. Ablacım aynı peçeteden geçen sene ben de bir meyve tabaı boyamıştım, gerçekten güzel duruyor. Ellerine sağlık, sıcaklar senin hızını kesmemiş vallahi, çok güzel şeyler üretiyosun,bayıldım hepsine. Mehtap Hanım da gerçekten çok zarif çalışıyor, zevkle izliyorum. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharcığım şimdi tekrar bakacağım bloğuna gözden kaçırmışım ben o tabağını. Teşekkürler ve sevgiler...

      Sil
    2. Ablam sen nasıl bi insansın ya, keşke linkini verseydim, niye zahmet ettin, o kadar uğraşmışsın, çok seviyorum seni inan:)

      Sil
    3. Yok öyle hazıra konmak :) Hem ne güzel dolaştım bloğunda,gözümden kaçanları da yakaladım:) Öptüm seni kocaman,hem ben de seni çok seviyorum akıllı kızım benim!

      Sil
  10. Mehtap hanım çok tatlıdır... Yüz yüze tanışma fırsatını iki kez kaçırdık ama üçüncüde yakalayacağımıza inanıyorum:)
    Yaptıklarınız çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Böyle hediyeleşmek, yardımlaşmak çok güzel. Niye mahcup olasınız ki...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Periciğim iki güzel ve marifetli insan karşılaştığında kim bilir ne güzel bir dostluk kurulacak. Sevgiler canım ve teşekkürler.

      Sil
  11. Beni öyle heveslendiriyorsun ki şu peçete dekupaj işine, korkuyorum onada el atmaktan, utanıyorum bir de bunun işi gücü yokmu ne bulsa deniyor diyecekler diye:)
    Ama şunları görünce nasıl dayanır insan. NE güzel olmuşlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene Nohut'um dene. İşi gücü olmayıp da oturanlar utansın,senin gibi işi gücü çok olup da her şeyi merak eden ,deneyenler değil. Ne zaman istersen online hizmet veririm :)

      Sil
  12. O kadar işinizin, koşuşturmanın arasında; böyle güzelliklere de imza atıyorsunuz ne deyim ben size?

    Şimdi soru şu! Bu ciciler hangi kızın çeyizine gidecek? Kesin kriz ve kavga var malum ikilinin arasında :)) Keşkülcük ancak uzaktan baksın!

    Ama tahminim "Gelincik" hanım önde göğüsler bu yarışı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşkül'ün hiç şansı yok ki zaten,marazlıyı alan ertesi gün kapının önüne bırakır. Gelincik'in de bavulu çoktaaan kilo sınırını geçti,sonuçta şekerlik kaldı bana !

      Sil
  13. ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK CANIM BENDE KALKSAM BİR İŞE YARASAM ÇOK İYİ OLACAK GALİBA AMA SICAKLAR ELİMİ KOLUMU BAĞLIYOR.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söyleyene bak ! Mevdoş reçelleri ,pestilleri ben yapmadım bu sıcakta. Sen hiç oturur musun ?

      Sil
  14. Tepsi de kasede çok güzel olmuş. çileklerde yakışmış. iyi günlerde kullanın..

    YanıtlaSil
  15. Yaaaa çok güzel olmuş çilekli çilekli, ne de severim çilek desenini... Kalpli ve çilekli olunca aklım gidiyor :)
    Bak gene hevese geldim görüyor musun, ama çok işim var çooook :(

    YanıtlaSil
  16. Hepsi pek şirin olmuş ama o yoğurt kabı başka bir şirin olmuş, böyle ekrandan sarılıp, mıncıklayasım geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mıncıkla Sevdiye'm ,ben de Kurabiye'yi mıncıklarım,ödeşiriz:)

      Sil
  17. bende bahçeye bir bank yaptım colette. görsen çok güzel oldu bence.şimdi ona dekopaj yapacağım bakalım ama ilk önce eve dönmem lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buket ben şimdi çok merak ettim ama ,ne zaman çıkaracaksın görücüye?

      Sil
  18. Parmaklarının ucunda sihirli periler mi var senin?

    YanıtlaSil
  19. Çok ama çok güzel gerçekten.. herkesi boyama yapmaya heveslendiriyorsunuz doğrusu:) ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Googook,heveslen vallahi,istersen online hizmet de veririm :)

      Sil
  20. Nilgün hanım,harika görünüyorlar ellerinize sağlık.Ben artık bor camların sadeliğini sevmiyorum ve uzun yıllardır da dolap içlerinde bekliyorlar evde.Onlardan çok yıllar önce sıkılmıştım anlıyacağınız(Hani şu hafif yabancı markalar çıktığından beri).Ama böyle bunları görünce hevesim geliyor,kendimi tutuyorum....
    Ama sevgili arkadaşım aldığınız kurslardan biraz ayrıntılı püf noktaları verin,sizin ciddi talebeleriniz oluruz inanın ki!İsteseniz siz sergi ya da kurs bile açarsınız.Boya işleriniz gerçekten kusursuz güzellikte.Renk ve desen tonlamanızı çok seviyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sibel hanımcığım ben de bıkmıştım Borcamlardan ama şimdi keşke atmasaydım ne güzel boyardım diyorum:) Güzel sözleriniz güzel yüreğinizin yansıması,çok teşekkür ederim.Benden de size sevgiler!

      Sil
  21. Yine çok şık olmuşlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedret hanımcığım çok teşekkür ederim! Sevgiler...

      Sil
  22. Ne kadar zevklisiniz,ellerinize sağlık. Hızınıza da yetişmek mümkün değil.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Efenaz'ın annsi beni mahcup ediyorsunuz :)Aslında sıcaklar hızımı epey kesti ,yarım kalmış işlerimi tamamlıyorum. Sevgiler...

      Sil
  23. Merhaba colette bir süredir yazlıkta olduğum için blogları gezememiştim,bu gün döndüm ve ilk işim blog ziyaretleri oldu.Kısa bir süre önce aranıza katıldım beni çok sıcak ve samimi bir şekilde aranıza aldınız sizler gibi arkadaşlarım olduğu için çok mutluyum.Çilekli tabağı ve kavanozu çok beğendim ellerinize sağlık iyi günlerde kullanın.Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. sevgili colettecim,,
    ama yorum yazicak bile vakit bulamiyorum
    misafirlerim coktu
    sende beni unutma:))))))))))
    sevgiler

    YanıtlaSil