About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

30 Temmuz 2012 Pazartesi

Bu aralar ben...


Misal size sorsam '' sıcağı hiç ama hiç sevmeyen bir insan ,ısısı 40 dereceye yaklaşan bir yerde yaşarsa ne yapar ? '' diye yanıtınız ne olur ? 
Sizi çok yormadan ben yanıtlayayım; sabah kalkar kalkmaz  hızlı hızlı ev işlerini yapar ki öğleye kadar bitirsin sonra açar klimayı başlar boyamaya... Neyse ki bu boya işinde eliniz her dakika suyun altında olmalı,fırça her kattan sonra iyice yıkanmalı,kap kaçak ,boyanın damladığı yerler zaman geçmeden temizlenmeli ,suyla bol bol oynanmalı yani...
Yazın tek güzel yanı günler uzun ,gün ışığından bol bol yararlanabiliyoruz ,bu da el işiyle uğraşmayı sevenler için bulunmaz nimet.




Fotoğraflarda benim küçük hobi odamı görüyorsunuz . Aslında bir bölümünü görüyorsunuz zira pek çok malzemem ya kutularda ya da fotoğraftaki kanepenin altındaki çekmecelerde;çünkü burası bana yetmiyor.Yünlerim,patchwork için kesilmiş kırpık kumaşlarım,etaminler,iplikler,tığlar, şişler hepsi ama hepsi kutularda ...
Evde kendime ayırabildiğim bir oda olduğu için çok şanslıyım ama burası da yetmiyor işte. Odada gördüğünüz gibi tek kişilik bir yatak da var, burayı konuk yatak odası olarak da kullanıyoruz. Bir yakınımız yatılı  geldi mi işte o zaman zor oluyor ,gelen konuğa ayıp olmasın diye tüm malzemelerimi topluyorum. Ayıp bir yana insanın içi daralır bu dağınıklıkta. Gelecek günlerde buraya esaslı bir dokunuş planlıyorum. Gelincikle yaptığımız uzuuun İkea ziyareti bir işe yaramalı öyle değil mi? Bol bol dekorasyon dergisi karıştırıp fikir almaya çalışıyorum .Daracık bir mekanı iki farklı kullanım  için dekor etmek meğer ne kadar zormuş...








Fotoğraflarda yeni projelerimden ipuçları da var :) Geçen hafta Atölye'ye gidebildim çok şükür de yeni çalışmalarım için malzemeler aldım. Cam ve galvaniz boyuyorum,hani ''bu sıcaklarda büyük objeler boyamayacağım '' demiştim ya sözümü tutuyorum:) Küçük objeleri boyarken hem zımpara ve cila işleri için evden çıkmaya gerek kalmıyor hem de ayrıntılarıyla uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum.
İngiltere'de yaşayan kardeşim ''İki İngiliz yanyana gelince hemen havalardan konuşur '' diyor. Bakıyorum da başta ben olmak üzere bloglarda bu aralar sıcaktan söz etmeyen yok gibi. Havadan sudan söz etmek bu olmalı ! 




Zaman zaman söylediğim gibi dünya ahvalini takip etmeyi bırakmasam da burada o konulardaki düşüncelerimi yazmak istemiyorum. Ancak kitaplarla olan dostluğum da sürmekte. Bu aralar yaz günlerinde çok iyi giden Amerikan popüler romanlarından ve serinin sonuncusu olan Dabbie Macomber'in  Mucizeler Dükkanına Dönüş ve İpek Çalışlar'ın Halide Edip biyografisini okuyorum. Sırada bekleyen kitabım ise Ahmet Şık'ın  Ooo Kitap'ı . Eh bir süre yeter bunlar bana ...
Bu günlük de benden bu kadar ,
Ben ve kızlar herkese çok güzel ,neşeli ve mümkünse birazcık serin bir hafta diliyoruz.
Kalın sağlıcakla!

34 yorum:

  1. günaydın nilgün hanımcığım...bu şirin hobi odasını en güzel en işlevli biçimde dekore edeceğini şimdiden kestirebiliyorum...
    bu arada, bloga yazmıyorum ama eve adımımı attığım her anda doğru duşa atıyorum kendimi...sabah, öğle, akşam...hiç fark etmiyor... son günlerde solungaç ya da yüzgeçlerim çıkmakta mı diye de kontrol ediyorum... :)))
    aslında bloga ne çok şey yazmıyorum ben... kendileri gibi düşünmeyenler ölsüncüler yüzünden yazmak mümkün mü? öte yandan birileri sataşma ve saldırı bombardımanı ile siyaset yaptıklarını sanmakta... büyük siyasetçilerin dahi bu yöntemle siyasetçilik oynadığı ülkemde sıradan vatandaşın aynı yöntemle hareket etmesini de fazla yadırgamamak gerek aslında... oysa ne çok konu var irdelenip üstüne tez oluşturabilecek denli fikir yürütebilinecek ve tarihi kayıtlar ve gerçekler gün yüzüne çıkarılabilinecek... bugün siyyaset yapamk dediğimiz şey manipülasyon yapmaktan ibaret... yapanları da ibretle izliyorum...
    ne çok yazdım... iyi okumalar ve keyifli boyamalar diliyorum... kolay gelsin. .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruşen hanımcığım günaydın! Aslında farklı düşünmüyoruz,başımızı devekuşu misali kuma gömmedik ama söylediğiniz gibi yazsan bir türlü ,yazmasan bir türlü. Hoşgörüden empatiden yoksun bir toplum olduk çıktık. Hayatın her alanında bu böyle. Hele söz konusu siyaset olunca ,bilir bilmez saldırmıyorlar mı nasıl sinirleniyorum anlatamam. Tamam yaşanmışlıklar insanı olgunlaştırmaya yetmez ama kardeşim biz de bir şeyler yaşadık,gördük,okuduk yazdık değil mi? Demem o ki size sonuna kadar katılıyorum. Burada yaşama farklı bir pencereden bakıyor ,duygularımı aktarıyorum o kadar. Çok güzel bir hafta geçirmenizi dilerim! Sevgiler!

      Sil
  2. bu odanın "after" halini şimdiden merak ediyorum...
    bu kış sıcaktan şikayetçi olmayacağım diye sözvermiş bir yazsever olduğum halde,
    itiraf ediyorum:SICAK!
    bu arada allah kavuştursun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Cepayna'm havalar biraz serinlese hemen girişeceğim ama inan kolumu kaldırasım yok :( Sen de itiraf ettin ya sıcak çok sıcak !Güzel dileğine ne denir ? Amin ,çocuklar gidince ev çok ıssız kaldı :(Sevgiler arkadaşım!

      Sil
  3. merhaba colette ablacım yazı seven biri olarak bir kış boyunca yazı boşa beklediğimi fark etmiş oluyorum her yaz hava daha da sıcak oluyor ve daha da sıcak olacağını uzmanlar söylüyor yani bu duruma alışmalıymışız ama olmuyor herşey kısıtlı dışarıya çıkılmıyor işleri halletmek zor evlere hapsolmuş durumdayız sadece deniz ve duş bizleri serinletiyor evet yazdan herkez şikayetçi ,ben sehpa içerisindeki kahve fincanlarınızın herbirini çok beğendim hariklar benim eskiye yönelik beğenilerim vardır benimde ilgimi çektiler okumuş olduğun kitapların 3ünüde okudum ve çok güzel konuları ben sana iyi okumalar güzel günler diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilciğim fincanlarımın çoğu oradan buradan topladığım eski parçalar ama aralarında Paşabahçe'nin koleksiyon fincanları da var. Beğenmene sevindim . Ben de sana iyi okumalar dileyeyim bu ara yapılacak en iyi şey okumak ... Sevgiler!

      Sil
  4. Ben de bu yaz evin 3. odasını düzenleyecektim ama sıcaklardan dolayı mobilyaları boyama işine bir türlü başlayamadığımızdan şimdilik bir değişiklik yok, belki sizin "SONRA" fotoğrafınız bana da ilham olur. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esinciğim ben boyamaktan ziyade hazır raflar falan alacağım işim sana göre nispeten daha kolay . Sıcaklar engel oluyor ,yoksa hemen alacağım ve zevkle yerleştireceğim. Sana da kolaylıklar dilerim!

      Sil
  5. Sevgili Nilgün Hanım,
    Ellerinizden; şartlar ne olursa olsun hep çok zarif işler dökülüyor! Ancak odanızın yalın halinden "e", "de" veya "den" hallerinden birine( ne tür bir dönüşüme imza atacağınızı gösterirsiniz nasılsa) geçişin etkisiyle, ilham ve hevesinizle birlikte üretim hızınız da artar diye düşünmekteyim.
    Galvaniz boyama projeniz ve çaydanlık gözüme çarptı ama cam boyamanızı göremedim. Sahi bunca zevkli iş dökülüyor ellerinizden, bunları ne zaman sergileyeceksiniz?
    Kitaplara sözüm yok - iyi okumalar - ama arka fondan fincanlar ışıl ışıl gülümsüyorlar gerçekten!
    Kızlar da ortalıkta yok; anlaşılan hepsi bir yerde dinleniyorlar; o zaman biz de misafirliği uzun tutmayalım! Geldi mi kalkmayı bilmiyorlar olmasın!

    Hepinize kucak dolusu sevgiler ve selamlar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurdan hanımcığım ,gerçekten aradığımı bulamaz haldeyim. Boya işi elinizin altında bütün malzemelerin olmasını gerektiren bir iş. Örgü gibi kolunun altına şişi tak yumağı dola olmuyor. Bu dağınıklık ruhumu sıkıyor,özellikle paylaştım belki bir fikir veren olur diye. Yoksa gidip alacağım 2 kapaklı dolap İkea'dan olup bitecek.
      Kızlar gerçekten çok bunaldılar,gün boyu serin bir yer bulup uyukluyorlar gece sabaha kadar pıtır pıtır dolanıyorlar evde,bu kez de ben uyuyamıyorum:( Bitsin bu sıcaklar!
      Misafirliğiniz o kadar hoş ki isterim hiç gitmeyin.
      Sizin kıvrak zekanız ,esprili kaleminizden herkes faydalansın,hep gelin !
      Sevgilerimle...

      Sil
  6. Bende oturma odamı (ne demekse) atölye olarak kullananlardanım.Ama dağınıklığımla başedemiyorum.Topla bir kaç ay sonra yeni alınanlarla aynı dağınıklık...Ben boşverdim.Aradığımı buluyorum ya.
    Bu arada Cath Kidston dikiş kutusu gözümden kaçmadı.İndirime girer mi diye bekledim ama sanırım girmeyecek .Bayram sonrası sipariş vermeyi düşünüyorum.
    Size kolay gelsin .Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Dolunay hanımcığım işin fenası ben aradığımı bulamıyorum:( Çekmecelerde olan malzemeleri unutup gidip bir daha aldığım oluyor .
      CK. Dikiş Kutusu bana eşimin hediyesi ,çok seviyorum ben de. İnternetten sipariş verecektim ama o ara eşim İngiltere'ye gidince gerek kalmadı.Maalesef indirime girmedi. Siz de şimdiden güle güle kullanın! Sevgilerimle...

      Sil
  7. Gerçekten hem misafir, hem hobi birlikte zor, ben sadece hobi için kullandığım odayı bile oluştururken öyle zorlandım ki, ister istemez dağılıyor, her şeyi dolaplarda tutmak mümkün de olmuyor, ama ben çok güzel bir sonuç çıkacağından eminim, heyecanla bekliyorum, şimdiden ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elift bana önerilerin olursa seve seve dikkate alırım. Oda çok küçük ama havadar ve aydınlık,hemen karşısı banyo olduğundan benim boya işlerim için de çok uygun. Güzel dileklerin için teşekkürler. Sevgiler...

      Sil
  8. Benimd e malzemelerim her geçen gün artıyor, koyacak yer bulamıyorum, üstelik ayrı bir hobi odam da yok.
    Bende İKEA'nın cam kapaklı dolabı var, buna görsel oalrak daha hoş olan şeyleri koyuyorum. Mesela kalemler, kumaşlar, yaptığım çiçekler, bir sepetin içinde yapıştırıcılarım, kavanozlarda düğmelerim..Hepsi bu dolapta, çekmecesinde cetveller, çerçeveler, renkli iplerim duruyor. Başka bir kapaklı küçük dolabım var kendi odamda oraya daha az kullandığım, ve estekik olmayan şeyleri koyuyorum, silikon tabancası, klasörler, boyalar (kumaş, ahşap boyaları, suluboyalar, guaj boyalar..)
    iki adet plastik kapaklı IKEA kutum var sonra balkonun bir köşesine üst üste koyduğum. Burada da boş kavanozları, ahşap parçalar, yaptığım ama artık kullanmadığım aksesuarlar ve boş kutuları saklıyorum.(Belki fikir verir diye yazdım)
    Gerçi senin odan bu haliyle bile çok hoş ama İKEA'dan o kadar çok seçenek varki. Eminim içine sinen bir hale sokarsın sen burayı Nilgün Abla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aydacığım senin kapaklı İkea dolabın benim favorim zaten. Aslında aklımda olan dolap da ya o ya da beyaz Billy kütüphane . Bol saklama kutusu istiyorum -ama şeffaf olmalı ki içindekileri göreyim-,bir de masama cam kestirmek istiyorum,boyama için şart.Annem bana dikiş makinesi alacak ,ona da bir köşe bulmalıyım. Balkona kutu fikri güzelmiş. Dekoratif olmayan her şeyi plastik kapaklı kutulara koy kaldır,gereksinin duyunca da çıkar. Tuttum bunu . Benim oda hoş değil dağınık ve pasaklı. Özellikle fotoğrafladım zaten fikir almak için. Çok teşekkür ederim canım! Sevgilerimle...

      Sil
  9. Colettecim Allah kavuştursun canım.Yaz tatil yapanlar için iyi olabilir ama çalışanlar için sıcaklar insanı hayattan koparacak gibi oluyor.Kışı arar olduk.Allahtan serinlemek için altına girecek suyumuz hala varda serinliyoruz.Doğanın dengesi bozuluyor.Zamanla suyada hasret kalacakmışız kimbilir.Bu odanın yeni halini merakla bekliyor.Bu odadan ne zevkli işler çıkacaktır :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canan hnaımcığım çok teşekkür ederim. Çocuklar gitti ama yaz bitmedi daha :( Sıcaklar benim dengemi öyle bir bozdu ki anlatamam.
      Odanın bitmiş halini paylaşmak istiyorum ben de :)Ah bir dışarıya çıkabilsem ! Sevgiler canım!

      Sil
  10. ben o odada misafir olabilirim,ama bir şartla ortadan hiç bir şey kaldırılmayacak....kolay gelsin,merakla bekliyorum..yeni hali...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım tabii ki sen istedikten sonra ,hiçbir şeye el sürmem söz ,sen yeter ki gel :)

      Sil
    2. gönüller bir olsun,seni seviyorum..

      Sil
  11. Hadi bakalım, odalar düzenlenmekte, tadilatlar sırada, arada boyamalar, elişleri ... Blogcuların bazıları yani ben dahil, planlar projeler peşindeyiz, birbirimizin paylaşımlarını bekliyoruz gibi gibi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banucuğum yeni sezona hazırlık,hobiciler iş başına! Bakalım isteklerimin kaçta kaçı gerçekleşecek ama yapmak istediklerimi planlamak bile güzel. Sevgiler arkadaşım.

      Sil
  12. çok keyifli bir blog.sizi izlemey aldım bende beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Seyyah gül,biz de geliriz tabii ama biz biraz kalabalığız :)

      Sil
  13. Eminim harika bir oda olack yeniden düzenlenince. Aslında bu hali bile güzel bence :) Sıcaklara rağmen yaptıkların az değil ablacığım. Sizleri gördükçe kendi tembelliğimden utanıyorum. Ben ancak evde yapılması gereken işlere yatişebiliyorum bu ara :( sonra da uyuyup kalıyorum. Boyamalarında kolaylıklar diliyorum ablacığım, keyifli okumalar :) kızları ve seni öpüyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Yeşim ,aslında sıcaklarda kapı dışarı çıkamadığım için evde daha çok üretiyorum ama çok sıkıntılı oluyor. Sıcak insanı çok yoruyor. Sevgiler canım,öptük sizi!

      Sil
  14. Soğuk havayı her daim arayan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum.
    Her ne kadar havalardan şikayet etmesem de hiç sevmem:)
    Fotoğraflardan gözüme fincanlarınızla dolu sehpanız çarptı. Ne hoşmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Semiciğim sıcaklarla hiç aram yok benim. Ara ara fazlaca şikayet ediyorum ama onu da yaşıma verin artık :) Sevgiler canım!

      Sil
  15. Ben o güzel yatakta kıvrılsam, siz de karşımda boyama yapsanız, arada iki laf etsek... Şu an öyle uykum var ki yatak görünce dayanamadım. Benim kışlık evde durum aynı. Hem misafir yatak odası hem hobi odası. Ben de biri gelmeden önce hummalı bir toplama çalışmasına giriyorum.
    Her haliyle birşeyler üretmek çok güzel.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sevgili Sesiber,desene üretmeye ,el işlerine gönül veren herkesin ev halleri birbirine benziyor. Topla kaldır ,topla kaldır nereye kadar? Bu hafta sonu yavaş yavaş başlıyoruz bir köşesinden. Sevgiler ...

      Sil
  16. Orta sehpadaki kahve fincanları süper :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Zeynepciğim ,sen de benim gibi kahve fincanı topluyordun değil mi?

      Sil