About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

27 Haziran 2012 Çarşamba

Miskinlik Güncesi




Bir baktım en son geçen hafta cuma günü yazmışım bloğuma. Ara sıra sizlere uğrayıp kendimi anımsatmaya çalışsam da doğru düzgün hiçbir şey yapamadım bu hafta. Aman ha yanlış anlaşılmasın bütün gün evde yattım sanmayın sakın! yarım işlerimi tamamladım ama başlı başına kayda değecek bir el işi yapamadım ,hatta çok sıcak bir konusu ,çok akıcı bir dil ve anlatımı olmasına rağmen elimdeki kitabı dahi bitiremedim.
Çarşı işlerim vardı,sağlık kontrollerim filan. Evde olduğum zamanlarda da malum hızlı hızlı ev işleriyle uğraştım,koca bir hafta böyle verimsiz ve yavan geçiverdi işte...


Bu kumaşları internette görüp sipariş etmiştim,geldiler.  Patchwork yapmak üzere hazır, kesilmiş kumaşlar işte. Uzun şerit halindeki yılbaşı temalı kumaşları ,renklerine ve desenlerine bayıla bayıla sipariş etmiştim ama bende hayal kırıklığı yarattılar. Şeritler hem çok ince hem de nasıl ip atıyorlar anlatamam. Kare kesilmiş olanlar daha güzel çıktı ama onların da sayısı pek az. İlk fırsatta dikeceğim. Umarım bir şeylere benzerler.


Yukarıdaki parçayı daha önce sözünü ettiğim '' Sevgi Ağacı Projesi '' tık tık  için ördüm, bu sabah eğer evden apar topar çıkmasaydım daha doğrusu Sevgi Ağacı'nın bir yaprağını yanıma almayı unutmasaydım,postaya verecektim. Kısmet değilmiş. Haftaya kaldı...


Pembiş kutuyu ise uzaktan kumandalar falan elimizin altında derli toplu dursun diye yaptım,sonra vazgeçtim,kalemlerimi koyayım dedim. Her ne maksatla yapmış olursam olayım  pek hoşuma gittiği kesin. Bildiğiniz kes yapıştır işi işte...Kağıtların desenleri çok hoşuma gitti o kadar. Pembe benim rengim değildir aslında ,değildir ama insanın zevkleri değişebiliyor zamanla. 


Kuşlu pano çok sevdiğim bir dekupaj kağıdıydı,kış bahçeme çok yakışır diye düşündüm ,2 hafta önce başlamıştım boyamaya ancak bu hafta tamamlayabildim. Panoyu taffy rengine boyadım,yağlı boya ile budak yaptım;kuruduktan sonra hamur kabartma çalıştım. Kış bahçeme astım ! Nasıl pek şirin olmuş değil mi ,siz de beğendiniz mi ?
İşte bu haftanın miskinlik güncesi bu kadar.  '' Şu işi  yaptım bu işe başladım,oralara buralara gittim '' demek isterdim ama kayda değer bir şey yok :)
Umarım önümüzdeki günlerde  karşınıza kıpır kıpır hamarat bir blogger olarak çıkarım.
Şimdilik bu kadar,
Lütfen kendinize çok iyi bakın,kalın sağlıcakla!

37 yorum:

  1. coletteciğim,
    umarım o sağlık kontrollerinin sonucu çok iyi çıkmıştır!
    bir dolu güzellik var burada,ne miskinliği?
    yılbaşı temalı cicileri görmek için daha 6 ay bekleyecek miyiz?
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyiyim Cepayna'm ,azıcık kolesterolüm yüksek çıktı o kadar. Diyete başlayacağım artık :)Diğer tetkiklerim iyi şükürler olsun. Teşekkür ederim !

      Sil
  2. Bu tembellik haliniz mi?

    Henüz kimse bakmıyorken topuğuma malum işlemi yaptım

    Görünen o ki bir geceyi daha tembelliğime yanarak geçirecem çaresiz... Böyle postları sabah atın lütfen; gece iç sesim çok sesli bağırıyor bana!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söyleyene bakın! Uluslararası ,hop orada hop burada. Bu mu tembellik ? Sabahları evde olsam atacağım bu postları ama bu ara sabah çıkıp akşam gelebiliyorum eve :)

      Sil
  3. Görüyorum ki kendine fena halde haksızlık ediyorsun colette'cim. En büyük miskin yazıyor bu satırları...ne zamandır ne bloguma, ne de başka bloglara girebildim. Aynı sağlık mevzu bizde de var. Bir tafaftan kaan batu diğer taraftan babam...Neyse ki ne yapılması gerektiği netleşti. Sana da çok geçmiş olsun, mamaları az ye :))söyleyene bak şimdi sanki ben tutabiliyorum da boğazımı:))) şaka bi tarafa kolestrol üzüntüye de bağlı olabilir. Oğluş gitti ya, boğazın düğüm düğüm olmuştur senin. Allah yokluklarını göstermesin evlatlarımızın.

    Yine en kocamanından öpülüp, seviliyorsunuz.

    YanıtlaSil
  4. Sebiciğim neye karar verildi baban için ? Epeydir haberleşemedik seninle,Kaan Batu'ya ne oldu ? Canım ya aynı şehrin içinde şu halimize bak :( Çok geçmiş olsun canım! Bu arada ben gerçekten çok kilo aldım,artık taşıyamıyorum kendimi. Diyet yapmaya hiç niyetim yoktu ama şimdi mecbur kaldım :( Öptüm seni Kaan Batu'yu en kocamanından!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. By pass olma ihtimali vardı, neyse ki son karar stent takılacak.
      Kaan batu'nun da mecburi sünnet olma durumu vardı, son kontrollerde iltihap çıkmadı çok şükür. Sünneti böylece bu yaz sıcağında biraz daha ertelemiş olduk.
      Wallahi ya aynı şehirdeyiz, birbirimizden haberimiz yok :( Şimdi ölçtürsem bende de kolestrol çıkar eminim, o kadar çok şiştim ki :((
      ye ye nereye kadar dimi ama? son vermeliyiz bu duruma...
      Sevgiler

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Gerçekten bu sıcaklarda zor olurdu ,umarım en kısa sürede sağlık heberlerini alırız babacığının da. Vay Kaan Batu,biz sünnet düğünü isteriz,göbek atacağız,düğünde şık şık giyinmek için zorunlu kilo vereceğiz daha :))) İyi geceler canım,tatlı uykular !

      Sil
  5. merhaba colette abla daha ne olsun maşallah birde hamaratlığın tutmuş olsaydı neler yapardın bilmiyorum hepsi çok güzel olmuşlar emeğine ve ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilciğim ,dikkat ettiysen hepsi yarım kalmış işlerin tamamlanması şeklinde ,yoksa pek bir şey yaptığım yok canım !Yine de çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. pembiş kutuya bayıldım.emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Kelebek Desenli,bu yaz sıcağında yolunu bizim eve düşürdüğün için çok teşekkür ederim.

      Sil
  7. Merhaba bence de kendinize haksızlık ediyorsunuz, tek kelimeyle Maşallah demek gerek, bunca işi tamamlamak kolay birşey mi:) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo bu sabah yeni ziyaretçilerim var benim :) Hoşgeldin gooogoook 1 Ben meraktan çatladım şimdi senin blog adın ne hoş,koşuyorum sana şimdi kapını çalacağım!

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim güzel yanıtınıza, blog adımı anlamsız değil de güzel bulmanıza sevindim. İlkin kuş "guguk" u gibi düşündüğüm bu ismin başka bir mistik anlamı da var benim gözümde. Bloguma iadei ziyarete gelmişsiniz mutlu oldum.

      Sil
  8. Bir çok güzellikle uğraşmışsınız daha ne olsun:)))
    Kalemlik de kuşlu pano da süper olmuşlar, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım söylediğim gibi hepsi yarım işlerdi tamamladım gitti,yine de çok teşekkürler...

      Sil
  9. gercektende bu tembel halinizmi :) hepsi süper olmuş ellerinize sağlık tek kelimeyle bayıldım :) harikasınız :)sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damlacığım çok tatlısın,çok teşekkürler...Benden de sana sevgiler kucak kucak!

      Sil
  10. Merhaba colette çok geçmiş olsun.Kalemlikte kuşlu panoda çok güzel olmuş ellerinize sağlık iyi günlerde kullanın.Bu gün beğendiğiniz çilekli peçeteden aldım adresinizi öğrenebilirsem göndermek istiyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mehtap ince davranışın için çok teşekkürler ...

      Sil
    2. Nilgün ablacım; yaptıklarının kayda değer olmaması sana özel bir yorum elbette. Bizi tenzih et bence:)) Bizce hiç de öyle değil zira. Bi dolu şey yapmışsın, en azından tamamlamışsın. Pembe benim de rengim değildir ama her rengin istisnası vardır hayatımın bir noktasında mutlaka:) Ellerine sağlık..

      Sil
    3. Serapcığım her zaman olduğu gibi yine çok naziksin . Yarım işleri tamamlayıp da sununca çok iş yapmışım gibi oldu :) Sevgiler canım!

      Sil
  11. Daha ne yapacaksın sevgili komşum. Hiç de boş durmamışsın. Sağlık kontrollerin umarım iyi sonuçlar vermiştir.

    Patchwork kumaşları çok hoş ama atmaları düşündürdü beni de, yoksa adres isteyecektim sipariş için.

    Pembe kutu çok şirin, dekupaj çalışman harika. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyiyim komşucuğum ilgin için çok teşekkür ederim! Kumaşların eni çok darmış meğer. Dikişe de girince kurdele kadar kalacaklar. Sipariş etmeye değmezmiş,yaşadım gördüm :)Pembe kutuya Gelincik kondu bile :)))Sevgiler,iyi hafta sonları!

      Sil
  12. Miskinlik haaaa.... neyyysssse :))Ben bu miskinlikte aradan çıkanlara bakayım :))
    Parçalarının istediğin gibi çıkmamasına üzüldüm doğrusu, ama sen becerir kullanışlı hale sokarsın onları...
    Kalemlik çoook şirin...
    Pano resmin gerçekten çok ciciymiş, uygulamaya diyecek yok tabii, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banucuğum bir ders daha aldım aslında görmeden dokunmadan kumaş alınmaz ! Bakalım artık ne kadarlık iş yapabileceğim. Kalemlik için Gelincik de aynı şeyleri düşünmüş olmalı ki blogda görür görmez el koydu :)Sevgiler...

      Sil
  13. merhaba, blogunuza hergun bakiyorum yazilarinizi okuyorum ama bir turlu izleyicileriniz arasina giremiyorum. orada bir problem gozukuyor acaba bendenmi kaynaklaniyor yoksa blogda mi bir problem olustu anlayamadim, sizide bilgilendireyim dedim. cunku diger girdigim bloglarda bu problemi yasamiyorum.
    sevgiler
    http://tatlikiraz.blogspot.nl/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı Kiraz'ım neden öyle olduğu hakkında bir bilgim yok :( Bir araştırayım bakalım. İlgin için ,uyarın için teşekkür ederim.

      Sil
  14. şuara hepimizde var demek miskinlik.

    YanıtlaSil
  15. Colettecim bende aynen senin gibiyim.Elimi bir şeye atsammı? Yapsammı, yapmasammı bilemez durumdayım.Canım hiçbir sey yapmak istemiyor.Anca yapılanlara bakıp yorum atabiliyorum.Miskinlik sende değil bende galiba:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canan hanım yaz geldi mi bloglar durulur ama bu yıl pek erken oldu .Hepimiz aynı durumdayız ,yalnız değiliz yani :)Sevgiler,iyi hafta sonları!

      Sil
  16. Patchwork için böyle hazır kumaşlar satıldığını bilmiyordum
    ama ince diyorsun acaba altına telamı yapıştırsan daha iyi olur bence ...
    Bu arada umarım yeni komşuların iyi insanlar olur ve pempiş kutu harika görünüyor ellerine sağlık....
    Sevgi ağacına destek benden de gelecek bir türlü zaman ayırmadım inşallah yıllık izine çıkınca yaparım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldızcığım bu kumaşları Amazon'dan aldım. Yurt dışından geldi. Bizde hazır patchwork kumaşı bildiğim kadarıyla satılmıyor ama bu kumaş da boyut olarak uygun değil. Kurdele gibi. Bir de dikişe girecek iyice ufalacak,yoksa kumaşın dokusu fena değil. Sevgiler,iyi hafta sonları!

      Sil