About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Mini minnacık kuş evleri !



Evimizin bekçisi Keşkül 'üm !


Bunlar hiç bir işe yaramaz !

Kuş evlerini sevgili arkadaşım Saniye'ye  (yuvayı yapan dişi kuş deriz ya hani )  Anneler Günü armağanı  olarak boyadım. Malum bizim bahçeye asmam olanaksız. Bahçemizde kuşevi , cinayete tanıklık etmek daha kötüsü buna zemin hazırlamak demek olur ki buna vicdanım elvermez.
Bu miniminnacık şeyleri boyamak meğer ne zormuş,heves edeceklere  baştan söyleyeyim küçük objeleri boyamak çok zevkli ama bir o kadar da meşakkatli ! 
Evleri önce krem rengine boyadım sonra bir tanesini kahverengi diğerini avcı yeşili ile eskittim. Çatıları country kırmızısı ile eskitip boyutlu kalemle kar yağdırdıktan sonra vernikledim kuruması için açık havaya çıkardım, sonra.... Bilindik hikaye ,Küdük koşa koşa geldi ,kokladı kokladı;'' işe yaramaz '' deyip gitti :)
Anahtarlık ise bu işe başladığım günden bu yana boyamayı istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım bir obje. Rustik Country  tarzında boyadım onu da... Teknik aynı yalnız boyaların tonu biraz farklı. Önce kirli beyaza boyadım sonra gövdeyi koyu kahveyle ,çatısını da crimson kırmızıyla eskittim. Boyutlu kalemle kar yağdırdım,açık havada vernikledim ,yerine asmadan da fotoğraflarını çektim. Hepsi bu kadar...
Yapım aşamalarını elimden geldiğince ayrıntılı yazıyorum çünkü boyama işine hevesli çok arkadaşım olduğunu biliyorum. Bu kış  boyacı kedi de çok güzel şeyler ürettik . Bana ait olanları  sizlerle paylaşmak beni çok mutlu ediyor. Sonuçta bu bloglarda  bildiklerimizi ,öğrendiklerimizi aktarıyoruz yoksa paylaşılmayan  bilginin kime ne yararı olabilir ki ? Örneğin ben bloglar sayesinde öyle çok şey öğrendim ,öyle değerli dostlar kazandım ki... Hep yazıyorum yazmaktan da bıkmayacağım bazılarınız kardeşim ,bazılarınız kırk yıllık komşum gibi oldu. Aynı dünya görüşüne sahip ,benzer zevkleri olan kişiler birbirini bloglar  sayesinde tanıyıp sevdi. Bazılarınızın çocukları elimize doğdu,dünyaya gelişlerine sevindik ,bazılarımızın acı kayıpları oldu,üzüldük ! Kim demiş '' sanal dünyada dostluklar olmaz '' diye ? Kim demişse yanılmış işte , biz kocaman bir aileyiz !
Sevgili dostlarım yüreğinizden merhamet ,sevgi eksilmesin , her gününüz öncekinden güzel geçsin !
Kalın sağlıcakla !

26 yorum:

  1. merhaba ben izmirde oturuyorum kursunuzun adresini yazabilirmisiniz öğrenmek isterim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpil hanım Boyacı Kedi'nin telefonu : Şeyda Budak 0 530 9269303 yeri ise Karşıyaka/Bostanlı'da. Bu telefondan ayrıntılı yol tarifi alabilirsiniz.

      Sil
  2. Elinize sağlık, kuşlar bayılacaklar eminim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sibel hanımcığım,umarım kuşlar da aynı düşüncededir.

      Sil
  3. Colette ilk kus evlerini gordugumde yaziya kadar ayni seyler gecti aklimdan. Ama kedilerle kuslar nasil olacak :) Eline saglik bayiliyorum senin yaptiklarina ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülçinciğim,kediyle köpek oluyor ama kediyle kuş asla olamıyor :( Teşekkür ederim canım,duygular karşılıklı...

      Sil
  4. sevgili nilguncummmm,
    cok sirin olmuslar
    hani herseyin kucugu sevimli olur ya
    tam oyle olmuslar
    bende boyamistim bu kadar kucuklerini ama baska evlere gittiler:)
    bulursam gene boyamak isterim
    harika ,harikaaalar
    sevgilerimi yolluyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Cihan hanımcığım,gerçekten de küçükler daha sevimli oluyor. Kocaman kuşevleri de boyayacağım ama nereye asacağım ki? I ıhhh ! bizim evde olmaz:( Ben de size sevgilerimi yolladım kucak kucak !

      Sil
  5. Harika olmuşlar o kedicik ne tatlı bişi öyle bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1Gülcüğüm,kedicik pek tatlıdır gerçekten de teşekkür ederim !

      Sil
  6. Yazdıklarına katılmamak ne mümkün arkadaşım.Biz aynı yolda yürüyenler birbirimizi seçiyoruz.Bu da olası hayal kırıklığını azaltıyor.
    Bu yaz benim Küçük Ev'e Avustralya dan misafirlerim geliyor örneğin.Ravelry den kardeşim.Ata diyarı Selanik den de bir Yunanlı arkadaşımda bir ihtimal...Şimdiden nasıl heyecanlanıyorum.Ne pişirir,ne relere götürürüm,hediye paketler....
    Hayatı güzel kılanlar böyle anlar işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülinciğim desene bu yaz sizin evde pek şenlikli geçecek. Misafirlerin hoşgelmişler sefa getirmişler,Ankara'da pek yer bilmem ki ben ,artık sen nerelere götürdüğünü yazarsın biz de öğreniriz canım. Sevgiler...

      Sil
  7. hepsi harika olmuş detaylar için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Gönülcüğüm,asıl ben teşekkür ederim! Sevgiler...

      Sil
  8. Ablacım, yaptıkların bir yana yazdıklarına bayıldım, iyi ki varsın, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharcığım çok teşekkür ederim .Ne mutlu bana gencecik arkadaşlarım var,sıkılmadan yazdıklarımı okuyorlar üstelik. Daha ne isterim ki ?

      Sil
  9. Çok şirin olmuşlar. Yakında bir raf boyamayı düşünüyorum o zaman sana bir iki şey soracağım Nilgün Abla. Bakalım ne zaman fırsat bulursam artık...

    YanıtlaSil
  10. Bir insanın yaptıkları, yazdıkları kadar güzel olunca, ne okumaya ne de bakmaya kıyılamıyor.
    Dilerim
    Kuş evleri, yeni sahibine daha çok mutluluk, daha çok şans getirsin. Yapanın elleri dert görmesin, sabrı tükenmesin, paylaşımı çoğalsın, hem böyle sevgi dolu kalsın.

    İyi haftalar ve sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurdan hanımcığım,çok güzel dilekler bunlar. Çok çok çok teşekkürler... Dileğinin hepimiz için gerçek olsun. Sağlığımız hiç bozulmasın;dikelim ,işleyelim,örelim,boyayalım ve illa ki paylaşalım!

      Sil
  11. Çok cici olmuşlar..ve ne kadar anlamlı bir hediye içinde senin emeğin var nilgün abla..aa birde anneler gününü de kutluyorum öpüyorum seni doya doya:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım tatlı Zeynep'im, çok teşekkür ederim. Sevgilerimi yolluyorum ben de sana ,öpücüklerini aldıktan sonra ...

      Sil
  12. Eline saglik bayiliyorum TÜM YAPTIKLARINA ZATEN..

    YanıtlaSil
  13. bayıldım çok şekerler..

    YanıtlaSil
  14. iyi günlerde kullansın arkadaşınız.keşkül ne ttalı bakıştır o ne tatlı süzülüş öperimmm

    YanıtlaSil
  15. Ne güzel yazmissin amin. O keskülü yerim ben masallah pek güzel :-) Harika seyler yapiyorsun ellerine saglik...

    YanıtlaSil