About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

15 Mayıs 2012 Salı

Ben bir bağımlıyım !




13 Mayıs Anneler Günü 'nün geçtiğimiz pazara rastladığını unutmuş bir şekilde evin elektrik tesisatıyla ilgili eksiklerini gidermek , bir iki tamirat işini gerçekleştirmek üzere 2 hafta öncesinden tesisatçıyla anlaştım. Sıkı sıkı tembih ettim '' aman o gün geç kalmayın ,akşama işler bitsin '' diye. 
Eşim tadilat konularında çoğunlukla kaytarır,beni ustalarla başbaşa bırakır sonra da yapılan işlerin hiçbirini beğenmeyip -sadece beni yakalayabildiği için- söylenir de söylenir. Bu kez işimi sağlama aldım,pazar günü eşim evde başlarında dursun ,işi arzu ettiği gibi yaptırsın (!) diye . Aman efendim ne mümkün ,bizim ustaların işi çıkmış -bizimki iş değil ya- gelmediler hatta zahmet edip haber de vermediler (gırrr !!! ) Bekleriz bekleriz yoklar ,öğleye doğru biz aradık ve acı gerçekle ,evinde tadilat yaptıran herkesin karşılaştığı üzere biz de karşı karşıya geldik. Yok gelmeyecekler! Eeee o halde ne yapalım? Anne bir gün öncesinden ziyaret edilmiş ,hatırı gönlü alınmış,çam sakızı armağanı da verilmiş ,bari bendeniz annenin gönlü olsun . Eşim '' ne yapmak istersin bu gün ? '' deyince ikiletmeden ''Forum Bornova'ya gidelim '' dedim. 

Pazar günü AVM hiç çekilmez ama İzmirli olmayanlara açıklayayım,Forum Bornova açık havaya kurulmuş bir AVM. Benim asıl amacım bağımlısı olduğum üzere tabak çanak satan yerler ,dekorasyon mağazaları gezilecek , kolay kolay beğenmeyen biri olarak eli boş eve dönülecek (di ) . 
Zara Home'u sever misiniz bilmem ,ben severim ama ürünlerinin kalitesiyle fiyatlarının uygunluğunun aynı derecede olmadığını düşünürüm . Sezon sonu iyi indirimler yapar ,ben gidene kadar da bir şey kalmaz. 
 Bu kez öyle olmadı ama şarap bardaklarını gördüm ve vuruldum. Anneler Günü armağanı olarak kendime aldırttım ! Ah ben ! Altın iste,pırlanta iste,ne bileyim ayakkabı çanta iste . Yok,tabak çanak ,bardak ,çatal kaşık,masa örtüsü hastalığım var benim ... Evet ben bir bağımlıyım ! 
Bardaklarıma bayıldım, vitrine koydum,gidip gelip bakıyorum :)

Papağanlar mı? Onlar çok eski bir İtalya gezimizden akşam saati yalvar yakar dükkan açtırılıp alınmışlardı :)
Kalın sağlıcakla !

62 yorum:

  1. Evdeki tadilata verilen tepki bazında benim eşimi tanımlamışsın sanki, okurken güldüm kendi kendime bu tanıdıklık karşısında... Zara home daki bu bardaklara bende bayılıyorum, gerçi orada ki bir çok şeye bayılıyorum ama ucuzluğundan bende sevdiğim parçaları bir türlü yakalmayı başaramadım bu güne kadar. Güle güle kullanın bardaklarınızı....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilüfer hoşgeldin. Eşler aynı kumaştan mı yapılmış :) Hanımların ortak yakınması bu galiba :)))

      Sil
  2. Ben sizi anneme benzetiyorum. Böyle bardakları, sipariş olarak yaptırmıştı bir yerde. Orta katta ki altın kaplama takımdan bizde de var.
    Her ev taşımada, taşıyıcılardan şu sözü duyarız, siz sermayeyi bardağa çanağa yatırmışsınız... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepciğim annene selamlar sevgiler. Desene takım bozulursa birbirimizden tamamlayabileceğiz :)

      Sil
  3. bardakların müthiş şık..en güzel günlerde kullan canım

    YanıtlaSil
  4. Bardaklar cok güzel, ben de olsam kacirmazdim :)Tabak,çanak, bardak, masa örtüsü merakiniz sizin dost sohbetlerine, misafirperverliginize isarettir bence,evinizden ve kalbinizden sevdikleriniz eksik olmasin...güle güle kullanin cicilerinizi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzu hoşgeldin. Ne kadar güzel şeyler yazmışsın,çok duygulandırdın beni. Teşekkür ederim canım !

      Sil
  5. gule gule kullan colette. cok guldum bizimki is degil ya :)
    bosver iyi olmus iyi ki gelmemisler sonucta :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Gülçin kısa günün karı oldu ama elektrik işleri hala duruyor .

      Sil
  6. Öncelikle geçmiş anneler gününüz kutluyorum, bardaklara ise vuruldum, umarım mutlu zamanlarınıza tanıklık eder, güle güle kullanın:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim . Bardak ,tabak bahane dediğin gibi güzel günlerimiz olur inşallah !

      Sil
  7. Evett şuanda kendim gibi kap kaçak bağımlısı birinin daha olduğunu öğrenmenin sevincini yaşıyorum.
    Kadehlerde evet çok şık. İyi günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikalar Atölyesi hoşgeldin ! Demek ki yalnız değilmişiz :))) Teşekkürler...

      Sil
  8. Bardaklarınız çok güzel .Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  9. Bu bağımlılıktan bendede var ama çoook güzeller neşeli günlerde kullanın sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Gürşen,sevindim yalnız olmadığım için :)

      Sil
  10. Valla bardaklariniz super ben de bayildim! Zara Home a aynen dediginiz gibi artik fiyatlari gorunce sinirleniyorum. En kizdigimda ilk magazayi actiklarinda fiyatlari hic de boyle degildi. Magaza sayisi arttikca fiyatlari da artti. Benim de en buyuk bagimliligim tuhafiye gezmek :) Gecen Bagdat Caddesinde bir tuhafiye gordum keyifli keyifli gezinirken bir baktim satici kizlardan biri bana deliymisim gibi bakiyor! Renkli renkli kurdeleler, kumaslar, dugmeler gorunce dayanamiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ebru ,kurdeleler,iplikler düğmeler hele hele renk renk kumaşlar... Ben de kendimi kaybediyorum :) Sevgiler canım !

      Sil
  11. Ahh, ben de görünce vurulmuştum o bardaklara, evdekiler kırılsın diye bekliyorum :) Yaklaşık 1 yıl önce, hayatı sadeleştirme çalışmaları kapsamında kırılmayan/bozulmayanın yerine yenisini almama kararım sebebiyle beklemedeyim, galiba sonunda ben de bunlara kavuşabikmek için evdekilerin hepsini elimden düşürüp kırıvereceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elift ben de zaman zaman hayatı sadeleştirme kararları alıyorum ama eskileri elden çıkarmak da bazen zor oluyor :( Bağlanıyor muyum ne ? Çok sevdiysen bardakları kır gitsin evdekileri :)))

      Sil
  12. papaganlar benim bahceme dogru ucabilirlermi?
    sen tarif et collettecigimmmmm:)
    en kokos kokos balkon,bahce diyeeeeeeeee:))))
    onlar bulur
    opuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cihan uç uç papağan dedim belki akşam sabah senin bahçeyi bulurlar :) Sevgiler canım !

      Sil
  13. ufak tefek tamirat işeriyle ilgili anladım ki birçok erkek aynı. ya elinden herşey gelir eve tamiratla ilgili kimse girmez (babam gibi) ya da hiçbirşeyden anlamadığı gibi ilgilenmez de (eşim gibi) :))
    bu tarz alışverişler bağımlılıksa ben de bir bağımlıyım:))
    iyi günlerde kullan bardaklarını çok şık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagehancığım benim babamın da -Allah rahmet eylesin - elinden hiç tamirat işi gelmezdi eşim de hiç hoşlanmıyor. Ne yapalım iş başa düşüyor. Bardakları beğendiğin için memnun oldum. Sevgiler canım !

      Sil
  14. Geçenlerde bende ustalarla uğraştım. elektrikçi ile boyacı birbirini kıskandı.hangisiyle ilğileneceğimi şaşırdım. meğer farklı işlerde ustaları aynı anda almamak lazımmış. Zara Home'u bende çok severim bardaklar çok şık,papağanlar çok şirin. güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak çok trajikomik durummuş. Bir de birbirleriyle anlaşamama durumları var değil mi ? Teşekkürler canım !

      Sil
  15. Harika şeyler, hele Murano olduğunu düşündüğüm papağanlara vuruldum! Güle güle kullanın hepsini, Anneler Gününüz ayrıca kutlu olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel hanımcığım düşüncenizde haklısınız papağan Murano:) Teşekkürler !

      Sil
  16. O tabak çanak hastalığından bende var Nilgün Ablacım.Hatta eşim de alıştı artık görünce o da alıyor ben severim diye,ya da benim gözümden kaçsa bile hemen ''bak tam senlik :))'' diyor.Gülle güle kullanılsınlar,keyifli anlara eşlik etsinler yeni bardaklar,sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşini çok sevdim ben şimdi. Bu zamanda nerede böyle tabak çanaktan anlayan eş ? Canım teşekkür ederim !

      Sil
  17. Daha dün akşam gördüm bu bardakları Zara Home'da. Başında epey bir bekledim. Sonra yapma etme, koyacak yerin yok, al al nereye kadar diyip kaçarak uzaklaştım oradan.
    Senin büfene çok yakışmış, hem böyle hayat dolu bir anne olarak sonuna kadar hakediyorsun bu hediyeyi Nilgün Ablacığım:)
    Güle güle kullanın, yüzükten bin kat iyidir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nohut'um kolayı var ,evdekileri kır gitsin :) Canım benim teşekkür ederim güzel sözlerin için !

      Sil
  18. Çok zarifler canım.Yeni alınmışlar ama sanki yaşanmışlık barındırıyor görüntüleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülin haklısın öyle bir havaları var değil mi? Yeni deyimle vintage,benim bildiğim yaşanmışlık kokan ...

      Sil
  19. Kin, sıkıntı, varlık içinde yokluk duygusu, yeterli olamama duygusu, kıskançlık, komplekslerinde boğulma vs. gibi dibe çeken herşeye inat, yaşıyorken mutlu olmak ne güzel!Buna giden yoldaki araçlar sadece teferruat...

    Gerçi sizin teferruatlar müthiş güzel ve keyifliler o da başka!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurdan ne kadar güzel tesbitler... Boşverelim ufak tefek şeyleri takmayalım kafaya. Yaşadığımız günler kadarı yok önümüzde. Günün tadını çıkaralım. Ufacık şeylerden memnun olmazsak eğer kendimizi yıpratırız .
      Sevgiler selamlar...

      Sil
  20. Çok çok güzeller, iyi günlerinde kullan Colettciğim. İyi günlerin biraz fazla olsun ki bol bol kullanılsın bu asil kadehler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esin hanımcığım sizi burada görmek ne güzel. Hanidir görüşemiyoruz,özledim sizi. Kadehleri birlikte kullanalım bir gün,ne dersiniz ? Sevgiler...

      Sil
  21. Papağanlara bayıldımmmm
    Tabii ki almak mğmkün olamayacak
    Yada taa oralara girmek lazım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilaycığım kısmet canım. Belli mi olur ? Sevgiler...

      Sil
  22. çok güzeller sağlıkla kullan papağanlar süperrrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice teşekkürler canım. Canlısı alamayınca eve mecburen bunlarla idare ediyorum işte :)

      Sil
  23. Sizin bagimliliklariniz bende de var. Bu bagimliligin kotu bir tarafi koyacak yer bulmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şulemmutfak hoşgeldin! Seninle aynı düşüncedeyim ben de... Ah bir de evler geniş olsa !

      Sil
  24. Colette merabalar, siz anlattıkça sanki kendimi gördüm. Ben de ev eşyalarını almaya bayılırım. Özellikle söz konusu Zara Home olunca dayanamıyorum ve mutlaka birşeyler alıyorum. Hayırlı olsun; o bardakları ben de çok beğenmiştim. İyi günlerde kullanın, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Lezzetli sanatlar, biz aynı zevkleri olanlar birbirimizi buluyoruz işte :) Teşekkürler ,sevgiler !

      Sil
  25. Sevgili colette, bardaklar müthiş, tam tarzım. Aslında klasik değilimdir ama bu tarz kadehlere hastayımdır ;) Ben de Moskova'daki son evime taşındığımda ev sahibin atılacak eşyaları arasından çıkarmıştım bu tarz birkaç tane ve buraya kadar geldiler tabi benimle :) Papağanlar çok güzel.Cam işçiliğiniseviyorum. Eh senin gibi zevkli biri alınca da güzeloluyorlar tabi... Bu arada ben de doğumgünümde zımpara makinası aldırmıştım eşime. (beterin beteri vardır yani :D)

    YanıtlaSil
  26. Güle güle mutluluka huzurla kullanın:)

    YanıtlaSil
  27. ah coletteciğim,
    benzer ne çok usta anılarım var bir bilsen!
    neyse,
    umarım en kısa sürede ustalar çözer sorunu..
    bardaklara.ama daha çok da papağanlara bayıldım,
    güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
  28. Girrr ki ne girrr! Hic hoslanmam böyle islerden ama olsun sen karli ciktin :-) Zara severim cok, bir ihtiyacim olmadigi sürece genelde girmem yoksa cikamiyorum, ama kendimi mutlu etmek isteyince ilk duragimdir, tabak bardak alirim kendime, bana özel tek parca yani. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinejan'ım küçük mutluluklar değil mi yaşamı güzel kılan ? Her günün mutlu geçsin !

      Sil
  29. merhabalar,bloğunuzu yaakın bir zamanda takip etmeye başladım ama çok hoşuma gidiyor.Ayrıca zaman zaman bazı postlarda küçük kesitlerini görebildiğim evinize bayıldımm.Daha kapsamlı bi şekilde fotoları varsa nereden bakabilirm.Emekliliğimde tek arzum böyle bir evde bu tarzda döşeyip sadece sadece bahçe işleri ile uğraşıp kitap okuyacağım günleri düşlüyorum. Sağlıkla kalın inşallah çok pozitifsiniz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevimm hoşgeldiniz 1 Haklısınız evimle ilgili postları biraraya getirmeliyim. Ev dekorasyonu etiketini tıklarsanız daha ayrıntılı fotoğraflar görebilirsiniz. Size de gönlünüzdeki yaşamı/ evi diliyorum,en hayırlısından. Sevgilerimle...

      Sil
  30. Merhaba sizi çok yakın bir zamandan beri takip etmeye başladım, çok pozitif bir insansınız güne sizinle başlayıp daha olumlu bakıyorum olaylara. Evinize ara ara postlarınızda gördüğüm kesitlerle bayıldım.Daha fazla görebileceğim bi postunuz varmı acaba?? Emekliliğimde tam da böyle bir evde bu tarzda döşeyip sadece bahçe işleriyle uğraşıp çimlere yayılıp kitap okuyabileceğim günleri düşlüyorum :)) Sayenizde çok güzel fikirlerim oluşuyor hayallerimde.Sağlıkla kalın inşallah...

    YanıtlaSil
  31. Ah ablacım, çok şükür ki ben o doyuma vaktiyle ulaştım da rahatladım. Zira halen evden verip verip yer açmaya çalışıyorum.. Darısı başına:)))) Şaka bir yana, kadehler nefismiş ama gerçekten. Güle güle kullan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serapcığım kadınlar bu işe doyunca hayatlarının amacı kalmıyor. Anneciğim neredeyse 80 yaşında hala birlikte çarşı pazar gezeriz,evdekileri koyacak yeri,aldıklarını kullanacak zamanı neredeyse kalmamış olmasa da. Sevgiler...

      Sil
  32. Bu kadehlerin düz tombik olanlarından var bende de, geçen de bunları görüp epey bir baktım alsam mı, almasam mı diye, almadan çıktım ama o papağanlardan olaydı var yaaaaaa, asla affetmezdim :)
    Güzel günlerde kullanılsınlar, geçmiş anneler gününnüz kutlu olsun, o ustalarında Allah iyiliğini versin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnn! Usta milleti mi ?Gırrr...Sen de sağlıkla kullan Sevdiye'm,hatta birlikte kullanalım bir gün :)))

      Sil