About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

16 Nisan 2012 Pazartesi

Yağmur yağıyor seller akıyor !



Benim bahçenin müdavimlerinden:)



 Ne yağmur ne yağmur...
  C.tesi günü İzmir'de gök delindi sanki. Sözüm ona temizlik yapacaktım hani bahçeli eve geçtik ya. Bütün kış kapalı kalan evi temizlemeye nereden başlasam derken yanıt gecikmedi '' camlardan başlama  da nereden başlarsan başla ! ''
Yağmura  sevinen eşim '' oh oh ,çimlere iyi gelecek !'' derken zavallı Tagaddi kış boyu hayalini kurduğu bahçe oyunlarını ertelemek zorunda kaldı. Bu hafta boyunca havanın açmayacağını varsayarsak bir dolu yarım kalmış boyama,kesme yapıştırmayla kış günleri uğraşılarıma devam edeceğim demektir. Onlar da biter bitmez burada kendilerini gösterecekler elbet .
  Bu kış eve fazla uğrayamadık oysa baktığım pek çok kedi vardı,hiç değilse hafta sonları kuru mama getiriyor ,sitenin güvenlik görevlilerine  bırakıyordum. Gelir gelmez bir sayım yaptım , Benek Oğlan almış başını gitmiş ama pek çok da  gelen olmuş. Ne kadar doğru bilmem ama bu sitede bakılıyorlar diye yavruları getirip bırakanlar oluyormuş. Tabii bir  avuç hayvanseverin ne kadar sıkıntı çektiğini bilen yok. Bizim sitede sağolsun pek çok komşu sevmek şöyle dursun ,hayvanlardan nefret ediyor ve bunu  açık açık söylemekten de çekinmiyor... Ne demişler '' ev alma komşu al ! ''.
 Geçen yıllarda sitemizin karşısında öylesine duran yeşil alana Kedi Evi yapalım diye belediyeden izin aldığım halde ve bu kedi evleri İzmir Büyükşehir Belediyesi  tarafından desteklenen yaygın bir proje olduğu halde ,hiçbir konuda anlaşamayan komşularımız birdenbire birleşip hiç üşenmeden imza toplayıp projeyi engellemişti. Belediye başkanımız dahi bu hıza  şaşırıp kalmıştı :(  İşte bu nedenle diyorum ki '' çevremizdeki canlılarla  dostça ,uyum içinde yaşamayı öğrenelim artık,hayvanları sevmek ve korumak bir avuç hayvanseverin çabası olmamalı ! '' Aramızda benim gibi düşünen pek çok kişi olduğunu biliyorum ama yazmadan duramıyorum işte. Zaten burası bir anlamda ortak zevkleri ,ortak dünya görüşü olanların buluşma yeri değil mi ? İçimizi döküp rahatladığımız,bazen dertleştiğimiz çokça güzellikleri paylaştığımız bir yer... 
  Sevgili dostlar güneş yüzünü gösterir gibi oldu. Dilerim ki güzel başlasın haftanız ve çook güzel devam etsin ! 
  Mor Salkımlı Ev'den sevgiler selamlar hepinize, kalın sağlıcakla!

29 yorum:

  1. mor salkimli evin guzel sahibiiiiii:)
    bayildim bu mor salkim muhabbetine
    bizim site etrafindakiler daha yeni aciyor,,
    ee hos geldin bahceli ,mor salkimli evinee
    kediciklerle degilde galba etraftakilerle uzuluyosun
    heryerde var boyle anlasmazliklar
    seni kocaman opuyorum
    kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Cihan hanımcığım kedilere bakıyorum elden geldiğince de komşuların tavırlarına kızıyorum işte :( Ben de seni öptüm kocaman!

      Sil
  2. temizlik işi uzun sürecek gibi görünüyor... yavaş yavaş olur, yorgunluk azalır hiç olmazsa, kolaylıklar diliyorum...
    bu arada, insanların acımasızlık ve kötülük söz konusu oldu mu ortak paydada nasıl çabucak buluşabildiklerine çok tanışıklığım var... üzüldüm ama hiç şaşırmadım... bu insanlar kendi cinsleri ile dostca ve uyum içinde yaşamayı beceremedikçe, daha da savunmasız diğer canlılarla hiç ama hiç dostça ve uyum içinde olamayacaklardır... bu konuda karamsarım...çok. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ruşen hanım ,doğru söze ne denir ? Önce kendi cinsimizle anlaşmayı öğrenelim değil mi? Sevgiler ve iyi haftalar ...

      Sil
  3. Colette, günaydınlar olsun haftanız ışıl ışıl günüşli ve sağlıkla geçsin hayvan konusunda haklısınız fakat bazı komşularda hayvan besliyorum diye kendine her şeyi hak görüyorlar maalesef geçen akşam komşu oturmasından kalkıp evimize geçerken ( bizim evler dublex fakat birbirine çok yakın ve bahçe duvarları arasında 1 mt. genişlikte ara sokaklarımız var )tam onların bahçe önündeyken köpekleri öyle bir havlayarak bahçe çitine saldırdı ki ben beklemediğim bir anda bu olaya karşı boş bulunup yığılıp kaldım tansiyonum fırladı eşim bile birden karanlıkta korktu artık söylendik durduk hoş olmuyor böyle olunca da yazın o bahçeye bakan tarafta oturamaz olduk çünkü herşeyi o küçük bahçede yapıyorlar hayvanın yalını bırakıyorlar, kemikleri orada kırılıyor öylece bırakılıyor ve sinek oluşuyor söyledi mi de ''benim bahçem size ne, size mi soracağız ne yapacağımızı'' diyorlar bu yüzden bazen hayvan sevgimi bitiriyorlar maalesef . işte böyle..Komşu ertesi gün özür diledi fakat değişen bir şey yok.neyse bunlar bitmez kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükran hanımcığım ben de sözde hayvanseverlere daha çok kızıyorum. Ne demek pisliğini ortada bırakmak,ne demek konu komşuyu arsızca rahatsız etmek ? Çok geçmiş olsun arkadaşım !

      Sil
  4. Mor Salkımlı Ev de huzurlu,sağlıklı nice mevsimlerin olsun arkadaşım.

    YanıtlaSil
  5. yine güzel bir yaz geçireceğinizi düşünerek gidip sıkıntılarla boğma kendini sevgili colette.
    mor salkımlı ev'e sıcacık sevgilerimi gönderiyorum, yağmura inat:)
    sağlıcakla kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nalan hanımcığım değil mi ama ? Güzel bir bahar güzel bir yaz... Hepimizin olsun inşallah!

      Sil
  6. Bizim gibi hayvanlarla içiçe yaşayan bir toplum nasıl oldu da aslını bu kadar çabuk unuttu kendimiz dışında hiç bir canlıya tahammülümüz yok sanki dünya da sadece insanlar var çok yazık...Aynı komşulardan hayırlı bir iş için imza istesen hayatta vermezler. Çok üzülüyorum gerçekten...Sen üzülme ama. Evin gibi güzel kalbin hep huzur dolu olsun...

    YanıtlaSil
  7. Canımsın ! Üzülmemek elde değil işte :( Senin de söylediğin gibi eskiden can yoldaşımızdı şimdi ''pist pis hayvan ! '' Neyse ki siz gençler daha bilinli yaklaşıyorsunuz da içim rahatlıyor. Pablo'ya ve sana kucak kucak sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Bahçeye bayıldım, hemen Çandarlı'ya gelip evi açmak geldi içimden ama daha var bizim için. Komşulara da hayret... Apartmanda oturun diyorum ben öylelerine, bahçe çiçek olan yerde, kedi olacak elbet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Boncukçu haydi bekliyoruz ama Çandarlı da ne güzeldir bu mevsimde :) Komşulara hayret ki ne hayret. Ben apartmanda bu kadar hayvan düşmanıyla karşılaşmadım :(

      Sil
  9. İngilizler diye anlatmıyorum yaklaşım çok hoşuma gitti.Çalışta bir restaurant sahibi anlattı, ilk açtığında bir kediye pist demiş,İngiliz müşterisi böyle davranırsan bir daha gelmem demiş.Adam o zamandan bu yana hayvan dostuyum diye anlatır.Laf aramızda 25 senelik bir dükkan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız . Avrupa bu konuda çok yol almış. Hayvan sevgisi küçücük çocuklarının,yaşlılarının yaklaşımından belli oluyor zaten.Oğlum Amerika'da yaşıyor ,kedilere çok düşkün ama bakacak zamanı yok. ''sokakta kedi görsem alıp eve getireceğim sevip besleyeceğim ama bir tane bile yok anne '' diyor. İşte ... Bizde sokaklar aç,yaralı hayvan dolu ama hepsi sevgisiz,çünkü insanlar sevgisiz :(

      Sil
  10. Sevgili Colette Hanım,

    Ben, blogunuzu yeni izlemeye başlayanlardanım ve iyi ki de gelmişim diyorum.

    2008 yılında, bahçemide henüz doğan 6 yavru, anneleri yiyecek aramaya gittiğinde, birilerince yan taraftaki büyük bahçeye atılmış; o evin kapıcısı onları bulana kadar açlıktan ölecek duruma gelmişler.

    Annemin ameliyatı dolayısıyla İstanbul' da olduğum için yavruların o içler acısı halini gördüm ve ölmesinler diye bakımlarını üstlendim. O zaman evde de kedimiz vardı yavrularla geçinemediği için; yan sitenin bahçesinde bulunan kapalı bir alanda onlara baktım. Günde yaklaşık 4 saat onların bakımı, temizliği, havalanmaları vs ile geçti. Bu arada annem kanser teşhisiyle tedaviye alındığı için yurtdışından dönmüş ve onun da bakımını üstlenmiştim. Dolayısıyla yavrularla geçen zaman bana da meditasyon oluyordu.

    Bu arada yavruları yan tarafa bırakan suçlu da ortaya çıkmış, yavrulara bakıyorum diye dedikodulara da başlamıştı. Uzatmayayım, 1.5 aylık oldukları bir sabah; onları tuttuğumuz kapalı alanda parçalanmış halde buldum. 5 yavrunun 4' ü ordaydı. Biri yoktu. Ne hale geldiğimi tahmin edersiniz. Kayıp yavruyu günlerce aradım ama bulamadım.

    İşte bu olaydan sonra, yeni doğan sahipsiz kedilerin anaları yem aramak için uzun zaman onları yalnız bırakmasın ve yavrular telef olmasın diye; evin bir balkonunda yem ve su kabı bulundurmaya başladım.

    Evimiz bahçe katında ancak yaklaşık 1,5 m. kot farkı var. Böylece kediler hatta kuşlar ve kargalar kimsenin kovmasına gerek kalmadan rahatça doyuyor ve su içiyorlar.

    Başlangıçta 1 kedi gelip giderken, şimdi ortalama ziyaretçi sayısı 50' ye çıktı. Ancak komşular özellikle kapıcımız ve karısı bu durumdan öylesine şikayet ettiler ve ediyorlar ki neredeyse herkes beni gördüğünde kafalarını çevirir hale gelmiş durumda. Bunu umursadığım için değil de aslında hemen her köşede kedilere ve kuşlara mama bırakılan bir semtte yaşayan biri olarak yadırgadığım için yazıyorum.

    Sonuçta, annemin hastalığı beni yurtdışında devam eden profesyonel çalışma hayatından kendi işimi kurmaya ve yarı zamanlı İstanbul' da yaşamaya zorunlu olarak itti. İşlerim yine yurtdışında ama şimdi ben yokken babam kedilere yem koyuyor. Kuşları da yemliyor.

    Demem o ki bu dünya içindeki nefes alan her canlıya ait. İnsanların herşeyi son hızla tüketme arzusu ve bencilliği bitmeden, başta insanlar olmadan hiçbir canlı rahat nefes alamayacak. Dilerim bu sıkıntılı gidiş tez zamanda sonlanır.

    Bu vesile ben de duyarlılığınız ve beni çok etkileyen pozitif enerjiniz için teşekkür ederim.

    Sevgiler

    Nurdan

    YanıtlaSil
  11. Nurdan hanım hoşgeldiniz. Ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Annenize çok üzüldüm,şimdi umarım sağ ve sağlıklıdır. Kediciklere yapılan tüylerimi diken diken etti. Maalesef korunmasız kaldıklarında aç köpekler ya da erkek kediler tarafından parçalanıyorlar. Köpeklere de elimden geldiğince bakıyorum ama inanın yetişemiyorum.Kışın apartmanda oturuyoruz ama komşularım bu konuda daha bilinçliler,elbirliği ile belediyeye başvuruyor kışırlaştırıp aşılatıyoruz. Ne yapalım daha çok işimiz var çook! Sizinle söyleşmek büyük zevkti ,görüşmek dileğiyle,sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Colette hanım,

    İlginize teşekkür ederim. Annem kontrol altında hala ama kanser metatas yapmadı. Ama maalesef yatağa bağımlı yaşamak durumunda artık. Dolayısıyla yanında olmak ve herşeyle ilgilenmek gerekiyor. Bu nedenle ikiz kardeşimle dönüşümlü bakımı üstlendik. Ben yokken o ilgileniyor. O yokken de ben ilgileniyorum. Hayatı böyle rutine bağladık kısaca...

    Görüşmek dileğiyle

    Sevgiler

    Nurdan

    YanıtlaSil
  13. coook cok güzel, benim de 2 avuç balkonum var ne yapacağımı şaşırıyorum, biberler, bogonviller menekşelerle doldurdum, balkonda bana oturup keyif yapacak yer kalmadı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Şehrin dansı. Balkonun tadı da çiçekle böcekle bir de kahveyle çıkar ama değil mi ? Bol keyifli balkon sefalarınız olsun !

      Sil
  14. colette izmir farkı bu olsa gerek. nasıl coşmuş bahçen. bende bahçeden birşeyler paylaştım ama daha çıplak bahçemiz. mor salkımım daha yeni yaprak verdi. bir iki hafta daha geçsin sen o zaman gör bahçemi :))

    YanıtlaSil
  15. ahhh yaaa hunlar nasıl insanlar,1 kap yemek,biraz su birazcıkda sevgi verseler ölürler sankii.tamam kardeşim sevgide vermeyin,korkadabilirsin anlıyorum.o zaman seven ve besleyen kişilere karışmayın.nefret ediyorum bu tiplerden.ve seni yürekten kutluyorum.
    ev içinse kolaylar gelsin sana:)

    YanıtlaSil
  16. Fırsat buldukça blogunuzu keyifle izliyorum. Bahçeniz pek güzel, darısı benimkine. Henüz Ankara yeni yeni ısınıyor, ben henüz bahçeme ilgi gösteremedim ama hep aklımda. Yeni bir blogger olarak ilk kez mimlenmişim, benimde birilerini mimlemem gerekiyormuş, bende sizi mimledim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Bu mevsimin yağmurları iyidir, eşinizin sevinmesi normal:)
    Camları silmeyi (sildirmeyi) ben de erteledim.
    Bizim sitede de hayvan sevmeyen çoğunlukta. Ellerinden gelse her şeyi yasaklayacaklar. Sizi iyi anlıyorum...

    YanıtlaSil
  18. Ablacım; özür dileyecek bir durum yok, aşkolsun. Sadece "acaba yorum bırakma işini becerememiş olabilir miyim?" diye şüpheye düştüm. Anlayışın ve dönüşün için teşekkür ederim. Olmadı, opsioyon listemize ekleriz seni, sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  19. Merhaba ablacigim, burasida nisan yagmurlarindan nasibini aldi ve bu haftada devam, ben kendisi ile hic anlasamadim ama yagmur berekettir ve cam pencere silinmeyecegi icin dinlenme vaktidir, bende gunesi bekliyorum :-)
    Projene belediyenin buna izin verisine tam sevinmisken komsularin tavri beni cok sasirtti ve uzdu :( Söyleyecek hic bir sey bulamiyorum ama biz ayni dusunce ve fikirde bulusuyoruz ve iyi ki senin gibi gonlu sevgi dolu bir komsum var diyorum. Allah o insanlarin gonullerine sevgi ve merhamet versin ne aci! Sen kendini uzme umarim her sey olmasi gerektigi gibi olur, optuk :)

    YanıtlaSil