About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

4 Nisan 2012 Çarşamba

Sana kırmızı çok yakışıyor !







 NoHut'un  fotoğraflarını gördükçe bir heves satın alıp hakkını veremediğim Canon'umdan utanıyorum. Hoş fotoğraf çekmek benim için amaç değil ...  Bloğuma içimden gelenleri yazıyorum ve  süslemek için de görseller koyuyorum ,yani fotoğraf benim için  sadece araç .  Araç diyorsam güzel fotoğraflara bakmaktan zevk almadığım anlamı çıkmasın. Bazen -kızlardan ,ev ve el işlerinden vakit kaldıkça-  Flicker'da özellikle ev dekorasyonu ve değişik el işleri  fotoğraflarına bakmıyor değilim. Doğa fotoğrafları,evcil hayvanlar da ilgi alanıma giriyor . Çiçekler örneğin çok fotojenik olabiliyorlar. Beyaz fonda çekilmiş kırmızı ,sarı gibi sıcak renkli objeler de  çok hoşuma gidiyor. Pinterest' e  pek  alışamadım ,o yüzden takip edemiyorum. Tamam biraz tutucuyum kabul ediyorum :)
 Bizim evin sabah ışığı çekim için oldukça elverişli ama benim sabahları çok işim oluyor. Çoğu kez  çekime kalkıştığımda  ışığı kaybetmiş oluyorum.
 Yazmayı seviyorum ancak sabahları yazamıyorum, gece geç saatte yazıp yayınlamadan önce  mutlaka gözden geçiriyorum . Çalakalem yazılmış,yazım hatalarıyla dolu metinlere o kadar çok kızıyorum ki aynı yanlışa düşmemek için elimden geleni yapıyorum. Bazen gözümden kaçan hatalar olmuyor değil ama Türkçe'nin -ana dilimizin- özensizliği haketmediğini düşünüyorum. Konuşma diliyle yazmak ,içten olmak dilimizi katletmek anlamına gelmemeli . Bazen gençlerle konuşurken anlaşamadığımı hissediyorum. -yıllarca içlerinde olmama rağmen- 
Kardeşim ''sana mail atarken geriliyorum abla ,yazım yanlışı yapmamak için özen gösteriyorum '' diyor. Kimseyi germek gibi bir niyetim yok ama ne yapayım ben de bu konuda takıntılıyım işte...
 Konu dağıtmakta üstüme yoktur benim. İçimden gelenleri yazıyor olsam da her yazının bir ana düşüncesi olmalı değil mi ? Bu yazım için de ana düşünce olarak  '' Kırmızıyı çok  seven Colette'in ana dilini özenli kullanma takıntısı '' diyelim mi ? 
 Enerjiniz kırmızıyı kıskandırsın, günleriniz ışıl ışıl parlak geçsin !
 Sevgiler...



34 yorum:

  1. Günaydınlar sevgili Colette, ne güzel yazmışsın hele o parlak kırmızılar iş yerimdeki masamda sabah sabah arkamdan vuran güneş ışığıyla daha bir içimi ısıttı.Kırmızıya vurgun olanlardanım ben de. Türkçemize ben de elimden geldiğince dikkat ediyorum ama çok hata yapıyorum kızlar beni uyarıp duruyor. burada yazmak nedense yazmaya nedense benzemiyor sıklıkla bakmama rağmen mutlaka gözümden kaçan oluyor. Sizinde yazdığınız gibi enerjimiz bol olsun, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Şükran hanımcığım güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Dilimizi kullanırken hepimiz zaman zaman hatalar yapıyoruz,önemli olan dilimize saygı göstermek,hiçbirimiz dilbilgisi dersinde değiliz sonuçta. Sevgiler...

      Sil
  2. çok güzel çok çok güzel:)

    YanıtlaSil
  3. Ben de sizin gibi imla kurallarına çok dikkat etmeye çalışıyorum.Eğer bir yazıda hata varsa okumak içimden gelmiyor.Hatayı kırmızı kalemle düzeltmek istiyorum.En sinirlendiğim hatalar ise herkez ,yalnış,yanlız.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Dolunay hanımcığım,ne kadar dikkat etsek de gözden kaçırdığımız yerler olabilir. Önemli olan dilimize saygı duymak ,özenli konuşup yazmaya çabalamak. Sevgilerimle...

      Sil
  4. Çok doğru söylüyorsunuz Türkçe kullanımı için. Hepimizin duyarlı olması gerekiyor, ama maalesef bende görüyorum ve üzülüyorum ki, bu duyarlılık çoğumuzda yok!
    Kırmızıya bende bayılırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel hanımcığım çok teşekkür ederim desteğiniz için. Biz öğretmenler hep öğretmen kalıyoruz galiba :)

      Sil
  5. Günaydın, takıntı demeyelim biz ona, olması gereken diyelim. Bir itiraf, ben de yazılarımı yayınladıktan sonra "şimdi Colette okuyunca bir sürü hata bulur" diye içimden geçiriyorum :)
    Olursa eleşiri ya da tavsiyeniz, başımız, gözümüz üzerine.
    Şimdi "Sedo'nun bu yorumunun ana düşüncesi ne?" dersek "kırmızı aşktır" olsun :D
    Bir de "seni seviyoruz Cate" diyorum daha da bir şey demiyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiyeciğim aman ha sakın kasma kendini sen olduğun gibi çok tatlısın ve yazılarına ,üslubuna bayılıyorum ben. 100 üzerinden 100 sana hatta A + :)

      Sil
  6. Cok sevdim ben bu yazinin ana fikrini. Benim de bir fikrim var; bence Nohut hepimizin bloglarinin fotograflarini ceksin :)

    Yazim hatalari konusunda da sana katiliyorum. Tamam blog yaziyoruz, tamam edebi metinler degil bunlar ama ozenmek iyi oluyor bence de. En azindan okuyan acisindan.

    Bir de son not ben bu blogun fotograflarini da cok begeniyorum :)
    Guzel bir gun olsun
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hah hah ha! NoHut yandın sennn!!! Katılıyorum Nohut çeksin fotoları... Haklısın Gülçinciğim Edebi Metinler dersinde değiliz ama dilimize saygı kültürümüze saygı demek işte. Yoksa tabii ki bilmeden gözden kaçan yerler oluyor. Sevgiler canım !

      Sil
  7. Sedo kıza katılıyorum,ve hele sana yorum attıktan sonra gördüğüm yazım hatalarından utanıyorum,geri de alamıyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman aman İjlal'im sakın ha ben çok üzülürüm sonra ,sakın sakın kendinizi kasmayın. Siz Sedocuğumla o kadar içten yazıyorsunuz ki hatalar varsa da göze batmıyor . Sevgiler kocaman !

      Sil
  8. Fotograflar çok güzel, kırmızı çok güzel. Ahh ben de fotoğrafçılığa özel ilgi duyan ama bir türlü fırsat bulup profesyonel bir kursa gidemeyin, dolayısıyla elimdeki canonun hakkını veremeyenlerdenim.yaptigim çalısmaları ve tatlı oğlumu en güzel sekilde fotoğraflamaya çalışıyorum. İmla kuralları ve Türkceyi katletmemek konusunda da hemfikirim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çileklimektubum,senin fotoğrafların da çok güzeldir eminim ben. Sonuçta bu hobi birazcık hata olacak ,çeke çeke öğreneceğiz :) Sevgiler...

      Sil
  9. Başta şunu söyliyeyim ben senin fotoğraflarını çok seviyorum Nilgün Abla, bana yazdığın yoruma cevap olarak da yazdım. Sen bir çok güzel şeyle uğraşıyorsun aynı zamanda. Zevk alarak yaptığın yığınla öyle güzel şey var ki resmen emekliliğe özeniyorum.
    Gelelim ikinci konuya:) Ne yazık ki benim postlarımda epey bir yazım hatası oluyor. Bazen kardeşim arayıp söylüyor neler yazmışsın yine diye:) Postları işyerinde iki arada bir dere yayınlıyorum bir çok kez ikinciye okuma fırsatım bile olmuyor, kontrol edemeden hop yayında. Çünkü zamanım çok kısıtlı, hem uzun uzun yazmak istiyorum hem başka blogları gezmek. Kontrol yerine, sizlerin bloglarında zaman geçirmeyi tercih ediyorum. Tabiki bunların hepsi bahane.. Hatta sırf bu konu ile ilgili bir post yazmayı da düşünmedim değil. Çünkü ben bir çok kelimeyi de konuşurken yanlış kullanırım.( balon yerine bolon, mayo yerine moyo ... gibi:) )
    Ama yukarıda okuduklarımdan sonra daha dikkatli olacağıma söz veriyorum Hocam:)
    Kırmızılara bittim bu arada..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NoHut'um ben her telden çalarken bazen akort bozuluyor işte:) Ama biz Gülçinle karar verdik blog fotoğraflarımızı sen çekiyorsun bundan sonra:) Türkçemizi çok güzel kullanıyorsun bilmem daha önce söyledim mi ama senin esprili zeka fışkıran yazılarına bayılıyorum ben. Funda'ya söyle '' Yahya Kemal de yazım hatası yapardı '' Coletté öğretmen ya arada damarı tutuyor işte böyle. Öptüm seni.

      Sil
    2. :))Seve seve çekerim, siz bana fotoğraf diyin ama inanın hiiiç gerek yok.. Çünkü zaten çok güzeller.
      Çalıkuşu'nu 5 kez falan okuduğumdan sanırım ben de Reşat Nuri Gültekin edasıyla günlüklerimi tutma gibi bir hal vardı eskiden. Funda üniversitedeyken yazdıklarımı okuyup ağlamıştı ki ben çok eğleniyordum o günler, artık nasıl içli yazdıysam:))

      Sil
  10. evine giren güneşi kaçırma collettecim. varsın işler beklesin. ben o ışıklı saatlere hasretim. hafta sonunu bekliyorum fotoğraf çekmek için. kıymetini bil:))
    yazım hataları yüzünden ben de bazen ters düşebiliyorum, devlet dairesine dilekçe mi yazıyoruz ne olacak gibi uyarılara maruz kalabiliyorum, benim cadı yeğenlerim yüzünden:)) hele internetten yazışırken daha çok oluyor:)
    fotoğraflar çok güzel, bir de kırmızı, kırmızı:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nalan hanımcığım,hepimiz aynı eleştirilere maruz kalıyoruz demek ki :) Fotoğraflar konusuna gelince çabalıyorum işte ... Sevgilerimle...

      Sil
  11. taşıncağız ve yapılacak bir dolu şey var hayırlı ve enerji dolu günler gelsin bu baharla : )

    YanıtlaSil
  12. Kırmızııııı,Nilgüncüm bunlar harika,renk tartışmasız süper:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haticeciğim çoook teşekkürler. Sen ne kadar tatlı bir insansın . Çok öpüyorum seni !

      Sil
  13. sayfanada sanada kırmızı çok yakışıyor Nilgün ablacım:)Kırmızının enerjisi hep üzerimizde olsun.Senin bence esas enerji kaynağın kızların.İnan ki görmüş gibi herkese anlatıyorum seni ve kızları bayağı bir sindirmişim seni tanımanın keyfini:)Bu aradada benim yazılarımdada türkçe katlediliyor konuşma diliyle yazdığım için üzgünüm Nilgün ablacım ama tam kurallı yazamıyorum:( sevgiyle ve baharın enerjisiyle hep yaz sen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meyracığım ne mutlu bana ki bloglar sayesinde senin kadar tatlı bir arkadaşım oldu. Senin yazıların Türkçe'nin en temiz kullanıldığı bloglardan biri aramızda kalsın bunu kimseye söyleme ,sana çok iyi not verdim :))) Kızlar ve ben seni çok öpüyoruz.

      Sil
  14. sizede ışıl ışıl günler olsun...

    sevgiler,

    madame mia

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevkle takip ettiğm bloğun sahibesi beni ziyaret gelmiş çok memnun oldum :)Çoook teşekkürler Bengiciğim.

      Sil
  15. coletteciğim,
    kırmızı neye,kime yakışmaz ki?
    ya bu fotoğraf işi benim hedeflerim arasında...
    kursa gitmek,iyi makina almak istiyordum ama...
    nohutu okuyunca korkuyorum...
    hem o kadar güzel fotoğraf çekememekten,
    hem de ışık vs..diye kendime yeni stres kaynağı yaratmaktan...
    erteliyorum şimdilik bakalım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cepayna'm Nohut harika fotoğraflar çekiyor bende o kadar sabır yok. 200 tane çekip 1-2 tane yayınlamak bana göre değil. Sabrın varsa kursa girmeni öneririm,stres konusuna gelince ;niye stres yapalım ki ,olursa olmaz olmazsa olmaz değil mi ama? Sevgiler kucak dolusu.

      Sil
  16. sevgili calettecimmmmm
    hic unutmuyum siziiiiiii,blogumu
    insallah dahada guzel yayinlar olucakkkk
    bazen icimi huzun kapliyor
    insan herzaman ayni olamiyor:(
    ama inan hayata dortelle sariliyorum
    sarilmak zorundayimmmm
    ben kizimi mayisin 27 kaybettim
    bahari cok sevdigim halde
    bi yanim bu aylar hep kirik
    seneler aksa da hic bitmiyor
    sen merak etme.....ben toparlarim yineeeeee
    hepinize sevgi dolu gunlerrrr

    YanıtlaSil
  17. Cihan hanım ,biz buradayız bekleriz. Ben de bu hafta sonu taşınıyorum,daha bu gün eşime sizden sözettim;bizim gibi kalabalık bir taşınma yapan arkadaşımın varlığı bana sevinç ve gayret veriyor. Sağlıkla kalın !

    YanıtlaSil
  18. Kırmızı başkadır, kırmızıyı kimse görmemezlikten gelemez, bu parıltılı renk tüm gücüyle göz kırpar hep :) Harika hepsi, hele saksılar şahane :)
    Sizin fotoğraflarınız çok güzel ki, ben bayılıyorum onlara :)Ve ayrıca onların sanki farklı bir enerjisi var, gözüme öyle hoş görünüyorlar ki :)
    Ve birde evet, yazım kurallarına dikkat ettiğinizi biliyorum. Hatta ben Bloğunuzu ilk okuduğum gün dikkatimi çeken tek şey; yazım yanlışı yapmamanız ve çok güzel cümle kurmanızdı.
    Konunun başlığından sapmadan yazıyı bitirişinize de hep hayran kaldım zaten :)

    YanıtlaSil