About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

7 Mart 2012 Çarşamba

İşleyen demir ışıldar !

Bloğumun sıkı takipçisi eşim '' ne zamandır güncellemiyorsun bloğunu ,çok ihmal ettin '' diyor birkaç gündür. Haklı da, içimden iki satır yazmak gelmedi . Uzayan kış enerjimi tüketti galiba. Çok gerekli olmadıkça evden dışarı çıkmıyorum bile. Akşam yürüyüşlerimi dahi bir görevmişcesine isteksiz yapıyorum,oysa ailece sahilde yaptığımız uzun yürüyüş hem bizim için çok yararlı  hem de Keşkül inanılmaz mutlu oluyor.
Bu isteksizlik gelip geçicidir inşallah çünkü ben burada olmayı çok seviyorum. Bloğumu açalı 2 yıl oluyor ,bu sürede çok güzel insanlar tanıdım dahası  çok güzel dostluklar kurdum. Üretmenin ve paylaşmanın zevkine vardım,bilgim arttı,zevkim gelişti. Daha ne olsun ama değil mi ? 
Aslında yazmayı seviyorum benim için bir çeşit terapi oluyor. Yıllardır konuştum , dinledim ama  şimdi anlatmak istediklerimi anlatıyor,içimden geldiği gibi yazıyorum. Kimse dinlemek zorunda değil . Aynı dili konuştuklarım anlıyor,başka başka ilgi alanları olanlar muhtemelen '' amaaan çok uzun yazıyor şimdi okuyamam !  '' deyip okumuyor. Amaç da bu zaten,hedefi aynı olanlar aynı yöne kanat çırpıyorlar.
Baharın kıpırtısı hafifçe hissedilmeye başladı İzmir'de.  Rengarenk şakayıklar,menekşeler,çuhalar balkonlara bahçelere konuk olmayı bekliyorlar dört gözle. Çiçeklerin verdiği o güzel enerjiyi seviyorum evimde. Sıcacık ,yaşayan kır evleri hep favorim olmuştur. Şehir evleri de bir kaç saksı  mevsimlik çiçekle kolaycacık kır evi olabilir .  Manzara için  uzaklara bakmaya gerek yok ki en güzel manzara evin içinde olmalı. 



Baharın evime gelen ilk konukları ,kırmızı beyaz Şakayıklar  ne kadar güzel değil mi ?





Çiçekli tekstiller  ister koltuklara kılıf ,ister yastık olarak uzansınlar çok yakışıyorlar çoook! Tam bir bahar havası ,kırların taze ve miss gibi kokusu doluveriyor evin içine . Ya çiçekli perdelere ne demeli? Evimiz bahçeye bakıyormuş hissi veriyorlar.










görseller Skonahem ve  nicetylivejournal

Balkonlar,teraslar ,bahçeler tatlı sohbetlere eşlik etmek için biraz daha bekleyecekler belki ama hayali bile güzel. Bahar mevsimlerin en güzeli ,eee gelsin o halde !



Bu yaramazlar da benden size hediye :)
Hepimiz hepinize renk renk ,çiçek çiçek misss gibi güzel günler diliyoruz.
Kalın sağlıcakla!

32 yorum:

  1. şahane fotoğraflar
    şakayıkları öyle seviyorum ki
    burda halen kar manzarası hakim dağda bir biraz daha bekliyeceğiz sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifciğim,kar kalkınca ne yapıyoruz,hemen bir koşu gidip şakayık alıp dikiyoruz :)

      Sil
  2. Oh,içim açıldı Colette.
    Çok iyi geldi bu yazı bana.Hediyelerine de bayıldım.
    Bu arada ''Kütüphane Kedisi Dewey''i okuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülinciğim pek sevindim içini açtığım için. Davey'i ben geçen yaz okudum,kedili kitaplar benden kaçar mı ?

      Sil
  3. Ne güzel yazmışsın.AYNI şeyler .Ben dede bir sakinlik durağanlık.Haydi canlan biraz diyorum,kendime. Ancak en güzel canlandırıcı dış destekler.Eş ,aile,arkadaşlar.Onların canlılığı bizi etkiliyor.Bahar geliyor.Ama havalar hala soğuk .Gidip çuhaları alacağım.Balkonda kar kalkmadı.Nasıl ekeceğim.sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Parıldayan çiçek,çuhalar da pek güzeldir şimdi,sen kar kalkar kalkmaz dikmelisin bence :)

      Sil
  4. Şakayık ne güzel bir çiçekmiş! Güle benziyor en az onun kadar güzel. Sayenizde bir çiçek öğrendim. Çiçekli tekstiller de içimi açtı harika!

    YanıtlaSil
  5. Düşüncelerini öyle tatlı bir dille anlatıyosun ki, seni okurken sanki balkonda baharı yaşıyor gibi hissettim. Şakayıklar nefis, diğer fotolar da öyle, eşin haklı ablacım, ihmal etme bizi hadi canlan, yaz geliyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharcığım canımsın sen! Sizi ihmal eder miyim ben? Öyle bir tembellik geldi geçti bak !

      Sil
  6. REsimler pek icaciciydi.. Tesekkurlerr.. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Kitchen Wich teşekkürler,sizin oralarda bahar müjdeleri başladı mı?

      Sil
  7. Aynı ruh hali aslında bende de mevcut son günlerde:) Ilık havalar gelsin yüreklerimiz de ısınsın bir an önce:)
    Çiçekleriniz pek hoş.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşımcığım,havalar ılınsın değil mi? Çok ısınmadan kırlara bayırlara atalım kendimizi :)

      Sil
  8. sevgili colettecim bu kış herkesi ne kadar yordu, eminin senin isteksizliğinde bu yüzdendir. bu güzel yazı ve görsellerle baharı getirdin yanı başıma:))
    başkalarını bilemem ama ben yazan yazılar uzun da olsa keyifle okuyorum. birçok okuynanın olduğunuda biliyorum...
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagehancığım yorulduk gerçekten ...Çok teşekkürler canım !

      Sil
  9. Şakayıklarınız harika. Siz de harikasınız,ne kadar güzel resimler seçmişsiniz,nşallah çabuk gelir bahar da bizde bahçelere,balkonlara çıkarız artık.Kızları öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgelmiş Efenaz,biz de sizi çok öptük efendim,Efenaz'ı öpe öpe seve seve doyamadık ama :)

      Sil
  10. Ah evet, galiba gelecek bahar, tam umudumu kaybetmişken İstanbul'da da ağaçlardan parlak yeşil yapraklar çıkmaya başladı, kediler güneşleniyorlar sabahtan beri, Büyükada yine buradan yüzsem, 2 kulaçta ulaşırmışım gibi yakında, her yerden sümbül kokuları geliyor burnuma, yaşasın, galiba gelecek bahar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Elif ben de bu gün uzun bir süre sonra ilk defa montumun önü açık dolaştım :) Geldi mi güzel yurdumun her yerine geliyor bahar .

      Sil
  11. Ankara'da bugün ilk defa bahara benzer bir hava vardı, ama hâlâ çok soğuk... İnsanın da bir şeyler yapası gelmiyor. Bu kış fazla uzadı galiba,.. ve yazdıklarınızdan da, yorumlardan da herkesin öyle hissettiğini anlıyorum. Allah'tan kışı 6 ay süren Norveç gibi bir yerde yaşamıyoruz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Yasemin ben de hep Kuzey Ülkelerini düşündüm bu kış. Oralarda yaşayanların durumu ne kadar zor değil mi?

      Sil
  12. Ah Colettem, nasıl özlemişim dışarılarda oturmayı, bugün pencereden hala 1 metre olan karla dolu verandaya bakarken burası gene mor salkımlı, hanımelili, çiçekli örtülü masası, sandalyesiyle çay-kahve köşemiz haline gelebilecek mi diye düşündüm :(
    Soğuklar gerçekten enerjiyi emiyor gibi, ben de son demlerindeyim, evi bütün kaldırdım neredeyse, ama çarçabuk ta yoruluyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Banu hiç sorma güneş olmazsa meğer bizim enerjimiz de olmuyormuş :( Benim de kolumu kaldırasım yok. Neyse az kaldı sabır...

      Sil
  13. Manzara için uzaklara bakmaya gerek yok ki en güzel manzara evin içinde olmalı.

    bayıldım bu söze, ne kadar doğru :) bende aynı şekilde bu aralar blogumla da ilgilenemiyorum hatta sizlerin bloglarınızı bile takip edemiyorumm.. umarım geçicidir gerçekten ;)
    sevgilerr..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sevgili arkadaşım ben de bu ara sizleri pek dolaşamadım ne yazık ki:(

      Sil
  14. Görseller baharın neşesini , çiçeklerin kokusunu getiriyor adeta , teşekkür ederim.

    Kadınlar gününüz kutlu olsun , sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Colette şakayıklara bayıldımm, karlı Ankara'da içimi açtılar. en sondaki resimlere de bayıldım, siz yazmaya devam edin bence, durmak yok....kış hepimizin enerisini tüketti, yolumuza devam diyoruz...Svglr.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili İncinaz hanım,biraz dinlenmeye ihtiyacım var galiba :(

      Sil
  16. şakayıklar çok güzel resimler içimi ısıttı gelsin şu parlak günler :)

    YanıtlaSil