About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

20 Şubat 2012 Pazartesi

Rustik çay kutusu ve üzümlü kurabiye









  Canı sıkkın olunca kendini tatlıya verenlerden misiniz ? Ben öyleyim de... Bu sabahım pek iyi başlamadı, sevgili dostum  BEGONVİLLİ EV 'in  yazarı İsmet Hanım'dan İzmir'de bir deri bir kemik kalmış , nasıl olup da hala hayatta olduğuna  şaştığım bir köpeğin yardım çığlığı geldi kulaklarıma . Hiç duraksamadım bile hemen derneği aradım ,başkanımız harekete geçmişti bile. Köpeği almaya gitmişler ve şükürler olsun ki bulmuşlar. Halini görseniz içiniz acır ve insan olmanın gereğini yapmak için siz de bir an bile duraksamazdınız. 
  Malum günlerden pazartesi bizim evde günlük işler bu gün ikiye üçe katlanır. Sabahtanberi bir yandan ev işlerimi yapıyorum bir yandan da iç sıkıntımı gidermenin yollarını arıyorum. Böylesi günlerde neşelenmek için sıcacık misler gibi ev kurabiyesinden daha etkili yol yoktur ! 
  Açtım kileri ,aldım malzemeleri önüme ; '' hımmm ,şöyle bol kalorili üzümlü kurabiye iyi olur '' dedim. Yoğurdum ,pişirdim . Fırından çıkar çıkmaz fotoğrafladım siz blog dostlarım için.
  Öyle ahım şahım bir şey değil ama inanın çok lezzetli olmuş . Kokusu eve yayıldı,bakarsınız kokuyu alan bir iki dost çalıverir kapımı :)
Merak edenler için;
Malzemeler:
250 gr.lık margarinin 4/ 3 ü + 3 kaşık sıvı yağ 
4 + 1/4 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta ,birinin sarısı üstüne ayrılacak
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı kuru üzüm
1 beking powder
göz kararı irice dövülmüş fındık 
 Hikaye malum ,yağ oda sıcaklığında olacak ,tüm malzemeler biraraya getirilip yoğurulacak, hamurdan irice ceviz kadar parça kopartılıp  elde yuvarlanacak, üstüne yumurta sarısı sürüldükten sonra  ,fındık kırığıyla süslenip 170 dereceli ön ısılı fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilecek. Yanında çay demlenip afiyetle yenilecek !
  Geleyim çay kutusuna . Bunun da bilinmedik yönü yok . Kutu , bitki çayları ve- çay tiryakileri  duymasın - tek kullanımlık çay poşetleri karton kutularından kurtulsun ,onlar da süslü püslü bir eve kavuşsunlar diye tarafımdan boyandı. Önce 2 kat kahverengine boyadım, güzelce mumladım ; elimdeki dekupaj kağıdının renklerine uygun bir boya karışımını deneye yanıla buldum ,2 kat da adı belirsiz renge (!) boyadım . Tam kurumadan zımparaladım. Kağıtları kestim ,hamur kabarma yaptım ,yapıştırdım. Dekupaj tutkalıyla 2 kat kağıtları korumaya aldım . Gittim geldim 4 kat da sprey vernikledim ve tata tata taaaa !!! 
''  İşte benden bu günlük bu kadar '' demek isterdim ama  daha işim çok ,2 makine çamaşır yıkadım kururlarsa ütülerim yok kurumazlarsa yarın Belkıs'a kalır :) Canları isterse,ben şimdi bir bardak çay koyuyorum kendime ,eşlik eder misiniz bana ?
 Sevgiyle kalın! 
Yüreğinizden merhamet ,sofranızdan bereket eksik olmasın !

50 yorum:

  1. Size imrenmemek elde değil, emekliliği dolmuş ama hala çalışmak zorundayım ,allah bana da nasip etsin işallah:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdeciğim Allah sağlık versin o da olur ! Emeklilik güzel şeymiş gerçekten bilsem en başından emekli olurdum ben de :)))

      Sil
  2. kutu bir harika olmuş Nilgün abla, kurabiyelerin tadını bilmiyorum ama onlar da nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siminciğim ne mutlu bana ki ben senin boyamalarına hayranken senden övgü alıyorum. Kurabiye güzeldi vallahi kimseye söyleme 3 tane yedim :)

      Sil
  3. Ben de köpeciği gördüm ve insanlığımdan utandım.
    Bugün herkes bloğuna pasta börek resmi koyuyor.Yapan var yapamayan var.Koymayın arkadaşlar .Çooook canım çekti.Kutu da harika.Sergi resimleri de harika.Kocaman sevgiler gönderdim size.

    YanıtlaSil
  4. Dolunay hanım bir tepsi kurabiyeyi ne yapayım ben? Yapanlar yapamayanları çaya davet etsin değil mi ama ? Kutu benim de içime sindi ,çok teşekkür ederim !

    YanıtlaSil
  5. Nilgün Hanım kutu harika olmuş. Kurabiyelerin kokusu burnuma geldi resmen, yanında bir fincan çayla ne güzel gider :) Ben de ekmek pişirdim bugün, az önce fırından çıkardım. Evimi mis gibi ekmek kokusu sardı. Mutfağımızın kokusu hiç eksilmesin evlerimizden. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiğdem hanım bu gün hamaratız maşallah! Güzel dileklerinize tüm kalbimle katılıyorum ,AMİN !

      Sil
  6. Eminim çok lezzetli olmuştur, kokuyu alıp gelebilecek kadar yakın olabilmeyi, sizin bu içten ve şahane kelimelerinizi canlı sohbet olarak dinleyebilmeyi çok isterdim.
    Umarım bütün sıkıntılar uzak olur sizden, huzur hiç ayrılmasın yanınızdan..

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Zeynep,çook teşekkür ederim canım! Ben de seninle tanışmayı çok isterdim biliyorsun değil mi? Güzel dileklerine tek sözüm var, AMİN !

    YanıtlaSil
  8. Eşlik etmek istemez miyim hemde deli gibi...şurda aynı yerde yaşıyoruz, bir türlü kısmet olmadı ki görüşmek. Ben eve bağlı halde yaşıyorum resmen. Neyse havalar düzelsin oğluşla gezmelere gideriz artık. Belki yolumuz sana da düşer ;)
    Ahşap boyama 10 numara olmuş wallahi bayıldım. Bizim atölye de varmıydı bu resim yahu, özendim bak şimdi ;))

    YanıtlaSil
  9. Canım Sebiciğim,sorma canım ya aynı şehirdeyiz ama köşe kapmaca oynuyoruz seninle karşılaşamadık bir türlü :( Bu kağıt Atölye'den değil canım,Kemeraltı'ndan aldım. İstersen sana da alırım canım . Öptüm sizi ...

    YanıtlaSil
  10. hımmmm en çok sevdiğim ikili:)yakın olsam gelmezmiyim :)

    YanıtlaSil
  11. Ah sevgili Zeynep yakında olanlar da gelemiyor :(

    YanıtlaSil
  12. çok lezzetli gozukuyor =)

    http://rainbowgatherer.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkürler sevgili Rainbow Gatherer !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bugün de bloglarda hep kurabiye fotoğrafları,tarifleri gördüm.hepiniz sözleşip beni çıldırtmak istiyorsunuz dimi:))köpekçiğe ben de çok üzüldüm...

      Sil
    2. Filizciğim benim tarifler kolaydır inan ki ben yemek bloggerleri gibi maharet isteyen şeyler yapamam. Dene,afiyetle ye canım !

      Sil
  14. Ah kurabiye ve çay bayılırım. Orada olsam bir çayınızı içmek ve tanışmak isterdim.kutuda harika.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Canan,çok memnun olurum inan. Gönüller bir olunca mesafeler yakınlaşıyor :)

      Sil
  15. Köpeğe yardım elinizi uzattığınız için öncelikle teşekkürler. Yazık nasıl o şekle gelmiş. acaba üzüldüm :( Çay kutusu çok güzel, kurabiyeler leziz görünüyor. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülya hanımcığım ben bir şey yapmadım. '' bir elin nesi var,iki elin sesi var '' oldu sadece... Teşekkürler arkadaşım !

      Sil
  16. Hangisi daha güzel karar veremedim.
    Kutu harika,ama kurabiyelerin kokusunu düşünüyorum....
    Yok,benkarar veremicem.
    Sana afiyetler olsun duyarlı,merhametli,sevgili arkadaşım.

    YanıtlaSil
  17. colette kurabiyelerinede çay kutunada bayıldım..bir tane alıp kaçabilirmiyim..mis gibi kokusu buralara kadar geldi..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Şehnaz hepsini al kaç arkadaşım! Hatta kaçma beraber boya yapalım:)

      Sil
  18. kurabiyeler nefis görünüyor ellerinize sağlık ama kutuya bayıldım

    YanıtlaSil
  19. Çay kutunuzu çok beğendim. Mutfağa şıklık katacak bir güzellik çıkmış ortaya:)
    Kurabiyelere gelince çok leziz oldukları görüntülerinden belli. Afiyetler olsun.
    Güzel patilinin o halin benim de içimi yaktı görünce ama sizler gibi güzel yürekli ve duyarlı insanların varlığı bir nebze içimi rahatlatıyor.
    Sevgiyle kalın, mutlu yaşayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşımcığım ,tatlı kardeşim benim,sen de var ol!

      Sil
  20. tam benim boncuklarıma göre olmuş kutu :)

    kurabiyelerde harika

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Muhabbetsofrası aklıma bunu dikiş kutusu olarak kullanmak gelmedi değil . Neye niyet edersen öyle kullanılacak bir kutu oldu işte :)

      Sil
  21. kurabiyeler bana uzun zaman önceleri hatırlattı.. denemeli yeniden.. denemeli, hatırlamalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Pasaklı Kraliçe değil mi ? Anne evinin kurabiyesi bu ,evde ne varsa koy içine afiyetle ye !

      Sil
  22. ellerine sağlık Nilgüncüm nefis görüntüler.

    dün gece nasıl sevindim senin olaya el attığını okuyunca.kocaman yürekli arkadaşım her işin rast gitsin inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hatice ben bir şey yapmadık arkadaşım. Sadece örgütlü çalışmanın avantajını kullandım hepsi bu. Kal sağlıcakla !

      Sil
  23. ablacım ben geldim
    bayılıyorum sana fıkır fıkr bir blog
    kurabiyelerden aldım
    mmmmm dedim
    ellerine sağlık
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşeciğim hoşgeldin,sefalar getirdin. Kurabiyenin lafı mı olur,afiyet olsun! Her zaman beklerim:)Sevgiyle kal!

      Sil
  24. sevgili nilgun,
    kopek kismi icler acisi
    kurabiyelerin goruntusude ...
    baska bir icler acisi:))))))))))
    sevgiler sana gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Cihan,köpeğe neyse ki ulaşıldı ve şu anda tedavi oluyor. Kurabiye için ne diyeyim bilemedim. Bol kalori işte :))) Sevgiler...

      Sil
  25. Eleman için yaptıkların harika keşke herkes senin gibi duyarlı olabilse.Kurabiye de beni benden aldı şu an gece 11 .45 yemek yiyeli çok oldu midem hafif kazınırken bunu görmek benim için iyi olmadı ye bei diyor çok iştah açıcı görünüyor ufff ne yapsam acaba yerine ne yiyebiliri ki şu saatte ellerine sağlık .bir zamanlar benimde elime bir kutu geçmiş bende kendimce boyayaığ bitki çayı kutusu yapmıştım bir ara koyarımburaya .SEVGİLER CANIM ARKADAŞIM.UFFF NE UZUN BİR YORUM OLMUŞ MEKTUP GİBİ.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevdoş'um ben bir şey yapmadım ki,sadece birlik olmanın ,örgütlü çalışmanın avantajını kullandım. Hepsi bu. Kurabiye günün her saatinde iyi gider. Ye gitsin be arkadaşım. Sevgiler...

      Sil
  26. hassasiyetinizi anlıyorum çok üzücü, yok mudur bunun bir çözümü. böyle tek tek nereye kadar, nasıl düzelir bu sorun. üzüntüden başka birşey değil.
    çay kutusuna da kurabiyelere de bittim. üzüntünün verdiği sinyallerin direkt mideye yönlenmesi ne kötü. ben de kendime tiramisu yaptım bitirmeyeyim tek başıma diye, aldım yanıma ablamlara götüreceğim iş çıkışı:))
    ben çayımı aldım, kurabiyelere bakarak içiyorum, size anca böyle eşlik edebilirim:))
    elinize sağlık
    sevgiler benden size sevgili colettecim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nalan ,çok güzel bir noktaya değinmişsin. Tek tek hiçbir şey başarılamaz,birlik olmalı,örgütlü olmalıyız. Dünya yalnız bizim değil,tüm canlıların bu evrende yaşama hakkı var. Kurabiyeler çaysız ne işe yarar ki. Afiyet olsun sana da :)

      Sil
  27. Ben üzümlü keke kurabiyeyede bayılırım aslında önceleri pek aram yoktu ama sonra kanımın düşük olduğunu öğrendim ve üzümde çok iyi geldiği için bol bol yemeye çalışıyorum odur budur. Çay kutusunada bayıldım tam tarzım süper olmuş blog arkadaşım. bu ara kolay gelsin size : ) Ev işi hiç bitmez çok yorulmayın olurmu? Sevgiler,

    YanıtlaSil
  28. Tarifiniz yayınlandı, ellerinize sağlık :)

    http://elifindefterinden.com/2012/02/26/uzumlu-kurabiye/

    YanıtlaSil
  29. ablacım gene ben geldim
    geçen gün üye kutusunu göremedim
    en alttaymış üyen oldum kurabiyelere yorum yazmıştım
    mmmmm mi ablam
    muhabbetle kal
    :)

    YanıtlaSil
  30. Sizin evin heryerinde böyle sempatik kutulardan var ama değilmi ??
    ahhh bu tatlı olayı insanın aklına düşmeye görsün yarın mutfakta alıcam soğuluğu sanırım . ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  31. Çay kutusuna bayıldım. Kurabiyelerde çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  32. O nasıl guzel bir kutu bayıldım ustteki tepsiye de bittim bu arada;)canım nasıl kurabiye çekiyordu offff;))mis mis not aldım ;)ellerine saglık:)

    YanıtlaSil