About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

27 Şubat 2012 Pazartesi

Bu günlerde ben ...







Bu günlerde üzerimde bir tembellik var ki sormayın. Boyaması bitmiş ya da neredeyse bitmek üzere olan objelerimin fotoğraflarını çekmek bile gelmiyor içimden. Ne çok bahane üretiyorum bir bilseniz. Bizim ev sabahları çok güneş alıyor,'' keskin ışıkta fotoğraf iyi çıkmaz '' diyorum ,öğleden sonra  da ''dur şu işim bitsin de öyle çekeyim '' derken bakıyorum akşam olmuş. 
Lakin bu gün tembellik etmedim ,çünkü kendimi iyi tanıyorum,bir işi zamanında yapmazsam eğer daha sonra hiç yapmıyorum. Bir tür ayran gönüllülük benimki .Her şeyi yapmak isterken hiçbir şeyi tam yapamamak da defolarımdan biridir.
Neyse sözü çok uzatmayayım;yukarıdaki tombul horozları besleyen kız çocuğunun olduğu kutuyu yün işlerim için boyadım. Fotoğrafta ne kadar belli oluyor bilmem ama epeyce büyük bir kutu. İçi hatırı sayılır miktarda  yumak alabilecek. Benim kızlar yün kutularımda yatmayı pek sevdiklerinden korkarım bunun da akibeti  aynı  olacak ama ben yine de severek isteyerek boyadım işte...




Nasıl yabancı bloggerler gibi tepsili poz verebilmiş miyim ? Bu pozu vermesen çatlardım ,eşime bu fotoğrafı çekmesi için ne kadar dil döktüm bir bilseniz :)

Geçen haftalarda bir de tepsi yapmıştım en kocamanından . Yazın bahçede servis yaparken içini bir defada doldurayım da mutfağa git gel yapmayayım diye. O da tembelliğim neticesinde ortaya çıktı anlayacağınız. Yalnız sergimiz açılınca eve gelmeden doğru sergiye gitti . Eh biraz gezip dolaşmış oldu,olsun o kadar...
Tepsimin görseli çok sevdiğim Dabby Mum'dan . Bir kaç teknik kullandım aynı anda . Budak dokusu efekti ,dekupaj ve son zamanlarda favorim olan iki renkli stencil uygulaması. Atölyede yüz kat vernik döktük ki dayanaklı olsun. Ne de olsa yaz için hazırladım,bol limonatalı günler için yani ... Şeyda Hanımcığım ''içinde karpuz kesmedikçe hiçbir şey olmaz '' diyor . Sahi yaz gelse de yine ev yapımı limonatalar içsek ,karpuz kessek dolaba koysak sonra da soğuk soğuk yesek değil mi?
 Önümüzde daha kazma kürek yaktıran mart olsa da İzmir'de birkaç gündür bahar havası var. Muhtemelen Ankara ve İstanbuldaki dostlarım hala kar kış nedeniyle gönüllerince gezip dolaşamıyorlar ama geçen hafta  güneşi gören İzmirliler kendilerini deniz kenarına ,parklara attılar.  Benim limonata karpuz muhabbetim tamamen bu havalardan anlayacağınız.
Havadan sudan sohbet için daha vakit erken ,o halde en güzeli ılık güneşli bahar aylarını yeniden sağlıkla görmeyi umut etmek...

Sevgili MUZURELLA beni mimlemiş. Benim  mimlerle aram pek iyi değil ama  Muzurella pek şirin bir genç arkadaş nasıl kırabilirim ki onu ? Neyse ben yanıtlara geçeyim ve '' mimlenmek isteyen kendisini mimlesin ''diyeyim;

1)En sevdiğin şeyler nelerdir? Nelerden hoşlanırsın?


Sabah kahvesi,pazar kahvaltısı,patlamış mısır eşliğinde film izlemek,dekorasyon dergilerine dalıp gitmek,boya yapmak,örgü örmek,bahçede yayılıp kitap okumak,kızlar oynarken onları seyretmek,Paşabahçe'de raflar arasında kaybolmak...

2)Bilgisayarda vaktini neler yaparak geçirirsin?


Önce her sabah maillerime bakarım,readerdan abone olduğum bloglara göz atarım,yorumlar varsa yanıtlarım. Pazar günleri de skypedan oğlum ve gelincikle  konuşurum. Zamanım varsa dekorasyon sitelerinde gezinirim.


3)En sevdiğin film nedir?İzlediğin ve hafızanda kalan veya kesinlikle izleyin dediğin?


Zaman zaman değişiyor ama son zamanlarda en beğendiğim film The Help oldu,mutlaka izlenmeli. Hugo'ya da bayıldım,zaten her ikisi de çeşitli dallarda Oscar adayları arasındaydı .

4)Şu aralar almak istediğin şeylerin listesini yapsan bunlar neler olur?


Oğluma araba almak isterdim,benimki daha idare eder !

5)Şu sıralar en çok dinlediğiniz şarkılar nelerdir?


Şarkı değil ama aracımda seyahat ederken Nilüfer'i ve Yanni'yi dinliyorum.


Hepinize güzel ve verimli bir hafta diliyorum.
Kalın sağlıcakla!

68 yorum:

  1. Ayyyy ikiside çok cici olmuş elinize sağlık ben çok beğendm hemde mavi mavi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili 1Gül teşekkürler ,beğenmene sevindim :)

      Sil
  2. Sevgili Colette günaydınlar. ne güzel yazmışsınız sabah sabah kahve eşliğinde bana güzel bir sohbet yapıyormuşum gibi terapi oldu. tepsiye bayıldım poz deseniz yine son derece güzel olmuş daha ne olsun.herşeyin gönlünüzce olacağı güzel bir hafta olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükran hanımcığım çok teşekkür ederim,ben de sizlerle sohbet ediyormuşcasına keyif alıyorum;siz okuyun ben daha neler neler anlatırım ! Sevgilerimle...

      Sil
  3. çok güzel ve titiz çalışmışsın ablacım ellerine sağlık çok zevklisin güle güle kullan

    YanıtlaSil
  4. Çok çok çok güzel olmuşlar,bayıldımm..İçim açıldı..SEVGİLER! ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Miray hoşgeldin. Beğenmene çok sevindim canım ,teşekkür ederim !

      Sil
  5. E,güzel çekmiş eşin Colette.
    Çok beğendiler,çok övgü aldın.De kendisine canım.
    Boyamalarına ise övgü sözcüğü bulamaz oldum diğer yandan.
    Çok beğeniyorum çalışmalarını,kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tülin,eşime beğenilerinizi ilettim,her zaman gerekli olabilir hoş tutmak lazım değil mi ama ? Çok naziksin canım teşekkür ederim !

      Sil
  6. Tebrikler...çok güzel emekler...darısı başıma... :) mutu haftalaaar herkeseee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Pembe Kabuk,teşekkür ederim,sen de çok güzel çok zevkli şeyler üretiyorsun canım,takipteyim seni :)

      Sil
    2. Ayy çok sevindim çok sevindim :P :)

      Sil
  7. Güzel Collete im sabah sabah yüzümüzde kocaman gülümseme oluşturdunuz yine.Yaptığınız herşey de sizin gibi renkli ve kıpır kıpır.Pisiler yataklarını güle güle kullansınlar.İçini bol bol yünle doldurursa anneleri değmeyin keyiflerine...:))Yeni başlayan hafta güzelliklerle dolu olsun.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Şeyda hanımcığım,sevgili öğretmenim,sizden bu güzel sözleri duymak beni ne kadar mutlu etti anlatamam. Biz de sizi kocaman öpüyoruz :)

      Sil
  8. Şu aralar yapamadıklarıma işaret ediyor gibisiniz. Bende artık silkelenip kendime gelsem diyorum. Ama öyle yoğun çalışıyorum ki, neyse şimdilik yeni ofisimi dekore etmekle uğraşıyorum.
    Hepsi harika, bana da bir örgü sandığı lazım sanırım. Sağlıcakla kalın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sibel hanımcığım,çok teşekkür ederim;size işlerinizde kolaylıklar diliyorum. Sevgiler...

      Sil
  9. süper harika olmuş...çok beğendim..böyle şeyler tam benim tarzım...ellerine sağlık şekercim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Şehnaz hanımcığım çok tatlısınız. Güzel sözleriniz için ne desem azdır. Çok teşekkür ederim !

      Sil
  10. yun kutusuna bayildim ben. harika olmus cok begendim.
    Ayrica colette senin tepsili pozun hepsinden guzel olmus :)
    guzel bir hafta olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gülçin yün kutuma kedilerim de bayıldılar :) Tepsili pozum biraz taklit kokuyor ama... Sevgiler !

      Sil
  11. Örgü kutusu da tepsi de harika , içinde buz gibi ev yapımı limonata bardaklarını düşündüm de pek bi güzel olur . Tepsili fotoğrafını da önlüğünü de çok beğendim .
    Mutlu haftalar , sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Zeynep çok teşekkür ederim canım. Limonata zamanı gelsin artık değil mi canım ? Sevgiler...

      Sil
  12. coletteciğim,
    gri bir hava,şakır şakır yağmur var bugün buralarda...
    kış şiddetli geçiyor,umarım uzun sürmez,
    bence deyaz gelsin karpuz yiyelim:))
    fotoğrafların, postun içimi ısıttı,ille de tepsili olan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cepayna'm bu kış gerçekten çok şiddetli oldu. Daha da geçmedi,şu anda İzmir de buzz gibi bir hava var ve ben grip korkusuna evden dışarı çıkamıyorum :( Bak itiraf ediyorum ;bahar gelsin ! Sevgiler arkadaşım...

      Sil
  13. Çok güzel olmuşlar yine,kıskandım gerçekten bende çok yapmak istiyorum.Ellerine sağlık Nilgün Ablacım,mutlu haftalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Aktuelmoda'm eline bir alsan boyaları neler neler yaparsın sen. O kadar yaratıcı ve zevklisin ki ... Sana da mutlu haftalar canım !

      Sil
  14. Çok şeker ve zarif gözüküyorlar özellikle kutuya bayıldım tek kelime ile ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Paloanddido ,asıl senin yorum yazan patilerine sağlık !

      Sil
  15. Valla fotoğraflar harika tepsi örgü sandığı hepsiçok zarif olmuş .Biz daha güneşi göremedik ne şanslısın .Yarında kar diyorlar nasıl bunaldım anlatamam.Ama blogun rengarenk içim açıldı enerji geldi birden teşekkürler paylaştığın için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mevdoş'um bu gün İzmir de o kadar soğuk ki anlatamam,yalancı bahar 2 gün sürdü :( Güzel sözlerin için teşekkürler arkadaşım !

      Sil
  16. Gri havada fotoğraflarında yazındaki sıcaklıkta içimi ısıttı..tasarımların tıpkı senin gibi rengarenk, güzellik saçıyor. Poz konusunda biz aşağıda kalırmıyız, harikasın ;)öpüyorum çok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Sebiciğim değil mi ama bizim neyimiz eksik ? Canım güzel sözlerinle asıl sen içimi ısıttın,öpüyorum seni çok !

      Sil
  17. ikisi de harika olmuş renkler resim seçimleri mükemmel ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gönül çok teşekkür ederim. Renkler bahara özlemimi fazlaca belli ediyor değil mi ? Sevgiler canım !

      Sil
  18. Colette cigim, her iki urunde de harikaa olmus. ellerine saglik. hele su sira kutulara takmis durumdayim ve yumaklarin kutusuna bayildim.. burda ne yazikki ahsap ham urun cesiti cook az. Elimden gelse kutularimi kendim kesip uretecegim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Kitchen Wich ben de nedense sizin oralarda daha çok malzeme vardır diye düşünmüştüm. Kutu için sen başka çözümler üretebilirsin ,inanıyorum ben ve sana kolaylıklar diliyorum.

      Sil
  19. colette cigim bana kullandiginiz sir vernik ve 100 kat cilanin markasini verebilirmisin,,Ece hanima bikac kere sordum ama yogunluktan cvplayamadi sanirim. belki buralarda bulurum bi umut.. :( cunku 50 kat buldum o isimi gorur ama sir vernik tamamen problem benim icin.

    YanıtlaSil
  20. ip kutusu da tepsi de harika olmuşlar yine:) pozunuz da çok iyi olmuş:)ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ecerce beni güzel sözlerinle her zaman motive ediyorsun,çok teşekkür ederim ! Sevgiler...

      Sil
  21. Bayıldım tepsinize,gerçekten çok güzel.Pozunuz da ayrı bir güzel.Süpersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Güler,hoşgeldin! Güzel sözlerinle beni çok mutlu ettin asıl sen süpersin ! Sevgiler...

      Sil
  22. cook tesekkurler.. sir vernik ve 100 kat icin beklemedeyim. aman zaten beklemeip napicam sanki onlarca urun boyanmis vernik bekliyo.. pehhhh.. hahah..

    YanıtlaSil
  23. ikisi de çok güzel olmuş Nilgün abla, Güzel demek hafif kalır aslında. Güzel günlerde kullanın:)) Havalar bir ısınsa, dediğiniz gibi karpuz kesip yesek soğuk soğuk. Bu kış çok uzun sürdü, için kıyıldı valla. Ama yaptıklarınızı görünce içim ısındı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siminciğim güzel sözlerinle benim içim ısındı bile :) Çalışmalarıdan ilham aldığım birisinden bu sözleri duymak ne kadar iyi geliyor bana bilemezsin. Öptüm seni çook!

      Sil
  24. Çok beğendim, ellerinize sağlık, güle güle kullanın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Elif çok teşekkür ederim. Asıl güzel sözleriniz için sizin ağzınıza sağlık ! Sevgiler...

      Sil
  25. Yün kutunuz muhteşem olmuş. Ama eminim bende de olsa kedişlerden yünlere yer kalmazdı:)
    Tepsiniz ve fotoğraflarınız da çok güzel olmuş:)
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ayşım hemen sen de boya bir tane kedişlere :) Canım çok teşekkür ederim benden de size sevgiler...

      Sil
  26. Havalar konusunu hiç açmayalım :(
    Güllü önlüğünü çoook sevdim, yün kutusuna bitttttiiiiiim, içindekilere şöyle bir baktım, renkler pek hoş, sanırım haraşo karelerden battaniye olacak :)
    Tepsinde buz gibi limonata, nefis kekler servis edebileceğin bahar havaları dileğiyle seni çooook öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Banu senden de hiçbir şey kaçmıyor :) Elimde bir dolu yarım işten biri de o battaniye işte . Ne yapalım yapacak iş olsun,biter elbet .Hava konusunu kapattım söz de bBuzz gibi limonata günleri gelsin artıkkkk!!! Bahçeye çıkalım . Ben de seni çok öpüyorum.

      Sil
  27. bu tembellik haliyse gerisini düşünemiyorum :D
    çok hoş olmuş ellerinize sağlık .
    tepsinin altındaki doku çok güzel olmuş . Ben eşime iki dil döktüm baktım olucak gibi değil başka çözümler ürettim :)
    Önlüğünde desenii yanii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifciğim tembelim çünkü her işi yaparım zannedip dalıyorum sonra bir bakıyorsun hevesim kaçıyor yarım kalıyor.Güzel sözlerin için teşekkürler canım ! Sevgiler...

      Sil
  28. Nilgüncümmm o kutunun güzelliği ne öyle yaaa bayıldımm ellerine sağlık ,tepsili poz on numara:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice'm çok teşekkür ederim. Bunca işinin arasında ziyaretime gelip değerli yorum bıraktığın için ... Sevgiler...

      Sil
  29. tek bisi söliyebilirmiyim. muh te sem si nizz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu blogger bazen böyle yapıyor ,oturum açmadan yorum bırakılınca adınız görünmüyor. Sevgili Adsız,çok teşekkür ederim... Sevgiler.

      Sil
  30. çok güzel olmuşlar ^_^ o yün kutusundan nerede satılıyor ham obje olarak? online olarak alabilmek güzel olurdu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihalciğim ben malzemelerimi merkezi Ankara'da olan Ece Aymer Craft House İzmir'den alıyorum . İstanbul bu konuda daha zengin ama biraz araştırma yaparsan mutlaka online satış yapan yerler bulabilirsin. Ankara ya da İzmir'den almak kargo ücretleri nedeniyle sana çok pahalıya gelir. Sevgiler canım.

      Sil
    2. sevgili nilgun hanimcigim,
      bayildim
      tepsi,kutu.........
      cok guzel olmus
      ellerinize saglik
      canli gibi kutunun ustu..
      disarsi okadar guzelki
      anlatamam
      kar birdaha yagmaz derken
      butun ihtisamiyla tekrar geldi.
      camin onunde oturup yarin keyif yapicam
      kendime soz verdim:)))))
      sizi kocaman opuyorum

      Sil
    3. Sevgili Cihan hanım,ne mutlu bana ki işlerine hayran olduğum bir arkadaşımdan aldım bu güzel övgüleri... Sevgiler size bizden.

      Sil
  31. Çok güzel olmuşlar ellerine sağlık. Artık isteksizlik geçnce bahaneler bitince kimbilir neler neler ne güzellikler göreceğiz :)

    YanıtlaSil
  32. Süper olmuş..resimlerde harika...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Elif Hatice, güzel yorumunuzla beni çok mutlu ettiniz,teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil
  33. Ben o Cath önlüklü pozaa öldüm bittimmm...
    Ve günlerce gözümün önünde oldukları halde tekrar bayıldım kutu ve tepsiye...
    Eline sağlık ablacım...
    2 gün sonra görüşürüz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcığım vallahi tepsi de kedi yatağı (!)pardon örgü kutusu da pek fotojenikler :)
      Poz tamamen çalıntı olup tarafımdan eşime fotoğraflaması için dil dökmem suretiyle hayata geçirilmiştir :) Atölye'de görüşürüz canım!

      Sil
  34. Merhaba ablacigim, yaz geldi, deniz kenarina gittim, limonata ictim karpuz yedim, kutuna, tepsine ve vintage önlügüne bayildim :-) Ellerine saglik her sey cok güzel...

    YanıtlaSil