About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

13 Ocak 2012 Cuma

Zaman alınır!

Bu günlerde hiçbir şeye yetişemiyorum. Zaten eni boyu pek kısa olan kış günleri bana yetmez oldu !
Sabahlarım -hanidir sıranın bana gelmesini beklediğim- fizik tedavisi ile doldu. Salı günleri yardımcım geliyor temizlik günün,çarşamba sabah fizik tedavi ardından pazar,öğleden sonra arkadaş toplantım var. Perşembe -cuma sabah fizik tedavi öğleden sonra Atölyedeyim. Hafta sonu malum geçiveriyor ... Sabah erken kalkıyorum bloglara göz atmadan güne başlamasam da sabah kahvemi bile içemeden dışarı çıkıyorum. İşte böyle...
Elimde bir dolu yarım iş var ama boyamalarımı aksatmamaya gayret ediyorum çünkü bana inanılmaz iyi geliyor. Terapi gibi... Gerçekte herkesin hayatı kendine aittir,bana laf söz düşmez ama üretmeden öylesine zaman geçirenlere hayret ediyorum. Televizyon karşısında öylesine vakit öldürmek,boş sohbetlerle negatif elektrik yüklenip eve dönmek hiç bana göre değil. Hattta size bir sır vereyim bizim decoderimiz aylardır bozuk,Hayatımızda bir eksiklik hissetmiyoruz açıkçası. Haber dinlemek için radyo ,okumak için de gazete yetiyor bize ...Yalnız bu hafta annem bizde konuk ,o biraz sıkıldı gibi. '' televizyonsuz ev olur mu ? '' diye söyleniyor,sabah proğramlarını kaçırmayan anacığım için yeni bir decoder almak şart oldu galiba :)
Kızlar gün boyu yaramazlık peşindeler ,kışperverlerin gururu ben bile '' havalar biraz ısınsa da bahçeli eve kaçsak '' demeye başladım. Bahçede kızlar da biz de rahat ediyoruz. Gün boyu enerjilerini harcayan kızlar kucak kavgası yapmıyor,sabah akşam kudurmalarını sabahla sınırlıyorlar :) Bahçeli evin tek sakıncası var ; gün boyu bin kez ev bahçe yapan Keşkül'ün özellikle yağmurlu havalarda ayaklarını yıkamaktan canım çıkıyor. Ayakları kirlenmesin diye sokakta çamura basmayan hanım kızım söz konusu bahçe olunca gözü hiçbir şey görmüyor.
Kızlar yaramazlık peşindeler dedim ya bir de Tagaddi'nin pencereden dışarı mahzun mahzun bakışı var , işte o bakış , içimi acıtıyor resmen. Sokak tecrübesi yazın bahçeyle sınırlı olan Küdük ise mahallede zaten '' cam güzeli '' olarak tanınıyor. Garibim hayatı ev ve bahçeden ibaret sanıyor. 
 Biraz şundan biraz bundan karışık bir post oldu bu ama '' ben iyiyim, iki satır yazamasam da sizlere,sizi  takipteyim,buralardayım yani '' demek için ses verdim.
Hafta sonu kartıyla karışık bu post fotoğrafsız kalmasın istedim . Fotoğrafını çektikten bir kaç dakika sonra afiyetle mideye indirdiğimiz fotojenik (!) makaronlar eşliğinde '' en güzel hafta sonları sizin olsun '' dileklerimi kabul edin lütfen !

25 yorum:

  1. Koşturmacalarınızda kolaylıklar dilerim, olsun boş durmaktan iyidir, hareket:))
    Makaronlardan bir pembe bir mor aldım haberiniz olsun;)
    Renkli hafta sonu...

    YanıtlaSil
  2. Ben de Nilgün Ablam nerelerde diyordum:)Koşturmak,çalışmak, üretici olmak, hareketli olmak "bence" insanı dinç tutar, genç gösterir:)Negatif elektirik yüklü o kadar çok insan var ki özellikle benim iş hayatımda...Bir de çok çabuk moral düşüklüğü yaşıyorum ben.bu blog dünyası benim onlardan sıyrımama, kafamı toparlamam çok yardımcı oldu:)Teşekkür ederim bu sebeple...Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Bir ortak noktamız daha varmış Nilgün Abla'cım.Bizim evde de hiç tv açılmaz.Ne ben ne de eşim izler.hatta izlemediyimizi duyunca çok yadırgıyorlar bizi,şaşırıyorlar,peki ne yapıyosunuz diyor herkes :)Ama biz bundan gayet memnunuz.Bana da vakit öldürmek gibi geliyor tv karşısında harcanan zaman hele bir de gereksiz o kadar çok program var ki ben hayretler içinde kalıyorum anlatılınca.Haberleri zaten internetten takip edebiliyoruz.Çok uzattım makaronlar nefis ben de isterim,musmutlu haftasonlarınız olsun :)Kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ah, o zamanın akıp gitmesi yok mu.. Bana da yetmiyor bu kısa günler. İlla bir şeyler eksik kalıyor. Fazlaca temizlik yapsam okumaya, yazmaya zaman kalmıyor örneğin. Diğerlerine ağırlık versem temizlik aksıyor. Mutfak işi zaten baş görevimiz. Arkadaş toplantım falan yok. Minik için günde iki kez kısa turumuz var. alışverişi de o arada yapıyorum iyi kötü..Nasıl da dertleştik ama:) Sağlık olsun komşucuğum.

    YanıtlaSil
  5. sevgili colette size kolaylıklar diliyorum.şu makaronlar varya beni baştan çıkartıyorlar işte.helede laduree olursa yemeğe doyamam:))sanırım benim bir istanbul yapmam lazım:))sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Kış günleri insana yetmiyor haklısınız, hele bir de mecburi ziyaretler varsa programlı, fizik tedaviniz gibi gün bitiveriyor. Ben de arkadaşlarıma çalışırken bu kadar yoğun değildim deyip duruyorum :) Şu kahverengi makaronları da ben mi alsam :))

    YanıtlaSil
  7. çikolatalı tüm makaronlar benim bilgilerinize;)sonrada kendii bu kadar koşturmacanın içinde nasıl şımartacağını biliyorsun Nilgün ablacım;)keyifli hafta sonları...

    YanıtlaSil
  8. Çok geçmiş olsun, umarım bir an önce iyi bir sonuçla tamamlanır şu fizik tedavi olayı...
    Sana da renkli, sıcacık bir haftasonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  9. bu postunuzda değindiğiniz konu o kadar öenmli ki.Boşa geçen saatler tamda televizyonda gereksiz şeyler izlemek ve bilgisayarda oyun oynamaktır diye düşünüyorum.dekoderi yaptırmamak çok mantıklı hatta bende evdekini bozsam mı acaba:)
    Makaronlar harika görünüyor.haftasonunuz güzel ve uzun geçsin:)

    YanıtlaSil
  10. Canınızın istediğini yapın.Boşverin.Fotojenik makaronları bende çok severim.Yemesem de seyretmek hoşuma gider.İyi haftasonları.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. en sevdiklerimden :)
    ama iste insan yogun oldukca da enerji doluyor sanki daha da yogun olmak istiyor. O halleri cok seviyorum. Bir sure yogun olmasak sanki enerji dusuyor bir miskinlik geliyor. Yok ben almayayim :)
    sevgiler opuyorum

    YanıtlaSil
  12. coletteciğim,
    geçmiş olsun!
    fizik tedavi şifalar versin sana!
    günlerin çok çabuk geçmesinden ben de şikayetçiyim şu sıralar...ama uzuyor günler artık diye sevinelim bir yandan bari...
    mutlu geçsin haftasonun,annene hürmetler:)

    YanıtlaSil
  13. Bazen bizde de günler o kadar yoğun geçiyor ki koşuştururken gün yetmiyor. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Afiyet olsun, bayılırım makarona, kızları da benim için öp, haylaz da olsalar bayılıyorum ben onlara,

    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Tekrar geçmiş olsun.
    Öyle hak veriyorum ki size, hiç bir şey yapmadan boş boş oturmak veya sadece ekran karşısında saatler geçirmek ya da dediğiniz gibi boş sohbetler * gereksiz dedikodularla gerilmek yerine bir şeyler üretmek, Aşkım'la, Külkedisi'yle vakit geçirmek benim için paha biçilemez bir mutluluk.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  16. canım , afiyet olsun , sana ve ailene de mutlu haftasonları.

    YanıtlaSil
  17. Çok geçmiş olsun Allah şifa versin,yapacağınız güzeş şeyleri sabırsızlıkla bekliyorum ve o makaronlar iştahımı fena kabarttı:))mor pembe sarı kahverengi farketmez istiyorum onlardan...

    YanıtlaSil
  18. makaronlar ne güzeller! haklısın televizyonsuz hayat ok güzel. bana gelenler de şikayet ediyorlar televizyonsuzluktan ama ben halimden memnunum..

    YanıtlaSil
  19. hiç istemesem de aylarca uzak tutsam da malesef Masala reklamsız yemek yedıremez konumuna düştüm :( O yuzden televizyon hatta senelerce off dıyım zapladıgım reklamlar benden ıntıkam alıyor bu aralar..İnsallah atlatacağım da ben o menekşeli macarondan kaldıysa bir tane alabilirmiyim en sevdiğim :)

    YanıtlaSil
  20. Kolay gelsin Nilgün abla. En güzelini sen yapiyorsun, benim evimdede televizyon yok, çocuklar alismasin bende bosa vakit geçirmeyeyim diyorum. Bana gelenlerin her zaman isine gelmiyor ama önemli degil. Güzel bir hafta sonu geçirmen dilegi ile...

    YanıtlaSil
  21. şifalar Nilgümcüm hem fizik tedavi hem koşuşturma aman dikkat et kendine:))

    öpüyorum

    YanıtlaSil
  22. televizyon ve boş zaman geçirmemek hakkındaki düşüncelerinize tamamen katılıyorum.inşallah bu paylaşımınız benim gibi diğer genç arkadaşlarımıda etkiler.teşekkürler..

    YanıtlaSil
  23. Nilgün abla o macaronlar gerçekten LADUREE dan alındıysa çok kıskandım bilesin :))

    YanıtlaSil
  24. nilgüncüm yerden göğe haklısın..
    hele fizik şu bu sağlık işleri girdimi, herşey başkalaşıyor.
    ben 1 sene oğlumla ameliyat sonrası bunları yaşadım !!!
    sonra 6 ay bloğa ara verip kendimi yaşadım :))) !!!!

    herşey yoluna girecek ! gönlünce olacak.
    kendine odaklan, sevdiğin şeyleri kaçırma yeter, izin vermemeye çalış..
    kızlara benim içinde sıkı sıkı sarıl :)))
    nunuş için bu öpücükler de ! :=)))
    hepsine muckk muckk mucukk...:)

    çok sevgiler iyi haftalar
    geçmişler olsun

    YanıtlaSil
  25. Sevgili dostlarım ,sizden aldığım güzel dileklerle şimdi çok daha iyiyim. Zamanla yarışım hala sürüyor ama hiçbir şey yapmadan oturacağıma hiçbir işe yetişememeye razıyım desem :) Hepinize çok çok teşekkürler iyi dilekleriniz için !

    YanıtlaSil