About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

2 Ocak 2012 Pazartesi

Dikiş dikemem ama...







  '' Bu zamanda ne gerek var ,hazır al; hem daha ucuz hem de çeşit çok '' diye düşünülse de ben dikiş bilmeyi isterdim. Çeşit çeşit giyinmek  için değil,evime ufak tefek aksesuarlar dikebilmek için isterdim .  Biçki -dikiş kurslarına benim gibi dikiş makinesini kullanmayı dahi bilmeyenler gitmediği için de doğruyu söylemek gerekirse canım hiç istemedi oralarda öğrenmeyi. 
  Yeni emekli olduğum yıl içimde kalan kesip biçme,dikme,örme  hevesiyle  patchwork kursuna  koşturdum. Aman Tanrım ! Milletin işi yok sabahın kör şafağında gelip dikiş makinesinde yer kapıyor. Zaten az sayıda  olan emektarlar da durmadan arıza yapıyor,hasılı kelam ben orada makine çekmeyi bile öğrenemedim :( Ne kazancım oldu ? '' Madem makinede patchwork yapamıyorum ben de el dikişiyle yaparım '' dedim ,parmak uçlarım delinip kanayana kadar diktim diktim... Hoş makbul olanı da oymuş zaten ! Tabii o zamanlar ben bilmiyorum .
  Patchworkü  seviyorum ama zahmetli iş,bir de çok zaman alan bir uğraş. Yabancı dekorasyon dergilerinde özellikle country tarzında dekore edilmiş evlerde pek güzel örneklerini görüyorum ama ben öyle uzun boylu işlerle uğraşacak kadar sabırlı değilim . O hevesim de çok uzun sürmedi , bir yerlerde uyutuyorum  şimdilik ...
  İki hafta kadar önce Atölye'de bizim kızlardan birinin yaptığı dikiş kutusunu gördüm ve bayıldım tabii ! Makinede dikiş dikemem diye dikiş kutusundan kendimi mahrum edecek değildim herhalde . En azından kanaviçe malzemelerimi koyarım içine diye düşündüm ve başladım yapmaya...
  Önce yeşile boyadım. Sonra  Cath Kidston'un desenini çok beğendiğim bir kumaşından  fotokopi çektik ,yanlarına bu fotokopiyi yapıştırdım. Kapaklara stencil uyguladım. Hani size '' çok yakında ne için yaptığımı açıklarım '' dediğim minyatür kanaviçelerim vardı ya onları da üstüne yapıştırdım. Kocaman düğmelere saman ip geçirmek Şeyda Hanım'ın fikriydi birlikte süsledik püsledik ve ta ta tataaaaaaaaa!!!
  Her zaman olduğu gibi daha verniklemeden sizlerin karşısına çıkardım :)
  Bu yıl da elinizden işiniz,kafanızdan projeleriniz eksik olmasın sevgili arkadaşlarım !  

36 yorum:

  1. Nİlgün abla eline sağlık çok güzel olmuş...Bilsin bilmesin her kadının evinde bir dikiş kutusu olması lazım...Düğmede mi dikmiyoruz canım :)) O kadarcık havamız olsun di mi :))Sağlıklı mutlu yıllar diliyorum...bol ve rengarenk ahşaplı bir yıl

    YanıtlaSil
  2. Wow woow woowww bayıldım bayıldım bayıldım....şeyda tüyo vermişti...müthiş bişey yaptık demişti ama bu kadarını tahmin etmemiştim. ellerine sağlık süper olmuş canımcım ;))

    YanıtlaSil
  3. Biraz dikiş dikmek gerekiyor. Ben de ceketler, tayyörler, abiyeler dikecek kadar bilmiyorum ama idare edecek kadar dikebiliyorum. Yazın giymek için basit kesimli bir kaç şık elbise, mutfak önlüğü, yastık vs rahatlıkla dikebilirim. Patchwork işine ben de bulaştım. Üç dört yıl önce muhteşem örtüler yaptım ama dediğiniz gibi sabrım kalmadı. Şu aralar tığ işlerine merak sarmıştım ama kolumdaki tenisçi dirseği rahatsızlığı atak yaptı. Sizin boyama işleri harika. Keyif aldığınız sürece devam edin. Hiç bir şey üretmeden de olmuyor.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Sebiş'im. Senin cicileri de çok merak ettiğimi söylemiş miydim ?

    YanıtlaSil
  5. Aslıcığım teşekkürler canım. Değil mi ama düğme dikiyoruz ,kanaviçe yapıyoruz işte :)
    Sevgili komşum ben elbise dikemem ne mutlu size :) Kolunuza dikkat edin benim çok yakın arkadaşımda var aynı rahatsızlık,çok sıkıntı veriyor gerçekten. Geçmiş olsun !

    YanıtlaSil
  6. Nefis olmuş canım benim, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim Baharcığım !

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel olmuş Nilgün Ablacığım:) Ne kadar beceriklisiniz bayılıyorum size :))Maşallah:)

    YanıtlaSil
  9. Öyle güzel ve zevkli çalışmalarınız var ki. Keyifle takip edip, fikir ediniyorum.
    Maalesef ben de dikişten zerre anlamıyorum. Yoksa kedişlerime oyuncaklar, minderler, şekil şekil yastıklar dikebilmeyi çok isterdim:)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. Hayatını seven Çiçeklenen güzel kızım benim çook teşekkürler !
    Canım Ayşıncığım ne yapalım o kadarcık kusurumuz olsun değil mi ? Canım nazik sözlerin için teşekkürler ...

    YanıtlaSil
  11. o kadar güzel, o kadar zarif, o kadar güzel olmuş ki; dönüp dönüp tekrar baktım bu şahane kutuya.. Kanavicesi bir harikaa.. Kutunun hayranı oldum bu kısa sürede :) Ellerinize, emeğinize sağlık.. sevgiler,

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel:)) Zevkinizi yansıtmışsınız. Elinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  13. dikiş dikemem ama onun dışında herşeyi harika yaparım diyorsunuz:)) demiyorsunuz da belli oluyor. eline sağlık collettecim harika bir çalışma olmuş.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Bir dikiş kutusu ancak bu kadar şirin olabilir. Ellerine sağlık Nilgün Abla, çok zevkli olmuş.
    Ben de aynen senin gibi dikiş dikebilmeyi çok istiyorum. Annem acayip ustadır ama ben hiç oturmadım dikiş makinasının başına.
    Hele o Patchwork olayı beni benden alıyor. Geçenlerde bir blog ile karşılaştım, kadın öyle şeyler yapmış ki duduğım uçukladı, O nasıl bir sabır , küçük küçük birleştirmiş, neler neler yapmış...
    Ben artık gözlerim görürse emekliliğimde bulaşayım o işe diyorum:))

    YanıtlaSil
  15. Tuğçeciğim bak şimdi kızardım :) Çook teşekkür ederim canım !
    Nedret hanım çok tatlısınız siz ! Mahcup ettiniz beni:)
    Nagehan hanımcığım estağfurullah ,olur mu hiç ? Dikiş dikemem ama dikiş kutusundan noksan kalmam :) Çok teşekkürler güzel sözleriniz için !
    Aydacığım NoHut'um insan emekli olunca gözleri pek iyi görmüyor :( Sen hemen başla o işe çünkü emekliliğine daha çoook var :)

    YanıtlaSil
  16. Harika birşey olmuş,belliydi böyle bir güzellik geleceği..Ellerine sağlık Nilgün Ablacım bu tam benlik olmuş :) çok zevkli bir sonuç olmuş,kanaviçeler ayrfı bir güzellik katmış..

    YanıtlaSil
  17. ellerine sağlık Nilgüncüm bu ne güzellik böyle mavi desenli kısmı bana eskiden basma dediğimiz kumaşlar vardı onları hatırlattı:)

    YanıtlaSil
  18. muhteşem görünüyor, bayıldım buna:) etrafındaki dantelin aynısından ben de almıştım nerede kullanacağımı bilmeden, artık biliyorum:)

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Nalan hanım size esin kaynağı olabildiysem ne mutlu bana :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
  20. Çok güzel olmuş. İnsanın kutuyu açıp önüne dikiş dikesi geliyor valla.

    YanıtlaSil
  21. çok şık olmuş,elinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Böyle şık, cici dikiş kutusu olunca dikiş dikmeden durulur mu hiç, sen pekala becerirsin zaten dikiş dikmeyi, bi başına otursan makinanın... :)

    YanıtlaSil
  23. Dikiş kutusu çok güzel olmuş. Üzerindeki çarpı işi de tam yerinde süper. güle güle kullanın:)

    YanıtlaSil
  24. Güzeller güzeli Aktuelmoda'm sen daha güzelini yaparsın,bir eline alsan :)
    Hatice'm ben de aynı duyguyla kapladım o kumaşı zaten :)
    Mihriban hanımcığım ama ben dikiş dikemiyorum :( Yine de çok teşekkür ederim :)
    Neslihan hanım çook teşekkürler !
    Banucuğum yok gerçekten dikemiyorum ben :(
    Hülya hanımcığım,çok teşekkürler,kanaviçe elimden geliyor ama dikiş '' ı ıhh ! ''

    YanıtlaSil
  25. Bu insanın içini kıpır-kıpır yapan şirin kutu dikiş dikme isteğini de beraberinde getirir :)
    Ellerinize sağlık çok şahane olmuş, bahar gelmiş olur bu kutunun olduğu yere :)

    Bence bir makine alsanız kendi kendinize dikerek öğrenirsiniz dikişi. Kursa gitmekten çok daha faydalı olur. Güzel bir makine bence size çok yardım eder, acayip zevkli tasarımlarınızı değerlendirmelisiniz mutlaka.

    YanıtlaSil
  26. Çok çok güzel olmuş. Her detayı çok çekici ve sıcacık. Ellerinize sağlık. Bunları yapabildiğinize göre dikiş te dikebilirsiniz bence.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. harika bayıldım,
    ellerinize sağlık.

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  28. Çok güzel çok zevkli olmuş, ellerinize sağlık, alt kısımdaki dekupaja bayıldım, bu kutuyu yapan dikişi yer yutar :)

    YanıtlaSil
  29. Çok beğendim, çok zevkli harika bir kutu olmuş,güle güle kullanın:)

    YanıtlaSil
  30. Nilgün ablacım iyiki dikiş bilmiyorsun yoksa bu kutu nasıl olurdu merak ediyorum:))bu hali bile çok şirin çok güzel eline sağlık bayıldım ben:)bu arada bende şu sıralar kanaviçeye sardım malzeme aldım bakalım neler başarıcam merak ediyorum çok zevkli gözüküyor;)iyi, mutlu ve yaratıcılığı bol bir yıl olsun kızlarınla ve tüm ailenle birlikte...

    YanıtlaSil
  31. çok çok güzel olmuş.. ben makine dikişi bilmiyorum, makinenin başına oturunca heyecanlanıp yapamıyorum daha doğrusu ama dikiş dikmemek için bahane değil.. el dikişim çok düzgündür ve şimdi de elde giysi dikme hevesindeyimm :)

    YanıtlaSil
  32. Harika olmuş,kanaviçeler çok sevimli durmuş.Elinize sağlık,bayıldım!

    YanıtlaSil
  33. Ben de isterdim, hatta kaba kumaşlardan bişeyler dikmişliğim vardır hem de el dikişiyle:)) Ama başlarsam daralabilirim diye düşünüyorum. Yaş ilerleyince birtakım sabırlar yerleşirken, başka bir takımı da azalıyor galiba:)) Kutu pek tatlıymış ama..

    YanıtlaSil
  34. Zeynepciğim birkaç yıl önce olsaydı öğrenebilirdim ama şimdilerde hiç sabrım kalmadı :(
    Sevgili Sesiber,çok teşekkür ederim :)
    Sevgilerimle,çok tatlısın,çok teşekkürler :)
    Filizciğim ahhh! Keşke :)))
    Elişi Defteri,canım teşekkürler,ben de sizin ürettiğiniz her şeye bayılıyorum :)
    Meyracığım kanaviçe çok zevkli bir uğraş,sen en iyisini başarırsın ben eminim. Sonucu Zehra'yla ortak çalışarak bildirirseniz sevinirim :)
    Nihalciğim sen de bendensin o halde :)Sana kolaylıklar dilerim !
    Hayalciğim çook teşekkür ederim !
    Serapcığım,ben de el dikişiyle barışığım ama makine başında pek başarılı değilim işte :)Teşekkürler güzel sözlerin ve ziyaretin için,kendini çok özletme !
    !

    YanıtlaSil
  35. Bayıldım, bende dikiş bilmeme ama pek bi heveslendim:))

    YanıtlaSil
  36. Çok güzel olmuş,bayıldım.Üzerindeki kaneviçe makas ve dikiş makinesi ise ayrı bir güzel.Şablonları var ise elinizde mail atarsanız sevinirim.Ayrıca bende cath kidston hayranıyım.Blogunuzda sergilediğiniz her şey ayrı bir güzel.Hayran kalmamak elde değil.
    Mailim:yesilyurt968@gmail.com.
    Sevgilerimle.........

    YanıtlaSil