About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

17 Ekim 2011 Pazartesi

Döküm tencerede Trança !

 Malzemeler :  2 orta boy patates
                      3 baş beyaz soğan
                      8-10 diş sarımsak
                      1 kerevizin  sapı
                      1 domates
                      8-10 tane tatlı biber
                      1 limon
                       sızma zeytin yağı
                       defne yaprağı
                       tuz,karabiber
                       yaklaşık 1 kg kadar Trança balığı




               Tüm malzemeler irice doğranır , balıkçıda temizletilip fileto haline getirtilmiş balığımızla karıştırılır ,1/2 çay bardağı kadar sızma yağ ve baharatı eklenip döküm tencereye (caserol ) koyulur kapağı kapatılan tencere önceden ısıtılmış fırında 150 derecede yaklaşık 3 saat kapağı açmadan pişirilir.








Afiyetle yenir !

Balık bizim evde haftada 1 kez mutlaka yenir. Sevgili eşim daha fazla yememiz gerektiğini söylese de ben duymazlıktan geliyorum. Açıkçası ben balığı eşim kadar çok sevmiyorum ama hafta sonları- ki bizim hafta sonumuz eşim cumartesileri de çalıştığı için sadece pazar gününden ibarettir-  kaytaramıyorum. Neyse ki çoğunlukla mangalda yapıyoruz da evi kokmaktan kurtarıyorum. Bu hafta ne yazık ki hava soğuk ve yağışlıydı '' eh başa gelen çekilir ''misali balığı fırınlayıverdim.
Caserol acemi aşçıların dahi yüzünü ağartacak bir tencere olduğundan ve ağır pişen yemeğin lezzetine kuşku duyulamayacağından balık nefis oldu diyebilirim. Yoksa maharet bende değil gerçekten. Yemek yapmayı seviyorum ancak evde iki başımıza kalalıberi o kadar az şey yiyebiliyoruz ki açıkçası eski hevesim kalmadı. Kalabalık sofraları seviyorum ben. Elimin ayarı da kaçık olduğundan pişirdiklerim miktar olarak hep fazla oluyor. Eh zaten ben ustayım demiyorum. Yemek bloggeri arkadaşlarımı buradan kutlarım vallahi işleri çok zor :) Zor çünkü asıl ustalık yemeğe lezzet katmak kadar ölçüyü tutturmak. Ölçü derken yemeği ne az ne çok, yeteri kadar hazırlamak. İşte ben bunu beceremiyorum. Dediğim gibi ben kalabalık sofraları seviyorum....
 Neyse bizim evde bu pazar akşamı fırında Trança yendi . Vallahi lezzetliydi ama :)
 Herkese iyi, haftalar dilerim. Ağzınızın tadı hiç bozulmasın !

19 yorum:

  1. Ben balığı çok severim ama yine de çok nadir yapıyoruz, Caserol aldığımızdan beri 1 sene olacak daha 3 kez kullandım. Bu tarifi deneyebilirim ama, özellikle annemler geldiğinde yaparım bir de puan toplarım:))
    Ve benim de elimin ayarı hiç yoktur, bir keresinde aynı anda 2 tencerede taze fasülye yapmıştım, birine sığmayınca ayıkladıklarım, artanını başka tencereye koyup onu da pişirdim, hazır kalkışmışken diye:)) bir de biz iki kişiyiz yani:) yedik ama... bir hafta sürdü ama yedik...
    Sana da iyi haftalar Nilgün Ablacım...

    YanıtlaSil
  2. Bizim evde de aynı şeyler yaşanıyor.Balığa ben de düşkün değilim.Ama sizn yaptığınız çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Afiyetler olsun, gerçekten kalabalık sofraların tadı başka oluyor....

    YanıtlaSil
  4. Afiyet olsun.Ne kadar çok benziyoruz .Bizde iki kişi kaldık.Kalabalıkta yemek daha güzel .Eşimin panel,konferansı ben tek başıma kalıyorum.Kalabalık sofralar hazırlıklar güzel.

    YanıtlaSil
  5. Döküm tencere benim vazgeçilmezim.Malum açık mutfaklarda öyle tencerenin kapağını açıp yemek pişirmek sonrası için büyük bir eziyet (temizlik konusunda) o yüzden döküm tencere kurtarıcı dilediğini koy içine kapat kapağı pişsin.ama aynı zamanda inanılmaz lezzetli yemekler pişiyor.Nefis gözüküyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Balık sevilmez mi Colette?Evdekiler bana '2bir kedi bile bu kadar balık sevemez'' diye takılırlar.
    Tenceren de,balığında çok güzel göründü gözüme.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. günaydın, iyi haftalar...
    balık harika görünüyor, elinize sağlık. kalabalık sofraları bende çok seviyorum. nasıl keyif veriyor insana...

    YanıtlaSil
  8. Lezzetini bilemem ama görüntüsü pek havalı. Bu görüntüyle misafir ağırlanır cinsinden yani ;))...eline sağlık colettecim. Tarif defterime ekleyeceğim bir sunum olmuş.

    YanıtlaSil
  9. ne güzel anlatmışsın..enfes enfes..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  10. Ben lezzetinden eminim.Balıkta,tarifte çok güzel.Ellerine sağlık.İyi haftalar.

    YanıtlaSil
  11. Hımmm nefis kokular yayıldı...Kokunun da hayali olurmuymuş???oluyomuş walla...
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Ufff senin ellerini benim ayaklarımı bağlamaları lazım balık sevilmezmi arkadaşımya harika görünüyor helede sebzeli fırında harika olduğudan eminim afiyet olsun diyorum.

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık ve de afiyetler olsun:)
    Ben de pek balık tüketen birisi değilim maalesef. Oysa ne kadar sağlıklı.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  14. biz ailecek çok seviyoruz ellerine sağlık canım nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  15. Harika görünüyor, ellerinize sağlık. Döküm tencerede balık gerçekten çok lezzetli oluyor. Kereviz yapraklarını balığa ben de bazen koyarım. Hem lezzet katıyor hem de kokusu çok güzel.
    Egenin lezzetli Trança balığını da duymayalı ve yemeyeli uzun zaman olmuştu. Özlediğim bir lezzeti hatırlattınız bana:)

    YanıtlaSil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. balığı ben de enmesi gerekitği için yiyenlerdenim, pişirmesi (kızartma haricinde) daha zevkli yemektense :) bu döküm tencerelerde ben de istiyorum, amerika'da dutch oven olarak geçiyor sanırım, ekmek tariflerinde bunların içinde fırında pişen ekmekler var.. senin ki le cruiset'in sanırım?

    YanıtlaSil
  18. Yukarıdaki yorumum iki kez post olmuştu o yüzden birini kaldırdım :)Bilgisayarlarımızın bize bir oyunu mu bu :)

    YanıtlaSil
  19. NoHutcuğum kullan bu tencereyi sen,herkes yemeklerine bayılacak ama çok geç pişiriyor onu da hesaba kat :)
    Dolunay hanımcığım,daha sık yememiz lazım ama değil mi?
    Cimcime değil mi ama ?
    Parıldayan Çiçek evet benziyoruz galiba. Yemeğin tadı kalabalık sofralarda tadı çıkıyor.
    Aktuelmoda ne güzel işin sırrını keşfetmişsin sen . Kapat kapağı ,açmayınca kokmuyor da ortalık.
    Tülinciğim seviyorum ama çok değil :)
    Asortik,teşekkürler. Sen de benimle aynı fikirdesin değil mi ? Sofra kalabalık olunca ne yersen ye daha lezzetli geliyor insana.
    Sebiciğim tadı da güzeldi ama sunumu şık oluyor haklısın !
    Şehnazcığın teşekkür ederim.Sana da iyi haftalar !
    Pembe Kekiğim beğendiysen ne mutlu bana .Sana da iyi haftalar.
    İjlalciğim olur olur kokunun hayali olur. Hani senin pişirdiğin kekler var ya onlardan taa buralara kadar geliyor :)))
    Mevdoş'um senin balıksever olduğunu biliyorum ben :)Teşekkür ederim canım.
    Ayşıncığım,demek ki sen de bizim kulüptensin :)))
    Hatice'm o halde size ailecek afiyet olsun !
    Yemek Atlası sizden övgü almak ne güzel.Sizinkilerin yanına varamam ama Ege'nin balıklarını pişirmede fena değilimdir :)
    Nihal bence sen de al bu tencerelerden . Benimki Fransız Le Cruiset haklısın !

    YanıtlaSil