About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

9 Eylül 2011 Cuma

Mutlu hafta sonları !


   Çalıştığım zamanlarda çok severdim hafta sonlarını. Daha hafta başından planlar yapar ,''c.tesi şuraya gideyim,pazar bunu yapayım'' derdim. Çamaşırları mesela hiç hafta sonuna bırakmaz parti parti hafta içi yıkar,taa pazar akşamı olana dek ütülemezdim. Hoş o ütülenecek çamaşırlar pazar gezmelerimi kabusa çevirir dakika başı ''ayy! şu kadar gömlek bu kadar pantalon var ütülenecek '' diye iç sesimle konuşur dururdum. Şimdi hafta sonu yapmak zorunda olduğum ütüler yok ama hafta sonlarını dört gözle beklemem için neden de yok ! Emekliliğin tadını çıkarmakla meşgulum şimdilerde.
   Hafta sonlarını iple çeken işlerinin çokluğundan bunalmış arkadaşlarım her günün değerini bilsinler diye söyledim bu sözleri.  Şimdi bir daha iş yaşamına dönmek istemem,tembelliğin tadını aldım bir kere ama bu gün şöyle bir düşündüm de o zamanlar da çok güzeldi! 
    Hepinizin çok güzel geçsin hafta sonu !

17 yorum:

  1. çiçeklerin rengi süper... enerji veriyor insana...
    çalışma hayatının da güzel yanları var fakat ben işten ayrıldıktan sonra evde olmayı daha bir sevdim:))) çalışırken hep koşturmaca ve hiç bir şeye yetememe duygusu hissediyordum...
    size de güzel bir hafta sonu dilerim...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Emekliliğime ay kaldı, ama oğlum okulu bitirinceye kadar daha çok yıl var önümde, allah hayırlısıyla nasip etsin, siz de hak etmişsiniz, yaşasın tembellik:))

    YanıtlaSil
  3. Siz'inki de güzel geçsin efendim :)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Okuyan sen de bendensin yani :)
    Sevgili Pembedüşler size de güzel ve sorunsuz bir emeklilik dilerim .
    Sedocuğum teşekkürler !

    YanıtlaSil
  5. Sanırım emekli olduğumda da CUMA ları ve hafta sonlarını hep seveceğim :).

    YanıtlaSil
  6. Sevgili İkiz bebek annesi,sen sevgi dolusun zaten :)

    YanıtlaSil
  7. Benim de bir paşa dedem olsa da ben de evde olsam (emekliliğe daha var da)...Evde oturacağımdan değil... Canım ne isterse onu yapacağımdan, sevdiğim şeylerle uğraşacağımdan yani... Daha çok bile yorulabilirim ama olsun...

    Sana da harika bir haftasonu diliyorum Nilgün Ablacım..

    Bu arada çiçek de harika..

    YanıtlaSil
  8. ahh bende o haftasonunu bekleyenlerdenim.. ama bugün kötü süpriz oldu benim için, yarın da çalışıyormuşum :(
    biliyorum bugünleri özleyeceğim ve emeklilik çok uzak bana şimdilerde ama, bende tembel bir moda geçmek istiyorum artık ;)

    YanıtlaSil
  9. Nilgün ablacım, ben de haftaiçinden bitirenlerdenim ütüleri,pazara iş bırakmayı sevmiyorum, ayak uzatma dinlenme günü pazar bizde:)
    mutlu haftasonları diliyorum sana da:)

    YanıtlaSil
  10. Canım benim önce çiçekler senün gibi harika .Ütü en sevdiğim ev işidir güzel bir müzik açıp dünlerken bayılırım ama ben hemen o gün çok kurumadan yaparım.Çalışma hyatında bütün işler hafta sonuna kalır ben evliyken hiç çalışmadığım için o duyguyu bilemiyeceğim.Sana da çok güzel harika birhafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  11. canımm sanada güzel bir haftasonu olsun inş.

    YanıtlaSil
  12. Bugün günlerden hangisi olduğunu bilmemek ve bilgisayar köşesinden öğrenmek pek güzel:)))

    YanıtlaSil
  13. Ah o günler!! çalışıyoruz ya; her işi ertelemeden mutlaka yapmak zorundaydık. Ben de her ne kadar hafta içi olabildiğince hafta sonu için yatırım niyetiyle çamaşır ütü, süpürme işleri yapsam da her hafta sonu temizlik krizine girer tüm evi silip süpürürdüm. Hazırlaması zor yemekler de hafta sonu yapıldığından hiç dinlenemeden yeni haftaya başlardım.. Herkese mutlu hafta sonları!!!

    YanıtlaSil
  14. sevgili colette,
    benimde en büyük kabusum bu ütü olayı. şimdi yeni bir yöntem buldum. Ütü yaparken Türki filmi izliyorum, keyfe dönüştürüyorum.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Ben maalesef biraz da ailemin zoruyla bankacılığı seçmiştim ve pek sevemedim ablacım. Sözel ve sosyal yeteneğim daha fazlayken ve ingilizce öğretmenliği yapabilecekken, bankacılıkla bitirdim çalışma hayatımı. O nedenle hiç özlemiyorum desem yeridir:(( Bıraktığım iş hayatımı özlemeyi de isterdim açıkçası ama emeklilikten ben de memnunum açıkçası:)) Keyifli haftalar ablacım..

    YanıtlaSil
  16. bu çiçeğin adını biliyormusunuz??

    YanıtlaSil
  17. Evet sevgili muhabbet sofrası sukulent familyasından,yani bir çeşit kaktüs. http://agaclar.net/forum/kaktus-ve-sukulent/1780.htm

    YanıtlaSil