About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

30 Eylül 2011 Cuma

Hayat sürerken,yaz biterken...








  Yazın sıcak güneşli günleri geride kaldı. (Şikayetçi olduğum söylenemez tabii ). Evi sonbahara hazırlarken benim bahçedeki el işi köşem de balkona taşındı. Bahçe keyfine önümüzdeki bahara kadar ara verdiğimiz için hem üzülüyorum hem de günde bin kere ev- bahçe yapan kızların ayak izlerini silmekten yorulduğum için de teselli buluyorum.
  Biz bahçeden içeri taşıdık yaşamı ama her canlı o kadar şanslı değil elbet. Ya evsiz, yuvasız canlar :( 
 Şimdi küçük dostların beslenmeye her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Kışı atlatabilmek için bol bol yemeleri  ve güçlenmeleri gerek. Kapımın önündeki mama su tası sabah - akşam tazeleniyor . Sokaktakiler hariç bir de bahçeye kabul edilme ayrıcalığına sahip olanlar var ki her gün aksatmadan gelip yemeklerini iştahla yedikten sonra  gönülsüzce  gidiyorlar. Benim kızlar hepsine aynı müsamahayı göstermiyorlar elbet,dediğim gibi bunlar şanslı olanlar...
  Günler birbiri ardınca akıp giderken bu aralar hiç elişi yapamadığımı farkettim. Yazlıklardan dönen arkadaşlarla toplanıp özlem gidermeler ,ramazan ayının yaza denk gelmesi nedeniyle ertelenen düğünlere sünnetlere  katılma derken  günler doluverdi. Ha bir de yeni sezona başlayan diziler var :) Yalnız biz eşimle aldığımız kararla artık dizi izlemiyoruz. Ben yalnızca '' Öyle bir geçer zaman ki '' dizisini izlemekten alıkoyamıyorum kendimi o kadar... Akşamları televizyonun karşısında saatlerce vakit öldürmeye son !
  İşte böyle dostlar... Ara verdiğim işlerime dönüyorum ben . Herkese güzel ama çok güzel bir hafta sonu diliyorum. Planlar şimdiden yapılsın,ben benimkini yaptım bile yarın Mavişehir Egepark'a (bir aksilik olmazsa) ''Beyaz Atölye''nin sergisine gideceğim. Güzel fotoğraflarla size gördüklerimi anlatacağım söz :)
  Sevgiyle kalın !


26 yorum:

  1. ah keşke...oralarda olup seninle birlikte beyaz atöly'ye gelebilseydim!
    bol fotoğraf çekersin umarım...mutlu haftasonları:)

    YanıtlaSil
  2. Bende planımı yaptım ;))) ama öğleden sonrası için...ewet ya colettecim akşamları boş boş dizi izleyeceğimize boyama yapsak, el işi yapsak {sanki çok anlıyorum da } değil mi ama...

    Yarın karşılaşırmıyız dersin?....

    öpüyorum

    YanıtlaSil
  3. mevsim itibari ile bahçe keyfinin sona ermesi kötü ama sonbaharında güzellikleri var.. bu havakarda evde vakit geçirmeyei seviyorum ben :)
    şu panonun bitmiş halini de çok merak ediyorum ayrıca, çarpı işi yapmayı seviyorum aslında şu aralar pek vakit ayıramasam da..

    YanıtlaSil
  4. Ben'de nerelerde diyordum...:)
    O balkonda kahve içtiğimi hayal ettim karşılıklı şöyle :)
    Pano bitmek üzere sanırım,tez biter umarım,buralar yağmurlu üzerine bir de genel can sıkıntısı eklenince fotoğraf çekip bloga yüklemek külfet oluyor Bana.
    İstanbul'un altınları nı izledin mi Colette bir de Leyla ile Mecnun var,
    çok güldürüyorlar Ben'i.
    Sen'de sevgiyle kal ve güzelliklerle dolu bir hafta sonu geçir.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Colette, güzel dileklerine yürekten katılıyorum bende bu sıralar boya badana, sonbahar temizliği derken epey bir ev işleriyle uğraşmış oldum ama değdi herşey düzenli ve pırıl pırıl oldu. Bu mevsimde birzacık güneş alan camlı bir balkonum veya bir köşem olmasını çok isterdim evimin tek kusuru güneş almayışı yine de sağlık olsun diyoruz.size de keyifli elişleri ve sohbet dolu günler dilerim..esenkalın.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Cepayna'm keşke...
    Sebiciğim aklımdan geçeni okudun,ben de öğleden sonra olacağım,umarım karşılaşır tanışırız :)
    Sevgili Turta tadında yaşamak,sonbaharı ben de çok severim ama bütün yaz evdeydim şimdi dışarı çıkma zamanı :)
    Sedo Kız'ım buralardayım canım yalnız biraz fazla sosyalim şu aralar ,hiç evde oturmuyorum,evdeysem de konuklarım oluyor o nedenle pek görüşemedik :)

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Şükran oh ne güzel sonbahar temizliği tamam desene :)Sen de sağlıkla mutlulukla otur ve bu günlerin keyfini tüm sevdiklerinle doya doya çıkar !

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar iç açan fotolor, bayıldım:) Özellikle köpeğinize ve o enfes kanaviçenize:)

    YanıtlaSil
  9. Baharcığım çook teşekkür ederim,galiba sen de köpekseversin :)))

    YanıtlaSil
  10. her zamanki gibi evde kızlarda elişleride cezbedici ve özendiri:)hem benim planım seninkiyle ortak sadece mekan farklı yarın öğlen Gordion Beyaz Atölye sergisindeyim:)ohalde ikimizinde,kızlarında,sokaktaki canlarında ve blog alemininde keyfi bol olsun;)

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Meyra ,senin o güzel dileklerine yürekten katılıyorum !

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel kareler...
    Evini seviyorum:))
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. merhaba,
    pano ne güzel ilerlemiş.Yarın sergiyi gezip izlenimlerinizi bizimle paylaşın lütfen.Sanırım siz de Ece'nin sıcaklığını hissedeceksiniz.Keyifli gezmeler,sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. merhaba,
    pano ne güzel ilerlemiş.Yarın sergiyi gezip izlenimlerinizi bizimle paylaşın lütfen.Sanırım siz de Ece'nin sıcaklığını hissedeceksiniz.Keyifli gezmeler,sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. LOGOSU OLSADA GÖNDERSENİZ OLUR... BİRDE EN AZINDAN BENİM ETKİNLİĞİMİ DUYURDUĞUNUZA DAİR LİNKİ BANA YOLLAR MISINIZ DİĞER ARKADAŞLARA HAKSIZLIK OLMASIN... İYİ GÜNLER...

    YanıtlaSil
  16. Beyaz atölyenin izmir basamağını merakla bekliyorum..birde şu akşamları tv karşısında oturma durumu gerçekten çok sıkıcı, biz filme çevirdik bu durumu ama gene de istiyorum ki sohbet olsun konuşulsun biryere kitlenilmesin

    YanıtlaSil
  17. kızların misafirleri gelmmiş bu sefer:)))
    diziler ve PC aslında zamanımızı alıyor bende gündüz nadiren oturuyorum PC ye gece giriyorum TV yide düzenli seyrediyor değilim böyle olunca daha çok şey üretebildiğimi farkettim böyle devam:))

    pano oldukça ilerlemiş emeğine değecek bir güzellik çıkacak ortaya b
    ittiğinde.

    YanıtlaSil
  18. Kışın elişi yapmak daha zevkli oluyor:)Kışın da yapılacakların tadı başka...
    Yarına da iyi eğlenceler size...

    YanıtlaSil
  19. balkonunuz da bahçenizi aratmıyor... sizin eliniz değmiş bir kere:) yemyeşil çiçekler, rahat bir koltuk, kahvenizi yudumlayacağınız masanız... renkler de pek güzel... maşallah... kuyruklu dostlarınızla ve sevdiklerinizle bir de elişlerinizle keyifli anlarınıza tanık olsun inşallah güzel balkonunuz...
    ahh o sokak hayvanlarına benim de içim yanıyor... bugün bir köpek yanaştı yanıma nasıl zayıf görmelisiniz... nasıl da ürkek... güzel güzel konuştum kafasını yana eğdi, o güzel gözleriyle içli içli baktı benim de içim eridi... büfeden bir şeyler aldım bir görseniz nasıl da asil... o kadar aç ama uslu uslu oturup bekledi... koparıp koparıp yedirdim... yemesi bittikten sonra geldi bacağımı, kollarımı öptü resmen... sevdim sevdim bir duruşu var ki alıp içime sokasım geldi... yanından gittim ama aklım hala onda:( paylaşmak istedim sizinle...
    dizilere gelince; haklısınız saatlerimizi çalıyor bizden ama yine de televizyonda bir sürü takip ettiğim program var:) kurtaramıyorum kendimi:) elime yünü alıyorum geçiyorum karşısına:) eşim pek sevmez de izlemez de... gider odasına gitar çalar:)
    Sergi paylaşımınızı merakla bekliyor olacağım...
    umduğunuzdan çok daha güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğimle.
    sevgiler...
    not: biraz uzun oldu kusura bakmayın:)

    YanıtlaSil
  20. Eminim çok güzel şeylerle döneceksin Colette.

    YanıtlaSil
  21. O elişi köşesinden ayrılmak zor gelmiştir:(
    Ne kadar şirin bir işlemeye başlamışsın, kolay gelsin, tez bitsin :)

    YanıtlaSil
  22. Panoda bayağı yol almışınız.çok güzel olmuş ellerinize sağlık. beyaz atölyeden fotolarınızı bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  23. İjlalciğim teşekkürler,ben de seni seviyorum ...
    Dolunay hanım bayramdan bu yana hiç elime alamadım,biraz yavaş gidiyor maalesef :(
    Gülsüm hanım size lingimi yolladım.
    Zeynepciğim biz de bol bol film izliyoruz bu konuda da blog arkadaşlarından öneriler alıyorum çok iyi oluyor.
    Hatice bunlar iki kardeş hiç ayrılmazlar,yaz başı anneleri bunları bize emanet etti gitti :(
    Natali evet kışın tadı bir başka. Teşekkürler canım !
    Sevgili Okuyan sen yaz ben zevkle okurum . Düşüncelerimiz hep ortak biliyor musun? Ben de sokakta aç,bitkin bir can görsem doyururum ama o kadar çoklar ki :(
    Tülin ben de çok heyecanlıyım.
    Banucuğum öyle oldu,artık evin içine taşındık . Teşekkür ederim,kaneviçem bu ara biraz yavaşladı ama bitirmek için gayret ediyorum.
    Hülyacığım teşekkürler. Umarım güzel fotoğraflar çekebilirim :)

    YanıtlaSil
  24. ne güzel bir balkon köşesi o !!!

    YanıtlaSil
  25. Ama gittim sen yoktun, görüşemedik ;(
    Ben Cumartesi öğleden sonrası için kayıt oldum...Aklında bulunsun ;)

    YanıtlaSil
  26. guzel paylasımlarınızla bır yazı hepbılrıkte gerı de bıraktık. kedınız ve kopegınız cok tatlı ve huzurlu :)

    YanıtlaSil