About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

8 Eylül 2011 Perşembe

Ahhh! Akılsız kafam ahhh !

   Güne erken başladım bu sabah. Saat 10 da pasaportumu yenilemek için Emniyet Müdürlüğünde randevum vardı. Evimiz merkeze biraz uzak . Ne olur ne olmaz erken çıktım yola. Eşim defalarca ''kimliğini yanına al !'' dedi. Ben de ''hep çüzdanımda ''zaten dedim . Randevu internetten alınıyor ve en az 1 ay bekliyorsunuz. Neyse saat  10 . 30 sıralarında parmak izi sırası bana geldi. Görevli memur ''kimliğiniz '' dedi. Çantamı açtım ve baktım ne o cüzdan yok ! ''Aman Allah'ım çaldırdım mı acaba ? Yok canım kendi aracımla  geldim buraya kadar ve çantamın ağzı da kapalı ''ama... Bu sabah aceleyle çantamı değiştirdim ben,neymiş dün kullandığım çantama bu günkü giysim uymazmış :( Ah akılsız Colette ah !
   Ne dediysem ikna olmadı memur. ''Ben pasaport almıyorum, yeşil pasaportum bakın elimde  ,süresi doldu değişime geldim,hem yeşil pasaport da kimlik sayılmaz mı ? ''... Yok ikna edemedim. Haklı memur , kural böyle. Emniyetin sana verdiği yeşil pasaport kimlik değil.  Devletime uzun bir süre hizmet ettim ben ,katil değilim,hırsız değilim ,vergi kaçırmadım -kaçıramam,maaşımdan peşin peşin kesiliyor çünkü- ama  devletimin ayrıcalıklı kişilere verdikleri yeşil pasaportumu kimlik yerine kullanamam.
   İşte böyle bu gün akılsız başımın cezasını çekmek üzere geri döndüm. Neyse 19 eylüle yeni bir randevu aldım. Bakalım o gün ne olacak ? Kimliğim cüzdanım vs. akşamdan değiştirdiğim çantaya konacak ama orası kesin !
  Her şey ters gidecek değil ya. Bir de güzel gelişme oldu . Sevgili Ece Aymer 'in öğrencisi Şeyda Hanım İzmir'de Ece Aymer Atölye'de ahşap boyama kursu açıyor. Az önce kendisiyle telefonda görüşüp ön kaydımı yaptırdım bile. Çok heyecanlıyım çook ! Umarım güzel ciciler yapıp sizlerle paylaşabilirim. İzmirli blogger arkadaşlar sizler de katılacak mısınız? Kim bilir orada görüşüp tanışabiliriz.
  Bu günlük bu kadar .Fotoğrafsız bir post oldu bu çünkü fotoğraf koymayı unuttum :)))
  Sevgilerimle !

18 yorum:

  1. benim de işlerim genelde 2 kere de olur): olsun her işte bir hayır vardır... aman bir dahaki randevunuzda kimliğinizi sağlama alın:)
    ahşap boyama çalışmalarınızı da keyifle takip edeceğim...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Okuyan mutlaka kimliğim yanımda olacak da bakalım bu sefer neyi unutacağım :)))

    YanıtlaSil
  3. Neyse 19 Eylül'e çok da bişey yok... Ama tahmin edebiliyorum ne kadar sinir bir durum olduğunu... İyiki acil ihtiyaç yokmuş pasaporta...

    YanıtlaSil
  4. Yok NoHutcuğum ama belli mi olur ? Bir de başvurduktan 10-15 gün sonra teslim ediliyormuş , bu ara yurt dışına çıkamam yani :D

    YanıtlaSil
  5. Olur böyle aksilikler ara sıra:)) Olmasa dersimizi nasıl alacağız? Hep yapıyoruz nmaalesef:)))

    YanıtlaSil
  6. Koca sözü dinlemeyenin hali böyle olur :)))
    Fotoğrafsız olsun bu post ne olacak,güzel yazıların yeter :)

    YanıtlaSil
  7. Nedret hanım,ne bileyim koskoca kadınım ya yakıştıramadım kendime :(
    Sedo Kız'ım yaa benim koca da ağzını açıp tık ! demedi ne sabırlı adam :)
    Sen okuyacak ol kuzum ben neler yazarım neler...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Nilgün Hanım
    Bugün sizinle görüştükten sonra yüzümde hoş bir gülümsemeyle kapattım telefonu.Bu atölye sayesinde sizin gibi güzel insanları tanıyacak olmak çok güzel.Sevgiyle kalın...:)

    YanıtlaSil
  9. coletteciğim
    geçmiş olsun diyorum...pasaport işleri Türkiye de en sıkıntılı işlerden biri...
    kolaylıklar diliyorum...
    'koca sözü dinlemeliydin!'diyorum bir de:P
    sevgiler.....

    YanıtlaSil
  10. Ah Şeyda Hanım,ben de sizden o kadar güzel elektrik aldım ki anlatamam. Görüşmek dileğiyle,sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Sorma sevgili Cepaynası,benim kocada peygamber sabrı var,tık demedi bana bir daha randevu aldı !

    YanıtlaSil
  12. Geçmiş olsun ama bunda da bir hayır vardır diyelim...Kimliğin yerini demek ki hiç bir şey tutmuyor...
    Ahşap boyamada kimbilir artık neler öğrenip , yapacaksınız...bekliyoruz:)

    YanıtlaSil
  13. Evet Nataliciğim,bunu da öğrenmiş olduk :)

    YanıtlaSil
  14. Yazınızı okurken kendi pasaportumu çıkarmak için nelerle uğraştığım geldi gözümün önüne ve hangi şehirde olduğunuzu dahi bilmeden İzmir' de olduğunuzu hissettim nedense. Ben zamanında pasaportumu Karşıyaka' da çıkarmaya çalışmıştım ve şu an İstanbul' da yaşıyorum. Hoş bir tesadüf, yazınızın son paragrafında sizin de İzmir' de yaşadığınızı öğrendim :) Sıkıcı bir durum olmuş hakikaten ama her işte vardır bir hayır, sıkmayın canınızı... Bazen ben de çanta değiştirince gözlüğümü unututum diğer çantamda, tüm gün ofiste kör gibi dolaşırım :))) Yalnız değilsiniz :)

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Demet çok üzülmeyeyim o zaman :)

    YanıtlaSil
  16. off ne sinir bozucu bir durum:(

    YanıtlaSil
  17. :)) canım vardır bir hayır .bende hep önceden hazırlarım ama ona bile güven yok unutulacaksa unutulacak ötesi yok:)) bu gece düğün vardı açık yer serin olur diye şalı hazırladım gözümün önünde dursun hemen alırım dedim:))))) giderken arabada aklıma geldi Zübeydeyle epeyce güldük çünki o da unutmuş neyseki esinti yoktu
    yalnız değilsin hayatım:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Çok heyecanlandım okurken en korktuğum şeyi yaşamışsın neyse tekrar randevu alınca bir oh çektim .benimde dönünce o işleri yapmam lazım.Kursa çok sevindim hayırlısı olsun arkadaşım

    YanıtlaSil