About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

19 Temmuz 2011 Salı

Hepsi bu kadar şanslı değil !

Posted by Picasa

Yukarıdaki fotoğrafa bakıp ta tüm hayvanların bu kadar şanslı olduğunu düşünmüyorsunuz elbet. Gönül isterdi ki her hayvanın bir yuvası olsun,başında bir çatısı tabağında yemeği suyu ... Bunu mümkün kılmak aslında o kadar da zor değil. Belediyelerin asli görevlerindendir,sokak hayvanlarını kısırlaştırma aşılama ve ait oldukları yerlerde yaşamalarını sağlama. Bir çok belediyenin bu işten anladığı ise yakala imha et ! İşte burada biz hayvanseverlere çok iş düşüyor. Belediyelere görevlerini hatırlatmak ve bunun için organize olmak. Birlikten kuvvet doğar elbet ama kimi güzel gönüllü arkadaşlarımız var ki tek başlarına bu işe soyunmuşlar. 
Sevgili Begonvilli Ev 'den söz ediyorum. Onun çağrısına kulak verelim ve ona destek olalım. Begonvilli Ev'in yazısını okuyalım ve neler yapabiliriz bir bakalım. 
Sevgili dostlar hayvanlara olan sevgimi bilmeyeniniz yok . Ben  SEHAYDER adlı bir sivil toplum kuruluşunun gönüllüsüyüm. Ramazan ayında barınaklara sağlanan mamanın büyük bölümünü oluşturan lokantalardan gelen yardımlar kesiliyor . Biz de sizleri en yakınınızdaki barınağa '' karınca kararınca '' mama yardımı yapmaya davet ediyoruz. Bu makarna,kutu sütü,bulgur pirinç olabilir veya marketlerde satılan hazır mamalardan da satın alıp internetten yollayabilirsiniz. 
Unutmayalım ki ''YAŞAMAK ONLARIN DA HAKKI ''
Hepinize mutlu bir hafta dileklerimle...

5 yorum:

  1. sevgili Colette, zaten Umut olayından beri daha bir duygusallaştım, bugün iyice bir tuhafım. Sulu gözlü biri oldum. Desteğiniz beni çok mutlu etti. Yürekten teşekkürler. Umarım Ramazan ayında açlığın ne olduğu bir kez daha insanların aklına gelir de destek olurlar sizin çalışmalarınıza da.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Colette hanım.
    Bizde ailecek hayvanseveriz. Özellikle babamın arabasının bagajı kedi, köpek mamaları ile dolu. ve arabayla giderken, gözüne gelen kedilere durup mama açıp karın doyurur. SAbit beslediği, Kapalıçarşıda birkaç kedi, nuriosmaniye caminin icindekiler, haremde iskeledekiler ve haydarpaşa otoparkındakiler...
    bizde artık mamaları biriktirip kendisine veriyoruz...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Begonvilli ev teşekkürler. Ne güzel söylemişsiniz.
    ''Umarım Ramazan ayında açlığın ne olduğu bir kez daha insanların aklına gelir de destek olurlar sizin çalışmalarınıza da.''

    Sevgili Zeynep aynı yolun yolcusuyuz desenize. Babanıza saygılar ve teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. ne güzel yapıyorsunuz, teyzem de çok sever hayvanları özellikle yemekler yapılır onlar için, dağıtılır...

    YanıtlaSil
  5. canım çok güzel girişimler bunlar ramazanda yardımlar yapılırken tüm canlılar değil sadece insanlar düşünülüyor ramazan çadırlarının atıklarını belediye toplayıp barınaklara dağıtıyordur inş. diye hep düşünürüm.

    senin üç silahşörleri öpüyorum yine çok güzel pozlar gelmiş:)

    YanıtlaSil