About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

15 Haziran 2011 Çarşamba

Kıymalı patatesli gül börek !




Merhabalar sevgili  dostlar,
Düğün telaşı,konuklarla ilgilenme derken bloğumu bir parça ihmal ettim. Günlerimiz o kadar dolu dolu ve o kadar güzel geçti ki anlatamam. Allah her anne babaya bu mutluluğu nasip etsin,tüm yorgunluklar ve emekler çocuklarımıza helal olsun !
Düğün öncesi çok da sıkı olmayan bir diyetle az da olsa kilo vermiştim  ama asıl kiloları düğün arifesinde ve sonrasında koşuşturmayla verdim. O halde arayı kapamalıyım değil mi :) Havalar çok ısınmadan çocuklar için -oğlumun çok sevdiği- kıymalı ,patatesli gül böreğini yaptım ve sıcak sıcak yedirdim. Afiyet olsun onlara ve böreğimi deneyecek olan sizlere...

Malzemeler:

4 yufka
2 yumurta
4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt 
İç malzemesi
250-300 kg.kadar yağsız kıyma ,1 orta boy soğan (ince ince kıyılmış)
3-4 adet orta boy patates(haşlanmış ve çatalla ezilmiş)
tuz
karabiber
1/ 2 demet maydanoz
Yapılışı 

Yufkalar dörde bölünür ;yumurta ,sıvı yağ ve süt bir kasede çırpılır ,bu karışım yufkalara sürülür önceden kavrulmuş olan soğan , kıyma ve haşlanmış  patateslere ince ince kıydığımız maydanoz, karabiber ve tuzunu ilave ederek harç hazırlanır . Bu harcı yufkaların içine eşit olarak dağıtır ve yavaşça gevşek bir şekilde kıvırarak gül şekli verilir . Pişirme kağıdı yayılmış tepsiye dizip üstlerine kalan süt yağ yumurta karışımından sürerek ılık fırında (180-200 derecede ) üstü kızarana dek pişirilir. Dileyen üstüne susam.çörek otu da serpebilir ama oğlum hoşlanmaz o nedenle ben sade pişiriyorum.
Sıcak sıcak servis yapılır,tekrar afiyet olsun !

Sevgili dostlar ziyaretleriniz ve yorumlarınız beni o kadar mutlu etti ki anlatamam. Ailem adınıza hepinize teker teker teşekkür ediyorum.İyi ki varsınız ...

9 yorum:

  1. of off off bayılırım, annemde ben de börek harçlarımızı genellikle kıymalı patatesli yaparız :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Canım Ahucuğum teşekkürler. Senin elinden çıkan her şey gibi börek de nefis oluyordur mutlaka :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik ablacim, çok guzel olmuslar. Bu ara dügûnûz hayirli ugurlu olsun. Allah basa kadar mesut eder insallah

    YanıtlaSil
  4. Yazıların yüzümü güldürüyor,sen de hep gül e mi?
    Gül böreğine uygun bir temenni oldu.
    Bu böreği ben de yaparım bazen.Benzer bir tarif uygularım.Seninki de harika görünüyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Aaaah ah çok namüsait bir mahiyette tezahür etti bu börek :) Herkes diyete niyetleniyor son günlerde :) Yapacaklara afiyetler olsun, sizin de ellerinize sağlık öğretmenim :) Sizin için bloğumun yorum bölümüne nihalenin yapılışını yazdım dilim döndüğünce, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. Aaaah ah çok namüsait bir mahiyette tezahür etti bu börek :) Herkes diyete niyetleniyor son günlerde :) Yapacaklara afiyetler olsun, sizin de ellerinize sağlık öğretmenim :) Sizin için bloğumun yorum bölümüne nihalenin yapılışını yazdım dilim döndüğünce, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. benimde fiks böreğimdir, çok güzel olur.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık,nefis görünüyorlar.Ayrıca çocuklarınıza mutluluklar dilerim.Ömür boyu mutlu olsunlar:)

    YanıtlaSil
  9. öncelikle çocuklarınıza mutluluklar diliyorum:) börek de nefis gözüküyor
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil