About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Benim oyun alanım,renkli mutfağım !






Sizlere zaman zaman evimin farklı bölümleriyle merhaba diyeceğim.
Bu evde pek çok şey görmeye alıştığımız şekilde değildir.Burada 5 yıldır ,yılın en az 8 ayını  2 kedi ve 1 köpekle geçiriyoruz ,o nedenle evimiz renkli,neşeli ve eğlencelidir...
İlk olarak mutfağımı - çekim yapacağım diye süsleyip derleyip toparlamadan,en doğal haliyle -sizlerle paylaşmak  istiyorum.
Mutfağımda bahçenin yeşilini içeriye taşımaya çalıştım, dolapların rengini cila ustasıyla birlikte deneye yanıla bulduk.Eve sonradan eklediğimiz  kış bahçesini yemek odası olarak da kullanıyorum, böylece  hem salonum genişledi ,rahatladı hem de yemek yerken bahçeyle bütünleşme olanağına kavuştuk.Kış bahçesinin kapıları sürme olarak tasarlandığı için yazın tamamen açılıyor...Bu bölüm daha sonra...
Mutfaktaki objelerin çoğunun anısı vardır.Örneğin mutfak perdem rahmetli anneannemin elinden çıkma ; tığ işi  ve en az 50-60 yıllık.Davlumbazın üstündeki Kütahya çinilerini almak için bizzat Kütahya'ya gitmiştim.Baharat takımım,kurabiye kavanozum ve sürahimi ise yıllar önce Harrods'da görmüş ve çok beğenmiştim sonra bir baktım ki kardeşim bana ev hediyesi olarak almış.Dolap kapaklarındaki Tiffany (kurşun vitray )çalışmayı ise uzun araştırmalar sonucunda bulduğum İzmir'de Güzel Sanatlar Fakültesi'nden emekli bir hocaya yaptırdım.Desenlerini kabaca ben çizdim,o geliştirdi.
Mutfakta açık plan depolamayı çok pratik bulmama rağmen evde evcil hayvanlar olduğu için cesaret edemedim.Her an kullanılacaklar el altındalar ,çünkü her gün yıkanıyorlar ama daha az kullandığım tabak çanağı dolap içinde saklıyorum.
Mutfağın tasarımı da bana ait,o zamanlar çalıştığım için pek fazla çarşı pazar dolanamıyordum ama internet imdadıma yetişti,sayısını hatırlamadığım kadar çok site dolanıp shaker stilinden hoşlandığımı keşfettim,amatörce çizim yaptım ve istediklerimi kısmen gerçekleştirebildim.Uygulamayı İzmir-Gaziemir'den bir marangoza ,Beşir Usta 'ya yaptırdım.
Sonuç olarak bu mutfakta sık sık kalabalık sofralar için yemek hazırlanıyor,keyifle -mevsimine göre bahçede ya da kış bahçesinde- yeniliyor.Evim gibi mutfağım da yaşıyor,anında dağılıp toplanıyor benim...
Bu günlük bu kadar,eğer ilgilenirseniz devamı gelecek.
Keyfiniz tam,neşeniz bol olsun!Sevgilerimle...

33 yorum:

  1. devamı lütfen gelsin Nilgün hanımcığım... çok keyifli okumak... ama bir kaç kare de objelerin yakın çekimlerinden olsun... :)

    keyifle, sağlıkla kullanın... detaylar çok hoş. (daha yakından görmek istiyor ama insan )

    YanıtlaSil
  2. BAYILDIM... Çok keyifli bir mutfak, herşeyle birebir ilgilenmek ne kadar zevkli olmuştur. Ellerinize sağlık harika iş çıkartmışsınız. Kimbilir ne kadar keyiflidir; kahvaltıdan sonra tüm işler bitmiş, mutfak toplanmış ve o masada Türk kahvesi eşliğinde dekorasyon dergilerine bakmak. Nazar değmesin diyeyim bari:)

    YanıtlaSil
  3. sevgili colette bu mutfak hakikaten renkli ve çok sıcak:) benim gözüm tefalin ekmek kızartmalı mini fırınına takıldı çoktandır gidip gelip bakıyorum kullanış açısından fikir almak isterim senden memnunsan düşünüyorum hemen alma potansiyeline sahibim:))

    YanıtlaSil
  4. Çok sevimli bir mutfak. İyi günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
  5. Ablacığım mutfağına zevkini yansıtabilmiş olman harika. Çok keyifli olmalı bu güzel mutfakta yemek yapmak :) Her detaya bayıldım. Mutfağında sağlıklı ve mutlu yemekler hazırlaman dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  6. mutfak dolaplarında hiç düşündüğüm bir renk değildi. Belkide fazla örneği olmadığı için, ama farklı ve çok hoş olmuş. Çok sıcak bir görüntüsü var :)

    YanıtlaSil
  7. bu nasıl güzel bir mutfak böyle!
    yazıları okumadan önce yurtdışı sitelerinden alınmış fotolar sandım açıkçası.genelde bu tarz mutfakları yabancılar kullandığından dolayı öyle geldi.
    çok zevklisiniz gerçekten :)

    YanıtlaSil
  8. hiç düşünmediğim bir renk ama mutfağınıza çok yakışmış, mutlu huzurlu yaşamlar daim olsun :))

    YanıtlaSil
  9. Öyle canlı öyle sıcak öyle davetkar ki :) evini sevenleri ben de çok seviyorum :D
    Ahu

    YanıtlaSil
  10. ne kadar şirin ve keyifli..eminim bu renk enerjisiyle keyifli yemekler pişiriyorsunuzdur...sonsuz mutlulıuklar....sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Bu senin süper mutfağın ve ben ona bayıldım..
    ne güzel yeşil yeşil......

    YanıtlaSil
  12. HARİKA KEYİFLİ BİR MUTFAK DAHA ÇOK DAHA YAKIN ÇEKİMLER BEKLİYORUZ CANIM GÜZEL GÜNLERDE KULLAN

    YanıtlaSil
  13. Evinde senin gibi sıcacık, renkli ve zevkli colettecim...herbir detay seni anlatıyor...devamını büyük bir sabırszılıkla bekliyorum. Nice güzel sofralarda, şen kahkalarla yenen yemekleriniz olsun ;)

    YanıtlaSil
  14. 1990 Yılında Sapanca da gezdiğim bir evin minik mutfağında bu renk dolaplar görmüş ve yeşille pek arası olmayan ben bile bayılmıştım bu mutfağa.Yağ yeşili deniyor galiba değilmi Colette?
    Harika bir mutfak senin ki.Çok özel detayları paylaşman da incelik canım.
    Ben devamını bekliyorum merakla.Allah içinde yaşayacağınız sağlıklı,huzurlu nice yıllar nasib etsin.

    YanıtlaSil
  15. Sıcacık, çok güzel bir mutfak olmuş. Çok zevklisiniz:)))

    YanıtlaSil
  16. Mutfağınız çok zevkli ve çok emek verilmiş.Renk çok sıcak , doğaya saygılı olmuş:)Perdeleri , çinileri ve vitrayı çok beğendim.Tabak dolabı da favorim ,nedense eskilerdeki gibi yan yan dizilmeleri hoşuma gider.
    Devamını heyecanla bekliyorum.
    Şen sofralarınız olsun,sağlıkla kulanın...

    YanıtlaSil
  17. Bende çok beğendim. Sıcak bir mutfak ve birbirinin aynı mutfaklardan değil. Ben sanki yeşile cesaret edemezdim gibi.

    YanıtlaSil
  18. Ruşen hanımcığım siz isteyin yeter :)
    NoHutcuğum teşekkürler ,kahve içmeye beklerim:)
    Meyracığım mini fırın küçük aileler için ideal ve ben çok memnunum.
    Begonvilli Ev teşekkürler:)
    Yeşimciğim teşekkürler,benimkisi büyük bir cesaretti işte...
    Hande haklısın ulus olarak biraz tutucuyuz biz yeşil mutfak büyük cesaret ama evimin diğer bölümleri çok sade olduğu için görüntüde karmaşa yaratmadı.
    Moda Park teşekkürler,zaten aslı bir İngiliz kır evi mutfağıydı oradan esinlendim.
    Pembe Düşler hakılısın çok görülmüş bir seçim değil benimkisi.
    Ahucuğum ben de seni seviyorum,kızlar ve ben öptük seni...
    Şehnaz enerjisi yüksek biraz ve ben bu mutfakta hiç sıkılmadan saatlerce kalıyorum.
    İjlalciğim yeşili pek severim ben :)
    Mevdoş'um sen iste ,yakında :D
    Sebiciğim canım o halde seni çok bekletmeyeyim :)))
    Tülinciğim evet ben de kır evi havası yaratmaya çalıştım.
    Nedret hanım teşekkürler,cahil cesareti benimkisi ...
    Natali mutfağıma sanatçı gözüyle bakıp beğenmek çok hoştu,teşekkürler...
    Hüznün tadı söylediğim gibi,benikisi cahil cesareti ve biraz da evi artık kendim için döşeme isteği...

    YanıtlaSil
  19. çok beğendim çok sağlıkla keyfini çıkarın Nilgüncüm.

    harika bir dekarasyon olmuş. sevgiler

    YanıtlaSil
  20. evinizi ben de seviyorum:)güle güle yaşayın,sağlıklı,huzurlu,mutlu..

    YanıtlaSil
  21. çok zevklisiniz, çok güzel bir mutfak. ellerinize sağlık. mutlu, güzel günler geçirin.devamını merakla bekliyorum. sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. çok çok güzel ve sevimli bir mutfağın var.devamını sabırsızlıkla bekliyoruz..

    YanıtlaSil
  23. canlı doğanın enerjisini almış harika bir mutfak çok zevklisiniz ne güzel sofralar hazırlamışsınızdır sevgiler

    YanıtlaSil
  24. tek kelimeyle harika mutfakta çok sevdiğim bir renk detaylar çok güzel mutluluk huzur ve sağlıkla oturmanız dileğiyle sevgiler

    YanıtlaSil
  25. çok zevkli capcanlı bir mutfak yeşili ben de düşünmezdim normalde ama siz ne kadar güzel görünebileceğini kanıtlamışsınız. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  26. çok zevkli capcanlı bir mutfak yeşili ben de düşünmezdim normalde ama siz ne kadar güzel görünebileceğini kanıtlamışsınız. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  27. Nilgün ablacım; böyle evler anlatılmaz yaşanır:) O nedenle, sanırım senin evle benim evde blogger dostlara birer kahve daveti vermek farz oldu..Evin harika, aksini kimse söyleyemez..Güle güle, uzuuuun uzun ve keyifle yaşayın onu inşallah..Dört ayaklılarla beraber:))

    YanıtlaSil
  28. Çok ama çok güzel:)) Renkler harika! yaşayan bir mutfak olduğu belli:) Devamını ben de bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  29. harika bi mutfak bayıldımmm burda ne yemekler pişmiş ne misafirler gelmiş ne hatıralar geçmiştir...sevgiler....SEÇİL.....

    YanıtlaSil
  30. ne yazacağımı şaşırdım dergiden fırlamış gibi resimler o kadar beğendim ki ağız tadı ve sağlıkla dolu sofralar diliyorum size

    YanıtlaSil
  31. bu mutfak!
    rengi dışında beni şaşırtmadı,tarzını doğru tahmin etmişim...
    ama rengi,sıradışı...böyle bir renk mutfakta hiç düşünmezdim,çok yakıştırdım:)
    güle güle kullan,sağlıkla,keyifle:)

    YanıtlaSil
  32. Zevklerimiz nasıl da aynı..Bana çok güzel ilhamlar veriyorsunuz..İyi ki sizi tanımaya başladım..Güzel mutfağınızda sevdiklerinizle harika zamanlar geçirmenizi dilerim..

    YanıtlaSil
  33. Çok beğendim. çok zevkli mutfağınız, rengi de harika olmuş...

    YanıtlaSil