About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

8 Mayıs 2011 Pazar

Anneler günü(müz)kutlu olsun !





ANNE KİMDİR / NEDİR?
Bir erkek çocuğun kaleminden çıkmış ... bu kadar olur yani,tam tarif !!! ANNE, dünyada karşılık beklemeden börek yapan tek insandır. Karşılıksız sevginin ete kemiğe bürünmüş halidir! Ne kadar üzsen de 10 Dakika sonra seni affeden zarif bir memeli türü...dür, yağlı bile olsa tiksinmeden saçını okşayan, kucağına yatıran, öpüp koklayan tek varlıktır,meleğin süt verebilenidir. Yarasın diye muhallebinin içine ciğer katarak çocuğuna yediren manyaklık derecesinde yaratıcıdır . Yemek yemeyen çocuğun dikkatini çekmek için elindeki tencere ve tavalarla maymunluk yapabilen kişidir, kafayı çocuklarıyla bozmuş, göbek bağı kopsa da yürek bağı asla kopmayan, sevgi dolu fedakar insan dişisidir, bulaşık, ütü, vb. yaparken bile otomatik olarak çene çalan, kendi kendine konuşan,kadın dırdırı denen mereti erkeklere daha küçükten belletendir . Yemek uzmanı, düzen insanı, bilgili, kültürlü her şeyi bilen şahsiyettir, yavrularını yol tarafından değil, kaldırım tarafından yürütendir, dizi dizi incidir lakin gerektiğinde laf sokma dalında da birincidir, sevgiliden ayrılma haberi verildiğinde, 'amaaan ben sana daha güzelini bulurum' diyebilen komik bir karakterdir. 'Oğlum aradım yoktun. Ben de mesaj atayım dedim sana. Gelince ara beni emi aslan evladım. Kara börülcem >benim öptüm annen , şeklinde mesajlar atabilen, teknolojiyi ısrarla reddeden, kabullenemeyen, kafasına göre yorumlayan bilişim düşmanıdır. AMA ... AMA dünyanın en güzel kucağına sahip, en güzel kokan, harikulade bir varlıktır , olmadık yerlerde iyi ki doğurmuşum ulen seni !' diyen ve benim hatırıma benimle Freddy Mercury dinleyen bir sabır ağacıdır, evlatlarını asla ayırmayan, aynı zamanda birbirinden koruyan güç abidesidir evde bir yere uzandığınız an orada temizlik yapacağı tutan, temizlik konusunda kayışı kopardığından temizlikçi gelecek diye evi temizleyen balans ayarı kaçmış temizlik kaynağıdır, mutfakta yaşayan, evde herkesi idare eden bir tür canlıdır. Oğlunun damat - kızının gelin olduğunu görünce, çocuğu mezun olunca, çocuğu gol atınca, çocuğu hasta olunca,çocuğu askere gidince, asmalı kabağı seyredince, dolar yükselince velhasıl buna benzer bissürü şeye ağlayabilen, bu mesajı okurken duygulanıp - gözleri dolabilen, ağlamaya meyilli bir yapısı olan duygu pınarıdır, son kiiii üç dört; uzakta dursa da yakın hissedilen, canı hep istenen, asla vazgeçilmeyen, dizinin dibinde olmak istenen, evlatların varlığını varlığına armağan edebileceği, ıslak - kuru ama heeeep duyguludur.. işte anneler böyledir…

Bu güzel yazıyı bir arkadaşım bu sabah bana yolladı,ben de izniyle paylaşıyorum.
Canım annem,başta senin olmak üzere tüm annelerin anneler günü kutlu olsun !

20 yorum:

  1. sana ve anneciğine kucak dolusu sevgiler canım

    YanıtlaSil
  2. Colettecim;
    Anneciği'nin ve senin anneler gününü kutlarım. Daha nice sevgili anneciğin ve oğluş'un ile birlikte geçireceğin uzun ömürler dilerim...

    YanıtlaSil
  3. Sizin de anneler gününüz kutlu olsun:)Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Sizin ve annenizin anneler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.Allah sevdiklerinizle birlikte nice harika sağlıklı,huzurlu,mutlu yıllar geçirmenizi nasip etsin.

    Yazı da harikaymışş.bayıldımm:)

    YanıtlaSil
  5. Anneler günün kutlu olsun!!öpüyorum kocaman

    YanıtlaSil
  6. Colette'ciğim anneler gününü bende en içten dileklerimle kutluyorum canım,hergün bizim günümüz oldsa da bugünü diğerlerininde farketmesi güzel:))
    Resim yüklemede bende sorunlar yaşıyorum....
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. anneler gününüzü kutlamaya geldim sevgiler
    bu arada kedilerinize bayıldımmm çok severim benimde bitane var ama ben eve alamıyorum (alerjim var )benim kedimde yeni doğum yaptı şimdi çok sevimli miniklerimiz var:)
    sevgiler görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  8. anneciğinizin ve sizin anneler günü kutlu olsun

    YanıtlaSil
  9. Sizin ve annenizin anneler gunu kutlu olsun!..Bu guzel yaziyi da hem duygulanarak hemde severek okudum..

    YanıtlaSil
  10. SENİN VE ANNECİĞİNİN ANNELER GÜNÜN KUTLU OLSUN CANIM BİZİM İÇİN BU GÜNLER PEK BURUK OLUYOR.

    YanıtlaSil
  11. göbek bağı kopsada yürek bağı asla kopmayan tüm annelerin günü kutlu olsun ..

    YanıtlaSil
  12. Tam da börek yaptığım bir gün Alp bu yazıyı bana getirmişti :)

    Kutlu olsun canım.Senin de,senin nurunun da.

    YanıtlaSil
  13. Teşekkür ederim. Ben de sizi kutlarım. Teyzeciğim de iyi görünüyor maşallah.Ellerinden öperim.

    YanıtlaSil
  14. ne güzel anlatmış.aynen öyle...

    YanıtlaSil
  15. Güzel dilekleriniz için tekrar teşekkürler !Anneler Gününü kutlayacağımız daha nice sağlıklı yıllara...

    YanıtlaSil
  16. nasıl güzel bir yazı bu bayıldım...annenizin ve sizin anneler gününü en içten dileklerimle geç kalaraktan kutluyorum...

    YanıtlaSil
  17. Yazı çok hoşuma gitti ,iyi ki paylaştınız , çok da doğru!
    Sizin ve annenizin bu güzel gününü kutlarım.
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  18. Ne güzel dile getirmiş yazan ellerine sağlık. Coletteciğim seninde anneler gününü kutluyorum nicelerini sevdiklerimizle kutlarız inşallah. güzel bir hafta dileyerek esenkal diyorum.

    YanıtlaSil
  19. ne güzel yürekten gelen bir yazi. sizinde kutlu olsun gününüz

    YanıtlaSil
  20. iyi ki paylaşmışsınız.yazıya bayıldım.sizin de anneler gününüz kutlu olsun.geciktim ama:(

    YanıtlaSil