About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

30 Mart 2011 Çarşamba

Tarçınlı kurabiye



Çayın en iyi dostu ev yapımı sıcacık tazecik tarçınlı kurabiye...
Gerçekten çok hafif ve yapımı da bir o kadar kolay,tarifi bana ait :)
Son zamanlarda keklerimde kurabiyelerimde fındık yağından başka yağ kullanmıyorum.Hem hamur işlerine kattığı aromayı seviyorum hem de çok sağlıklı ve çok hafif...
Kurabiyeyi küçük bir tepsi için hazırladım ,hemen yensin bitsin ;artık evde hamur işi bulundurmuyorum.Ne kadar az yapsam da komşularıma komşuluk hakkı vermeye çalışıyorum sıcacık ve tazecikken...
Malzemelerim de çok az ve her zaman evde bulunabilecek cinsten:
1+1/25 küçük su  bardağı  toz şeker
1 küçük su bardağı fındık yağı
1 paket hamur kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yumurta beyazı hamurun içine sarısı üstüne
8-9 çorba kaşığı tepeleme un(yaklaşık 3 bardak yapıyor )
1 çorba kaşığı tepeleme yoğurt

Tüm malzemeyi karıştırıyorum,aman dikkat çok yoğurmayalım o zaman katı olurmuş Jamie 'den öğrendim. Tepsiye pişirme kağıdı seriyorum,  irice ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp yumurtaların sarısını sürdüğüm hamurları çok sıkışık olmayacak düzende sıralıyorum,öncesinde kek piştiği için sıcak olan fırına verip 160 -170 derecede 15-18 dakika pişiriyorum.Ilınınca tepsiden alıp servis tabağına koyuyorum.
Fotoğraftaki kadar kurabiye elde ediyorum.Benim hilem hamuru mümkün olduğunca çok dinlendirmek,hatta mümkünse bir gün önceden yapıyor ve buz dolabında bekletiyorum !
Afiyet olsun !

23 yorum:

  1. ellerinize sağlık,kokusu buraya geldi :)

    YanıtlaSil
  2. O halde hemen gel birlikte yiyelim !

    YanıtlaSil
  3. oFFFF,BAYILIRIM TARÇINLI KURABİYEYE.DAMLA SAKIZLI DA YAPIYORMUSUN COLETTE?

    YanıtlaSil
  4. Yaparım Tülinciğim ,damla sakızını sütlaç ve muhallebiye de kullanırım :)

    YanıtlaSil
  5. eehhh artik ilk on kurabiyeyi benim icin yermisiniz lutfen? Bencede findik yagi cok hos bir alternatif olmus aromasida harika..ellerinize saglik...bu tarifi bende denemek istiyorum..sevgiler,

    YanıtlaSil
  6. Mehtapcığım on tane yiyemem ,ben azıcık tombulum canım !Hatırın için bir tane yiyeyim yazın sen gelince geri kalan dokuzu ye :)

    YanıtlaSil
  7. afiyet olsun... nefis görünüyorlar... tarifi aldım...ölçülerinin az olması çok işime yarayacak... teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten benim yapabileceğim kadar basitmiş. Hemen yeni evimizi görmeye gelen misafirlerimiz için yapacağım... Annemin de çok hoşuna gidecek bu iş. Üstelik tarçınlı.. Tarçınlı herşeyi çok seviyorum. Çok teşekkürler tarif ve güzel anlatım için:)

    YanıtlaSil
  9. En kısa sürede denemem lazım:)
    Jamie'nin püf'ünü paylaşmanıza sevindim.
    Size afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  10. Cafe NoHutcuğum benim mutfakta zor işle uğraşacak kadar sabrım yoktur.Afiyet olsun !
    Baykuş Gözüyle Jamie şirin delikanlı ve çok güzel püfleri var :)

    YanıtlaSil
  11. teklifiniz için çok eşekkürler. gerçekten yemiş kadar oldum.
    bir de "jamie sen bizim herşeyimizsin" :)))

    YanıtlaSil
  12. colette afiyet olsun, muhteşem gözüküyorlar..

    YanıtlaSil
  13. Ah ne lezzetlidir tarçınlı şeyler, bayılırım. Ben de fındık yağı kullanırım hep..Ellerine sağlık ablacım..

    YanıtlaSil
  14. Coletteciğim, keşke sana komşu olsaydım, sen çok pişirseydin, ben hep yeseydim, tarçınlı kurabiyenin her biçimine razıyım :))

    YanıtlaSil
  15. merhaba; blogunuzatiryakihobi'nin sayfasından ulaştım ve açılan ilk sayfayı görüp postlarınızı okuyunca "izmirli mi acaba?" deyip profilinize göz gezdirdim ama bir sonuca varamayınca ilk postunuzu okumak için Mart 2010 arşivine girdim ve oradaki ilk bir kaç posta göz gezdirdiğimde yanılmadığımı anladım :) biz İzmirliler, birbirimizi yazdıklarımızdan bile tanıyabiliyoruz; ne mutlu bize :) hemen aldım izlediğim bloglar listesine blogunuzu. sık sık görüşebilmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  16. Nilgün Hanım, her cappuccino veya nescafe içişimizde bizim andığımız birşeydir bu tarçınlı kurabiye sanki bize kulak misafiri olmuşsunuz da yayınlamışsınız bu postu. Özellikle öğrenciliğimizde gittiğimiz bir kafede kalp şeklinde minicik gelirdi servisin yanında, tadı hala damağımızda onun. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Banucuğum keşke...Ben pişirmeyi de yemeyi de çok seviyorum :)Sevgili Dekor Guru bilirim o kurabiyeleri tereyağlı ve kıtır kıtır,mis gibi de tarçın kokar.Kokular ve anılar ne kadar ilişkili birbiriyle...Teşekkürler ve hatta dilerseniz size de yaparım seve seve...

    YanıtlaSil
  18. bende hep fındık yağı kullanırım ve tadını çok severim..ahh bu kurabiyeler nefis gözüküyor beni ye diyor resmen:)) şimdi çayımın yanında olsa fenamı olurdu hani;)
    ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  19. Serapcığım teşekkürler...
    Buketciğim benim minik yardımcım yok ama ...

    YanıtlaSil
  20. Ablacığım ellerine sağlık, kokusu buraya kadar geldi :) harika görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  21. cayin yaninda sutle kahveyle ne guzel gider ellerine saglik kaldiysa yarin geleyim bari :)

    YanıtlaSil
  22. Yeşimciğim sen iste sana da yapayım canım.
    Mevdoş'um kalmak nasıl söz ,sana tazesini yaparım ,yeter ki gel !Öptüm.

    YanıtlaSil