About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

14 Mart 2011 Pazartesi

14Mart Tıp Bayramınız Kutlu Olsun Sevgili Doktorlar !

1. Eğer bizi kahve makinesinin başında yada sigara molasında yakalarsanız muhakkak hastalıklarınızla ilgili bir soru sorun. Bizim dünyada zevk aldığımız tek şey tıptır ve molayı sizin sorularınızı yanıtlamak için verdik.

2. Evdeki ilaçlarınız iyi gelmiyorsa hemen bizi telefonla arayın.Telefondan teşhis koymak gibi müthiş bir yeteneğimiz vardır.

3. Ayaküstü, merdiven aralığında, kapı arkasında veya asansörde karşılaştığınızda hemen oranızın buranızın ağrıdığını anlatmaya başlayın, biz her an sizi düşünürüz ve zaten asansöre de hastalarla karşılaşabilmek için bineriz.

4. Gazete okuduğunuz asparagas tıp haberleri hakkında doktorları her fırsatta sıkıştırınız, çünkü gazeteciler her zaman tıp konularını doktorlardan daha iyi bilirler, güncel takip ederler ve her yazdıkları doğrudur. Böylece doktorun bilgisizliğini ve açıklarını yüzüne vurma fırsatını yakalamış olursunuz.

5. Doktorlar sinirsiz insanlardır, hatta insan değil robotturlar, yorulmaz, uyumaz, tatil yapmaz ve sinirlenmezler. İstediğiniz kadar, hatta sonsuza kadar soru sorabilirsiniz, hatta sorduğunuz soruların cevaplarını dinlemek bile zorunda değilsinizdir, doktor önceki soruya cevap vermekteyken, yeni soru sorabilirsiniz, doktor buna hiç alınmaz. ÜSTELİK, doktora sorduğunuz ve cevabını aldığınız konuda doktorun dediklerini uygulamak zorunda bile değilsiniz, ama iyileşmediğinizde doktorun dediklerini uygulamadığınız halde doktora HESAP SORMA hakkınız vardır.

6. Bize kolay kolay teşekkür etmeyin. Nasıl olsa para veriyorsunuz ve köle satın alıyorsunuz.

7. Doktor olurken nasıl olsa HİPOKRAT YEMİNİ ettik ya, doktorları kızdırsanız bile onlar size sonsuza kadar köle gibi hizmet etmeye mecburdurlar. Hakaret edebilirsiniz, üstüne yürüyebilirsiniz, şikayet edebilirsiniz, sağda solda aleyhinde konuşabilirsiniz, ama işiniz düştüğünde hiç utanmadan yine kendinizi ellerine teslim edebilirsiniz, ne de olsa Hipokrat yemin etmişlerdir.

8. Doktorlara danışmadan kendi kendinize her türlü tedaviyi yapabilirsiniz, hastalığınız daha da kötüye gittiğinde doktor sizi her durumda kurtarır, sorun değil.

9. İlacın acı olduğundan veya iğnenin yaktığından dolayı doktora kızmakta serbestsiniz, çünkü sizi doktor hasta etmiştir ve ilacın tadını doktor ayarlamıştır.

10. Verilen ilaç "kanser yapar mı?" diye sorunuz. Çünkü Allah'ın cezası doktor sizi kasıtlı olarak kanser etmeye çalışmaktadır. Hamileyseniz verdiğiniz ilacın çocukta bir sakatlık yapıp yapmayacağını doktora sorun, çünkü doktor sizin sakat bir çocuk doğurmanızı istemektedir.

11. Doktorlar tüm dünya tıbbını bilirler, cildinizdeki kaşıntıyı beyin cerrahına rahatça danışabilirsiniz. Sadece karşılaşmış olmanız yeterlidir, uzmanlık alanı diye bir kavram tamamen palavradır.

12. Doktorun evine telefon ederek, doktor evde yokken eşine hastalığınızla ilgili soru sorabilirsiniz, mutlaka bilecektir, doktor eşidir ya, bilir. 



Sevgili doktorlarımız ve tüm sağlık emekçilerimiz  hepinizin Tıp Bayramı kutlu olsun.Bazen sizlere haketmediğiniz davranışlarda bulunsak da,kötü sözlerle kalbinizi kırsak da sizlere çok şey borçlu olduğumuzu biliriz biz...Biliriz de söyleyemeyiz işte.









Hepinizi çok seviyorum,iyi ki varsınız.

4 yorum:

  1. Sevgili doktorlarimizin ve sevgili saglik emekcilerimizin Tip Bayrami kutlu olsun!..ne kadar guzel olmus bu post, hem gercek, hem dusundurucu, hemde ders cikarilasi bir durum. Doktorlarimizin ve sagligimizin degerini bilelim, bir gun mutlaka onlara ihtiyacimiz olacak. Cok agir bir o kadar da cok degerli meslek sahibi doktorlarimiza hak ettikleri degeri lutfen verelim.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. başta eşiniz olmak üzere tıp aleminin bayramı kutlu olsun:)

    YanıtlaSil
  3. tüm doktorlarımıza kalpten teşekkürler ben Dr. arkadaşlarımı kutlarken ilave ettiğim gibi hak ettikleri en güzel çalışma şartlarına kavuşmaları dileğiyle...
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  4. bayıldım yazıya:)))

    gerçekten bayram gibi kutlayabileceğimiz,
    sağlık sistemindeki sorunların en aza indirgendiği,önce sağlıklı kalabilmemiz için koşulların oluşturulduğu bir Türkiye görebilmek umuduyla,sevgiler coletteciğim:)

    YanıtlaSil