About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

19 Şubat 2011 Cumartesi

Bir Mim Daha !

Sevgili  Tülin beni mimlemiş.Kitaplığıma gidiyor ve bir kitap seçiyorum,55.sayfasını açıyorum.Sevgili Oya Baydar'ın güzeller güzeli İstanbul'da geçen içiçe geçmiş hayatların romanı ''ERGUVAN KAPISI''bu seçtiğim kitap;


Çağdaş Türk Edebiyatı'nın hemen tüm yazarlarını takip etmeye çalışıyorum ama sevgili Adalet Ağaoğlu,Oya Baydar,Elif Şafak,Ayşe Kulin 'i çok severek okuyorum.Yakın tarihimizin arka fonda olduğu bu yapıtlarda burjuva kadınının bunalımları,aşkları ,umutları öyle güzel işleniyor ki...Fakültedeyken de bu tip yapıtları sevdiğimden -utanarak yazıyorum-kırsal kesim yaşamını anlatan kitapları zorla okurdum.''Ben bunu okumadım'' demenin çok ayıp olduğu yıllardı onlar,''ben son model bilmem neyi alamadım ''yılları değildi.
Nereden nereye...
Hasılı ben bu kitabı seçtim ve mimi de uzun süredir sesi soluğu çıkmayan sevgili Ruşen'e paslıyorum.Kendisi ağır bir griple savaşıyor şimdilerde umarım çabucak iyileşir ve bu mimi yanıtlar.

9 yorum:

  1. Teşekkürler Colette.
    Ne güzel anlatmışsın kitaplı yılları.
    Bir de vazgeçilmez doğum günü hediyesiydi kitaplar değil mi?Şimdi el kadar bebeler hediye diye birbirlerine parfüm alıyorlar.
    Ne değişim ama ?

    Bu günlerde 'ateşböceği yolu'nu okuyorum.
    Yıllardır bu tarz kitapları bırakmıştım.Bunu beğendim.Okumadıysan bu limonata tadındaki kitabı tavsiye ederim .

    YanıtlaSil
  2. Kitaplar doğum günü hediyesiydi evet,çok kıymetliydi çoook ...Sevgili Tülin ''Ateşböceği Yolu''nu hemen araştırdım ve okunması gerekenler listesine aldım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Erguvan Kapısı bende okunacaklar arasında bekliyor. Oya Baydar'ı çok seviyorum. Çok kitap okumak istiyorum ama eskisi gibi hızlı okuyamıyorum ne yazıkki.

    YanıtlaSil
  4. Hiç okumadım Oya Baydar'ı. Listeme aldım ablacığım :) Benim için hala kitap en güzel hediyedir :)

    YanıtlaSil
  5. Yeşimciğim mutlaka okumalısın,hatta hemen sana öneriyorum''Kedi Mektupları''adlı romanını hemen al ,bayılacaksın.İyi okumalar canım.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim ablacığım hemen alıyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Oya Baydarı Lise de Edebiyat öğretenim sayesinde tanıdım ben ''Elveda Alyoşa'' devrim sevdaları, umutlar bir solukta okumuş ardından Erguvan Kapısını almıştım. Sonra raflarda yerini almadan birilerine verdim. Elimde tutamadığım tek şey kitaplar ille birilerine veriyorum okusunlar diye teşfik sözde. Ama biliyorum ki ne okuyorlar ne de geri dönüyor kitaplarım. Kendime kocaman bir kitaplık yapma hayalim var şu sıra eskiden okuyup çok beğendiğim bütün kitapları koyacağım oraya. Şeker Portakalından başlayacağım hatta :)
    Oya Baydar'ı hatırlamama sebep oldunuz sağolun kitaplarını tekrar edinmem lazım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. okuduğum kitaplar arasında benim için önemli dostlara tavsiye edeceğim kitaplardan biri .Bu kitabın 1 .cisi var .Tavsiyem önce onu okuyun .Adı Sıcak Küllerim kaldı .Erguvan kapısı onun devamı.

    YanıtlaSil
  9. Okunması gereken kitaplardan...

    www.kitapkolik.net

    YanıtlaSil