About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

22 Ekim 2010 Cuma

WİSCONSİN-MADİSON ORGANİK PAZARDAN ALIŞ VERİŞ MANZARALARI

























   Bu pazarda gördüğünüz her şey organik.Yerel halkın bahçesinde çiftliğinde yetiştirdiği her türlü meyve sebzeyi sattıkları bir pazar.Bu nedenle de fiyatlar oldukça yüksek.İklim soğuk o nedenle çeşit bol değil ama bana çok ilginç geldi;bir kere kimse bağırıp çağırmıyor,çok kibar ve güler yüzlü.Yukarıdan 2. fotoğrafta gördüğünüz meksika biberinin reçelini yapmışlar,sırf meraktan aldık ve nefisti- gerçekten-geriden acının baharatını hissediyorsunuz ama tatlısı da içinizi baymıyor.Kahvaltıda iyi gitti...Ev yapımı kurabiyeler ilginçti ben en çok tarçınlı-kabaklı olanını sevdim,zaten pazardan dönerken tezgahta kalmamıştı bile.Hallowen nedeniyle her yerde kabak satılıyor,renk renk boy boy Son fotoğrafa da bakarsanız saf kuzu yünlerini göreceksiniz,tabii boyası da organik ...Elmanın her şeyi çok güzel,apple cider,(pastörize edilmemiş elma suyu),elma marmeladı ve tabii kütür kütür elmaları...Wisconsin'in asıl peynirleri ünlü...Çeşit çeşit peynirleri gurmelerin yüzünü güldürse de benim damak tadıma uygun olduklarını söyleyemem.

7 yorum:

  1. meksika biberi reçeli çok ilginç :)herşey çok güzel görünüyor oaradaymış gibi oldu paylaşımın için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. Harika bir pazarmış, görseller çok keyifli, son resimdeki saf kuzu yünlerine hayram kaldım o.O

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Gönül,touch the sky yorumlarınız için teşekkürler.Meksika biberi reçelinin dışında tatmaya çekindiğim çok ilginç reçeller,turşular da vardı.Pazar keyifliydi gerçekten ama en ilginci pazarcıların kibarlığıydı:)

    YanıtlaSil
  4. Ah colettecim, kendi telaşımdan kimseleri takip edemez oldum..fırsatını bulup bilgisayarı açtığımda ise renk renk çiçekleri görünce dayanamadım. Nefis görüntüler..tek kelime ile bayıldım. Benim içinde gez emi ;)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görüntüler.en hoş olanı ise satıcıların kibar oluşu.iyi gezmeler :))

    YanıtlaSil
  6. her şey muhteşem görünüyor...
    ne güzel pazarmış... bizde de olsa keşke.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Atölye nott Ruşen hanım görüntüler tatlar nefis -en azından benim denediklerim-ama sebze çeşidi kısıtlı ne yazık ki...

    YanıtlaSil