About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

31 Ağustos 2010 Salı

YENİ BEBEĞİM










   Bu bebek İzmir'in en eski ve ünlü  pastahanelerinden Ali Galip'in sahlep fincanı ve yaşı yüzyılı aşkın.İzmirliler bilirler ,kışın sıcacık tarçınlı sahlep içmek için bir zamanlar Ali Galip'in önünde uzun kuyruklar olurdu.Burası   eski popülaritesini yitirse de hala birkaç  küçük dükkanıyla hizmet vermeye devam ediyor.Neyse konumuz bu bebek;şimdiki sahiplerinin bu bebeğin varlığından haberi olduğunu  hiç sanmıyorum hatta bir eşi daha sağlam olarak günümüze ulaşmış mıdır ondan da emin değilim.Üstünde Latin ve Arap harfleriyle 'Ali Galip confiserie'(şekerleme)yazıyor.Pastahanenin kurucusu Ali Galip Bey'in fotoğrafı da günün koşullarına göre gayet iyi basılmış.Yapım yerinin Almanya olduğunu tahmin ediyorum.(sadece tahmin)
   Hoş geldin bebek...

6 yorum:

  1. hoş gelmiş gerçekten de...
    heyecanlandım şimdi... bu nadide fincanda ne öyküler saklıdır...

    YanıtlaSil
  2. Yaa!değil mi Ruşen hanım,kim bilir hangi soğuk günde kimlerin içini ısıttı...

    YanıtlaSil
  3. çok kıymetli hoş gelmiş güle güle gelmiş :)

    YanıtlaSil
  4. ne güzel...
    nerden geldi diye sorsam?
    colette arka plan çok güzel olmuş:)))

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Mine,Cepaynası bu kızı İzmir'den Hür Efe Antik'ten aldım...Fincancı olduğumu bildiklerinden,haber veriyorlar,sağolsunlar:)

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar hoş evinizde bir sürü hatıra barındırıyorsunuz.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil